CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1999|Reply: 7

EDISI CUTI SEKOLAH:BAWA NAK KE UPIS..APA KATA KORANG??

[Copy link]
Post time 28-11-2013 01:39 PM | Show all posts |Read mode
hai semua..
cuti sekolah dah bermula..
maka ramai lah pekerja-pekerja penjawat awam khususnya
menjadikan opis sebagai taska..

aku memang tak gemar kalau campur adukkan hal rumahtangga
dengan hal keje..

ko nak buat keje pon tak fokus
sikit2 anak2 panggil
kejap2 berlari..
yang keje bahagian dalam takpe lagi...
nih yang keje bahagian kaunter

biar anak2 masuk kaunter
dok jadi peneman disebelah ibu dikala dok buat keje

lari sana lari sini..
orang yang datang buat urusan pon pandang semacam je..

apa kata korang tentang perkara macam nih???
bincang2 la ye..

p/s:
mod kalau thread nih tak sesuai kat sini..
boleh la mode tukar ke tempat yang bersesuaian..
tq!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2013 02:19 PM | Show all posts
aku sebagai pegawai kat dlm ofis ni mmg kalo blh x brp nak galakkan staf bawa bebudak ke ofis ni utk stay d whole day.. even my big bos pun agree sbb x brp nak seronok bila org yg tgh meeting tganggu dgn bunyi bising bebudak ni.. kalo setakat bebudak tu duduk diam2 n stay kat ofis sejam 2 tu no hal.. aku pun akan elak bawa anak2 gi ofis.. kalo ada emergency mcm babysitter xleh nak jaga ari tu, aku just inform bos je yg aku kena amik cuti sbb babysitter xde..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2013 02:32 PM | Show all posts
atas alasan ape ye diorang bawak anak g ofis.. selama ni time sekolah anak2 tu jaga diri sendiri ke kat rumah?? atau sebab nk jimat duit dari bayar kat baby sitter??
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2013 02:45 PM | Show all posts
bila keadaan terdesak tiada pengasuh time tu + keja yg banyak tak dpt nak cuti..terpaksa jugek..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2013 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada aku tadahal ko nk bwk anak g opis
Aku blh tolak ansur sbb hari ni hari ko
Hari esok mgkn aku lak jd camtu

Tp jaga anak pls
Jgn dok lari2 lalu belakang kerusi aku
Tak boleh nk concentrate hokeh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2013 12:15 PM | Show all posts
burque posted on 28-11-2013 03:20 PM
Pada aku tadahal ko nk bwk anak g opis
Aku blh tolak ansur sbb hari ni hari ko
Hari esok mgkn aku  ...

ye la..
yang menjaga anak supaya behave tuh ok la..
yang tak behave tuh yang rimas..
lari2 sana..
jerit2 sini..
hmm..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2013 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Jegil jek mata
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2014 01:29 AM | Show all posts

Hmmm...



Aku akang kata boss kat situ memang baguih sebab bagi bawak anak... Cuma sebagai pekerja mereka sepatotnya pepandailah kawal sket anak tu...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 07:47 AM GMT+8 , Processed in 0.078142 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list