CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 3104|Reply: 12

Masalah gagap anak

[Copy link]
Post time 24-1-2014 09:31 AM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum..

Saya minta maaflah kalau salah parking thread.
seperti tajuk, anak saya mengalami masalah gagap. sekarang dia dah 7 tahun.
Kalau ada sesiapa berpengalaman mengatasi masalah ni, tolong share.
Kesian tau sebab dia nak susun ayat tu sangat payah.. selain therapy speech, ada tak suplement2 yang sesuai utk anak mcmni?
thanks!


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-1-2014 09:41 AM | Show all posts

dah bawa anak jumpa Dr?

I think kalu u buka thread kat parenting lagi better kot.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2014 09:43 AM | Show all posts
ajar dia slow2...sian dia...
kt skola dia camne
girl ke boy ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2014 09:44 AM | Show all posts
saya move ke board parenting. harap ramai dapat bantu. terima kasih.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2014 09:47 AM | Show all posts
fifie_olin posted on 24-1-2014 09:43 AM
ajar dia slow2...sian dia...
kt skola dia camne
girl ke boy ni

Boy. saya takut benda ni menganggu akademik dia..huhu


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2014 09:48 AM | Show all posts
midori888 posted on 24-1-2014 09:41 AM
dah bawa anak jumpa Dr?

I think kalu u buka thread kat parenting lagi better kot.....

belum lagi..dgn sapa sy kena rujuk?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2014 09:49 AM | Show all posts
darkness posted on 24-1-2014 07:47 AM
Boy. saya takut benda ni menganggu akademik dia..huhu

kena bg lebih perhatian kt dia...
mesti dia rs kurg yakin bila berdepan dgn cikgu n kwn2...
kena bg semangat kt dia...
drp ibu bapa je la dia bole berubah lebih baik...seme dr umah kan
anak sulong ke

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2014 10:00 AM | Show all posts
fifie_olin posted on 24-1-2014 09:49 AM
kena bg lebih perhatian kt dia...
mesti dia rs kurg yakin bila berdepan dgn cikgu n kwn2...
kena ...

Anak sulung..huhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-2-2014 03:58 PM | Show all posts
anak LG pun 7 tahun..
gagap + pelat + hyperaktif

anak tt ada menjalani speech terapi tak..
selain dari itu, selalunya gagap nie akan jadi dalam keadaan yang terburu- buru..
ckp nak cepat jer...cuba tt ajar anak ckp satu- satu... itu pandangan sayalah...
dan satu lagi tt kena byk bersabar...

mcm anak LG  menjalani speech terapi 2 minggu sekali kat HKL..

.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2014 08:29 AM | Show all posts
Lembaga posted on 10-2-2014 03:58 PM
anak LG pun 7 tahun..
gagap + pelat + hyperaktif

Belum lagi..cuti sekolah nanti baru berkesempatan nak pergi sebab dia skolah sekarang ni.
A'ah..cakap nak cepat je..kdg dia exited nak cakaplah tu. gembira sgt smpi nak tergagap-gagap.
dalam keadaan biasa dia ckp ok pulak. tapi bila dah nak explain tu, dia aaa aaa aaa..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2014 09:32 AM | Show all posts
darkness posted on 18-2-2014 08:29 AM
Belum lagi..cuti sekolah nanti baru berkesempatan nak pergi sebab dia skolah sekarang ni.
A'ah..c ...

samalah dengan anak kite...

jgn lmbt2 nnti sian dia..
mcm skrg kelas anak LG setiap 2 minggu sekali waktu petang...
lepas tamat waktu sekolah...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-3-2014 08:28 AM | Show all posts
Lembaga posted on 28-2-2014 09:32 AM
samalah dengan anak kite...

jgn lmbt2 nnti sian dia..

Ohh yeke...insyaAllah, time cuti sekolah sy bawa dia. Skg ni jadual dia sgt padat. Pepagi sekolah agama..petang sekolah
Harian biasa. Anak LG dah ada improvement tak? Maksud sy..gagap dia dah beransur hilang?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 01:20 PM | Show all posts
selain bawak pegi terapi pertuturan, TT boleh jugak buat terapi yang sesuai dengan dia kat rumah. selain tu, ingatkan dia untuk cakap slow2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 06:23 AM GMT+8 , Processed in 0.092211 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list