CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 84758|Reply: 92

cara nak hilangkan kutil di muka/papiloma

[Copy link]
Post time 30-5-2013 08:42 PM | Show all posts |Read mode


aku ade sekitartepu ujung mata. tapi idak le besor mcm dlm gambar tu.
ade org ckp sbb byk mkn makanan berkolestrol esp kepala ikan (sup ikan).
ade ape2 produk or petua nak hilangkan tak?

tq

mod:: kalo dah ade boleh mergekan saje..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2013 09:21 PM | Show all posts

selalu yg me perasan yg ada kutil kat muka ni org tua. sbb nenek me mmg byk kutil kecik2 kat mata, pip dia..
ayah me pulak kadang kat leher tu...
mngkin betul kot org kata sbb kolestrol.
maaf taktau lah cara nk ilangkan kutil.
tp dulu me ingat mak ada try buang satu kutil kt leher ayah kot dgn cara ikat kutil tu kuat2dgn benang.
dia takkan gugur instantly lah, amik masa dua tiga hari gitu nnti dia gugur sndirik.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 09:57 PM | Show all posts
takleh hilangkan mende alah ni. boleh kurangkan je.
cara nak kurang kan.. gi la memana pusat kecantikkan. dorang tau la nak buat camne.
tapi katanya sakit. huhu. yelah nak buang mende yg jadik isi kat muka. tentu tentu sakit.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-5-2013 09:59 PM | Show all posts
pulak dah.. dgr member ckp ade produk leh buang mende ni.. tp dia lupe brand ape..
mcm kene titis kat situ. adoilaaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
biasanya kutil ni guna laser la kat klinik nuyun.. :
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-5-2013 11:08 PM | Show all posts
psl laser/operate tu ade jugak dgr. nway thanks yea kwn2
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 12:31 AM | Show all posts
ada kwn aku anak pompan dia penuh kutil ni kt muka walaupun baru umur 7tahun. dia beli ubat nama duofilm kt farmasi,cara bubuh aku x pasti tapi mmg lpstu muka anak dia dh licin dn kelihatan normal mcm org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 10:04 AM | Show all posts
aku pun ada kutil ni kat muka...kecik2 la...tapi kat badan & leher lagi banyak...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2013 10:47 AM | Show all posts
Cuba pergi pusat kecantikan Herbaline. Banyak cawangannya, don't worry. Dua kutil tu dia cas RM 50 ke apa tah, aku lupa. Tapi, kawan aku dulu dia ada kutil dekat atas bibir. Pastu, dia cabut sehelai rambut mak dia, ikat kat kutil tu and... tarikkkk! Voila! Muka dia dah takde kutil dah. Hahaha, punyalah happy dia. Bila aku tanya sakit tak, dia cakap mestilah sakit. Kua darah.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 10:58 AM | Show all posts
kalo area mata tuh nak tarik pakai rambut..sakit wooo

aku pun ade...kutil n melia nih...iskkkkk.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 11:32 AM | Show all posts
I pun ada kutil kat bawah mata...i pernah wat treatment kat herbaline and seriously sakit gilerr coz dia korek benda alah tu...fyi,kulit  area mata kita teramat nipis...so cuba fikir nila kita korek kutil tu rasa dia ibarat kulit disiat....gilerr....doktor kata kutil tu disebabkan oleh kolesterol...dan juga boleh disebabkan oleh penggunaan eye makeup remover jenis oil yg terlalu kerap...so skrg nie my oil cyst dah makin pudar (bila touch smooth jerr compare dulu kasar dan berbiji2) sejak i guna eye makeup remover jenis silicon...kolesterol i tuh x pasti berapa sbb x pernah check pun....hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2013 12:33 PM | Show all posts
oo x leh pakai make up eye remover jenis oil ek..
selalu wata belasah wet tissue tu je.. dulu2 pernah pakai baby oil /minyak zaitun tuk ilangkan mekap kat mata..
kene tukar strategi..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 01:25 PM | Show all posts
watachiwa posted on 31-5-2013 12:33 PM
oo x leh pakai make up eye remover jenis oil ek..
selalu wata belasah wet tissue tu je.. dulu2 pern ...

Yupp wata...jgn guna oil base sbb oil tu akan berkumpul dan akan bentuk gumpalan minyak...wet tisu pun kena tgk gak jenis tisu dia...ada sesetengah kasar..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 01:27 PM | Show all posts
Kutil ni dgn milia seeds x same ek? I pn nk tau cane nk hilangkn. Ade milia seeds area mata
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 01:28 PM | Show all posts
Maisarah posted on 31-5-2013 12:31 AM
ada kwn aku anak pompan dia penuh kutil ni kt muka walaupun baru umur 7tahun. dia beli ubat nama duo ...

nk carik la ubat ni..kot2 bole hilangkn milia seeds gak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2013 02:05 PM | Show all posts
nariz posted on 31-5-2013 01:27 PM
Kutil ni dgn milia seeds x same ek? I pn nk tau cane nk hilangkn. Ade milia seeds area mata

milia seeds tu mmg duk area mata kan?
wata kdg2 lg selesa pakai spec dr pakai lens sbb kalo pakai spec leh sorok milia seeds tu

ade baca petua org indon suh bancuh kapur sireh tu dgn any pencuci pinggan yg ala2 axion tu n titik kat milia seeds tu.. agak2 jatuh x milia seeds tu?
wata takut gatal or jadi mende len plak.. adoilaa

my sis cadangkan g operate je..masalahnya dia mcm makin naik. tp x de la naik yg baru sebulan skali..
mcm setahun naik 1-2 mcm tu..

pantang mkn sup2 ke? adoila.. tgh on diet ni mmg telan segala jenis sup
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2013 04:09 PM | Show all posts
evlinne posted on 31-5-2013 10:47 AM
Cuba pergi pusat kecantikan Herbaline. Banyak cawangannya, don't worry. Dua kutil tu dia cas RM 50 k ...

mak aaiiii....senak perut aku baca....ngerinya weh

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 04:10 PM | Show all posts
lady_lily posted on 31-5-2013 11:32 AM
I pun ada kutil kat bawah mata...i pernah wat treatment kat herbaline and seriously sakit gilerr coz ...

eye makeup remover yg silicon ni brand apa?

Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 04:15 PM | Show all posts
is it milia?
ada user yg makan glutaking,pastu kutil keras kt muka dia hilang terus
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2013 04:31 PM | Show all posts
dekat herbaline ada guna extract gajus try la.. buat laser kat Dr. Ko Skin pun boleh, the kat farmasy ada jual ubat topical TREARMORZ SKIN OIL. saya beli tapi jarang pakai so xtau sgt la berkesan ke tidak. kat BEAUTY CENTURY pun ada buat satu bijik rm30 charge dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 02:04 PM GMT+8 , Processed in 0.118505 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list