CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 11434|Reply: 37

macam mana nak closed account di forum

[Copy link]
Post time 15-9-2013 07:28 AM | Show all posts |Read mode
as salam, mohon kerjasama, saya ingin menutup account di forum tapi saya tak jumpa caranya. mohon forumers bantu saya. terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2013 10:12 AM | Show all posts
hmm contact admin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 01:52 AM | Show all posts
aziz79 posted on 15-9-2013 10:12 AM
hmm contact admin

cara2 nk contact admin?

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 08:07 AM | Show all posts
ip_lepat posted on 18-10-2013 01:52 AM
cara2 nk contact admin?

pm @admin6

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 08:42 AM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 18-10-2013 08:07 AM
pm @admin6

ok, tq mod.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 12:01 PM | Show all posts
cara paling mudah - tak payah login selama beberapa bulan .. nanti acc akan deactivate secara automatik

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 12:51 PM | Show all posts
naen posted on 18-10-2013 12:01 PM
cara paling mudah - tak payah login selama beberapa bulan .. nanti acc akan deactivate secara automa ...

bkn beberapa bln je tk aktif... makan tahun dah ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 02:40 PM | Show all posts
ip_lepat posted on 18-10-2013 12:51 PM
bkn beberapa bln je tk aktif... makan tahun dah ni

ekceli - kalau nak deactivatekan acc, memang tak boleh login langsung dgn acc/nama yg nak di-deactivate-kan tu

memang tak boleh login langsung aa .. login = active+activate

macam .. facebook .. boleh deactivekan acc kan? tapi sekali je kita login - acc tu akan active balik .. so konsep lebih kurang sama aa

biarkan je nama tu, jangan login langsung kat forum ni .. pastu next sesi 'permbersihan' nanti - admin+team teknikal akan deactivatekan ur acc

ahli forum macam ramai, kan? so faham aa juga yg teknikal akan buat sekali harung je utk banyak nama yg dah tak aktif .. kalau nak buat deactivekan nama tu 1 by 1 ikut tarikh last active (login) yg tepat 6 bulan or 12 bulan - agak jenuh disitu kan? ahahaha

but - awak boleh je pm admin6 kalau awak nak .. make sure ada alasan kukuh (faktor keselamatan/etc) untuk deactivekan nama tu .. kalau admin tak terima alasan tu, memang tak payah login langsung aa lepas tu - nama akan deactive sendiri

Last edited by naen on 18-10-2013 02:41 PM

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 02:56 PM | Show all posts
naen posted on 18-10-2013 02:40 PM
ekceli - kalau nak deactivatekan acc, memang tak boleh login langsung dgn acc/nama yg nak di-deact ...

ok bos, tima kasih atas penerangan tu.
ada masa nnt, aku try contact admin.



Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 02:59 PM | Show all posts
ip_lepat posted on 18-10-2013 02:56 PM
ok bos, tima kasih atas penerangan tu.
ada masa nnt, aku try contact admin.

okay .. semoga berjaya

nanti buat id baru+join forum balik k! ahahaha

take care

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 03:02 PM | Show all posts
naen posted on 18-10-2013 02:59 PM
okay .. semoga berjaya

nanti buat id baru+join forum balik k! ahahaha

tu la masalahnya...
ni id aku yg asal. baru mlm tadi jumpa...
lepas daftar dulu, baru semlm log in, klu tk silap la...
yg nk delete tu acc lain.


Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 09:17 AM | Show all posts
naen posted on 18-10-2013 12:01 PM
cara paling mudah - tak payah login selama beberapa bulan .. nanti acc akan deactivate secara automa ...

Saya adalah forumer yg agak active dibod fd dulu. Lama saya tinggalkan fd gara2 forumer id manakautau n siri2 sehingga sekarang yg tidak habis2 menggangu hidup saya sejak tahun 2008. Perangai kurang ajar dia sehingga saya rasa dia cuba membahayakan kehidupan keluarga saya.

Saya tak berapa kisah kalau dia pa saya tapi fitnah dia jadi melampau2 sehingga nasab anak saya pun dipersoalkan di thread borak n merata2 thread lain.  Saya tidak pernah membalas apa saja postings dia sebab saya rasa tidak berfaedah langsung melayan dia. But semakin saya mendiamkan diri semakin kurang ajar jadinya poremer ini.  Saya yakin nick manak ini akan cuba mengacau bilaukan hidup saya, jika nick saya masih didalam list Cari.com.

Saya dah cuba hubungi admin utk deactivate my acct but so far takder response. Demi keselamatan saya n keluarga saya, saya mintak jasa baik admin untuk deactivate nick saya asap.

Saya berharap kerjasama dari pihak tuan demi kebajikan saya dan keluarga saya.  

Terima kasih.

cc to
@admin6 Last edited by minahsaudi on 23-10-2013 09:19 AM

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 09:21 AM | Show all posts
minahsaudi posted on 23-10-2013 09:17 AM
Saya adalah forumer yg agak active dibod fd dulu. Lama saya tinggalkan fd gara2 forumer id manakau ...

okay .. nanti saya bgtau admin aa ..

tapi awak patut tau aa kan - kalau acc deactivate, post2 lama tetap akan kekal kat forum ni .. cumanya awak takleh login+gunakan apa2 function forum je aa

so - sama saja kalau awak tahan diri supaya tak login forum ni & mula berforum dgn new nickname ke apa ke ..

papepun, saya akan forward permintaan awak ni ke admin ..

tQ+take care

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 09:42 AM | Show all posts
naen posted on 23-10-2013 09:21 AM
okay .. nanti saya bgtau admin aa ..

tapi awak patut tau aa kan - kalau acc deactivate, post2 l ...

tqvm for yr quick response.

yes i know the condition kalo saya mintak deactivate my nick but dalam keadaan skang ni this is the best option i have.  semalam manak telah membuat posting menghina suami n anak saya smpi keturunan anak saya pun dipersoalkan.

suami n anak saya adalah segala2nya utk saya, sudah lama dia cuba mengorek rahsia kehidupan kami. suami saya adalah orang yg berkepentingan dinegara tempat saya tinggal sekarang ini.

posting2 dia yg memfitnah saya, suami n anak adalah sangat kurang ajar sekali.  fyi bukan saya sahaja difitnah n diprovoked, ramai lagi forumers di bod fd menerima nasib yg sama.

saya adalah antara forumer yg paling teruk difitnah n diprovokes dari tahun 2008 sedangkan saya tak pernah kenal siapa manak ini.  saya mintak sangat2 agar smod naen dpt membantu saya utk deactivate my account.

apa2 pun saya sudah bersedia.  terima kasih lagi sekali saya ucapkan diatas kerjasama tuan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 09:46 AM | Show all posts
minahsaudi posted on 23-10-2013 09:42 AM
tqvm for yr quick response.

yes i know the condition kalo saya mintak deactivate my nick but da ...

saya dah forwardkan kepada admin tentang aduan+permintaan awak tu

tapi - kalau awak masih sudi nak berforum kat sini, buat aa username baru .. nama yg ni tak perlu aa login lagi (juz in case kalau admin tak deactivatekan) ..

kalau ada mana2 post yg ada provokasi, personal attack ataupun fitnah - tekan je report .. mod FD akan ambil tindakan kalau perlu+kalau mereka online .. ya?

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 09:52 AM | Show all posts
naen posted on 23-10-2013 09:46 AM
saya dah forwardkan kepada admin tentang aduan+permintaan awak tu

tapi - kalau awak masih sudi  ...

thanks again for yr understanding.  

dulu bertahun2 saya tak masuk forum cari ni, bila anak dah besar saya nak berporem balik but manak n kuncu2 nyer tak pernah move on.  saya balik semula berporem selepas raya aritu but then keadaan menjadi lebih burok pulak.

kami kat fd tu cuma mau menyambung sirahtul rahim, berporem suka2 n kalo ada masaalah kami akan cuba bantu but with parasites 2-3 orang ni kami sumer jadi takut n risau nak masuk berporem semula.

so thank you for your precious advice n i wish u well.  tentang buat nick lain tu saya akan cuba pertimbangkan.  thanks again.

jazakkalllah khayran
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 10:00 AM | Show all posts
minahsaudi posted on 23-10-2013 09:52 AM
thanks again for yr understanding.  

dulu bertahun2 saya tak masuk forum cari ni, bila anak dah ...

kak min, me paham perasaan kak min. kemal cuma dapat cadangkan bahawa kak min tak yah log in using this ID anymore.. kalau kak min nak masuk carik, buat nick baru and pm pada pepel yang kak min trust............

itu short term solution kalau tak nak manak and the gang ganggu kak min...
yang posting kak min, mana yang thread da close kami masuk ke arkib untuk pelupusan... tapi tu la, mereka ni selagi ingat mereka akan terus wrote about you atau sesiapa pun.. dont let them get into your skin...

naen da tolong forwardkan issue pada admin, so let them do their work first yek

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 10:01 AM | Show all posts
minahsaudi posted on 23-10-2013 09:52 AM
thanks again for yr understanding.  

dulu bertahun2 saya tak masuk forum cari ni, bila anak dah ...

ya .. saya faham akan kesukaran forumer2+mod2 FD .. semua masuk forum pun nak happy2, sharing2 gitu .. tapi ..

berkenaan hal yg awak cakap tu, buat masa ni - tekan saja report .. mod+smod yg menjaga FD akan ambil tindakan

walaubagaimanapun - tentang fitnah tu - kalau ianya ke tahap melampau & keterlaluan, awak boleh saja buat police report .. sbb ada sesetengah perkara yg memang diluar bidang kuasa pihak forum (sukar untuk dikawal) .. okay?

apapun - awak boleh pm @admin6 aa untuk nasihat+panduan kalau awak nak buat report

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 10:11 AM | Show all posts
nuryakmal posted on 23-10-2013 10:00 AM
kak min, me paham perasaan kak min. kemal cuma dapat cadangkan bahawa kak min tak yah log in using ...

thanks akmal, sebenarnya lama gak akak tak login. i have been very bz with my studies n then again travellings up n down to uk n many other places accompanying my hubby.

like i said in my earlier postings, kalo dia pa or fitnah akak rasa nya akak dah lali n i ignored saja but when it has come to involving nasab my anak n my hubby, i think it is too much.  akak cuba sedaya upaya utk ignore but then again, ada yg memberitau atas dasar ingin membantu.  akak tak dpt nak larang n to be honest i like to be in fd very much.

terima kasih akak ucapkan atas cadangan kemal but even akak buat id baru pun i cant change myself.  so the best way is to leave the forum forever. semoga i have the strength to do this, byk akak pelajari diforum cari ni.

my initial reason join cari pun sbb nak improve my malay n alhamdulillah i have successfully do it.  thank you again for your times sharing all the happy times, down times, kedits kena potong n postings kena padam.

itu semua kenangan indah dlm hidup akak.  u know my hubby is somebody over here, so akak tak mau take any chances, not any more.  take care n God bless.

akak ingat 'tekan butang report'  ni akak belajar bila kenal nick manak dlm cari,  sebelum tu tak tau pun apa itu 'butang report'.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2013 10:14 AM | Show all posts
naen posted on 23-10-2013 10:01 AM
ya .. saya faham akan kesukaran forumer2+mod2 FD .. semua masuk forum pun nak happy2, sharing2 git ...

yes i have considered this, infact saya hampir2 bincangkan perkara ini dgn my hubby semlm.  dia tertakluk dlm akta cyber bullying.  my probs saya tidak duduk dimsia n manak setau saya berada disingapore.

jika saya ambil tindakan mahkamah it will also implicate my hubby who is a vip over here n make situation worse.  i do hope u understand.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 02:25 PM GMT+8 , Processed in 0.449576 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list