CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: darkness

[Tempatan] Penyakit TB Berlelusa Di Sabah.(Pendatang Haram Sila Berambus!)

[Copy link]
Post time 20-12-2013 04:00 PM | Show all posts
darkness posted on 20-12-2013 03:55 PM
Aactually..hospital tak boleh tolak pesakit2 ni walaupun pendatang tanpa izin. Sb itulah kenyatann ...

geram tahu
pasal depa, kita plak direject masuk wad
pastu mai bawak sekampung dok depan kaunter...
nokrong2 bla bla bla
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2013 04:01 PM | Show all posts
ell768 posted on 20-12-2013 03:50 PM
dulu pernah ada kes pesakit tb naik bas express..lepas tu paham2 laa kan..org lain yg naik bas tu pu ...

tu masalahnya, sebab ada pembawa tibi yang sukar nak dikesan
tu baru dia duduk dalam bas, belum tempat2 lain yang dia pergi yang kita tak tahu.. lagi2 la tempat ber'ekon'
cuba bayangkan, kita naik komuter, bas, kereta dan pegi tempat2 yang terkepung..
tu belum kira kawasan pasar yang ramai orang

aku pernah terpandang chest clinik (pakar) dekat hospital tidak benarkan doktornya merawat pesakit tibi di dalam bilik berpenghawa dingin
tapi, kalau dah sampai tempoh edah makan ubat (bagi kuman tu dok diam), baru doktor benarkan la rasanya
aku sekarang cukup sensitif bila dengar orang batuk2
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 04:03 PM | Show all posts
darkness posted on 20-12-2013 03:32 PM
Ohh yaka nda perasan sb terlampau marah ni. Yelah..bila round2 wad..ya Allah, many of them indons  ...

tak dapat aku bayangkan kalau baby yang kena..
base on experience aku, aku tengok orang dewasa pun dah teruk (dari macam-macam segi) inikan pula baby
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2013 04:10 PM | Show all posts
shernazz posted on 20-12-2013 04:00 PM
geram tahu
pasal depa, kita plak direject masuk wad
pastu mai bawak sekampung dok depan kaunt ...

Sabah ni paling  anyak indons dari sulawesi. Bulasakpunkampang..itulah bahasa dorang. Sebati betul dah ditelinga ni. Berbondong2 dtg wad penuh! Menyisip nak lalu, laaaa tak paham bahasa.q
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 04:18 PM | Show all posts
darkness posted on 20-12-2013 04:10 PM
Sabah ni paling  anyak indons dari sulawesi. Bulasakpunkampang..itulah bahasa dorang. Sebati betul ...

ya ka?
ish3...
pastu depa la paling ramai bawak ummah2 mai spital
mcm depa kena kanser tahap 4
orang local x de plak sound2 depa neh?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
darkness posted on 20-12-2013 04:10 PM
Sabah ni paling  anyak indons dari sulawesi. Bulasakpunkampang..itulah bahasa dorang. Sebati betul ...

Ya bah. Tmpt dekat rmh mama sia byk org tatur keraja. Klu dengar durang batuk takut sd sia
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
darkness posted on 20-12-2013 03:55 PM
Aactually..hospital tak boleh tolak pesakit2 ni walaupun pendatang tanpa izin. Sb itulah kenyatann ...

Sudahnya rakyat msia juga yg kena tanggung. Bangsat punya pendatang
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 04:31 PM | Show all posts
baru borak2 dengan kawan dekat sabah, dia kata ada staf UMS pun kena
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-12-2013 04:44 PM | Show all posts
saladin780 posted on 20-12-2013 03:40 PM
waa u cina pun tau ke apa tu apam

Itu @Acong ajar punya
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2013 05:02 PM | Show all posts
taikor posted on 20-12-2013 04:44 PM
Itu @Acong ajar punya

apa yg aku ajar?

apam tu sedap? kalau dah expired, tak sedap
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 01:41 AM GMT+8 , Processed in 0.101644 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list