CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 18-10-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mamagarik replied at 16-6-2022 07:55 PM
Bukan...gra** beach resort,yg sebelah dia regency tu.yang glory ni pernah baca kat forum ni dulu a ...

Baca kt google review mmg teruj gila rating dia.. semua ckp 1 star pun not worth it. Aiyo so scary
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2022 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bru balik dr melaka last weeknd cuti deepavali…duk kt homestay 4 bilik ada pool besar best puas hati mandi main.
Hari smpai sabtu petang msa tgh hujan lebat ribut kot..ktorg dr johor lps asar gtu pkul 8 bru smpai homestay tu.
Mula2 smpai xda apa mcm biasa lh kn. I decide nk tido kt ruang tamu je sbb xnk aircond so on kipas je bleh keringkn rambut. My dad pn nk tido ruang tamu jugak so ok lh ada geng.
Mlm 1st xda ada jd.
Esok nya my dad n pakcik n sepupu sorg dh gerak blk tganu dlu. Pakcik n ank nya tu tido blk kira last skali lh seblah toilet n dapur. Dr blk ni jugak bleh nmpk blakang n kolam.
Cite nya mlm ke-2 i nk tdo kt luar lg, kali ni dgn adik ipar n anaknya. Still ktorg tido lena ada ln terjaga tgk jam g mnum air main game sbb x leh tdo blk etc. Msa nk balik tu elok kereta gerak je dr pagar rumah trus abg ipar i buka mulut btau my mom “lan rsa rumah ni berhantu sbb mlm td kena kacau”

Rupa nya dia kena tindih msa tido mlm ke-2 tu, pastu dia bangun dia kata dgr bunyi org berjalan2 kt luar rumah (rumah corner lot) n ada bunyi org menangis lg. Dia kejut my sis, my sis kata dia bgn tp x dgr apa pn..bunyi aircond je ada lah.
Bunyi org nangis tu dr blk blakang yg kosong. Abg ipar i bgn pegi sblah blk tu nk tgk lh kot bleh nmpk apa2 tp xda apa pn tp mmg dgr org menangis lh.

Kejadian dlm pkul 2-3 lbih cmtu lah katanya. I kata hbs ktorg yg tido kt ruang tamu rilek xda apa pn cmna
So kesimpulannya, hijab abg ipar i lain dr ktorg sbb dia mmg dh biasa msuk hutan n pnah ada cik pon ikut blk dlu.
Lg 1 mgkin mlm ke-2 tu ada ‘org menangis’ sbb time mgrib tu ktorg mandi kolam budak2 bising jerit2 lg..mujur bkn budak2 yg kena kacau lh
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2022 01:52 PM | Show all posts
aechae replied at 31-7-2022 09:21 AM
I rsa mna2 tempat pn ada cerita tersendri n nasib org jugak klu ‘rezeki’ nk ‘kena’ tu mmg kena l ...

Hujung bulan Ogos lepas baru menginap 2 hari 1 malam kat resort 'Pasir Emas' ni.. syukur tak kena gangguan apa2..
My room seaview 2 single bed tingkat 3..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2022 12:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-11-2022 10:17 AM | Show all posts
uols aku ada dengar2 cerita pasal satu homestay kt Pasir Mas ni boleh tahan seram dia, ada yang tau tak? atau ada yg pernah duduk sini and experience apa2
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2022 11:30 AM | Show all posts
Edited by nuryko at 11-11-2022 11:33 AM

Sementara ada masa terluang ni nak share jugaklah pengalaman.

1. Stay kat CH satu hotel dekat dengan BOH tu (tahun 2017). Malam tu dinner panggil room service je sebab malas nak keluar. Tengah sedap makan dengan laki, tetibe dengar bunyi orang lari-lari kat luar bilik. Kitorang laki bini dah berpandang sesama sendiri. Aksi lari-lari sampailah tengah malam. Sekali laki boley selamber badak - aih lamanya diorang main lari-lari ni. Iols terus cubit - janganlah tegurrrrrrr. Mujur malam sampai ke pagi anak-anak takde kena kacau. Iols mata rabak takley tido ha.

Masa check-out, laki iols cakap kt awek kaunter:
Huband: meriah ye sini malam-malam.
Awek kaunter: haah. sebelah tu kan ada funfair.
Husband: eh bukan. ni entiti lari-lari.
Awek kaunter: heheh.
Dan semua kat kaunter tu senyum je. Makna kata, memang dorg tau level weols duduk tu ada entiti. Siot.

2. Stay kat satu hotel kat Putrajaya (tahun 2016). Husband & anak sulung weols sejenis hijab terbukak sikit. Iols & no 2 leklek tak rasa pape pun. Tertiba yang sulung cakap (masa ni dia 5 tahun):
Sulung: Ibu, malam tadi masa tidur along rasa ada orang menjerit dekat telinga along.
iols: Eh along salah dengar kot. Along dengar bunyi Ayah batuk-batuk tu. (serius iols memang tak terpikir dia kena kacau & kebetulan husband belum baik batuk).
Sulung: Ayah batuk bunyi lain Bu.

Lepas checkout laki kata apa yang sulung dengar tu betul entiti. Sebab, laki iols takley tidur malam tu. Dia asyik dengar ada benda duk buat bising kat area toilet & luggage kitorang. Dan dia rasa entiti tu lalu kat tepi yang sulung tu & terus hilang lepas lalu sebelah husband. Husband cakap, dari start checkin bilik dia dah rasa bilik tu gloomy. Tapi dia taknak iols stress pasal entiti, lagipon kitorang staycation situ sebab laki iols nak iols recharge energy lepas miscarry & ayah iols pulak warded tunggu turn nak bypass jantung.

3. Company team building kat PD (tahun 2019). Ini hanat. Beramai-ramai kena usik, dalam satu timeline yang sama. Mujur tidur satu malam je siot sungguh aih.
Dalam satu masa yang sama lebih kurang lepas midnight:
- iols kena himpap
- roomate dengar orang berlari kat luar
- bilik sebelah dengar bunyi loceng kuil
- budak-budak level bawah dengar ada orang berlari kat level kitorang

Masa iols checkin, iols ada amik video & gambar bilik & wasap kt laki iols. Dia kata ok je. Bila balik, iols ceritalah ape jadi. Dia cakap expected sebab bilik awak nampak gelap & ada aura tak best. Choi tipu kata ok. Dia cakap kalau dia bagitahu tak ok, ape yang boleh iols buat. Terpaksalah beliau bohong sunat sambil berdoa dari jauh.

4. Company away day Lumut sana (tahun 2012). Banyak kakak terbang kat resort ni. La ni resort ni pun dengar-dengar dah rebranding. Kitorang laki bini keje company sama & rezeki dapat join away day ni sama-sama. Malam dinner, lepas dah setel semua tengah nak tapau makanan tetibe iols rasa tak sedap hati. Rasa macam ada orang perhatikan dari kuda-kuda/ alang bumbung resort.

Pastu laki iols datang. Dia suruh balik bilik kalau dah setel semua. Jangan singgah mana-mana. Dalam bas esoknya, iols tanya, semalam ada entiti eh kt atas bumbung tu? Ha ah kata dia. Banyak. Choi nasib tak kena sampuk.

Dia sendiri dengan budak-budak laki lain kena tegur dengan bau yang sangat wangi masa ambik angin kat laut, masa hari 1st checkin. Terus beramai-ramai paham sendiri cabut balik bilik.

Sekian pengalaman iols sekeluarga. So far hotel lain yang kitorang stay dekat Grand Lexis, Tasik Villa, Swiss Garden Melaka, M Suites JB, Bukit Beruntung Resort, Tropic 8 Penang, Aranda Nova CH, semua laki cakap ok please proceed kalau nak repeat sebab entiti pun light-light tak scary.

Yang iols cerita kat atas tu, kitorang terus pangkah takmoh pergi dah tobat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2022 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 29-10-2022 05:27 PM
Bru balik dr melaka last weeknd cuti deepavali…duk kt homestay 4 bilik ada pool besar best puas hat ...

yg melaka swimming pool 4  bilik tu afamosa resort kea?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2022 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryko replied at 11-11-2022 11:30 AM
Sementara ada masa terluang ni nak share jugaklah pengalaman.

1. Stay kat CH satu hotel dekat denga ...

Yg kat ch tu hotel kopten ke sis?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-11-2022 12:14 PM | Show all posts
nuryko replied at 11-11-2022 11:30 AM
Sementara ada masa terluang ni nak share jugaklah pengalaman.

1. Stay kat CH satu hotel dekat denga ...

Hotel putrajaya tu sebelah shopping mall? ada view tasik? hihi
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2022 04:58 PM | Show all posts
achinto replied at 15-11-2022 12:14 PM
Hotel putrajaya tu sebelah shopping mall? ada view tasik? hihi

kehkeh saploh markah!
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2022 04:59 PM | Show all posts
virgocircus replied at 13-11-2022 01:48 PM
Yg kat ch tu hotel kopten ke sis?

yaaa tepats
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 02:55 PM GMT+8 , Processed in 0.157958 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list