CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ss8384

[MISTERI HIGHWAY]RnR Ladang Bikam ke Bukit Gantang

[Copy link]
Post time 29-12-2013 08:30 PM | Show all posts
anarina posted on 29-12-2013 05:40 PM
Erkk sama la. Rasa satu macam kalau nak berhenti kat hentian ladang bikam ni.

kalo ladang bikam yg menghala ke selatan aku lalu selalu nmpk mcm meriah jerk. x rs pun la keangkeran kat ctu. tp tu lalu je la, kalo turun x tau la plk mcm mn suasananya.

p/s: sapa2 yg singgah rnr sungai perak arah utara mee rebus dia fuh terbaik bai. tp mee rebus kat sg perak arah selatan fail bro. tensi....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2014 04:27 PM | Show all posts
kompem hentian ladang bikam ni yg ade baskin robin kecik tu..smgt aku usya msa nk g penang last week..haha..ramai jgk org stop situ aritu..maybe siang kot..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2014 04:38 PM | Show all posts
Baskin robin kt ladang bikam lah..arah utara
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2014 05:02 PM | Show all posts
klu aku xkeje atau cuti panjang dari keje sebenar aku,aku mmg slalu tlg2 masjid/jabatan agama utk menghantar jenazah,byk kali lalu utara - selatan -pantai timur klu mlm2....dah 14 thn lebih aku tlg2 masjid/jabatan agama dlm uruskan jenazah ngan antar jenazah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2014 08:34 PM | Show all posts
Iols jarang lalu highway plus ke utara. Rasa seumur hidup ni baru 3-4 kali je. Perasaan masa lalu tu lain mcm sikit esp kat kawasan Perak. Maybe sbb bergunung ganang, bukit bukau, jalan pun naik turun bukit. Kalau lalu malam lagi rasa seriau. Bila dah masuk Penang/Kedah, kawasan dah landai, terus hati tenang sket. Xtau kenapa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2014 11:23 AM | Show all posts
oni313 posted on 1-12-2013 09:27 PM
hentian rehat gua tempurung kot, rasanya rnr tu je yg ada tandas kat atas bukit...

aku pernah berenti kt toilet yg atas bukit..tak ingatla rnr mana..
masa tu mlm dlm pkl 9 lbh rasanya..gelap gelita..yg ada kete 2-3 biji jer..
dh la tgh mamai..aku tersilap masuk toilet laki..ada la laki india sorang dan laki melayu kt sinki..
diorg tkejut tgk aku masuk..siap marah2..aku citer la dgn hubby aku..
hubby aku marah aku blk..hubby aku ckp bahaya aku masuk toilet laki..
tp mmg skeri la rnr tu..tmpt parking mmg gelap gelita..nak pg toilet jenuh nak panjat tangga
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2014 11:34 AM | Show all posts
ilham posted on 30-11-2013 04:27 PM
Klu x silap,dlm 7 atau 8 tahun yang lalu,ketika tu ilham masih berulang-alik dr KL ke Perak...ada ke ...

betul tu. peristiwa tu berlaku masa peg tu berenti ke toilet..ada org ngikut. satu lagi kejadian sorang pemandu tertidur di situ awal pagi..terjaga jer dia trus memandu ke kanan melawan arus dan bertembung dgn kereta lain.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2014 11:38 AM | Show all posts
otai_g posted on 29-12-2013 08:30 PM
kalo ladang bikam yg menghala ke selatan aku lalu selalu nmpk mcm meriah jerk. x rs pun la keangke ...

mee rebus tuuuu..dia..pak tam . kat selayang pun ada cwgn dia ni.


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2014 12:42 PM | Show all posts
mamapea posted on 15-1-2014 11:23 AM
aku pernah berenti kt toilet yg atas bukit..tak ingatla rnr mana..
masa tu mlm dlm pkl 9 lbh rasa ...

ok lagi laa terus ke atas
saya sanggup pegi next hentian


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2014 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
umie posted on 2-12-2013 07:39 PM
org PLUS pun ada ckp tempat tu mmg ada misteri nusantara sikit sbb tu tak ramai org berenti utk tido

pelvic girdle pain
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2014 10:43 PM | Show all posts
hiway utara selatan ni memang byk misteri...tapi aku tak la pernah alami apa2 yg pelik, ada 2 kes yg diceritakan oleh abg dan kawan aku.
kes 1

abg aku dulu keja dgn syarikat eletronik di penang, ada la satu ari tu dia kena pi ke Hq company dia di KL, so lepas ja urusan di Hq KL setel, dia pun balik la ke penang, bila sampai je kat terowong menora, lepas keluar terowong tu kan ada mcm hentian skit kan, dia dgn member dia buleh pulak berhenti situ, pasai mengantuk sangat la kot, time tu dalam pukul 11 mlm la kot, so dia pun park la van kat area hentian tu, dia berani pasai dia nampak ada byk gak la gang2 lori pun berhenti tido situ. Tgh sedap2 dok lena tu....tiba2 dia terjaga..bukak2 je mata terus dia terpandang ada seorang pompuan depan van dia berpakaian putih lusuh tengah dukung anak...tp pompuan tu statik je tercegat dpn van depa tu...apa lg abang aku tu terus start van pastu belah terus, member dia pulak terkejut la apahal terus blah , kata nak tido dulu, abg aku pun crita la apa yg dia nampak, member dia pun gelak la....sebenarnya member dia tu dah nampak dulu, tp takut punya pasai dia diamkan je

kes 2

ni cerita member aku, ada satu hari dia balik kg kat perak gak le, masa on da way ke kg dia menuju utara, dia da la singgah dekat ladang bikam tu, tp masa tu tak dak pula ada kejadian pelik, bila sampai kg..dan malam tu baru dia terkena....mlm tu dia ada dgr bunyi budak menangis, dlm umah, dia pun tgk la kot2 anak dia yg nangis...tp anak dia sedap je tido, kendian dia dgr bunyi nangis daris arah ruang tamu, dia pi usha tgk, dia ternampak kelibat budak kecik dok bawah meja makan yg menangis...esok nya bapak mertua dia tanya, sebelum balik kg semalam ada singgah mana2 ke? dia jawab la ada,singgah ladang bikam ,, bapak mertua dia kata patut la semalam dgr budak menangis...rupanya benda tu menumpang sampai balik umah... mlm tu memang bapak mertua dia pun dgr...tp dah pi berubat la pastu halau benda tu balik

harap2 sapa2 yg guna hiway utara-selatan berhati-hati la, lebih2 area kawasan perak memang skeri....tp aku suka balik ke kedah malam2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2014 11:15 PM | Show all posts
kyroskebab posted on 6-12-2013 11:52 AM
highway plus arah Utara ni mmg selalunya org sedia maklum yg famousnya Terowong Menora tu..

ni ab ...

  terowong menora ni kenapa ye selalu di kaitkan dengan gangguan....ada ape2 sejarah x kat sana....bila saya masuk terowong tu pun ade terasa juga keseraman dia.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2014 11:45 PM | Show all posts
nasib baik la aku ni jenis xske bhenti kt rnr . tp dlu aku slalu jgk ulang alik kl-penang, alhamdulillah la xde ape2 gangguan
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Pasnih kena elak singgah rnr ladang bikam.....ada anak kecik ni risau pula kang ada yg ngikut....
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Keras rupanya sini... baru last year masa balik Perak aku berenti tido sini jam 2 pagi... masa tu ada berapa bijik kereta je...letih sgt memandu so brenti tido sini... syukurlah tak jadi pape...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak dah aku dengar... ada yang ikut balik, masih lagi ada kat situ... maknanya banyaklah makhluk tu kat situ ataupun mereka pun singgah untuk melepaskan lelah..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2014 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam semua. Tumpang cerita jugak pasal hiway Plus ni. Saya dok KL isteri saya orang Kedah, hampir sempadan siam. Dah lebih 10 tahun ulang alik Kedah.

Memang suka balik time malam sebab sejuk dan rileks skit masa drive. Ladang Bikam memang destinasi wajib saya berhenti rehat lepas 2 jam drive. Saya tau depan skit hentian Tapah tapi saya jenis tak suka berebut2 parking, toilet, meja makan.

Lagi pun berenti lepas penat dengan pergi toilet je. Sekarang ni  rnr Ladang Bikam dah ubahsuai skit. Dulu  masa lepas keluar toilet lepak kat belakang tu boleh tengok betapa luas ladang kelapa sawit tu. Syukur tak pernah pulak kena kacau walaupun saya ada anak kecil.

Tapi saya lebih takut manusia yang jadi hantu, keluarga adik ipar saya dirompak di hentian Tapah. Semasa mereka tidur dalam kereta kerana mengantuk sangat.

Cuma nasihat saya kalau tak yakin nak berhenti di hentian kecil ni teruskan drive hentian yang besar. Seperti hentian gua tempurung tu kalau time malam skeri yg amat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah.. mcm2 keangkeran hiway utara selatan ni ye...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 12:51 PM | Show all posts
aslm..

seramnye aku bca thred ni..

.spnjg aku blk kg somi d ipoh, mmg rnr ni la tmpt persinggahan kami..
dan stiap kali blk kg sure wktu mlm.

alhmdlh, x prnh aku alami kejadian yg menakutkn..tapi lps bca thred ni
aku dh jd takut nk singgah..huahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2014 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Agak skeri jugak la kisah2 dalam ni..tapi alhamdulillah la..setakat ni tak pernah ada gangguan dari tambun ipoh hala ke penang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:46 PM GMT+8 , Processed in 1.996530 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list