CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2256|Reply: 9

Kualiti makanan pasar ramadhan....

[Copy link]
Post time 25-7-2013 08:14 AM | Show all posts |Read mode
Salam 16 Ramadhan 1434....

Aku amat jarang menjenguk pasar ramadham a.k.a PARAM ni...
tapi semalam membeli dan hasilnya sampai boleh cakap ''sampai hati depa jual makanan cenggini"....

murtabak keras...?? isskhhhhh....
bubur pulut hitam... nak basi....

minta korang punya pengalaman dgn makanan yg dibeli di PARAM ni.... kalo boleh bitau le area mana....

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2013 08:45 AM | Show all posts
aku tak penah kene mcm ni lagi..
tp mmber aku 2 3 kali kene..
beli air soya dah rase masam..
beli lauk pun terkena jugak.. lauk da nak basi...huhu
kt Pasar Ramadhan Wangsa Maju..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 10:06 AM | Show all posts
ku baru 3 kali pergi ke pasar ramadhan, tak pernah lagi terbeli kuih atau air yang nak basi.
sebabnya, ku hanya akan beli dari peniaga yang ku recognise sahaja. contoh, peniaga pasar malam yang berniaga di pasar ramadhan. peniaga macam ni kita tahu performancenya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 10:39 AM | Show all posts
aku tak suke pegi bazaar sbb ramai sgt org. kekdg aku beli aku beli la ape yg aku nak makan pastu aku blah.

aku cuma nk tegur sikap sesetgh makbapak ni tak kisah la pegi bazaar ke pegi pasar ke, toksahla bawak baby yg masih merah pegi tmpt yg kotor berabuk ngan asap bakar makanan pastu bising mcm ni. kesianla kt baby tu, yelah korg nmpk baby tu well behaved tak nangis tp kot2 la terjelepuk ke terpercik minyak panas ke kuah panas ke kan kesian baby tu? n makbapak mcm ni bukan nk pegi beli barang pun tp saje jalan2. duduk rumah jelah wei nyesakkan pasar yg dh mmg sesak je
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 10:49 AM | Show all posts
siapa yg ganggu hatimu..siapa yg rampas cinta padamu..katakan pada ku biar jelas segalanyaaaaaaa




betoi kate cik kak kt atas aku ni, bwk stroller pelbagai..oii ganggu org nk jalan la! dok rumah bg anak menetek la oii...sebok betol menyesakkan param dgn baby2 baru lahir korang...

stakat dlm 2 kali aku pegi param sekitar tuttttttttt ok lagi la...cume parking je susah sket...sian petronas jd mangsa tempat parking kete beramai2..warghkakakakakaa

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 02:12 PM | Show all posts
bagi aku, kena pandai pilih makanan apa. maksudnya makanan yang ada potensi untuk dikitar semula seperti lauk-pauk, bubur nasi atau bubur manis ada potensi untuk dikitar semula atau basi/ hampir basi. katalah peniaga jual lauk ayam semalam tak habis, ayam tu dia akan recycle dalam masakan lain esoknya pulak. dulu masa kecik ayah aku pernah kena. beli lauk sayur tempe+kacang+ayam tapi ayam tu stok recycle dan hampir basi.

murtabak pulak memang aku blacklist dari senarai sebab ko nak beli murtabak ayam tapi cebis ayam dalam inti tu ko boleh bilang dengan jari. yang lain kobis la sayur la..

air no problem. so far, aku beli ayam panggang, air, kueyteowgoreng panas je kat param

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-7-2013 02:46 PM | Show all posts
Sagoo posted on 25-7-2013 10:49 AM
siapa yg ganggu hatimu..siapa yg rampas cinta padamu..katakan pada ku biar jelas segalanyaaaaaaa

...

ni petronas mana yg jadik mangsa nih... charge parking le singgit per entry... kehkehkeh...

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 08:47 AM | Show all posts
baru 3 kali kot pg bazar neh..

so far gen pun tak beli lauk2 neh sbb mmg lauk recycle mgkn trjadik..

so gen beli yg tgh goreng or msk.. mcm ri tu beli kambeng bakar.. panas2 lagik uuuu

pstu beli murtabak yg mmg dah kompom sedap sbb mmg jual kt psr mlm ... tu jelah..

len tak beli.. nmpk besh sedap tp jgn terpedaya no no no
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-7-2013 05:20 PM | Show all posts
so far g 2 kali je...
dah set mind nak beli ape...pastu balik....
selalunya cari air kelapa (pastu perah limau kasturi)...pergghhhhh sodap!!!!!
tak pon cari buah melaka...

tak beli makanan banyak sebab nak diet (kununnnn...)
wahahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 10:32 AM | Show all posts
pegi param byk kali time kat kg, sbb malas nk masakkk.. nape tah, kalo kat kg rasa nk rehat je.. so far, bli laksa, kulit telo pon ada.. bukan besar tp serpih2.. iskkk

pastu bli rendang udang.. udang saiz besar gak tp bila mkn, rendang x rasa rendang, udang pun x rasa udang.. udang cam udang lama jerr.. beli tu sbb makcik tu ckp dia dh biasa niaga kat kedai mkn dia so aku rasa2 cam ok ler kot.. tgk2 x sedap...

yg lelain so far best je..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 02:47 AM GMT+8 , Processed in 0.097298 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list