CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 19-2-2016 09:51 AM | Show all posts
nuerulcayang replied at 18-2-2016 11:08 AM
ni aku tolong tepek..aku copy dr page tu....

Kisah Seram Misteri Hotel Sungai Petani

TIMA kasih ya nurul.

mmg terlalu seram.
tapi sayang, tak tahu hotel mana.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-2-2016 09:52 AM | Show all posts
honeylynn replied at 18-2-2016 07:19 PM
Ilham hotel ada gak gangguan..tapi gangguan pepijat!.. mmg tak boleh tido aku sampai ke pagi! ...

Ilham pun cantik gak hotelnya.
tak tahu pulak byk pijat.
tahun bila ko pergi tu?
sb aku pergi dulu, masa awal2 lagi ianya dibuka
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2016 09:57 AM | Show all posts
gopal replied at 18-2-2016 12:15 PM
yu..hotel ni la...mmg cantik & baru...cuma feeling aku je tak best dok situ..tau la taiping...mura ...

andai kata tersesat la ke Taiping
kalau stay kat sini, hotel ni seram ke you?

aiseh...tapi ada carlsberg plak kat sebelah hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2016 10:02 AM | Show all posts
nuerulcayang replied at 18-2-2016 08:54 AM
bos aku dlu msa dia g kursus kt PD..dia ada menginap di hotel yg ada prkataan golf kot aku x ingt dh ...

tahan pulak tunggu sampai seminggu nak rasa kene geletek kaki
kalau aku, cabut dah, cari la hotel lain lain
atau pun tuko bilik

hotel santuary kat cherating ya?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2016 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 19-2-2016 09:52 AM
Ilham pun cantik gak hotelnya.
tak tahu pulak byk pijat.
tahun bila ko pergi tu?

Tak salah aku pi tahun 2007. Masa tu lom kawen. Aku ikut trip cimpany bf (sekarang suami la) wat family day & barbeque kat PD. Depa stay apartment 3 bilik kat Ilham hotel ni la..  

Sebabkan aku ni single so depa bagi aku bilik besar ada 2 katil queen & attached bilik air. Apt tingkat 3 @4 tak ingat tp mengadap pool la.. Yg laki2 single sume dok tido kat hall je..yg 2 bilik lg tu utk yg ada famili..

Mlm tu aku nak tido awal sbb boring tak tahu nak wat pape..takkan nak nyebok kat hall layan budak2 laki main game kan..so dok jela kat bilik tu.. Aku siap berselimut bagai..habis gatal2 badan..ingat nyamuk tp takde..so buang selimut pakai cadar lak utk selimut..still gatal2 lg.. Pastu tukar katil sebelah..still sama..sekali check2 byk pijat daa...huhuhu..tak tido aku sampai pg..mengerengkot je kat tgh katil tu menahan sejuk ekon..huhuu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2016 01:05 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 19-2-2016 10:02 AM
tahan pulak tunggu sampai seminggu nak rasa kene geletek kaki
kalau aku, cabut dah, cari la hotel ...

aah kt cherating..trpksa tahan sbb dh byr pkai LO rsa utk seminggu...kursus 3 mnggu tp ari khamis smpai sabtu cuti..ari ahad smbung blik..
tu yg mnggu kedua dh x duk citu...yg kena geletek kaki tu kena gilir2..ada 6 orang 1 bilik..3 orang kena 3 orang x...kakak2 tu kental kot tu yg blh
brtahan smpai sminggu...lau iolls yg kena harus malam tu dh kuar kot
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2016 02:03 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 19-2-2016 09:51 AM
TIMA kasih ya nurul.

mmg terlalu seram.

kan...iolls smpai skrg lau nk kena duk hotel memana..akn survey dlu lm intrnet kot2 ada cter x sdap kn....
tetiba tringat plak..rupanya aku pn ada jgk kisah kt hotel ni...hihi..ada 2 3 tp tulis yg pendek je la..hehe..

lupa thun bila..aku wt trip ngn kengkawan aku dlm 4 orang g tambun....pstu cri la hotel murah kan..aku survey2 kt intrnet dpt la hotel murah
hrga dr RM60...aku amik yg RM75 sbb nk tngkap...aku x ingt apa nama hotel tu tp hotel tu dkt dgn petronas n MC D bndar ipoh...
kitorg pegi 2 hari 1 malam je..smpai hotel aku bca apa2 yg patut...pstu siap2 trus g the lost world of tambun....brjimba la aku ngn  kengkawan
aku...msa kt citu ada lah aku rsa cm x sdap ati sbb bnyk hutan2 tbal kt citu...settle situ..kitorg g mkn malam n blik hotel...mlam tu aku baru
je baring kt katil n pejam mata trus aku xleh gerak....rsa cm bnda tu kt muka aku ngn rmbut pnjangnya...aku cuba bca allahuakbar tp trsekat2
lama tu bila dh lncar bacaan tu br la aku trlepas...kawan aku pn tgur npe..aku ckp xde apa..pstu aku mntk dia teman aku..biar aku tdo dlu
br dia leh..dia ok je..lpas tu aku bca la 3 kul smua..n tdo..ttap kena lg..kali ke 2  n sterusnya rsa cm smpai betis je...esok pg..aku tnye kawan
aku dgr apa2 x...dia cakap ada...lpas aku ckap suh teman aku tu..dia tgk bnyk kali aku cm mmbebel n bergelut...pstu br aku cter apa jd kt aku..
so aku xtau la sma ada hotel tu yg brhntu..ataupn bnda tu dr Tambun....

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 10:58 AM | Show all posts
honeylynn replied at 18-2-2016 07:19 PM
Ilham hotel ada gak gangguan..tapi gangguan pepijat!.. mmg tak boleh tido aku sampai ke pagi! ...

Ilham PD ke?
kalau Ilham PD, 3 kali i stay kat situ - 2 kali kena gangguan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-2-2016 11:30 AM | Show all posts
nuerulcayang replied at 21-2-2016 02:03 PM
kan...iolls smpai skrg lau nk kena duk hotel memana..akn survey dlu lm intrnet kot2 ada cter x sda ...

Sun Inns ke? yg bawah ada restoren tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 22-2-2016 10:58 AM
Ilham PD ke?
kalau Ilham PD, 3 kali i stay kat situ - 2 kali kena gangguan.

A'ah.. Ilham Resort PD..uish..nasib baik takde pape gangguan misrik masa tu..sbb tak pk apa pun..sebok menggaru badan gatal2 geramkan gigitan pijat tu.. Dahla dok bilik besar sengsorang..ada 2 katil queen & attached bathroom lak tu..huhu!

Mmg agak kelam je bilik tu tp nasib masa tu tak kenal cari.com & bukan zaman aku leka dgn internet..so takdelah aku search & baca pasal hotel2 berantu ni..huhuhu!  
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 03:30 PM | Show all posts
hatikudus replied at 22-2-2016 11:30 AM
Sun Inns ke? yg bawah ada restoren tu...

bukan2...gigih aku cari kt tenet td...Highway Hotel nama dia....sbelah tu petronas ngn Mc D.....

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 04:06 PM | Show all posts
seramnya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 04:31 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 17-2-2016 04:10 PM
emmm...dalam hutan
tapi mcm2 facilities ada...kolam renang pun ada
cuba tengok keseramannya

Huaaaaa trus teringat balik..btw umah iols duduk dulu tepi dia ade pokok besar.. mungkin sbb umah kat situ jarak2 skit..sejuk mmg sejuk sbb byk pokok..kalo takde org duduk mau seram gak
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 11:40 AM | Show all posts
onnabila replied at 6-4-2014 07:21 PM
Homestay kat Jitra

Yang ni memang aku tak boleh nak lupakan sebab bukan aku sorang yang kena. Arw ...

nme hotel ape ehh..nak honey moon kat lankawi..risau trkna

Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 11:59 AM | Show all posts
honeylynn replied at 19-2-2016 10:04 AM
Tak salah aku pi tahun 2007. Masa tu lom kawen. Aku ikut trip cimpany bf (sekarang suami la) wat f ...

adoi..ye ke...
mmg tak leh tido, kalau ada pijat ni
umah aku penah kena dulu
tiap kali balik keje, tu le aktiviti aku..cari pijat

tak tahu camana leh dapat...

aku rasa dari tikar yg aku beli dari sarawak

tikar tu ikut penghantaran kargo...sampai lewat ke rumah

budak2 kat umah, suka tido depan tv
tu yg letak tilam...
skrg byk kat tilam la
lepas tu nyangkut kat langsir
dgn sofa2 sekali kena
tak boleh tido youuuu

memula buang tikar tu (sayang je, tikar tu bukan jenis tikar mengkuang tu)
jenuh le mcm2 ubat beli, ambik daun durian belanda

alhamdulillah, dah ilang...

sofa pun, kami buang akhirnya (huhuhu)



Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 12:29 PM | Show all posts
nuerulcayang replied at 21-2-2016 02:03 PM
kan...iolls smpai skrg lau nk kena duk hotel memana..akn survey dlu lm intrnet kot2 ada cter x sda ...

hotel kat bandar Ipoh tu, kat betul2 tgh bandar ke?
kalau kolam renang ke...sb serendah RM60...



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-2-2016 12:31 PM | Show all posts
MizzTyco replied at 22-2-2016 04:31 PM
Huaaaaa trus teringat balik..btw umah iols duduk dulu tepi dia ade pokok besar.. mungkin sbb um ...

sori, sori, aku bukan nak mengingatkan ko kisah seram tu
tapi...aku cuma nak tahu
takut la, terkena ke apa...
jgn marah ya you...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 12:47 PM | Show all posts
nuerulcayang replied at 21-2-2016 02:03 PM
kan...iolls smpai skrg lau nk kena duk hotel memana..akn survey dlu lm intrnet kot2 ada cter x sda ...

hotel suria 18?

lagi satu...hotel apa tah...ada 18 gak...tp hotel cina...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 01:39 PM | Show all posts
homestay guar chempedak kedah dekat dgn gunung jerai...

tido sana semlm...ada 4 bilik x silap....lelaki tido berlambak kat ruang tabu....bedah, kakak bedah and anak buah 2 org tido dlm 1 bilik.... turun kan tilam kat bawah lantai.... kat katil setiap penjuru ada jarum peniti...anak buah yg besar alih kan ke lemari cermin...... pukul 2 pg anak buah yg kecik bgn melalak2.... mulut x lekang sebut antuuu2...memula dgr anu2...bawak p ruang tamu...mak bace kan ayat2 quran n ddoikan tido...dah tido masukkan dalam bilik blk..automatik mata terbukak n sebut lagi antuu2.... bawak p spital kmc...sebab masa tu die selesema....dlm perjalanan elok aja tido...blk umah masuk aja umah masuk bilik melalak blk.... ktorg bajet mesti ada something dlm bilik tu....tp yg pelik anak buah yg besar tu elok tido kat katil tu...hehehe

memula nak sewa tuan rumah ckp full... aleh2 die call blk kata ada kosong...time dtg ada 4 ke 5 bijik rumah homestay...tp kitaorg aja yg sewa...yg lain kosong...esok br ada sefamily dtg sewa sebelah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2016 02:01 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 23-2-2016 12:47 PM
hotel suria 18?

lagi satu...hotel apa tah...ada 18 gak...tp hotel cina...

highway hotel nama dia..budget hotel...sblh tu je MC D...



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 02:29 PM GMT+8 , Processed in 0.219172 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list