CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: NBM

Hotel-Hotel & Homestay Berhantu

  [Copy link]
Post time 10-6-2015 11:40 AM | Show all posts
gopal replied at 10-6-2015 10:04 AM
aku nak story gak...story ni baru lagi...awal bulan jun hari tu aku pegi o/station ke taiping..duduk ...

nasib kamu tak tido dekat hotel P****na, baru je kawan cerita sape yang duduk di tingkat 3 mmg kena kaco,ketuk2 pintu,tingkap. kena tarik selimut sbb hotel tu dekat dengan kubur.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-6-2015 05:21 PM | Show all posts
acapjowo replied at 10-6-2015 11:40 AM
nasib kamu tak tido dekat hotel P****na, baru je kawan cerita sape yang duduk di tingkat 3 mmg ken ...

panorama kah?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 05:22 PM | Show all posts
NBM replied at 17-4-2014 03:45 PM
betul2..Ilham mmg best nak2 kalau dpt apartment yg mengadap pool tu

rasanya Ilham lah tempat paling selamat...
dh banyak kali p bercuti kat sana...
Alhamdullilah.. x der apa yg berlaku...
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 10:22 PM | Show all posts
Cerita ni takdelah seram pun..tapi masa aku pi outstation kat kota bharu aku stay kat satu hotel dekat wakaf che yeh..aku duduk bilik tu sorang je..mmg habit aku kalau tidur sorang2 kat hotel aku akan on semua lampu..tapi ntah mcmana ada satu mlm tu aku terbangun dan mendapati bilik aku gelap...tinggal lampu bilik air je...tapi aku yakin sgt2 sebelum aku tidur aku mmg tak tutup lampu..

tapi masa aku bangun tu..aku takdelah terkejut or rasa takut..dengan relaks nye aku pun on kan semua lampu balik...

ni kali ke dua aku duduk hotel tu...so far takdelah apa2 berlaku..mungkin juga lintar pintas ke..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2015 08:27 AM | Show all posts

bukan...hehehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-6-2015 10:50 AM | Show all posts
amyza replied at 29-4-2015 05:19 PM
Xde sape ke nk buka rumah utk hotel2 yg slmt utk bermlm???xde gangguan.takuut lak klu terkena.biasa  ...

rata2 hotel, homestay, chalet semua mcm tu sb tempat2 tu lebih lama kosong dari dihuni. Selalunya time cuti sekolah baru la penuh bilik2 tu semua.  Apa yg kita boleh buat ialah amalkan doa2 pendinding sebelum masuk ke bilik tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2015 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Damai beach resort (bilik hilltop) kat Kuching  tinggal situ mase company trip..if ade hotel lain baik lah elak kan dok situ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2015 10:50 AM | Show all posts

taip je kt google hotel di sungai petani yang berhantu... nnti kuar blog 2..td br google..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-7-2015 10:52 AM | Show all posts
myakayina replied at 29-4-2015 01:04 PM
jumaat ni aku stay kt M.S Garden Kuantan.. ada apa2 yg angker ke kt hotel ni sbb ni 1st time aku sta ...

pnh duk skali kt c2.... alhamdulillah xde pape..

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by awanearisu at 7-1-2016 06:12 PM

dulu kita pernah la pergi ke sebuah hotel lama di pantai desaru, johor. tak ingat pula nama hotelnya. nak kongsikan bukan kisah seram, tapi kisah lif lama di hotel tersebut yang agak bahaya.

hotel tersebut seingat kita strukturnya nampak agak berusia, dan lifnya juga kelihatan sedikit usang, justeru menyumbang kepada sedikit aura menyuramkan sepanjang berada di situ.

kita menginap di hotel tersebut disebabkan sambutan hari keluarga majikan suami yang dibuat di situ. Alhamdulillah sepanjang berada di hotel tersebut, tidak pula kawan-kawan suami mahupun kami mengalami pengalaman menyeramkan. tetapi suasana memang agak suramlah, ditambah pula lokasi hotel agak jauh dari bandar terdekat, iaitu bandar penawar.

ini kisahnya walaupun kita ingat-ingat lupa perincian kejadian.

berbalik kepada lif hotel tersebut, ada satu malam tu kecoh di kalangan kawan-kawan bahawa salah seorang anak kepada kawan kami, tangannya tersepit di lif bayangkan betapa paniknya ayah kanak-kanak tersebut kerana dikhuatiri lif akan bergerak.  mujurlah setelah dibantu orang-orang lain yang berada di kawasan tersebut, pintu lif berjaya dibuka secara paksa.  

sedikit pesanan kepada rakan-rakan forum yang ada anak kecil, berhati-hati bila berada di kawasan lif. pastikan anak-anak kita berada jauh dari pintu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 05:50 AM | Show all posts
Trpaksa search upkan thread ni balik sbb pengalaman aku minggu lepas stay kat Hotel Whitcomb, one of the historic hotel kat San Francisco agak seram. Waktu tu aku tgh otw nak tdo, lebih kurg kul 3 pagi... cuaca sejuk gile so aku mundar mandir ke heater sbb nak panaskan badan... waktu aku da baring kat katil tu, mcm2 bunyi aku dengar mcm orang guna bilik air, bunyi pintu bukak tutup, ketuk dinding... pastu waktu aku nak pejamkan mata, tetiber pipi aku kena cuit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 08:19 AM | Show all posts
Ferr_Remy replied at 9-1-2016 05:50 AM
Trpaksa search upkan thread ni balik sbb pengalaman aku minggu lepas stay kat Hotel Whitcomb, one of ...

kasik citer panjang2 skit reemy............
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 09:59 AM | Show all posts
Hi Guys,

Benda ni jadi time 2010 kalo tak silap mase Iols & the geng stay kat Tok Senik Resort Langkawi..Masa mula2 sampai dr jeti tuh setelah penat giler nak mati tggu kereta sewa..padan lah muka kan sbb pegi time peak season.. mendapatlah org ramai mcm semut..Geng lelaki & perempuan total 13 org..Dpt plak keta sewa satu manual & satu auto..Ape lg yg manual igt lelaki yg nak hamek..mmg masing2 penat nak drive..Iols dgn rela hati drive kancil manual yg gear mcm nak tercabut tuh ..Iols n beberapa gegirls sampai dulu sbb keta kancil je..Yg lain naik Innova...nasiblah ko lah Labu..Sampai2 Tok Senik excited lah kan..sbb umah dia kan ala2 kampung bwh pokok besar sume..mmg sejuk n nyaman...at the same time seram gak..Iols org pertama sampai umah tuh siap bg salam..meremang jap bulu roma tp ignore je..sampailah malam pertama pegi tandas tgh mlm pas balik berjimba..sakit perut nak memerut..walaupun kaki berat nak melangkah..tgh duduk termenung..rasa mcm kelibat hitam melintas kat blkg n trus bulu roma tegak..cpt2 bersabun bagai..duk lompat atas katil..sdgkan yg lain2 duk asyik tgk tv,bergayut phone..Nak jadikan cerita rupa2nya budak2 lelaki umah sebelah sume kuar gi chenang melawat club2..katanya..ade sorang je budak laki yg tggal sbb tertido penat..Budak laki2 memasing balik kul 3am..pastu yg epik depa nampak Iols pakai baju merah n berseluar jean duk kat tangga sambil tersenyum merenyeh..tanpa ckp ape2..Budak2 laki duk lah laung2 nama Iols..Jaja u buat ape kat tangga tu..Iols tak menjawap..sambil senyum n main mata..pastu sbb takde balasan suara..depa igt Jaja nih dh kenape..so malas nak layan depa trus masuk umah..Pagi besoknya masa tgh sarapan depa tanya..u buat ape Jaja duk kat tangga sengih2..pastu kwn2 gegirls iols menjawap..Jaja lah org pertama tido..tak sampai 3 min kuar tandas dia dh berlayar dgn amannya...Yg gegirls yg lain tido dlm kul 12am...yg bergayut phone pun ckp die lepak kat living hall sampai kul 1am...So siapa yg kat tangga kul 3 pagi tuh..sume senyap telan air liur..Ade bro dlm geng kitorang nih pun bgtau..sape yg masuk umah tuh dulu?Iols pun angkat ler tgn..die ckp maybe benda alah tuh dh photostat muka ko awal2..excited ade org dtg..hahaha..dah buat bodoh..giler kan menyerupai iols plak tuh..nasib baik malam2 berikut takde gangguan, sbb malam tuh buat games memasing gelak pun ngilai..so benda alah tuh igt geng dia gak..Tp budak2 laki yg lain mmg pandang iols semacam gak lps kejadian tuh sbb dorang masih terkejut kut..Benda tuh sengih n main2 mata padanlah muka sape suruh berjimba pegi tempat2 lara mcm tuh..tempat2 yg lama takde penghuni mesti just want to say hi ke ape kan..cukup2lah..sejak tu kalo gi Langkawi mmg stay kat Hotel je..takde dh Tok Senik or any other homestay..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
terima kasih mod bagi kacang
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
medangmru replied at 9-1-2016 08:19 AM
kasik citer panjang2 skit reemy............

Mmg kena kaco skit tu je bang.. Time duk kt Vegas and hotel lain kt US xde kena kaco, aman2 je tdo sbb yg lain tu hotel baru. Cuma kat Whitcomb Hotel tu la kena kaco manja2 skit. Dan tu la pengalaman pertama kena kaco dgn antu omputeh. Sbb Whitcomb hotel tu da beratus tahun, design interior die pun zaman dlu2 kira rare gak la design bilik die, tp cantik. Cuma tu la, part cuit pipi time tu xde la rasa takut sgt sbb stakat cubit pipi and bunyi2 bising padahal sbelum tu syp je. Time kena cubit pipi tu, automatik fikir camni 'Kiut sgt ke aq ni smpai antu omputeh pun nk cubit pp aq?' Kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq gak to abam momod kasi tacang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-1-2016 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
sape ada dgr cite kat impiana cherating
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2016 10:30 AM | Show all posts
ghulam replied at 22-1-2016 10:19 AM
sape ada dgr cite kat impiana cherating

berhantu jgk kan rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2016 10:42 AM | Show all posts
MizzTyco replied at 9-1-2016 09:59 AM
Hi Guys,

Benda ni jadi time 2010 kalo tak silap mase Iols & the geng stay kat Tok Senik Resort La ...

bestnya ramai2 jalan2 pi club
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 02:56 PM | Show all posts
Aku tak habis baca lagi thread ni tapi nak update pengalaman kat Hotel K.T Mutiara kat pekan Kuala Terengganu tu yang depan Maybank/CIMB

Hotel dia memang okay and selesa.

Aku tido bukak tv sebab cam taknak terang sangat tapi taknak gelap sangat, yelah tempat tak bese kan.

Suara pelannnn je aku bukak. Bila aku sedar pagi suara tv dah kuat and rupanya kawan aku kuatkan, sebab dia tak boleh tido ada bunyi2 alih2 barang kuat sangat so dia kuatkan sora tv tu. Sama macam kawan mak aku tak lena sgt tido mlm tu asek2 terjaga.

ok tu je bye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 04:19 PM GMT+8 , Processed in 0.377839 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list