CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ss8384

[MISTERI HIGHWAY]RnR Ladang Bikam ke Bukit Gantang

[Copy link]
 Author| Post time 4-12-2013 10:13 PM | Show all posts
Kekeke kenapa Ada beli baskin robin kt ladang bikam ke @cicikaembong ?  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2013 10:17 PM | Show all posts
Dh x tahan punya pasal lh terberenti kt situ. Aku syak dia nak menyampok bapak aku kot pasal bapak aku ni klau pergi tempat keras2 ni blik Je mlm dia Akan mengiggau..

Aku selalu Je lalu Jalan -Jalan dlm hutan ni pasal aku suka melencong. Tapi x pernah pulak Kena Kalau . Ni le first time aku terkena.

Tp area situ banyak Je accident kan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
ss8384 posted on 4-12-2013 10:13 PM
Kekeke kenapa Ada beli baskin robin kt ladang bikam ke @cicikaembong ?

Mmg ada tp tk sure di which hentian sebelah.. hewhewhew
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg byk eksiden di PLUS tu.. baik ke utara mahupun selatan. Kt selatan,tak.silap aku hiway belah2 pagoh tu. Seremm..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 11:29 AM | Show all posts
cicikaembong posted on 5-12-2013 02:22 AM
Mmg ada tp tk sure di which hentian sebelah.. hewhewhew

mmg ade baskin robin menghala utara tu...rasanya yg ladang bikam la..hentian sebelah kecik jer..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 11:39 AM | Show all posts
terbuka lak thread ni...da la aku slalu blk kl - kedah sengsorang..so far kalo blk aku jrg la stop hentian sebelah...kalo stop ponn rnr tapah..kalo fr utara pon rnr tapah la yg aku stop..sebab ramai org..kt ladang bikam xpenah stop..sbb ade org pesan kalo sorg2 jgn stop situ..xtau npe x diceritakn..maybe sbb ni la kot..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
scootgals posted on 5-12-2013 11:39 AM
terbuka lak thread ni...da la aku slalu blk kl - kedah sengsorang..so far kalo blk aku jrg la stop h ...

Hati2 la k. Bagi aku,biar terserempak hantu btul dr tserempak dgn org yg berperangai lg jht dr hantu mcm prompak ke perogol ke.. huh!

Aku rasa mmg kt ldg bikam r baskin robin tu

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 12:31 PM | Show all posts
mnSK posted on 1-12-2013 10:30 PM
agaknye la kot...pasai, ikotkan sejarah kesultanan perak dari dulu2 dorg dirikan kerajaan/istana b ...

pehhhh ni geng panther jerung nih..hahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 12:38 PM | Show all posts
baskin robin tu bukan kat ladang bikam....kat behrang
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 12:39 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2013 07:54 PM | Show all posts
mnSK posted on 2-12-2013 07:08 PM
mula2 je... lama2 ok dh... sebab masa tue tak bersedia..
dolu2 aku pun mcm tue gak..demam semingg ...

penampakan benda ini seperti anak kecil yang baru mengenal haiwan. kadang2 excited, kadang2 takut.  Dah lama2, semakin banyak nampak benda2 halus ni, dah tak rasa apa2 dah. Macam nampak spesies jenis baru...
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2013 11:52 AM | Show all posts
highway plus arah Utara ni mmg selalunya org sedia maklum yg famousnya Terowong Menora tu..

ni abg ipar ai cerita, kawan dia penah blk dr KL sorang diri..smpi tgh2 terowong tu dpn dia ada van jenazah, pas2 ada tangan melambai keluar dr van tu mcm bg isyarat suh potong van tu..
so dia pun potong van tu lps potong dia tgk cermin belakang dh hilang pulak van tu..kali ke-2 dia tgk cermin belakang nmpk pocong tumpang keta dia..huhu..mmg kecut tpi dia speed gak smpi RnR Sg Perak..smpi c2 mmg pocong ni dh x tumpang..

Esoknya, pg2 tu dia check keta kt seat blkg mmg ada kesan tanah merah, mcm tnh kubur, mcm baru kebumi tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2013 02:44 PM | Show all posts
angahsmart posted on 5-12-2013 12:31 PM
pehhhh ni geng panther jerung nih..hahahaa

ikut kan satu geng le.... tp, aku lone rider....hahahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2013 09:55 AM | Show all posts
kyroskebab posted on 6-12-2013 11:52 AM
highway plus arah Utara ni mmg selalunya org sedia maklum yg famousnya Terowong Menora tu..

ni ab ...

van jenazah ni me penah terserempak jgak..
masa tu on dway ke ipoh..tengahmalam rasenye sbb me balik kje pkul 11 lbh tros grak ke ipoh..
tengah speeding tibe2 kua kereta jenazah depan me. nasib tak belanggar..
me bg lampu minta dea ketepi , me potong tgk blakang dea masuk balik blakang me.
mencanak lampu dea bg.
pastu sambung speed je la da tak tgk blakang da.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2013 10:29 AM | Show all posts
nak nyampuk gak la....

ni laluan aku kalo lik ipoh n semanggol....setakat ni alhamdulillah xdek la lg gangguan2...cuma kalo setiap kali lalu kat satu tpt ni,aku pun xtau nama tpt tu...rasanya lps drpd rnr tapah kot...ke,gua tempurung ek...aahhh...biarlah....tp yg pasti aku dgn hb mesti akan pandang satu bukit/gunung yg berbentuk gajah...kedudukannya sebelah kiri hala ke ipoh...dan tiapkali lalu situ mesti amik gambo gajah tu...sebijik mmg nampak cam gajah..dgn lekuk2 telinga n bdnnya....hb aku siap buat profile pic hp dia lg...tp keadaan gajah tu makin lama makin tobek disebabkan hakisan mgkn....

haaaa...br teringat,ada satu hr tu aku dpt kol dr mak,opah aku sakit cam dah nazak dah...nangis2 mak aku kol tanya xmau balik ker...so dipendekkan citer,aku n anak,adik bongsu lelaki n adik pompuan jek yg dpt balik...kami bertolak dr kl dlm kul 1am...sebelum bertolak tu masa masuk2kan brg,dah ttp bonet br ternampak tali beg adik aku terjuntai sket kuar...puas kami bukak bonet tp xleh...mcm dah terlekat...ati aku dah rasa x sedap...tp...ahhh...xpala aku kata...kalo pjg umo opah aku,dpt la kami jmpa....

adik lelaki aku drive,adik ppuan dok sebelah..aku n anak dok blkg...masa awal2 tu kami sembang la..adik bgsu aku ni suka merapu n wat lawak..pastu depa pakat2 gelak..aku beberapa kali igtkan jgn nak hora sgt tgh2 malam buta ni...dah la keadaan sunyi n gelap...xdek kete lain pun kat hway tu....sampai kwsn ladang bikam la kalo x silap aku...adik bgsu aku tiba 2 diam..dia kata pening sgt2...adik pompuan dah lama lelap....tiba2 rasa kete cam berat...aku yg dok blkg ni risau kot terbabas ke apa ke,terus picit2 pala adik aku dr blkg....tiba2 cam dgr bunyi kete jalan seolah2 tayar sebelah belakang kiri tu pecah...leh bayangkan x cara jalan kete tu camner..pdhal kete adik aku tu baru lg....lama gak la berkeadaan camtu..nak berenti xberani....sampai la kat exit simpang pulai br la tiba2 kete rs ringan n dah xddek dah bunyi cam tayar kecepuh kecepeh.....bila sampai jek umah makcik aku kat pengkalan,dgn mudahnyer bonet kete tu leh bukak.....

itu je la citer psl gagguan yg aku alami...tu pun masa lik dgn adik...apapun,selalula amalkan baca doa2 sebelum memulakan peerjalanan...amalkan bc ayat penggerak bila nak kuar umah Last edited by suatumasa on 8-12-2013 03:03 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2013 04:21 PM | Show all posts
ok tak faham sebenarnya cerita kau ni. sebab guna banyak sangat shortform.

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2013 04:17 PM | Show all posts
kalau hiway balik ke utara, ally n hasben pernah nampak kelibat perempuan tua pakai telekung di tepi susur keluar ke tol jawi, belah kiri jalan tu byak pokok2 getah ke apa tak ingat.  masa tu dalam pukul 1 or 2 pagi, jalan tak banyak keta sebab bukan weekend.  time tu ally dlm keadaan mengantuk so tak berapa nampak jelas just perasan mcam telekung putih yang buruk dan perempuan bongkok.  tapi hasben mmg nampak dengan jelas sampai tertoleh2 dia ke belakang nak make sure apa yang dia nampak.  

hasben siap tanya nampak tak nampak tak apa benda tu.  pastu dia kata oo maybe makcik tu turun dari mana2 bas express, tgh tunggu orang datang jemput.  kot ye pun nak tunggu org datang jemput takkanla tunggu kat tepi jalan semak2 gelap2 bang oii. sajala tu agaknya hasben nak sedapkan hati

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2013 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Penah tbaca forumer kt rnr ni gak kat thread kisah seram highway
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2013 06:06 PM | Show all posts
pernah kena masa nak balik ke perak...
dalam pukul 12 ++ pagi rasanya....
tak taw kenapa mata mengantuk sangat2 padahal petang tu dh tido cukup dah...
saya n ayah saya ja balik dari n9.
mengantuk sampai melelong bawak keta ni lepas dh berhenti dekat rnr simpang pulai....
tak taw kenapa....mata tetiba je berat...
pastu tetiba ayah saya cakap "mu taw dak kami ni sapa??jgn buat main2. pegi balik tempat asal kamu..."
5 minit lepas tu saya terus ok...kejadian ni sebelum masuk terowong dkat ipoh tu...
sampai rumah tanya ayah kenapa ckp mcm tu...
pastu ayah tanya kamu x rasa apa2 ke tadi....
saya ckp la tetiba je mata berat sangat...
pastu ayah jawab...."hhmmm tu la....."

lagi satu ni masa on da way nak balik kg ayah saya di kedah...waktu malam
saya dgn mak je....
lalu jalan lama....
tiba2 mcm ada benda berdetum langgar bumbung keta....
masa tu saya dengan mak tengah sembang2 kosong...
terdiam kita 2 orang....sebab terkejut...
terus saya slow keta tapi mak ckp jgn berhenti terus ja...
pastu nk sedap kan hati mak ckp burung kot.....
masa balik kitaorang lalu jln tu tak nampak apa2 pun atas jalan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2013 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g posted on 30-11-2013 01:02 AM
aku lately selalu gak out station ke utara. mmg selalu la lalu ladang bikam ni, tp x pernah tergerak ...

Erkk sama la. Rasa satu macam kalau nak berhenti kat hentian ladang bikam ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 12:06 AM GMT+8 , Processed in 0.108536 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list