CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ss8384

[MISTERI HIGHWAY]RnR Ladang Bikam ke Bukit Gantang

[Copy link]
Post time 1-3-2014 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ermmm... kg mak aku dekat dgn gua tempurung. ...masa gua ni blom dimajukan...aku dh biasa pegi..carik taik kelawar buat baja bunga..mmg gemuk sihat walafiat pokok bunga dgn baja nih...

Pas tu aku suka mandi kat kolam ikan dekattt dgn gua tuh...penah laa terserempak dgn group budak2 Singapore camping situ...bila mlm bukan main happy dorg sakan bergambar bagai bbq semua.....esoknya kelam kabut balikk sbb bila tgk balik kamera penuh makhluk lain dlm gambar...

Entiti kat situ mcm tak ganggu org kampung. .org luar je yg slalu kena...

Aku dah biasa dok merayau situ dr kecik..dok berminggu dlm hutan temankan opah aku jaga dusun pun slalu gak...tp lom penah la jumpa yg sceri sgt...sbb opah aku pun power sehh..selamba jek dia sound kalo ada benda nak dtg atau usik2 aku...byk kali aku dgr dia marahkan benda tu...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-3-2014 11:39 PM | Show all posts
Wahh terrer lah opah awak...kekeke
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2014 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Skerinyer.... alhmdllah, selama ni orjalanan ke utara xde gangguan..minta dijauhkn Allah lah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2014 02:57 PM | Show all posts
aku org kedah...dok blk kedah from kl ni mmg tgh2 mlm ja...jln x jammed...mmg straight jer smpi sg perak, benti ctu rehat pstu smbung drive smpi kedah. kt Ladang Bikam ker, mane2 yg kt dekat2 ctu aku jrg brhenti..mcm x best jer memlm kt ctu...hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2014 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ldg bikam ni last aku singgah dulu time tu jamban ala2 tong je. Pastu tpt parking tanah2 batu lapang je btul2 tepi ladang sawit.

Skrg dh cantik ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 05:22 PM | Show all posts
ss8384 replied at 30-11-2013 04:55 PM
Tp banyak juga org bercerita pasal tempat ni. Diorang cerita biasanya kalau lalu sini bile tgh mlm d ...

klu terus je ikot highway kn senang..Sya org Perak..Klu x tau selok belok jlan dalam kt Perak lagi baik ikot highway je..Takut sesat...Perak ni banyak jalan dn simpang..Takut salah masuk spg jalan..Silap2 bole patah balik ke utara semula...Terutama jalan disbelah Perak tgh macam kg gajah bota lambor parit manong beruas situ bole patah balik ke utara...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 03:29 PM | Show all posts
Mellyzza replied at 1-3-2014 11:28 PM
Ermmm... kg mak aku dekat dgn gua tempurung. ...masa gua ni blom dimajukan...aku dh biasa pegi..cari ...

Bila cerita pasal entiti gua tempurung ni, teringat 1 kisah.

Masa tu ai dgn 3 org kawan masuk gua tempurung, ikut tour diorang tu la kan. Sepanjang adventure tu okay je takde apa, cuma macam beberapa kali nampak duit syiling, duit kertas kat lantai gua tu. pesan sesama sendiri, jangan ambik apa-apa.

Lepas explore gua tu, kitorang bermalam di satu Airbnb di Ipoh. Malam tu, kawan I sorang je kena kacau. Dengar bunyi perabot kena seret, orang berdehem sebelah dia. Kitorang yang lain semua tido mati kepenatan. huhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2022 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Uuu seram seram.. Takut...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 04:47 AM GMT+8 , Processed in 0.078389 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list