CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 10851|Reply: 61

Trade in gen 2 atau honda city?

[Copy link]
Post time 1-10-2013 08:42 AM | Show all posts |Read mode
Salam semua...nak minta pendapat ni...Semlm gi naza...saje g tgk estima..sbb anak dah dua ni...selalu blik dungun dr seremban...so kereta city ku dh mcm sempit la kan...klu korang la...nk trade in gen 2 atau city? Gen 2 dh abis byr...city ada lg 5 thn...hubby aku suh trade in city...tp aku syg city aku ni...xpernah bagi masalah...mmg tip top...aku suh trade in gen 2 je pasal dah abis byrkan...pastu dh la buruk...hahaha...hubby aku xnak plak...dia cukup syg gen 2 dia...lgpun dh abis byrkan...komitmen dia utk kereta dh xde...ceh...tp kitaorg mmg nak beli jgk estima tu...cuma xtahu nk trade in kete mana...bln 12 ni la kot nk bookg...hmmm...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2013 10:17 AM | Show all posts
trade in Gen2... kalau jual skang masih ada value..
takut 2, 3 taun esok takde harga...
lagipun HOnda City tu hutang byk lagi...kalau trade in ...berapa sen sgt dapatpun..silap2 kena topup lak utk setlekan baki pinjaman
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2013 10:49 AM | Show all posts
Ooo...ok tq zulka...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2013 03:31 PM | Show all posts
menda la nak membazir duit tukar keta yang masih boleh pakai
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2013 05:12 PM | Show all posts
Membazir eh...gen 2 tu pun dh rosak jgk...bhgn hon tu dh xfunction...button kat stereng tu mmg dh xblh guna.....blm tuka lg la...xtahu nk tuka tu brape lak...dgn body byk pecah dpn blkg...bhgn bwh la...enjin ok lg...nk tuka tu sumer dgn cat 5figure gak kot...nk jual tu pun xtahu lg brape blh dpt...klu tgu lg 4,5 thn entah la jd camne plak kete tu...enjin berbunyi pun dh mcm motobot...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2013 05:17 PM | Show all posts
Aku dh ada umah...dh ada tanah...dh ada investment..ada simpanan...slh ke tuka kete utk keselesaan anak2...adoi nk tuka kete pun xblh...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 1-10-2013 05:59 PM | Show all posts
trade in gen 2 simpan city. gen 2 tu dah lama city masih baru. tak banyak rosak jadi kurang nak keluar duit utk baiki
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2013 06:06 PM | Show all posts
Tq assaffah...actually bukak thread ni bkn apa...blh tunjuk kat hubby apa pendpt org...bkn kenal pun kan...sbb ni 1st time nk jual beli kete...mmg byk benda la xtahu...sambil2 bc pengalaman org
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2013 10:03 PM | Show all posts
tahun berapa gen2 tu?try a survey2 kat mudah.my berapa leh jual...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2013 10:26 PM | Show all posts
tahun berapa gen2 tu?try a survey2 kat mudah.my berapa leh jual...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 12:09 AM | Show all posts
better jual Gen-2 .. city takde problem lagi so far kan..,, so, knp nk simpan gen 2 yg bermasalah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 01:23 AM | Show all posts
1. jual city yg ada hutang bank 5 tahun lg rasanya mmg x balik modal.

2. kalo aku jd asben ko aku pun syng nak tolak gen2 terutama gen2 lama non cps (1.6 manual). ni kereta rare ni, kalo pndi jaga elok mmg x kan ada masalah. kecuali masalah minor bodo2 mcm buton kat stereng x bunyi tu biasa la. masalah clock spring tu.

3. kesimpulan ko x yah tolak mana2. maintain je 3 biji kete. ko kan kaya da ada umah, saham pelaburan bagai. apa ada hal nak maintain 3 kete sekaligus
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 03:31 AM | Show all posts
otai_g posted on 2-10-2013 01:23 AM
1. jual city yg ada hutang bank 5 tahun lg rasanya mmg x balik modal.

2. kalo aku jd asben ko aku ...
3. kesimpulan ko x yah tolak mana2. maintain je 3 biji kete. ko kan kaya da ada umah, saham pelaburan bagai. apa ada hal nak maintain 3 kete sekaligus
Yaaa aku suka pendpt ngko...nak menunjuk2 tapi kedekut nak mampus...kekekekeke
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-10-2013 06:48 AM | Show all posts
Cet...aku mmg kedekut pun...xnak la simpan kete..buat apa...membazir...baik aku beli umah lg satu...aku klu ikut nafsu baik angkat nissan fairlady....gen 2 tahun 2006...hi line..aku blm survey kat mudah lg...nanti la aku survey...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-10-2013 06:51 AM | Show all posts
Estima bkn kete org kaya ye...rm130k pun dh dpt...lg murah dr honda accord...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 09:02 AM | Show all posts
pada aku... pemikirin TT betul....
Estima utk Family Car / keperluan, bukan utk menunjuk nunjukpun....esok anak dh bertambah 3-4...takde masalah dah....dulu masa anak aku dua org aku tak pernah terlintas nak angkat MPV....
dan aku berazam nak simpan kete Accord aku sampai bila2.....tapi bila anak dh 3, fikiran dah berubah...
bila jalan jauh..kesian tengok anak tidur bertindih-tindih....dgn barang2 lagi....akhirnya angkat MPV...
Accord jual simpan pun tak guna-setakat panas enjin-basuh...., pegi keje naik moto, lagipun kete kancil ada....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-10-2013 11:11 AM | Show all posts
dualchicks posted on 2-10-2013 03:31 AM
Yaaa aku suka pendpt ngko...nak menunjuk2 tapi kedekut nak mampus...kekekekeke

hahahahaha...

Aku pun setuju...!!
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2013 11:32 AM | Show all posts
isunya sekarang ni bukan masalah kereta...tapi TT beranak ramai...trade in anak la nak beli estima...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-10-2013 01:32 PM | Show all posts
Anak jual beli eh...ok la...dh dpt jwpn...tq semua...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2013 09:11 AM | Show all posts
biar la dia nak beli kete bukan mintak duit korang pun...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-6-2023 03:45 AM GMT+8 , Processed in 0.136940 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list