CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 15797|Reply: 32

modenas jaguh 175cc

[Copy link]
Post time 3-10-2013 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Slmt ptg smua.

Aku dh search kt forum sni tp xde plk tajuk psl motor jaguh ni. Yg ada pn tred yg nk juai je.

Aku br beli jaguh seken hen. Setakat ni bawak pi cheras, shah alam smua lepas la lagi xde buat hal sgt tp pikap mmg slow yg amat. Aku dok kajang. Klu kt trafik lite tu nk start gerak jenuh pulas mnyak la kiranya. Top speed pn 80 je bleh pi. Lama2 bawak bau hangit skit.

Sesapa terer bab moto bleh tk bg sajes nk pi kedai mana yg ok.

Lg 1 moto ni dh custom. Kaburxxer pn pkai yg rxz (ni cina kedai kt umh aku yg kata). Kt part enjin tu aku tgok bnyk la yg berselotape2 mcm pasang bubuh je. Aku mmg fail bab moto.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2013 12:01 AM | Show all posts
brp RM ko beli jaguh tu?

dolu2 aku minat gak moto jaguh ni tp opismate aku ckp yg dia penah drive moto ni n mmg moto ni x de power even 175cc. bawak moto kapcai lg pikap...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 09:56 AM | Show all posts
bro kasi penerangan in details kondisi motor, bunyi mcm mana? ada leaking ke cemana?

nak tengok depan2 jauh bro haha.. kasi gambor satup
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 10:16 AM | Show all posts
aku alihkan ke Motosikal
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 10:25 AM | Show all posts
apa yg aku dengar Jaguh ni amat lasak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 10:54 AM | Show all posts
zulka posted on 4-10-2013 10:25 AM
apa yg aku dengar Jaguh ni amat lasak...

yup, lasak.. pernah baca few kisah otai-otai, sesah dari kedah KL Pahang. relaks je, tapi tak laju la haha..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 11:55 AM | Show all posts
dune1989 posted on 4-10-2013 10:54 AM
yup, lasak.. pernah baca few kisah otai-otai, sesah dari kedah KL Pahang. relaks je, tapi tak laju ...

tapi bro...
tetiap pagi nak gi keje, aku perasan ada sebiji Jaguh ni bawa boleh tahan laju gak...
kalau tak silap aku dlm 120/130KMJ gak la dia lari...dia naik berdua dgn bini dia...
aku rasa brader ni duduk area2 Bkt Beruntung...sebab tak pernah jumpapun kat Taman aku...

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 12:30 PM | Show all posts
zulka posted on 4-10-2013 11:55 AM
tapi bro...
tetiap pagi nak gi keje, aku perasan ada sebiji Jaguh ni bawa boleh tahan laju gak... ...

kat area rumah aku pon ada je yg heavy mod jaguh nih....

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 4-10-2013 12:39 PM | Show all posts
otai_g posted on 4-10-2013 12:01 AM
brp RM ko beli jaguh tu?

dolu2 aku minat gak moto jaguh ni tp opismate aku ckp yg dia penah drive ...

beli RM1700 dr pakcik ni.
yezza, pikap mmg slow gila mcm siput.
moto cikai berdesup la tinggal aku kt blakang.
top speed 80 je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2013 12:43 PM | Show all posts
dune1989 posted on 4-10-2013 09:56 AM
bro kasi penerangan in details kondisi motor, bunyi mcm mana? ada leaking ke cemana?

nak tengok d ...

dia punya bunyi ok, ekzos std je.
cuma pikap la slow ngn top speed mmg 80 je.
mmg la nk santai2 je bawak moto zaman2 dh kertu ni tp mcm sakit hati lak menyiput sangat kt jalan.

nti aku boh gambaq. sat naa..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2013 12:43 PM | Show all posts
zulka posted on 4-10-2013 10:16 AM
aku alihkan ke Motosikal

tengkiu. tu la mlm tadi mamai2 terbubuh kt bod kreta lak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2013 12:55 PM | Show all posts


ni la rupanya..



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 02:45 PM | Show all posts
selipar_hijau posted on 4-10-2013 12:43 PM
dia punya bunyi ok, ekzos std je.
cuma pikap la slow ngn top speed mmg 80 je.
mmg la nk santai2  ...

lorh yeke, ermm.. dah servis ke? try tukar minyak pelincir dan tukar spark plug.. kdg2 sebu sebab plug dah out.. and try cuci carb dan setting sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 02:46 PM | Show all posts
selipar_hijau posted on 4-10-2013 12:55 PM
ni la rupanya..

cantik lagi rupernye hehe... nice2..

lokasi area mana bro? leh la lepaking ngan si bro @Sagoo ngan @BudakGraphic
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 02:48 PM | Show all posts
zulka posted on 4-10-2013 11:55 AM
tapi bro...
tetiap pagi nak gi keje, aku perasan ada sebiji Jaguh ni bawa boleh tahan laju gak... ...

fuh yeke huhu.. kdg2 ada yg dah tukar carb beso sket, tukar spoket.. maklum ler.. moto lejen..

tp tgk meter dia boleh pi sampai 160kmh huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 02:48 PM | Show all posts
dune1989 posted on 4-10-2013 02:46 PM
cantik lagi rupernye hehe... nice2..

lokasi area mana bro? leh la lepaking ngan si bro @Sagoo n ...

segan le lepak ngn brader easy rider...deme otai2...muke mcm awie.tgn ketol2..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-10-2013 02:53 PM | Show all posts
Sagoo posted on 4-10-2013 02:48 PM
segan le lepak ngn brader easy rider...deme otai2...muke mcm awie.tgn ketol2..

eleh segan napenye lak yop. ekeke.. mike kan ada kips.. azroy daniyal gitu eekeke
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2013 02:57 PM | Show all posts
dune1989 posted on 4-10-2013 02:53 PM
eleh segan napenye lak yop. ekeke.. mike kan ada kips.. azroy daniyal gitu eekeke

azroy mane pakai kips....aku hentak dgn spanar 14 kangg

oi yop nnt lepak kt stadium s.alam parking lot..teman nk rogol moto mike bertubi2..ok x?


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2013 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dune1989 posted on 4-10-2013 02:45 PM
lorh yeke, ermm.. dah servis ke? try tukar minyak pelincir dan tukar spark plug.. kdg2 sebu sebab  ...

Esok nk bwk gi serbis tgk ada perkembangan dak. Ada bajet bru rs nk flat black kan moto ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-10-2013 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sagoo posted on 4-10-2013 02:48 PM
segan le lepak ngn brader easy rider...deme otai2...muke mcm awie.tgn ketol2..

Teman kurus kering. Berketui2 tu jerawat kt muka je ha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 05:17 AM GMT+8 , Processed in 0.095921 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list