CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 19-5-2014 09:35 PM | Show all posts
Lagi pun sebelum aku kenal forum macam ni aku tak tau pun ada hantu dalam bilik hotel.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2014 10:01 AM | Show all posts
kacanghazel posted on 15-5-2014 04:58 PM
Kat area mana tu????

Tak ingat nama apartment tu tapi ianya macam atas bukit then belakang tu macam lebuh raya ke jalan besar

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 10:47 AM | Show all posts
syue86 posted on 19-5-2014 09:20 AM
hotel tu popular kot kt forum ni
terutama thread sarawak
menjadi tumpuan nk duduk kt sana

xde lah horror sgt ..juz mybe kebetulan jew kot benda tu singgah kat situ....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 11:43 AM | Show all posts
adnil posted on 15-5-2014 05:50 PM
melah.. rasanya lalat kat area tu mmg ada musim dia tuh... sy pun penah kena.. rimas giler.. kompl ...

ada satu hotel kat lumut tu. hotel mahal as per mentioned tu lah. mmg byk lalat. tapi sebab kata tepi pantai kan. tapi hotel tu dah la besar. tapi tak terjaga. pekerja dia pun dok ulang2 yg tu. yg jaga receptionist pun dia. yg kemas bilik pun dia. yang tukang sapu pun dia. sapa2 yg berani dok hotel tu leh try.

nanti memalam ada la yg garu garu pintu bilik. main lari2 kat luar. ngeri kot.... hahahaha opismate laki aku yg mn2 dah tahu hotel tu berhantu. tak seorang pun berani duduk.

aleh2 laki aku g duduk lak hotel tu sebab tak tahu, tidur satu mlm. tak kena kacau pun. tapi sebab kawan2 dia inform dia pasal kes kena kacau tu. terus tukar hotel kakaka
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 01:48 PM | Show all posts
BiniBoy posted on 17-5-2014 10:46 AM
In 2005, aku pernah tido kat Batu Buruk Bexxx ReXxxx... Ngan akak aku .. Masa tu dedua single lagi ...

hihi rose penah stay kat resort ni 2 3 tahun lepas, bawa my mom sekali.
alhamdulillah takde gangguan. even sebelah malam i kena tinggal my mom dalam bilik sorang2, sebab i kene keje.. cuma my mom gigil kesejukan la ekon dia i lupa naikkan suhu.. kesian lak sebab menggigil my mom, even masak air buat teh pun cepat je air sejuk.hihi

yg i takleh lupa, 1st time i breakfast kat hotel ada ubi kayu rebut + nyok.. last2 cepat2 gi cari nasi dagang kat luar.hihi
btw rindu nak g terengganu, tenang je kat situ + sotong/udang goreng tepung dia fresh n sedap + murah kalau dapat kedai yg betul
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 02:50 PM | Show all posts
theflash posted on 8-4-2014 09:53 AM
myg sari tu ha

hotel tu la salah satu yang iols nak sangat stay sebab rase cam best ala2 klasik n  dekat laut time matahari terbenam kompem cantik..time tu pulak nak2 awk stady pd so angan2 jela..pd dan angker berpisah tiade..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
cikuzz posted on 20-5-2014 02:50 PM
hotel tu la salah satu yang iols nak sangat stay sebab rase cam best ala2 klasik n  dekat laut tim ...

laut tmpt tinggl krjaan jin huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 03:08 PM | Show all posts
theflash posted on 20-5-2014 02:51 PM
laut tmpt tinggl krjaan jin huhuhuh

hahaha..ade la sekali zaman stady dulu time sabtu petang abis blaja gigih g pasa malam lalu la depan mayang sari ni time tu perasan laut bergelore lain macam dan warna gelap mcm nak kelabu gelap tu la skali tengok mmg scary igtkan perasaan je iols nak balik rumah sewe tgk same iols istighfar sebab tgk drive kang ade lak terbabas kat kuil tepi jalan tu..so skarang ni cancel la nak lepak hotel kat pd..corus n avillion pun target nak pegi tp
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2014 03:51 PM | Show all posts
mamaezah posted on 16-4-2014 09:30 AM
betui dah tukaq nama tukaq management...malacca apa ntah...tengok kelam kabut blah mama pun tak te ...

mama..hotel ape yer..lokasi kat mane??dulu iols tidur mase family dekat hotel pantai puteri pun tak lena sangat dibuatnye..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 03:55 PM | Show all posts
theflash posted on 20-5-2014 02:51 PM
laut tmpt tinggl krjaan jin huhuhuh

OOT jap.. sy lebih suka overnite hotel/chalet tepi pantai/pulau dari tepi tepi sungai.... lebih mendamaikan dan tenang dari chalet tepi sungai - semacammm jer rasa bila menjelang lewat petang.. xkisah la sungai mana pun... picnic siang xde masalah.. tapi kul 6 dah mesti gerak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 03:58 PM | Show all posts
     saya ada pengalaman kat homestay kat Cameron Highlands.... pergi dgn kawan@ dan jugak family...memang malam rasa lain macam je kat situ walaupun area tu memang area homestay....ada sorang kawan ni tgh tepon sambil jalan-jalan kat korridor luar.....tetiba ja kawan dia dalam bilik tu panggil dia masuk cepat....kawan saya ni heran le kenapa..kononnya ambik angin mlm la tu...

    rupa-rupanya esok tu anak sedara tuan punya homestay bgatu ...jangan merayau-rayau xtentu hala kat luar sangat malam-malam sbb area tu banyak langsuir...huhuhuhuhu....mmg benda tu suka benar 'lepak-lepak' bila malam menjelma..hehe....terus malam esoknya susah nak lelap..asyik teringatkna pesan anak sedara tuan rumah tu....katanya memang dah jadi kebiasaan benda2 tu merayau2 sekitar area tu....keliling pun banyak pokok2 tinggi....so pesanan untuk semua & jugak diri sendiri...kalau dah malam2 kat tempat orang...xyah la nak ambik2 angin ...duduk je dlm bilik diam2 yer....hehehehe...

sorry ye...xseram pon ...saja nak kongsi...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 04:05 PM | Show all posts
donut_1752 posted on 5-4-2014 10:18 PM
AMber Court..Genting highland

bercuti dgn rakan2 kerja di hari buruh.

donut, amber court kad genting tu bukak lagi ke? bkn dh tutup ke? xde orang duduk, aritu family aku nak gi dieorg kate ade mslh bangunan n antara syarikat ntah ape la, diorang tgh setel kat court, mmg bangunan tu disita la, xde operation pun, atau ni ko pergi 10 tahun yang lepas ke ape?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2014 04:21 PM | Show all posts
jebirun posted on 20-5-2014 04:05 PM
donut, amber court kad genting tu bukak lagi ke? bkn dh tutup ke? xde orang duduk, aritu family ak ...

1 mei 2009 klo x silap..
sudahnya ko stay mne pahang tower?
selangor tower?
yg lpas pondok polis tu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 09:00 AM | Show all posts
cikuzz posted on 20-5-2014 03:51 PM
mama..hotel ape yer..lokasi kat mane??dulu iols tidur mase family dekat hotel pantai puteri pun ta ...

mama lari pi Pantai Puteri la..masuk hotel tu rasa tenang kepala hati smua. Staff pun semua friendly and very accomodating. Bilik dia alhamdulillah, duduk 2 malam, dan pasti pi balik nanti...hotel hantu tu dulu dikenali sebagai hotel naza...skrg jadi melaka hotel apa ntah..cer google...surammm ya allah...sampai skrg mgmt hotel tu dok call hubby pujuk dtg dgn pelbagai tawaran, buffet la, Ramadhan special la...

sorryla!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 09:23 AM | Show all posts
mamaezah posted on 21-5-2014 09:00 AM
mama lari pi Pantai Puteri la..masuk hotel tu rasa tenang kepala hati smua. Staff pun semua friend ...

ok nnt iols google jumpe naza talyya hotel melaka..pantai puteri ok dari hotel pantai puteri lama yang dorang tinggalkan tu..cume agak sunyi dan malap sikit la laluan nak ke bilik tu..mungkin perasaan iols je kot mase nk tido sebab dok dengar air menitik dalam bilik air dah la time tu tido ber2 dgn adik tengok lene je die tido..nak2 bile tgh mlm sunyi bunyi boleh jadi kuat selubung 1 badan pastu terus lelap sampai lene..

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 12:10 PM | Show all posts
donut_1752 posted on 20-5-2014 04:21 PM
1 mei 2009 klo x silap..
sudahnya ko stay mne pahang tower?
selangor tower?

xjadi la bercuti ms tu ,aku igt ms tahun 2010 kot, sbb hotel amber court to kiteorang ade premium holiday punyer package, deposit brape ntah, masuk hotel biler2 xyah byar, cume kene booking awl, tp mase skolah menengah skitar tahun 1999, aku penah tido ngan family kat amber court bwh package premium holiday, tp stakat dok situ, Alhamdulillah xde ape2 pelik , enjoy mcm biase la.. tp adik aku mcm mereng skit, dh la kat luar amber court tu dh sejuk n berkabus, boleh die ckp xde kipas ke kat sini, panaslah..........hahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2014 01:00 PM | Show all posts
kacanghazel posted on 20-5-2014 03:58 PM
saya ada pengalaman kat homestay kat Cameron Highlands.... pergi dgn kawan@ dan jugak family... ...

Ishh kalau dah tahu hati pon tak tenang nanti macam terbayang bayang jek

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2014 05:30 PM | Show all posts
jebirun posted on 21-5-2014 12:10 PM
xjadi la bercuti ms tu ,aku igt ms tahun 2010 kot, sbb hotel amber court to kiteorang ade premium  ...

owh..
ko dok sana tgkat brape?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2014 05:36 PM | Show all posts
shahhana posted on 21-5-2014 01:00 PM
Ishh kalau dah tahu hati pon tak tenang nanti macam terbayang bayang jek


tu la...memula pergi dengan hati yang berbunga2 sbb nak bercuti..tenang-tenangkan minda....tau2 mcm tu terus potong stim tul...nak jalam malam2 pun cam cuak jer.....nak ke toilet tgh2 mlm pun berfikir panjang...adoiii.... Last edited by kacanghazel on 22-5-2014 05:48 PM

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2014 11:15 PM | Show all posts
wahhh khatam jugak benang ni....
tapi simptom2 kena kacau dkat hotel/homestay semua lebih kurang je

-bunyi paip air terbukak mcm orang tengah mandi dalam bilik air
-tv/aircond terpasang/tertutup sendiri
-bunyi perabot dialihkan
-bunyi pintu/sliding door/tingkap diketuk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 03:49 PM GMT+8 , Processed in 0.220067 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list