CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2654|Reply: 29

[Tempatan] Penyakit TB Berlelusa Di Sabah.(Pendatang Haram Sila Berambus!)

[Copy link]
Post time 20-12-2013 11:38 AM | Show all posts |Read mode
Current Isu yang semakin hangat disabah sekarang ini.
Disebabkan pendatang haram yang membawa penyakit tb, terutama indon. Tb makin berlelusa di sekitar KK, Menggatal, 1Borneo(terutamanya).
Kepada kerajaan umno, sila hapuskan pendatang haram ni di bumi Sabah! Really sick of these capruts! kesian orang tempatan, anak kena quarintin, staff kena kuarintin.      

Round hospital penuh dengan indon. kalau bukan indon, pelipin. betul2 bikin panas la!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2013 03:18 PM | Show all posts
bukan migration sabah sndiri negeri handle ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:23 PM | Show all posts
Sudah ada bah thread ni gaman. Yg di 1B tu kan tempat bermulanya penyebaran. Sia punya kawan anty dia nurse di Queen pun bilang bersepah ni pilipin dgn indon. Kena kuarantin suma during psl TB ni. Bikin takut juga ni. Sia mo blk KK bah bulan depan.  My mom mo kena operate mata buang selaput.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:24 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 20-12-2013 03:18 PM
bukan migration sabah sndiri negeri handle ke?

Yg bawa TB ni pendatang Suluk dgn Indon. Disebarkan ke org local.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2013 03:32 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 20-12-2013 03:24 PM
Yg bawa TB ni pendatang Suluk dgn Indon. Disebarkan ke org local.

Ohh yaka nda perasan sb terlampau marah ni. Yelah..bila round2 wad..ya Allah, many of them indons and pilaks. Paling kesian budak baru beberapa bulan ada simptom Tb. Huhu org local lagi tu. Ermm..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:34 PM | Show all posts
Peterpan17 posted on 20-12-2013 03:23 PM
Sudah ada bah thread ni gaman. Yg di 1B tu kan tempat bermulanya penyebaran. Sia punya kawan anty di ...

tunggu wabak ebola kot..baru gomen mau bertindak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2013 03:34 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah posted on 20-12-2013 03:18 PM
bukan migration sabah sndiri negeri handle ke?

Kerajaan sabah  bukan BN yg pegang ka?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:35 PM | Show all posts
darkness posted on 20-12-2013 03:34 PM
Kerajaan sabah  ukan BN yg pegang ka?

a ah la...ok..jom makan nasi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2013 03:36 PM | Show all posts
cuba bayang kan kalau pembawa ni naik flight
satu flight ni boleh kena pula tibi.. haru2..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
ooo..iya ka...
ada juga fren yg update kt grup wassapp pasal ni...
so hati2 la k...
mana mana tmpt pon area sabah ni mmg bnyk bha indon pilaks pilipin...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:39 PM | Show all posts
saladin780 posted on 20-12-2013 03:34 PM
tunggu wabak ebola kot..baru gomen mau bertindak

itu pasai @ifanonline berkempen mau halau negro2 dari Tanah Malaya.

Bukan andartu Melayu jer diorang mau apam. Anak2 Malaya diorang nak kenakan penyakit

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
saladin780 posted on 20-12-2013 03:34 PM
tunggu wabak ebola kot..baru gomen mau bertindak

Agaknya depa nak hapuskan rakyatlah kot. Asyik2 kata suma dlm keadaan terkawal. Pala bana pak dia terkawal
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:40 PM | Show all posts
taikor posted on 20-12-2013 03:39 PM
itu pasai @ifanonline berkempen mau halau negro2 dari Tanah Malaya.

Bukan andartu Melayu jer di ...

waa u cina pun tau ke apa tu apam
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:41 PM | Show all posts
PATI; membiak banyak2 pehtu menyebarkan penyakit




Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:41 PM | Show all posts
suruh je sapa-sapa ada penyakit tibi je..
pegi la duduk dekat2 YB yang tak menjalankan tugas tu
bagi dia orang pulak kena tibi.. baru dia tau sengsara penyakit ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:45 PM | Show all posts
taikor posted on 20-12-2013 03:39 PM
itu pasai @ifanonline berkempen mau halau negro2 dari Tanah Malaya.

Bukan andartu Melayu jer di ...

takde pekdah negro di malaysia sebenarnya...mcm la malaysia ni negara miskin...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2013 03:49 PM | Show all posts
kalo spital xnak terima pesakit2 yang menyusahkan ni mcmana?
ramai sangat neh..
nak branak kat sini, nak dptkan rawatan kat sini
sume nak kat sini...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2013 03:49 PM | Show all posts
joeyss posted on 20-12-2013 03:36 PM
cuba bayang kan kalau pembawa ni naik flight
satu flight ni boleh kena pula tibi.. haru2..

Truth hurts..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 03:50 PM | Show all posts
dulu pernah ada kes pesakit tb naik bas express..lepas tu paham2 laa kan..org lain yg naik bas tu pun kena laa jugak..huhuhuhu scary sgt kes2 penyakit mcm ni...mintak2 dijauhkan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2013 03:55 PM | Show all posts
shernazz posted on 20-12-2013 03:49 PM
kalo spital xnak terima pesakit2 yang menyusahkan ni mcmana?
ramai sangat neh..
nak branak kat sin ...

Aactually..hospital tak boleh tolak pesakit2 ni walaupun pendatang tanpa izin. Sb itulah kenyatannya..kena treat acually!
Sb tu kerajaan ni yg patut kawal kemasukkan pendatang haram ni. Dimalaysia ni..masuk saja wad bersalin indonssssse tau. Sabah ni paling banyak lah indonsss dan pelipinss.
Lepas je beranak cabut lari tak mo bayar bil. Mana boleh trace lagi? Tu lah hutang2 pendatang capruts ni yg paling banyak hutang di hospital gomen.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 12:18 AM GMT+8 , Processed in 0.112574 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list