CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 82344|Reply: 17

Minta Mod di Board Teka-Teki dan "Trivia"

[Copy link]
Post time 1-3-2013 05:03 PM | Show all posts |Read mode
Board teka-teki dan "Trivia" memang agak suram dulu. Sejak ada task yang memberi kredit lebih kepada forumer, board tu nampak meriah. Jadi lebih seronok sebab ramai yg keluarkan soalan dan berebut-rebut nak jawab. Kadang-kadang tuan tanah beri hadiah pada sesiapa yg dapat menjawab dengan betul.

Tapi bila dah terlalu meriah dan disebabkan oleh adanya task tu, forumer makin ramai datang dan post apa saja soalan semata-mata untuk menunaikan task. Sampaikan soalan yang dah disoal pun dipostkan lagi. Contoh

http://mforum.cari.com.my/forum. ... &extra=page%3D3 dipost pada 27 Feb
http://mforum.cari.com.my/forum. ... &extra=page%3D4 dipost pada 26 Feb

Tak ada ke mod yg boleh pantau kegiatan kat board teka-teki ni? Dan kalau board lain mod boleh bagi kredit untuk tuan tanah atau forumer yg beri info yg menarik, kenapa board teka-teki ni tak boleh? Saya nak beri cadangan, tuan tanah yg keluarkan soalan yg menarik dan forumer yg jawab dgn betul diberi kredit tambahan. Barulah board teka-teki ni terus meriah. Takut bila dah habis tempoh task, tak ada siapa yang datang post soalan lagi.

Kalau mod yg sedia ada tak boleh buat kerja, kenapa tidak cari mod baru untuk board teka-teki ni?


Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 06:05 PM | Show all posts
thank buat aduan..kena tungu mod di board tersebut reply..saya sudah pun pm dia.

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 06:06 PM | Show all posts
@Eva_yy_Ellin

awak nak apply ke jadi mod sana kalau admin setuju?
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 06:48 PM | Show all posts


Thanks trunks memanggil daku...

Hari tu ada yg kata nak apply mod kat bod tu, tapinya takde plak admin tanya apa2

Sejujurnya ku akui yg now less spend masa

Kok kalo ada yg nak jadi mod kat bod tu,kasik tau la...

Comments

ala apa guna nya kawan kan hehe  Post time 1-3-2013 08:13 PM
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 06:49 PM | Show all posts
Neway, i will try my best to spend time kat bod tu insyallahhhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-3-2013 09:37 PM | Show all posts
trunks posted on 1-3-2013 06:06 PM
@Eva_yy_Ellin

awak nak apply ke jadi mod sana kalau admin setuju?

Terima kasih memberi respon.
Kalau jadi mod di board teka-teki & trivia mungkin saya sanggup, tak banyak kerenah macam board lain.
Tapi saya ni orang baru yg kurang pengalaman. Mungkin tak sesuai saya jadi mod situ. Carilah orang lain yang lebih layak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-3-2013 09:39 PM | Show all posts
auntie_girl posted on 1-3-2013 06:49 PM
Neway, i will try my best to spend time kat bod tu insyallahhhhhhhhhhhh

Sorry ye momod. Sekarang ni board tu dah meriah sangat. Perlu dijaga. Tu yg saya tanya. Kerjasama dari auntie momod sangat dihargai.
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2013 10:13 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 1-3-2013 09:37 PM
Terima kasih memberi respon.
Kalau jadi mod di board teka-teki & trivia mungkin saya sanggup, ta ...

kurang pengalaman bukan lah masalah..selalu online dan monitor board
adalah ciri-ciri lebih penting untuk jadi mod  Cari..awak pun kata tadi
sanggup..jadi saya nak tanya Admin sini dulu..ok ke tak.kalau Admin
bagitau ok..saya akan PM awak untuk proses seterusnya..boleh?

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2013 06:27 AM | Show all posts
Eva_yy_Ellin posted on 1-3-2013 09:39 PM
Sorry ye momod. Sekarang ni board tu dah meriah sangat. Perlu dijaga. Tu yg saya tanya. Kerjasama  ...

Frankly speaking auntie kerap online guna ipad, nak merating via ipad adalah sedikit sukar berbanding guna pc/lappy...

Pastu kadang2 tu soalan berulang, takkan nak kasik tacang pada soklan yg berulang2,kan? Nanti habis bod tu penuh dengan soalan berulang la pulak...hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2013 09:04 AM | Show all posts
trunks posted on 1-3-2013 10:13 PM
kurang pengalaman bukan lah masalah..selalu online dan monitor board
adalah ciri-ciri lebih penti ...

Kalau admin setuju nak beri amanah pada saya, saya terima dengan hati yg terbuka.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-3-2013 09:06 AM | Show all posts
auntie_girl posted on 2-3-2013 06:27 AM
Frankly speaking auntie kerap online guna ipad, nak merating via ipad adalah sedikit sukar berband ...

Oooo...faham. Faham. Kalau soalan berulang tak payah la bagi tacang. Nanti board tu bertambah banyak dgn soalan berulang. Tak syok pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2013 12:54 AM | Show all posts

Hmmm...

auntie_girl posted on 1-3-2013 06:48 PM
Thanks trunks memanggil daku...

Hari tu ada yg kata nak apply mod kat bod tu, tap ...



Yang kata nak apelai tu dia ada apelai ke tak...? Banyak gak kes kita terima yang mana kata nak apelai tapi tunggu sampai tuwer berjanggot takde terima pepe borang permohonang pong... Jadilah cam lagu Ukays gitu... Di Sana Menanti Di Sini Menunggu...

Pepe pong kalau ko berminat nak ajak EVA ni jadi partner ko suh lar dia apelai... Tapi bukang jaminang lulus tau... Kena buat penilaiang dulu...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2013 03:41 AM | Show all posts
AceHand posted on 3-3-2013 12:54 AM
Yang kata nak apelai tu dia ada apelai ke tak...? Banyak gak kes kita terima yang mana kata na ...

Aku sudah PM admin6 tanya Eva boleh apply ke tak.
apa-apa nanti aku handle.
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2013 12:58 AM | Show all posts

Alaaa...

trunks posted on 3-3-2013 03:41 AM
Aku sudah PM admin6 tanya Eva boleh apply ke tak.
apa-apa nanti aku handle.



Tak payah sesusah tanya boleh apelai ke tak... Apelai jer kalau rasa berminat tu... Nanti kita 'nilai'...


Jizzz... Klong! Klong!

Comments

ok aku dh pm eva suh isi borang  Post time 5-3-2013 01:10 AM
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 08:11 PM | Show all posts
I sokong eva jadi mod kat bod teka-teki/trivia.......
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 05:59 PM | Show all posts
akhirnya @Eva_yy_Ellin  jadi momod di bod teka teki & trivia
tahniah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-3-2013 07:50 PM | Show all posts
Aiira posted on 20-3-2013 05:59 PM
akhirnya @Eva_yy_Ellin  jadi momod di bod teka teki & trivia
tahniah

Thank Q. Thank Q . Lepas abis minggu task, jangan menyepi je dari bod tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 02:13 PM GMT+8 , Processed in 8.625795 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list