CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 10507|Reply: 57

DAH BERAPA LAMA KORANG AMBIK SUPLIMENT

[Copy link]
Post time 16-5-2013 05:40 PM | Show all posts |Read mode
TAK TAU DAH ADA THREAD TOPIK NIE ATAU TIDAK...DISEBABKAN AKU TENGAH BORING GILER NIE...JADI JOM SEMBANG KORANG AMBIK SUPLIMENT DARI UMUR BAPE...DAN BERTERUSAN ATAU ON OFF...JENIS SUPLIMENT N KESAN KAT KULIT KORANG...SEMBANG JER OK SEGALA URUSAN JUAL BELI TAK DI PERLUKAN DI THREAD NIE...COZ NIE TUK SEMBANG2 TIME BORING NIE...TQ
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2013 06:50 PM | Show all posts
baru je amik dalam setahun dua ni tp tk konsisten..
ambik EPO, Vit C, Vit E, Fish Oil & B Compleks
Kesan pada kulit?..hurm tk le nampak kesan sgt sbb on off makan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2013 08:17 PM | Show all posts
Amik dr umur berapa? :  start masuk sek.menengah..mak belikan jamu org kg
(Sek.rendah scott'emulsion sbb parent risau sy kurus kering jer)
Berterusan @ on of? :  berterusan cuma bertukar ganti ikut penambahan usia & keperluan kulit serta tubuh
Jenis supplement & kesan pd kulit@tubuh : (terkini yg sy consume)
-jamu herba permaisuri - lebih pada dalaman - tambah tenaga,hilangkan keputihan,erat hubungan suami isteri ,kurangkan berat badan etc
-just pati delima gulshan - recently tumit kaki bertambah ok hilang rekahan,kulit rasa moist,etc..

Sebelum ni pernah cuba mcm2 supplement spt bidadari,q-she(dcl) - slimming set sendayu tinggi -rangkaian vit/supplement dari cosway..stop bukan sbb tak bagus@tidak serasi cuma atas faktor2 harga @susah nk dpt stock..

Buat masa skrg rasa cukupla consume hat yg terkini tu dulu..maybe list tu akan bertambah @ bertukar seiring peningkatan usia & keperluan kulit nnt..alhamdulillah buat health screening baru2 ni result semua OK..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2013 09:21 AM | Show all posts
cruz2 posted on 16-5-2013 08:17 PM
Amik dr umur berapa? :  start masuk sek.menengah..mak belikan jamu org kg
(Sek.rendah scott'emulsio ...

bgus yer jamu herba permaisuri  tu...dia pil ke atau kene bancuh...nak cuba gak ler...kalo pil...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 10:02 AM | Show all posts
ina_na posted on 17-5-2013 09:21 AM
bgus yer jamu herba permaisuri  tu...dia pil ke atau kene bancuh...nak cuba gak ler...kalo pil...: ...

dia pil kapsul tu..bagus @ tak tu bergantung pada penerimaan/keserasian badan masing2 kot..mcm sy yg dh biasa makan jamu ni buleh kata sesuai la dgn badan sy ni..dh 2 tahun consume herba permaisuri ni..harga pon mampu milik..tp seller kat sini ckp dh dpt kkm & nnt nk naik harga..tp insyaallah akan teruskan jugak la selagi badan buleh terima..lgpon husband sy consume herba raja utk org lelaki..

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 10:39 AM | Show all posts
cruz2 posted on 17-5-2013 10:02 AM
dia pil kapsul tu..bagus @ tak tu bergantung pada penerimaan/keserasian badan masing2 kot..mcm sy  ...

ooo ye ke nanti esok lusa leh cari kat kedai jamu....bukan per supliment lain mkn tp yg jamu2 nie asyik lupa nak mkn jer...manjakani pun on off makan...ubat resdung pon on off makan

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 10:41 AM | Show all posts
menarik topik ni...
pun ngah boring ni so merajinkan la diri menaip kt sini...hehe

saya mula terjebak ngan supplement ni sejak 2008 la (mula pegang duit sendiri kan...)
sebelum kawin terjebak ngan pil2 pemutih ni : glow, kb, gluta prime n mcm2 la...
lepas kawin n ada anak : vit shaklee penyusuan (vit b c n vitalea...) + nona roguy (set bersalin kan tp sampai bb 1tahun br abis...hehe)
dr tahun 2011 smp sekarang : still ngan shaklee + vco n collagen catalyst + wsr (br cuba sbb katanya menyeluruh...)

tp collagen ada try yg peptan gak n ok la utk saya...

kesan pada kulit: mabeles la utk saya terutama vco+collagen catalyst+vit c vit e shaklee...

ramai kawan2 yg ty saya makan ape sampai nmpk cerahla dr sebelum kawin...hehe...

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 10:46 AM | Show all posts
nora_zreen posted on 17-5-2013 10:41 AM
menarik topik ni...
pun ngah boring ni so merajinkan la diri menaip kt sini...hehe

aku start makan supliment dr umur 12 thn tp tak de la makn yg peptan tu...mula2 makan sharklee mak pakse makan alfafa,b complex,vit c,kalsium magnesium n banyak lagi ler...skrg nie ambik yg mana penting jer...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-5-2013 10:50 AM | Show all posts
poyohabis posted on 17-5-2013 10:39 AM
ooo ye ke nanti esok lusa leh cari kat kedai jamu....bukan per supliment lain mkn tp yg jamu2 nie  ...

ina maybe ok kot sbb dok mkn rumpai laut..sy ni MALAS nk proses masak semua tu..ada jer abang bg sbb dia sekurang kurangnya sebulan sekali pegi buss.trip ke labuan..tp tak de sape nk proses..sudahnya dia tak bwk balik dah..malas betul bini dia dgn adik2 pompuan dia ni..coklat mintak belikan pulak

eh ina..kat kedai2 jamu tak pasti la ada jual tak HP tuh..sy biasa order dgn porumer sini jer..cer check thread dia yer..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 10:56 AM | Show all posts
cruz2 posted on 17-5-2013 10:50 AM
ina maybe ok kot sbb dok mkn rumpai laut..sy ni MALAS nk proses masak semua tu..ada jer abang bg s ...

rumpai laut aku rajin lak makan...sehari 2x tp mkn yg warna purple jer...yg warna hijau tu try memang bgs tp tak bgus tuk org yg tekanan darah rendah...

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
poyohabis posted on 17-5-2013 10:56 AM
rumpai laut aku rajin lak makan...sehari 2x tp mkn yg warna purple jer...yg warna hijau tu try mem ...

oo..sy failed bab2 rumpai laut nih..nnt la bila nk terjebak sy mintak tunjuk ajar ina yer..mcm nk kena mula dh mkn umur nk masuk pertengahan 30an ni..
maybe utk kulit kan sbb dia ada kolagen kan?tak larat nk beklog thread ina tu ramai betul pemakan tegar rumpai laut
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 12:13 PM | Show all posts
mana nk dptkan VCO? VCO ni dlm bentuk kapsul atau serbuk nk kna bancuh???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2013 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
cruz2 posted on 17-5-2013 11:04 AM
oo..sy failed bab2 rumpai laut nih..nnt la bila nk terjebak sy mintak tunjuk ajar ina yer..mcm nk  ...

oo bab rumpai laut tu sy bt mcm supliment gak walaupun kech kejap kt x de kolagen.sy bt ganti sayur.hehehe tuk kulit mmg trsa la lebh lembt. tuk awek muda sendri tgk cermin x tau ada prbhnke x
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 04:36 PM | Show all posts
poyohabis posted on 17-5-2013 10:46 AM
aku start makan supliment dr umur 12 thn tp tak de la makn yg peptan tu...mula2 makan sh ...

peptan tu just cuba2 sbb masa tu collagen catalyst susah dpt stok...
so skang da ada blk da catalyst tu...
shaklee tu mmg byk sgt kalo nak amik sume...
pakej cantik la, pakej menyusu la, pakej kurus la...huhu
so amik yg biasa utk kulit je vit c, vit e je...
tp disebabkan vit c 500mg shaklee xde stok so beralih ke gnc plak...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 04:42 PM | Show all posts
aina_shaira posted on 17-5-2013 12:13 PM
mana nk dptkan VCO? VCO ni dlm bentuk kapsul atau serbuk nk kna bancuh???

vco ada dlm bentuk cecair n softgel...
xpayah bancuh2 telan je 2 biji or 1 sudu beso sehari...
yg liquid pun bleh sapu kt kulit utk moist kan kulit...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2013 05:33 PM | Show all posts
@nora_zreen VCO ni nk dptkan kat mna, maksud sy ada jual kt mana? apa fungsinya? ada gambar x VCO?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-5-2013 07:26 PM | Show all posts
I ada beli supplement... vit c, ACE, vit e, evening primrose, ginseng...tp I selalu lupa makan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 12:56 AM | Show all posts
aina_shaira posted on 17-5-2013 05:33 PM
@nora_zreen VCO ni nk dptkan kat mna, maksud sy ada jual kt mana? apa fungsinya? ada gambar x VCO?


ni vco catalyst...

VCO keluaran Catalyst adalah 100% menggunakan bahan semulajadi dan bagus untuk dijadikan supplement terutamanya untuk kulit. Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat,kulit kering,tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil,juga baik untuk perawatan rambut@kulit kepala.

KEBAIKAN VCO

         Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita hamil
         Menyelesaikan masalah kulit seperti jerawat,kulit berminyak,dan kering
         Membantu mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolism badan
         Melembutkan kulit muka dan melindungi dari sinaran matahari
         Menigkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
         Melindungi dari penyakit kanser
         Sistem penghadaman lebih baik
         Menigkatkan dan mengekalkan kesuburan
         Membantu mengurangkan masalh senggugut
         Membaiki system pencernaan dan oenyerapn vitamin dalam badan
         Membantu mengurangkan dengkur ketika tidur  


         Pengambilan VCO ketika hamil adlah sangat bagus,insyaAllah tidak akan mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk keluaran Catalyst adalah 100% asli tanpa bahan pengawet @ pewarna tiruan.



Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 01:01 AM | Show all posts
aina_shaira posted on 17-5-2013 05:33 PM
@nora_zreen VCO ni nk dptkan kat mna, maksud sy ada jual kt mana? apa fungsinya? ada gambar x VCO?

biasa org jual online...
kt cosway ada jual yg liquid rasanya...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2013 05:25 AM | Show all posts
sy baru je berjinak2 nk ber"supplement"  ni. sebelum ni mmg x amik kisah pn bab2 ni..skrg baru ada kesedaran..hehe.

so, buat permulaan sy makan jamu Herba Puteri (yg ni utk anak dara sbb sy x kawin lg). kalau yg dh kawin blh mkn Herba Permaisuri. (ni bukan iklan ye sbb sy x jual pn..just for info..hehe)

sy ada masalah keputihan dan angin dlm bdn. tu yg cuba jamu.. (actually lebih pd merawat masalah keputihan..rimas!!..)
so far, rasa mcm ada sikit perubahan sebab baru makan 8 hari. dulu ada sakit2 urat, skrg dh rasa kurang sikit. badan pn rasa bertenaga. cuma bab keputihan n angin dlm badan tu still waiting for a good result.. hopefully ok la, insyaAllah.

skrg ni tgh duk usha2 supplement lain. wah..byk ni dlm list. habeh la rabak poket i..
tengah menyabarkan diri coz nk try satu2 dulu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 11:46 PM GMT+8 , Processed in 0.191071 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list