CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ss8384

[MISTERI HIGHWAY]RnR Ladang Bikam ke Bukit Gantang

[Copy link]
Post time 2-12-2013 01:34 AM | Show all posts
Baru2 nih gerak p langkawi bawak anak n isteri p makan kenduri...

Perjalanan pergi dan balik selamat... Alhamdulillah...

Cuma waktu blk tu sebab gerak dari Bukit Kayu Hitam kol 3 lebih sampai kt Hentian Sungai Perak tu hujan.. X jauh lps tu ada eksiden lori terbabas... Since dah gelap n nak masuk maghrib (anak pulop kecik) suruh jugak r orang rumah baca apa yg patut....

Drive sorang (isteri n anak jd peneman jer walaupun depa banyak tido dari meneman) dalam hujan lebat memang kelam kabut sikit...

Pepun alhamdulillah sebab selamat sampai ke KL.. Cuma bila besok tu sembang dengan kawan2 ada r kawan citer ada anak member tu buntang mata bila depa berenti dekat rnr gua tempurung.. Bapak budak tu siap kena penampar lagi dengan anak dia yang kerasukan...

p/s : Korang tau x buntang tu? Yang mata pandang ke atas nampak mata putih jer...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 03:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Pak mertua adik mommy org perak..
Mmg dia bgtau..jgnlah berhenti kt ldg bikam tu..
Bahaya...
Ada kes bunuh..sbb tmpat tu sunyi skit...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 08:59 AM | Show all posts
leenaz posted on 2-12-2013 12:50 AM
ye kot
mmg meremang segala bulu malam tu
dah le sengsorang....

aku penah singgah kat tandas situ.. kena naik tangga tinggi gak kan? Alhamdulillah masa p tu aku takde kena apa2 pun... siap tido jap dalam keter kat situ.. tp bini aku kejut sebab tak sedap hati takde orang sgt kat situ.. bukan takut kat yg halus2 ni.. tapi takut orang2 yg berniat setan...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 11:57 AM | Show all posts
ilham posted on 30-11-2013 04:27 PM
Klu x silap,dlm 7 atau 8 tahun yang lalu,ketika tu ilham masih berulang-alik dr KL ke Perak...ada ke ...

betul mmg ada kes kt situ. tak ingat hentian sblh utara atau ke selatan. hari tu lama gak diaorg tutup ladang bikam tu, tuk upgrade
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 12:07 PM | Show all posts
mnSK posted on 1-12-2013 10:30 PM
agaknye la kot...pasai, ikotkan sejarah kesultanan perak dari dulu2 dorg dirikan kerajaan/istana b ...

kat area tu mmg ada "kampung" kekadang ada lintasan kt situ. masa kecik dlu, famli penah lalu area tu time senja, sekali ternampak cm ada bnde baling batu kecik ke arah kete. mujur kecik je batu tu, klu x mau pecah skrin.
dkat2 area trowong tu, ada saudara penah nmpak "perkampungan", siap ada bau makanan lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 12:28 PM | Show all posts
Cerita hantu pasal highway dari Ladang Bikam ke Ipoh memang terbaik. Aku dengan wife aku pernah mengalaminya juga.
Aku ni kalau nak balik kampung mesti malam2 lepas kerja. Sebab aku tak boleh bawa kereta siang sebab mata aku tak tahan kena matahari. mengantuk. So, memang wife pun sedia maklum dengan kelemahan aku ini.

Nak dijadikan cerita, semasa cuti tahun baru cina pada tahun ini, aku pun nak balik ke kampung wife aku di Perak. Masa tu jam menunjukkan 1130 malam. Radio memang sentiasa aku on untuk elakkan mengantuk dan penghibur di malam hari.

'PLAPP!!' Terdengar sesuatu dari atas bumbung kereta. Mungkin batu kot atau ranting kayu melambung ke atas kete aku. Aku buat tak tahu. Sedang syok2 dengar radio, tetiba wife aku off radio lalu dibukanya apps mengaji al-Quran. "Aik kenapa sayang?", aku tanya wife aku. Wife aku tak cakap apa2. Badan dia menggigil2 tapi pandangannya ke cermin belakang.

'alamak, dia nampak la tu', aku berkata dalam hati. Aku try gak tgk side mirror, manalah tahu ada 'benda' tersengih manja kat aku. Takde la pulak. Kejadian itu berlaku dalam lebih kurang 10 minit lamanya.

Sesampai di kampung, aku pun bertanya kat wife aku benda apa yang dia nampak sebenarnya. Dia cakap masa bunyi atas bumbung tu, ada kepala langsuir ke apa, terjulur kat cermin belakang. Mata merah dan bertaring. Rambut panjang mengurai. Benda tu bengang sebab buka ayat suci al-Quran, dan marah2 pada wife aku sebelum melayang ke tempat lain.

Mak mertua aku cakap biasa lah benda2 tu suka menumpang.

p/s: err...tapi aku tak biasa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-12-2013 01:36 PM | Show all posts
irwansuhadi posted on 2-12-2013 12:28 PM
Cerita hantu pasal highway dari Ladang Bikam ke Ipoh memang terbaik. Aku dengan wife aku pernah meng ...

Perghhh...nmpk ye.. Nasir baik aku x nampak. Klau nampak maunye aku meraung n org yg drive mesti x bleh focus. Tp anak akak aku Mmg nmpk. Dua Kali plk tu huhuhu.

Bkn sembarang org bleh nampak kan..mesti org tu kuat hehehe. Tp aku rasa highway ni start hentian Batang berjuntai Keatas memang Ada story tersendiri lh. Rasa ye ramai Je yg Kena acah2...

Tu yang Kalau x betul focus drive Mmg ke longkang & gaung le gamaknye. So next time bile Kita nk lalu make sure iman didada hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 04:40 PM | Show all posts
ss8384 posted on 2-12-2013 01:36 PM
Perghhh...nmpk ye.. Nasir baik aku x nampak. Klau nampak maunye aku meraung n org yg drive mesti x ...

ramai je yg boleh nampak...
kita je yg malas nk belajar dan mencari...
hheheheehehhheheheeeee


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-12-2013 06:28 PM | Show all posts
mnSK posted on 2-12-2013 04:40 PM
ramai je yg boleh nampak...
kita je yg malas nk belajar dan mencari...
hheheheehehhheheheeeee{:m ...

X de maknaye kot aku nk melihat mau pon mengintai benda tu huhu.. Aku Ada baca kt bod pasal hijab terbuka hehehe...sampai pengsan2 bdk tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 07:08 PM | Show all posts
ss8384 posted on 2-12-2013 06:28 PM
X de maknaye kot aku nk melihat mau pon mengintai benda tu huhu.. Aku Ada baca kt bod pasal hijab  ...

mula2 je... lama2 ok dh... sebab masa tue tak bersedia..
dolu2 aku pun mcm tue gak..demam seminggu..lama2 biasa dh...
sekali seumur hidup... cumenye kalau boleh jgn 24jam..itu mcm nk berak pun tak feel...heheheheeeeee
mende2 nie sebenarnya salah satu cara akan mendekatkan diri pada ALLAH SWT, bagi yg menyedari la..
kalau tak sedor2 juga tak tau le.. ke laut le jadinye..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 07:39 PM | Show all posts
org PLUS pun ada ckp tempat tu mmg ada misteri nusantara sikit sbb tu tak ramai org berenti utk tido
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2013 09:37 PM | Show all posts
Lain kali kalo dah malam2, elok berhenti kat RnR Tapah aje.. Henntian Ladang bikam ngan RnR Tapah dekat aje.. Lagipun kalo hentian nih, bahaya, sebab xramai org berhenti kat situ.. tapi kalo dah xtahan nak kencing apa boleh buat.. tapi kalo pi kencing kat hentian2 nih malam2, nak kencing pun tak lawas beb.. haha..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2013 01:57 PM | Show all posts
aku  baru  lalu /  berenti  kat  ldg  bikam  ahad  pas  . tp  awal  lg    laa  dlm  kui 8 lbh   time  ramai
org   lg ..   klu  dah  lewat   aku mmg  x  berenti ..     

aku pon  kerap  jgk  berenti  kt  rnr  merata tmpt  klu  memlm3   mmg  nk  buang  air  tu  mcm tk reti lema2  
riso   kang  mcm2   hey ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2013 03:17 PM | Show all posts
Lenkali benti rhat kt kwsn yg besar sikit la..jgn kt hentian gelap2 ko benti..bahaya kwsn tu time malam..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2013 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Baskin robin ada kt ldg bikam kn? Eh ke aku slh hentian sebelah nih..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2013 04:13 PM | Show all posts
cicikaembong posted on 4-12-2013 04:10 PM
Baskin robin ada kt ldg bikam kn? Eh ke aku slh hentian sebelah nih..

xsilap aku xde..ladang bikam tu hentian sebelah je..xsebesar spg pulai, tapah or sg perak..

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2013 04:16 PM | Show all posts
cicikaembong posted on 4-12-2013 04:10 PM
Baskin robin ada kt ldg bikam kn? Eh ke aku slh hentian sebelah nih..

Setahu aku xde Baskin kat Ladang Bikam tu beb...

Ntah ntah...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2013 04:30 PM | Show all posts
taji2906 posted on 2-12-2013 08:59 AM
aku penah singgah kat tandas situ.. kena naik tangga tinggi gak kan? Alhamdulillah masa p tu aku t ...

tu la pasal
semua avoid stop situ
pasal gelap kot and tandas jauh


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2013 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nsb la spjang dok balik penang naik kereta ni kdg2 guna haiway dgn jalan dalam ( slalu blk mmlm je ) xada apa2 lg.. Minta djauhkn lah...huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2013 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
arida87 posted on 4-12-2013 04:13 PM
xsilap aku xde..ladang bikam tu hentian sebelah je..xsebesar spg pulai, tapah or sg perak..

Baskin robin baru buka dan kt hentian sebelah,bkn rnr. Eerr.. hentian sebelah lain kot. Tp mghala ke utara la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 07:49 PM GMT+8 , Processed in 0.088317 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list