CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 28-3-2016 12:01 PM | Show all posts
syarida82 replied at 21-3-2016 03:29 PM
Bulan 12/15 aku satu keluarga pi bercuti ke KL. Biase kalau ke KL kite orang mesti stay hotel Milia  ...

cantik gak Furama ni ek.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-3-2016 03:36 PM | Show all posts

Cantik..mungkin nasib saya kurang baik sebab dapat bilik haunted..spooky
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2016 04:42 PM | Show all posts
hujung bulan feb aritu aku pegi bercuti di Penang dan stay di H****** I**. Kami stay yg tower bukan resort.. Hotel mmg cantik, selesa, tiptop.. mmg best la stay sana. aku request seaview nampak la sipi2 jer.. jadi la kan. Stay 3 hari 2 mlm. Mlm 1st so far ok je takde apa.. tido dgn nyenyaknya.. mlm kedua lps blk dinner dgn jenjalan area hotel..ktorang tngok anugerah meletop era ke apa baru2 ni kan..abis lewat rancangan tu.. lps tu aku sambung tngok tv movie la plak..ntah knp tetiba mata tak boleh lelap..yg lain2 selamat berdengkur..

mata aku dah start nak ngantuk..tv yg tengok aku so aku off kan tv..baru nak lena tetiba cermin balkoni bilik bunyi berdentum mcm benda langgar.. betul2 sebelah aku.. ah sudah..apa benda plk tu, yg lain2 still berdengkur tak sedar apa..bilik aku tingkat 10 ko....nak selak langsir mmg aku tak berani..dah la view kt tepi tu ada pokok2.. aku malas nak pikir bukan2..aku on tv balik..  aku biarkan sampai aku terlelap..

tak tau la apa yg langgar cermin balkoni tu..nasib sekali tu je dia bunyi..takde susulan..mungkin sbb aku pun tak layan.. kang klu aku selak langsir tu kang ternampak apa2..main cak2.. mimpi ngeri jadinya..so bolayan jela..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 08:32 AM | Show all posts
myakayina replied at 29-3-2016 04:42 PM
hujung bulan feb aritu aku pegi bercuti di Penang dan stay di H****** I**. Kami stay yg tower bukan  ...

angin kut kayina...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 10:05 AM | Show all posts

yelah tu..angin sbb kat tempat tinggi kann..tapi mmg kuat jgk bunyinya..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 10:22 AM | Show all posts
myakayina replied at 29-3-2016 04:42 PM
hujung bulan feb aritu aku pegi bercuti di Penang dan stay di H****** I**. Kami stay yg tower bukan  ...

ferringgi Tower tu ke?
cantik bilik dia ya
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 10:31 AM | Show all posts
iznanaziz replied at 30-3-2016 10:22 AM
ferringgi Tower tu ke?
cantik bilik dia ya

cantik dan selesa.. staf pun helpful and friendly.. park royal sebelah tu pun best jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2016 01:31 PM | Show all posts
plan nak stay kat bayview hotel langkawi.
sesape ade pengalaman seram story lahhh...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-4-2016 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram juga duduk hotel. Insaf sikit bila baca. Aku dahlah selalu outstation dan selalunya the only girl dlm group. Pastu nak book hotel main terjah je. So far, tak pernah kena lagi benda mcm ni. Lps ni taknak lh main ketuk2 bilik colleague yg lelaki2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2016 08:56 AM | Show all posts
iznanaziz replied at 28-3-2016 09:36 AM
ni ke hotelnya?
nampak mcm ok je
selesa

100 % yes....cuma aku x sure bnda tu dr hotel tu ke atau dr Lost of tambun...

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2016 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 28-3-2016 10:21 AM
pulai desaru pun cantik gak
luasnya

memang cantik kak, desaru tu kalau ada peluang pergilah sekali. kita kalau pergi lagi pun, lepas ni nak cuba hotel lain pula
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2016 04:15 PM | Show all posts
kalao nak kire...semua tempat ade "bende" lain.....nasib baik dengan tak baik je dapat jumpe diorg....lenkali kalo Nampak.... cakap camni .... " aku bayar bilik ni, ko nak duduk free plak?? bole blah!" muahahahahaha.,....

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2016 11:43 AM | Show all posts
awanearisu replied at 8-4-2016 03:36 PM
memang cantik kak, desaru tu kalau ada peluang pergilah sekali. kita kalau pergi lagi pun, lepas n ...

knp nak cari hotel lain?
berantu le tu....
nak suruh kita kena le tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2016 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum semua.. Saya nak tumpang cerita tentang pengalaman yang agak misteri di salah sebuah hotel di Bukit Fraser. Kejadian ini baru berlaku beberapa hari yang lalu. Saya dan keluarga telah merancang untuk bercuti di Bukit Fraser dan ini kali pertama kami ke sini. Kami sampai hotel dalam waktu maghrib, dah check in semua, kemas pakaian, solat dan sebagainya, kami sekeluarga pun keluar untuk makan malam. Saya orang yang terakhir keluar bilik. Masa nak tutup pintu tu tiba-tiba saya terdengar bunyi gelas yang diletakkan di atas peti sejuk tu berlaga. Saya toleh ke belakang dan cuba perhatikan ke arah gelas tu, tapi tak ada apa yang berlaku. Saya tak nak fikir yang bukan-bukan dan terus tutup pintu. Oh yea, bilik hotel kami terletak di tingkat 2, dekat sangat dengan lift. Waktu nak masuk bilik tu, suasana di tingkat 2 tu agak sunyi.. Agaknya waktu tu bukan cuti sekolah, sebab tu tak ramai pengunjung. Sewaktu makan malam di salah sebuah restoran di luar kawasan hotel, tiba-tiba saya terhidu bau wangi, seolah-olah bau bunga kemboja. Pelik, sebab di sekitar kawasan kami makan tu tak ada pun bunga kemboja. Saya pun diamkan aje, tak nak menegur. Bila dah habis makan, kami pun pulang ke bilik hotel. Malam tu saya tidur awal sebab penat. Bila bangun pagi, anak lelaki saya mengatakan malam tadi dia terdengar bunyi gelas berlaga dan ada orang ketuk pintu. Entah macam mana dia boleh pulak pergi buka pintu, bila tengok tak ada orang. Apa lagi dia terus tutup pintu cepat-cepat. Ya Allah mujur tak ada gangguan yang dashyat.. Itu saja pengalaman misteri saya sekeluarga. Maaf kalau kurang seram..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2016 06:06 PM | Show all posts
NBM replied at 25-3-2016 01:54 PM
hmmm faham perasaan awak. Saya ni pun dulu hotelier almost 10 years dgn 5star hotel. Mmg tak suka  ...

Yes, exactly.....dalam hotel tu dah macam dunia kita tersendiri....dunia luar xtau apa yg jadi kan?? hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2016 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 24-3-2016 04:26 PM
Hotel mewah A****** ke?
Ada review Tripadvisor dari mat saleh pasal cik pon cik lang ni u..
...

Dalam banyak3 komen die je yg terkene..sian mat salleh ni... xmemasal je ade nightmare..keke
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-10-2017 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuak pulak baca thread ni, dah lah nak cuti2 mesia huhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2017 04:07 PM | Show all posts
pobedah replied at 23-2-2016 01:39 PM
homestay guar chempedak kedah dekat dgn gunung jerai...

tido sana semlm...ada 4 bilik x silap.... ...

yg ni homestay tepi jln tu ker?luas laman dia kan ms jln nak masuk homestay tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 04:45 PM | Show all posts
Sekitar Nov 2015 klu aku tak silap..
kak ipar aku yg keje gomen laki bini dapat book hotel kat PD..

Puteri Beach Resort..apartment 3 bilik -  RM100 smlm.
so kami sewa 2 bilik apartment...selang 1 unit jer..mak mertua dan kakak ipar aku sekeluarga serta ipar yg bujang tinggal 1 unit.

aku sekeluarga dan adik ipar aku sekeluarga pula 1 unit..
tapi seriously suasana kat luar bilik apartment tu sebenarnya yg menyeramkan..
dalam apartment tu ok jer...aku tak de la rasa macam takut..

wlupun tinggal sorg2 dalam apartment sebab yg lain tengah berkumpul kat bilik yg 1 lagi..
kami masa tu bersiap2 nak makan malam..

aku la yg terakhir keluar bilik sebab kena siapkan baby dulu..
masa berjalan kat balkoni menuju ke unit apartment yg 1 lagi, aku jadi meremang bulu roma..
lampu malap..suasana sunyi..sejuk..terasa macam ada orang yg berjalan dibelakang aku..
tp aku tak berani nak toleh...cuma aku cakap 'Tolong jangan ganggu yer...kami datang nak menumpang jer. Esok kami balik la'...jangan cakap aku berani yer..aku cuba nasib jer tu...sebab mak aku cakap, kalau takut, lagi dia galak 'mengusik'..heheh

Aku berlari2 anak menuju ke bilik mak mertua aku..
Sebaik aku sampai, rupanya semua dah bersiap sedia utk keluar..

Apabila sampai di tempat parking kereta, rupa2nya kek yg telah ditempah khas utk meraikan harijadi mak mertua telah tertinggal di dalam apartment kami.

Apartment ni ada peti sejuk. Jadi kek tu kami simpan di dalam peti sejuk tersebut.
Masa turun tadi, seorang pun tak teringat akan kek tersebut.

Jadinya cik suami meng'offer'kan diri untuk naik ke atas semula untuk mengambil kek tersebut.

Sementara aku menunggu di dalam kereta. Anak-anak aku pula naik kereta adik ipar aku. Sebab dorang sepupu nih memang kalau masa baik, berkepit jer macam magnet. Kalau dah gaduh tu, duduk dekat-dekat pun tak nak..

So mereka dah bergerak dulu ke restoran yang dah ditempah untuk makan malam tersebut.

Sebaik cik suami sampai ke kereta, aku perasan muka dia macam ada 'sesuatu' jer.

Celupar pulak mulut ni bertanya..."Abang, ada nampak apa2 ke kat atas tadi"?

"takde la...tak de apa". jawabnya..

Haaaa...jangan nak tipu yer....naluri isteri ni kuat tau...kata ku.
Sebab saya tadi masa lalu kat balkoni tu rasa lain macam jer..ujarku lagi.

"Tak..tadi masa naik ke atas, bilik yg sebelah bilik mak tu rasanya petang tadi tak de orang..
tapi masa lalu kat pintu tu tadi, dengar bunyi TV dan lagu kuat dari dalam..tp yg buat seram sebab lampu kat balkoni tu suram jer...dah la terkelip2" kata cik suami.

Pastu masa masuk dalam lif, rasa macam ada orang naik sekali, tapi dalam lif tu saya sorg jer...kata cik suami lagi.

Haishhh...

Nasib baik la malam tu tak de apa-apa yang berlaku..aku ada bawa Quran & buku Yasin yang memang aku sentiasa standby memandangkan aku ada baby masa tu.

Alhamdulillah.... malam tu kami tidur tanpa sebarang gangguan.

Cuma aku kadang-kadang geram bila dalam hotel tu lampu bilik air dia malap. Aku alergic dengan mentol kuning yang menambahkan suram dan seram dalam bilik air...huhuh





Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2017 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
lolipopmanish replied at 30-3-2016 01:31 PM
plan nak stay kat bayview hotel langkawi.
sesape ade pengalaman seram story lahhh...

hotel ni aku penah pegi 3@4kali, tp dah lama la..last stay sana pun thn 2007. x pernah pulak kena apa2, ok je. Dulu aku suka dok sini sbb dekat sangat2 dgn pekan kuah..senang cari makan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 03:20 PM GMT+8 , Processed in 0.236395 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list