CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: miss_sue1203

PENGALAMAN MISTERI & SERAM MISS_SUE

  [Copy link]
Post time 16-12-2012 03:44 PM | Show all posts
seramnye............
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 04:24 PM | Show all posts
Best   thanks for sharing uols...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 05:40 PM | Show all posts
NOWDAYS byk dah karektor mcm TT ni he he..bdk pompuan fly dah biasa sgt..jgn terkejut yg fly tu anak2 cikgu..anak2 ustazah lagi..sek lama sy ada asrama...padahal kat kg tu kira status sek luar bandar ada asrama utk bdk2 yg dok ulu2 tu senang dok asrama, bas xde..tp mostly yg dok asrama bdk2 cerdik pulak bila tukar boss..ingat apa bdk2 pompuan la ni nauzubillah..anak sy pernah dok asrama ni sampai form 5, mcm2 cite dia bg tau, one ustazah tu anak dia kena rampas handfon, blhnya tgh mlm buat kerja pecahkan office asrama nk amb semula fon tu, kena tangkap dgn warden...mak dia ( ustzh sek tu gak) mcm x caya anak dia blh buat benda mcm tu..dia husb n wife ust n ustazah, dia pun tahun yg sama minta pindah sek, angkut sekali anak dia...anak dia kena buang dah minta tangguh sampai hbs pmr ..lagi lawak anak warden pun buat hal? sib baik mak dia warden hangkut balik rmh dia je la ( yg dlm kw sek gak)..ada satu girl bekas mrsm..kena buang mrsm lagi..xtau sbb apa..bila masuk asrama sek tu...mcm2 hal dia buat...tp x kena buang..masa tu warden dan boss kira dah x larat nak buang2 bdk dah..tunggu je dia hbs spm, yg pasangannya boy tu sendiri keluarkan diri dari asrama dan tukar sek terus..kes ber...tut tut..dlm kelas kosong gelap hari..boy tu tok imam asrama lagik!...ada satu anak cikgu tu kena buang gak sbb kes fly...so kan biasa je kalau mcm perangai TT ni dah jadi biasa nowdays..bdk2 pompuan dah advanced sgt..this yr my school..kes disiplin 70% girls..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 05:59 PM | Show all posts
miss_sue1203,

rumah ko area mana ? teringin juga aku tengok rupa katil dan keadaan rumah berpenunggu tu. Pasal kawan ko yang kena sound dengan hantu mengandung tu tak bagi datang lagi dah, apa kata ko suruh member ko sound hantu tu balik "oi hantu, kalau komputer rosak ko nak tolong baiki ke? sepak kang perut ngandung tu baru tau !!".



Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 06:46 PM | Show all posts
cerita yang menarik...memang jiwa kental la TT ni......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2012 06:48 PM | Show all posts
marufie posted on 16-12-2012 05:40 PM
NOWDAYS byk dah karektor mcm TT ni he he..bdk pompuan fly dah biasa sgt..jgn terkejut yg fly tu anak ...

sekarang ni mmg la perangai budak2 laki ke pompuan ke dah sama taraf dah...
tapi skolah saya dulu smua pompuan, xde laki...so bila laki xde, perangai kitaorg ngalahkan laki laa...
bila sebut kes pecah ofis ni, saya pon penah buat jgk dulu, tapi bkn sbb nk amek hp, cuma nk amek magazine kitaorg yg dirampas jee...maklumlah zaman 90an mana la ada org pakai hp sgt terutama bdk2 skolah...mmg tak la...kalu ada pon walkman...hehe!!
tapi zaman kitaorg brg2 yg slalu kena rampas buku citer, magazine...tu yg memalam projek dgn member gi pecah masuk ofis cikgu...bkn setakat barang kitaorg je kitaorg amek balik, brg org lain kitaorg amek...tp jd hak kitaorg laa..... Nasib baik tak kantoi...
Sekolah saya ni jarang kes yg berat2...cam isu berendek ke (tau ke berendek ni apa?), masalah gejala sosial yg berat2...mmg zaman tu masih kurang lagi kes2 sosial ni...so tu yg kes fly malam ni dianggap berat oleh cikgu disiplin dan warden...
tapi sekarang ni saya dengar, setakat fly malam, diaorg dah malas nk amek tindakan...sbb dah makin menjadi2....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2012 06:50 PM | Show all posts
ded1 posted on 16-12-2012 05:59 PM
miss_sue1203,

rumah ko area mana ? teringin juga aku tengok rupa katil dan keadaan rumah berpenun ...

kelakar la ko ni...nanti aku bagi no talipon hantu tu kt ko...ko sound dia sndri ye....
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 07:22 PM | Show all posts
saya ada katil dan bilik yg mcm TT described kan..katil tu milik arwah nenek, bila dia meninggal, byk la barg2 dari kg bawa ke rumah kami...then bawa pindah bila pindah rumah...dulu kami pindah rumah kos rendah 2 bilik, bilik extend dapur bilik belakang tu serupa la yg mcm TT desrcibed gelap..sbb tingkapnya dah mengadap dapur..
sekarang rmh tu makcik yg duduk dgn segala isi rumah...xtau la ada kes ke tidak, harap2 xde apa2 yg ganggu dia orang, kami pun dah lama sgt x jenguk rumah tu..10 tahun lbh dah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2012 07:34 PM | Show all posts
ok arini aku nk citer pasal pengalaman2 aku kt asrama...
eh, boleh ke bubuh citer lain dlm thread ni??
sbb aku malas nk bukak thread banyak2....
boleh la ye....hehe!!

Macam biasa...aku ni kt sekolah mmg terencat sket, eh silap terejal sket...(tau ke terejal ni apa?) kalau tak tau, terejal ni mcm nakal sket laaa...Sabtu malam Ahad adalah malam 'pesta muda mudi' bagi kitaorg yg duduk asrama. Maklumlah kalu dah duduk asrama ni asik belajar je la 24/7...so sabtu malam ahad je la waktu kitaorg dibenarkan tengok tv, layan walkman (masih lagi zaman walkman ye), pasang radio kuat2, merayap satu skolah (walaupon skolah tu keras!), melepak, dan fly malam...ops!
So aku dgn geng2 aku ni, mula la pikir, apa projek kitaorg nk buat malam tu. Nk fly, cam dh bosan je....pikir punye pikir...kitaorg ada idea bernas baik punyer...kitaorg nk projek aiskrim makcik kantin!!....jahatkan!...makcik kantin ni malam2 takde la dia nk menjual kebenda...tapi tong aiskrim dia yg mcm tong magnolia tu, dia letak kt tepi grill kantin je...Setakat tangan kurus cam aku ni mmg senang2 la boleh capai...Kitaorg ni budak2 asrama mmg pantang benda2 yg senang dicapai, mmg laju je la kitaorg mengambil kesempatan...makcik kantin ni takdelah salah apapon ngan kitaorg, tapi ank dia yg kus semangat tu yg tak paham bahasa...pantang nmpk aku, asik nk menggatal je kejenye...So aku rasa mmg sesuai la aku kenakan aiskrim diaorg...hehe!! Walau macam manapon, please jgn ikut perangai aku ni...masa ni budak lagi, so mmg nakal la kan...
Ok berbalik pada kisah projek kitaorg tu, aku dgn geng2 aku pon bergerak la ke kantin...rupa2nye kt kantin ada budak2 junior yg satu kepala dgn kitaorg dh menunggu...rupa2nye ada sorang member aku dh berpakat dgn budak2 junior ni utk jaga line smentara kitaorg gi seluk tangan dlm tong aiskrim tu...Masa tu mmg syok habis laa, sbb 'hasil tangkapan' mmg banyak malam tu...macam2 aiskrim yg kitaorg dapat, cornetto, yg dlm mangkuk, yg batang. yg mahal, yg murah...semua ada!...tapi aku kalu yg murah2 aku letak balik...tak mainlah!.....tp ada sorang kwn aku ni yg murah2 20sen pon dia sebatnye...haiya! hehe!!
Tengah2 syok menyeluk aiskrim ni, tiba2 ada junior yg tgh usha line ni, ajak kitaorg beredar dgn segera, smbil dia buat muka cemas...Kitaorg ingatkan dah kantoi ke mende...Pastu dia bisik2 dgn member aku sorang ni...Aku peliklah...Aku tanya aphal?...Member aku bisik kt aku balik...tau dia kata apa....

Dia kata, budak junior tu nampak kepala pocong melekat dua, tapi hanya kepala je terapung2 kt koridor tingkat 2 asrama tengah memerhatikan kitaorg!......oh ya! aku lupa nk describe pasal asrama aku ni...asrama aku budak2 periksa STPM, SPM & PMR kt belakang dewan skolah...Asrama budak2 form1, 2, 4 kt depan dan bersebelahan dgn kantin skolah...So kepala yg terapung2 ni kt asrama depan laa...So bila dh dgr camtu, kitaorg apa lagi...Tapi disebabkan taknak menunjukkan kitaorg dalam ketakutan, kitaorg dgn muka yg sehabis relax tp dlm hati Tuhan je la yg tahu...kutip smua2 'hasil2 tangkapan' kitaorg mlm tu, pastu pelan2 kitaorg beredar sorang2...Masa tu kalu nk tau jam menunjukkan sudah pukul 12 lebih...mmg masa tu, kebanyakkan budak2 asrama, ramai yg dah tido...lagilah blok budak2 tak periksa ni kan, mmg diaorg tido awal la...kalau blok aku, kul 3 pagi pon diaorg masih study lagi...
So kitaorg ramai2 beransur pelan2 pulang ke blok asrama kitaorg...yg kawan aku sorang ni ada yg jiwa kental sket, gi toleh belakang tengok kepala tu masih ada lagi tak...pastu selamba dia cakap "Eh, kepala tu ada lagi la, tgh tgk kita lagi"....
Fuhh!!!..masa tu masing2 semua mmg dah pucat lesi, nk jalan laju2 takut benda tu kejar pulak, so kitaorg cuba jalan secepat mgkn...Aku langsung tak berani nk toleh kt benda tu...lagipon aku ni rabun, dah tu jenis yg malas nk pakai spek, Kalu tengok pon, bukannye nampak, kabur je...Perjalanan nk ke asrama tu rasa cam jauh je, padahal takdelah jauh mana pon...Macam terasa benda tu ngikut kt belakang je...
Sampai je asrama, masing2 smua terus masuk dorm dan terus tido (kitaorg ada yg berlainan dorm). Esoknye kawan aku yg gatal gi noleh ke belakang tu, dgn budak junior yg memula nampak, dua-dua demam...Mujur aku tak tengok, kalau tak ngan aku2 skali demam agaknye...hehe!!
Oh ya! 'Hasil Tangkapan' malam tu, kitaorg sempat habiskan malam tu jgk kt bilik study yg takde org study lagi, sbb taknak kantoi dgn budak2 lain...pastu barulah kitaorg tido...
Tapi moral of the story, JANGAN CURIK AISKRIM, KARANG ADA YG DTG MENJENGUK!!...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 07:58 PM | Show all posts
istilah yang lawak abes "pesta muda mudi" dan "hasil tangkapan" hahaha.saye bagi seploh markah
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 11:06 PM | Show all posts
hai, its me..!!  adikmu yg comey

iyer, saya mengakui kakak saya ni mmg gangster orgnyer....
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 11:08 PM | Show all posts
scary meri tul ....nasib tido sebelah mak..eh? hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 11:14 PM | Show all posts
miss sue, citer ar pasal roslina yg 'tolong' kita mase org nak sihirkan mak kita tu....
tau tak citer pasal tu...??
omak ada citer kt k.ecu tak...??
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 11:29 PM | Show all posts
TT memang masuk katogori murid nakal! Patut kena buang asrama he he . Zmn dulu2 ank dara ala bersopan santun gitu. X ganti blk ke ice cream yg dicuri tu?
Ank sy 3 org dok asrama, ug sulung x pernah ada cite2 misteri ni
No 2 ada gak, kisah jin, ank jin, pocong sekali
No 3, cuma dia pernah nmpk cik ponti jln ke blkg dewan, asrama dpn dewan
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 09:55 AM | Show all posts
erynemysha posted on 16-12-2012 11:14 PM
miss sue, citer ar pasal roslina yg 'tolong' kita mase org nak sihirkan mak kita tu....
tau tak cit ...

hapdet laaaaaaaaa gua nk dgr gak citer ni noksssssssss

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 10:24 AM | Show all posts
memang brutal la TT neh..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 11:22 AM | Show all posts
miss_sue1203 posted on 15-12-2012 11:50 AM
aku dulu kalu fly, selalu lepak kt tasik belakang asrama aku...tasik ni mmg tasik rekreasi pada si ...


miss_sue dulu sekolah TI** ker..huhu.. sebab hint2 yang diberi menyamai ciri2 sekolah tu.. belakang tasek *

Last edited by mantarey on 17-12-2012 11:38 AM

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2012 11:38 AM | Show all posts
uits adik beradik ker?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2012 01:10 PM | Show all posts
erynemysha posted on 16-12-2012 11:06 PM
hai, its me..!!  adikmu yg comey

iyer, saya mengakui kakak saya ni mmg gangster orgnyer....

arghhh!!! tidakkk!! sape ko??..sape kakak ko??...bila masa aku kawin ngan abg ko???...lalalalala....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-12-2012 01:13 PM | Show all posts
mantarey posted on 17-12-2012 11:22 AM
miss_sue dulu sekolah TI** ker..huhu.. sebab hint2 yang diberi menyamai ciri2 sekolah tu.. belak ...

ceh! kaum kerabat kah???...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 12:13 PM GMT+8 , Processed in 3.010768 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list