CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: miss_sue1203

PENGALAMAN MISTERI & SERAM MISS_SUE

  [Copy link]
Post time 13-12-2012 05:44 PM | Show all posts
Hangpa....

Sementara nak tunggu miss sue siap mandi segala. Mai subee nak crita kat hangap pasai entiti yang suka kerabat@naik katil...

Crita ni dalam 6 tahon lepaih....ada staff baru kat  opis aku...nama Din ....mmg nama sebenaq pon! Ok..Din ni, rajin balik kedah jumpa tunang....masa Din keja kat opis aku, nak jadi crita adik dia yang bernama Is pon keja satu opis.....so, depa dua beradik ni menyewa 1 bilik yang fully furnished, jimat belanja pasai 2 beradik ni baru nak start hidop......ok..satu jumaat tu, Din plan nak balik kedah... lepaih opis, Is pon drivelah abang Din  ke terminal bas...selamat ja, Din naik bas, Is pi dinner...paih tu balik bilik sewa..... 2 Bilik yang lain mmg tak dak org sewa masa tu....kiranya Is sengsorang saja dalam rumah...tu...malam tu, tadak apa yang berlaku....semua selamat ...seperti malam2 lepas dia berseorangan bila abang Din dia balik Kedah...

Pada malam kedua, sabtu malam ahad,  Is terlelap macam biasa sampai laaa dia terjaga pasai dia rasa katil dia ada orang naik...alah...rasa pressure lutut/punggong/ tangan kena tilam...ada macam gelombang2kan...dia pon terdetik dalam hati....'aik...abang Din  dah balik sini dah ka'?  Hangpa tau apa yang terjadi...benda tu, bisik kat telinga Is....'kalu aku abang Din hang, mesti aku dah call hang suroh ambik aku kat terminal bus, kan?'

Is crita dia teruih bangun, capai kunci kereta ....lari keluaq bilik....start kereta....drive pi 7-11... Dok dalam kereta sampai pagi...siang esok, Is ajak 2-3 staff opis kami pi rumah tu....angkot barang2 dia dgn abang dia....teruih pindah dari situ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 06:02 PM | Show all posts
Maksud saya katil tu xde org guna utk tido kan? Even rumah ada org, tapi katil lama tak guna, ustaz tu ckp tepuk2 dulu sambil selawat sulaiman. Precaution. Tapi kalau dah hantu hardcore macam kisah TT ni, tak jalan kot. Sbb yg ustaz ajar tu untuk kes yang menumpang sekejap je. Hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2012 06:04 PM | Show all posts
Wanawee posted on 13-12-2012 06:02 PM
Maksud saya katil tu xde org guna utk tido kan? Even rumah ada org, tapi katil lama tak guna, ustaz  ...

tepuk kt kayu katil ke??..sbb tilam saya guna tilam saya sndri...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2012 07:05 PM | Show all posts
ok, aku sambung balik...
sbenarnye kisah dah 10tahun yg sudah, masa zaman aku muda belia...
so aku try jgk utk flash back kisah2 lampau walaupon otak dah beku!...

Sbenarnye sejak aku duduk sorang2 ni, mmg makin ligat gangguan yg aku terima. Masa duduk berdua, takde la plak!..
Kadang2 tgh2 tido aku bleh dgr org berjalan kt ruang tamu, bawah katil aku (umah ni satu umah berlantaikan simen, so aku pasang karpet getah, dan kalu kita memijak @ berjalan, kan bleh dgr bunyi karpet getah tu..) kadang2 bunyi berdecit2 ntah dari mana ntah dgr dari bawah katil...tapi aku selalu andaikan tikus je sbb aku penah terserempak tikus tanah ke benda yg bapak besar giler, kuar dari  bilik aku menuju ke dapur siang2 hari...tapi bila aku cek bawa katil, xde plak kesan2 taik tikus ke apa ke sbb bawah katil aku mmg aku biarkan kosong je, takde pape....
Tapi satu lg misterinye : aku ni jenis yang tak suka pasang lampu time tido, aku suka tido gelap2...tapi sejak asik kena gangguan2 ni smua, aku terpaksa beli lampu tido supaya aku bleh nampak apa yg dok mengacau aku selama ni...utk makluman, aku ni hijab agak tebal sket, so aku susah nk nmpk makhluk2 halus ni melainkan waktu aku dalam keadaan separuh sedar...haa! masa ni mmg banyak kali la aku nmpk........
So tiap kali aku tido, aku akan pasang lampu tido ni skali. Tapi tiap kali aku terjaga tengah2 malam atau esok paginye, lampu tido ni akan terpadam lepas tu akan rosak esoknye...jenuh la aku dok membeli lampu tido je...bila dah busan sbb lampu tido asik terpadam dan rosak je, aku decide nk pasang lilin plak...mana la tau hantu tu sruh aku berjimat ke selama ni, tu yg dia tolong padamkan lampu......tapi guna lilin pon sama gak!..bila aku dah tido, mesti lilin tu akan terpadam sndri tgh2 malam. Esoknye aku bangun, lilin tu cair stengah je, mcm dh kena tiup angin je...tapi umah aku ni 24/7 tingkap, pintu smuanye tertutup rapat...dan gangguan2 yg aku dapat ni pasti bermula selepas kul 12, dalam keadaan smua lampu dah terpadam...

So sejak tu aku decide taknak tido malam dan taknak padamkan lampu lagi dah...mana taknye, bila aku nk tido je mula la mcm2 bunyi kuar dari bawah katil aku, tgh2 tido katil bergegar, kadang2 aku rasa ada org cucuk2 belakang aku dgn jari, dan macam2 lagi laa...masa tu, nasib baik umah aku dh pasang internet, so tiap2 malam bila aku tak bleh nk tido, bertenet la aku smpai ke subuh...atau aku akan habiskan smua assignment yg tertangguh ke...camtu la aku setiap malam hingga menjejaskan prestasi pelajaran aku...dulu aku mmg antara pemegang pointer tertinggi dlm course aku...sbb tu ramai lecturer kenal aku. Tapi bila aku pindah umah baru ni, aku jadi malas nk ke kelas, kalau datang kelas pon lambat, sbb tak cukup tido...paling best, hari last aku kt kolej sepatutnye aku kena present final project aku, tapi aku bleh malas plak nk pegi dan hanya tido sepanjang hari...lecturer dah bg masa pon utk hantar pon, aku buat tak endah je...last2 diploma aku lingkup camtu je...aku pon x tau nape aku jd camtu...

Masa aku dok umah ni, adalah jgk adik beradik aku datang melawat, tumpang tido semlm dua...tapi mujur diaorg pon tak kena kacau dan aku pon takdelah nk citer bagai pasal segala gangguan yg kena kt aku...tapi bila sorang adikk lelaki aku minta nk duduk situ smentara dia nk carik keje kt KL, dia pon turut sama kena kacau plak!
Suatu malam tu, dia tengah sibuk layan intenet kt dlm bilik aku, yg aku plak dh ada org dlm bilik aku, ni la masanya utk aku tido malam setelah beberapa lama x tido malam......pastu tiba2 aku terasa cam adik aku ni melompat kt atas katil aku dan sempat tutup smua lampu...bila aku tnya kenapa?..dia kata xde pape, dia nk tumpang tido kt bilik aku mlm tu...so aku pon ok je la, walaupon dia lelaki, tapi dh adik sndri kan..kalu org lain, mmg aku dh terajang dah...oh ya! sejak adik aku duduk dgn aku, aku bagi dia duduk kt bilik depan yg housemate aku duduk sblm ni...tp tiap2 malam dia akan tido kt ruang tamu beralaskan toto..panas katanya...
So berbalik pd kisah adik aku ni, tgh2 tido tu, aku terasa nyamuk byk sgt dok gigit2 aku, so aku sound adik aku sruh pasang ubat nyamuk sbb dah dia tido paling tepi dan paling dekat dgn suis ubat nyamuk...tapi adik aku plak ckp apa..."Taknaklah, ada org kt bawah katil tu..." aku dh mcm 'apa2 je la adik aku ni, penakut ckp je la penakut'...last2 aku yg trun katil utk pasang ubat nyamuk.
Esoknye, pas bangun, aku tnya la adik aku "Ko aphal semalam? Merepek kata ada org bawah katil laa...ko ngigau ke apa??"..Adik aku pon citer la, semalam masa dia tengah asik main internet tu, tiba2 komputer aku terpadam sndri...bila dia on balik pon, pc aku akan off balik, sampai la beberapa kali...hinggalah dia terasa tak sedap ati, dan bulu roma dia meremang, tu yg dia melompat atas katil aku...bila dia dah tutup smua lampu, tapi dia plak tak bleh tido...masa ni la, dia nampak macam ada org kt bawah katil dok jenguk2 dia..sbb gelap, so dia tak berapa sure sama ada org ke apa yg kt bwh katil aku tu...so masa aku sruh dia pasang ubat nyamuk tu, mmg tak la dia nk gi memasang, sbb dia pon penakut jgk...dan masa aku trun dari katil tu utk pasang ubat nyamuk tu, dia nmpk ada lembaga kt belakang pintu plak tgh memerhatikan aku...
Bila aku dh dgr camtu, aku bising la kt dia, yg gatal gi tutup lampu bilik aku bakpe, biar je...sbb kalu tutup lampu je, mula la yg bukan2 datang...penah satu ketika, adik aku lepak2 dlm bilik aku waktu aku gi kelas, tapi tgh dia lepak2 tu tiba2 kipas meja aku bilah dia patah berderai..terkejut dia melompat terus kuar umah...aku balik, barulah dia berani masuk umah...

Kemuncak kpd smua ni, bila suatu hari tu aku diserang sakit misteri dimana pangkal paha aku ada satu ketumbuhan sebesar bola golf...tiba2 je ada...aku bangun pagi2 je dh ada...padahal sblm ni takde pape pon...ketumbuhan tu mmg sakit hingga aku tak bleh duduk, dan berjalan...last2 bila dah tak tahan, barulah aku ngadu kt mak aku...sblm ni, mmg aku tak penah ngadu apa2 pon kt dia...mak aku ni dia bukan seorg perawat, tp dia mendapat ilmu merawat dari alam ghaib...cemane?..nanti2 la aku citer ye..dan ilmu merawat ni dia hanya gunakan utk ank cucu dia je...dia mmg tak merawat org luar...tak berani, takut org ingt dia menuntut plak...so aku balik kampung, berubat dgn mak...
Kt sinilah baru aku citer dari A smpai Z...bila dh dgr camtu, mak aku pon amek sebiji telur (sbb ketumbuhan aku ni lebih kurang sebesar telur jgk) dan dia tanam kt dlm tanah kt belakang umah...dia kata kalu dia tumbuk telur tu tak pecah, maknanye ada benda kt badan aku ni, kalu pecah maknanye, takde pape laa...
So bila mak aku tumbuk telur tu, telur tu mmg tak pecah...dan mlm tu jgk mak aku 'pergi' ke umah sewa aku utk siasat apa yg berlaku sebenarnye...dan di sini lah rahsia terbongkar...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 07:28 PM | Show all posts
cepat hapdett..misteri tul la.. sue,jgn lupa citer mcam mane  mak kau bolehberubat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2012 07:35 PM | Show all posts
Rupa2nya katil yg tido selaman ni adalah tempat pompuan mati beranak. Selepas dia mati, mayat dia telah dipuja oleh ibu bapa dia menjadikan dia menghantui katil tu...yg paling sedih, dia mengandung hasil hubungan haram, dan ibu bapa pompuan tu mmg paksa dia utk gugurkan kandungan walaupon masa tu kandungan dia dh besar...
Camtulah, kisah yg mak aku citerkan setelah dia berdialog dgn benda yg ada dlm umah dia...mak aku kata, pompuan tu mmg dh lama duduk kt katil tu, dan serasi dgn aku...hingga waktu aku nk pindah kuar dari umah tu, pompuan tu bleh datang kt mak aku, minta aku bawak dia skali dgn bawak katil tu pindah ke umah baru aku...
Tapi satu benda yg aku perasan, jiran2 sebelah dan depan umah aku selalu pandang2 aku semacam tiap kali nmpak aku...adakah diaorg pon tau sesuatu??...dan pasal ketumbuhan aku tu, ada org yg dengki ngan aku...takde kena mgena dgn apa2 yg ada dlm umah tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 08:01 PM | Show all posts
ada ust ajar setiap mlm sblm nak tidur tepuk semua penjuru tilam kita tidur sambil baca auzubillah.......

menjadi2 coti ni melayan cite misteri kat sini xpernah ku buat sebelum ni...

meh nak share satu cite terbaru kisah kwn yg suami dia kena manderam oleh mak janda...kisah dia ni hebat..x reti nak cite mana satu tp sbb ada cite kisah katil ni saya cite part ni je lah..
byk gangguan dia dpt dlm rumah tu sbb mak jan ni punya angkara..dia nak sgt kat laki my fren ni mak tak nya gaji 30K sebulan, merc 2 biji..etc
so satu2 perawat dipanggil untuk buang segala hantu2 jin jembalang..ust2 ni pun berbeza keupayaannya...so dia berjumpa ust kazem cite a-z, then anak2 murid ust kazem dtg ke rumah dia..puas mencari ni punca sihir segala sihir...cari serata rumah..kat brg2 antik dia..sbb brg antik pun ada potensi ada penunggu..
lastly masuk master bedroom..rupanya katil tmpt dia org tidur selama ni ibu sihirnya..punggah segala cadar..sembur air jampi apa tah..baca apa tah..angin puting beliung tiba2 mai..tingkap bilik pun terbuka..ust kejar benda yg x nampak ....bergumpal bergusti gamaknya..i wasnt there..ikut cite kwn i ni je..cemas sgt masa tu katanya..dia pun kaku..hbs pencak silat semua..dua ust tu termuntah2 masuk toilet...
katanya tujuan disihirkan katil tu spy suami my fren ni xnak bersama dgn dia..jahat betul pompuan ni..dasat la..dah la laki org tu dia dah kebas..dah setahun dah..anak2 dgn wife dia pun dia nak hancurkan..bukan setakat katil je..kat pintu masuk ada pasu bunga...datang pulak ust lain..jumpa la korek2 sikit je dlm brp inci je..jumpa satu botol dlm tu ada myk..sebelum dia korek tu ust tu dah nampak pasu ni..dia minta cuka..dia siram dulu kuar buih2 dan air color kuning...kata ust tu ni abu mayat..dah habis buih2 korek jumpa la botol yg penutupnya direnggangkan..tujuan myk tu kuar sikit2 la..tujuan spy si suami x nampak pintu nk blk rmh... ni kira dasat punya sihir nak rembat laki org yg poket tebal ni...

ok TT sambung la cite u

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 08:09 PM | Show all posts
marufie posted on 13-12-2012 08:01 PM
ada ust ajar setiap mlm sblm nak tidur tepuk semua penjuru tilam kita tidur sambil baca auzubillah.. ...



jadah punya mak jan.....!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 08:15 PM | Show all posts

off topik,ade dlu aku tedengar kisah katil behantu kt pusat latihan tentera katanya,tak taw la kat mane,ade 1 katil tu mmg x de orang berani nak tido,kecuali senior ragging junior..katenye bile tido katil tu diganggu oleh lambaga yang takde kepala,.katenye hantu kapten ape ntah,sapa taw leh kongsi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 09:08 PM | Show all posts
TT hapdet citerrrr.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2012 09:09 PM | Show all posts
citer pasal katil abis kt situ je la...sbb pas tu aku pon pindah umah lain...takde makna aku nk bwk dia bagai...
esok aku citer plak aku duduk kt satu bilik berhantu masa aku tumpang tido umah cikgu skolah aku masa nk amek SPM...
memalam ni biasalah...aku tak beranilah nk citer seram2...lagi2 plak ptg semlm laki aku gi buka citer pasal mona fandey kt youtube..
ank aku yg umo 8tahun pon tgk la skali...tp aku ingt habis kt situ je...
rupa2nya ank aku ni gi duduk kt sudut dinding, amek hp aku, layan youtube pasal mona fandey kt situ sorang2...
dia mcm asik je layan, smpai aku tegur pon dia buat tak kisah je...
last2 malam tadi mak aku (ank aku mmg tido sebilik dgn nenek dia) cakap, ank aku ngigau sebut nama mona fandey...
mak aku pelik la...mana plak ank aku ni tau pasal mona fandey...
bila mak kejutkan dia, dia kata "Ada Mona fandey!"...terus mak aku bacakan apa2 yg patut terus sembur kt kepala dia
aku pon pelik gak, apa yg menyebabkan dia termimpi2kan Mona Fandey sedangkan video yg dia tonton tu hanyalah video lagu Mona Fandey je...Esoknye bila kitaorg tanya, dia tak ngaku mimpi Mona Fandey pon, dia mimpikan org lain
Tapi cemane nama Mona Fandey yg terkuar dari mulut dia plak???...
Aku dh rasa cam ank aku menyeru roh dia masa buka video lagu dia plak...boleh?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 10:02 PM | Show all posts
miss_sue1203 posted on 13-12-2012 09:09 PM
citer pasal katil abis kt situ je la...sbb pas tu aku pon pindah umah lain...takde makna aku nk bwk  ...

ish, bedebarnye haku dengaor cite pasal anak kau! huh, seram dgn mona fandey..
anyway, jahat bebenor mak bapak perempuan tuh yang dok puje rohnya untuk menghantui katil tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 12:22 AM | Show all posts
Saya pon xhabis menuntut dgn ustaz. Hehee. Dia just pesan kalo nk balik kg, lipat tilam tu.
Tapi mmg berani la TT tinggal sorang2 dalam rumah tu. kalau saya, malam pertama dah cha alif but
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 03:27 AM | Show all posts
Wanawee posted on 13-12-2012 04:22 PM
Saya pon xhabis menuntut dgn ustaz. Hehee. Dia just pesan kalo nk balik kg, lipat tilam tu.
Tapi m ...

sama ler kat hostel sekolah aku dulu
ni jugaklah dipesan oleh warden asrama
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 03:51 AM | Show all posts
miss_sue1203 posted on 13-12-2012 09:09 PM
citer pasal katil abis kt situ je la...sbb pas tu aku pon pindah umah lain...takde makna aku nk bwk  ...

character mona fandey kan ke menarik. gaya dia menyanyi and body language dia. tangan mona pun berotot. muka iras seripah aini . boleh teringat-i gat sampai tido
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Wanawee posted on 14-12-2012 12:22 AM
Saya pon xhabis menuntut dgn ustaz. Hehee. Dia just pesan kalo nk balik kg, lipat tilam tu.
Tapi m ...

aku pun wat gini kalo balik kpg.segala tilam bantal semua aku lipat dn susun elok2,kalo tilam king koil tu,aku dirikan,xnak bg tilam tu rebah kat lantai...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 09:27 AM | Show all posts
miss_sue1203 posted on 13-12-2012 04:25 PM
ok aku sambung balik kisah aku...

dipendekkan citer lagi, (berapa byk pendek daaa...), aku pon pi ...

cara tt describe struktur bilik dia pun dah bley imagine...bilik tengah yg tak dak tingkap dan sebelah dapor...katil besi...emm umah arwah tok pun dulu ada...bukan kata kami cucu cucu dia pun tak nak tidoq, kucing by the name of Mak Ewa pun tak hingin tidoq...kalau letak jugak Mak Ewa ataih katil tu, dia akan mengeram ketakutan, keluaqkan kuku dan sapa paling dekat dgn dia waktu tu akan di cakaq...katil tu sampai la ni ada di rumah tok, tapi my pak menakan, letak kotak kotak barang, dan jadikan katil tu, tempat lunggok barang terpakai....sesekali kalau jenguk bilik tu, rasa ramai ja dalam bilik tu ....haishhhhh...bukan sapa punya pun...MOYANG MOYANG mama dahulu kala jugakkk..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 09:48 AM | Show all posts
subee posted on 13-12-2012 05:44 PM
Hangpa....

Sementara nak tunggu miss sue siap mandi segala. Mai subee nak crita kat hangap pasai  ...

adoi la subee oiiiiiiii...mcm ni punya jin pun ada.....hapraq betui, siap bisik lagi...kuang ajaq btuii, kalau mama la...mau pengsan lari keluaq rumah, call bomba, call pulis semuaaaaaaa..................!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 10:04 AM | Show all posts
adoiiiii dia sambung sambung.........apa pun ceta mmg bestttttt!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 10:10 AM | Show all posts
marufie posted on 13-12-2012 08:01 PM
ada ust ajar setiap mlm sblm nak tidur tepuk semua penjuru tilam kita tidur sambil baca auzubillah.. ...

haramJ punya pompan, desperate sampai tempah neraka Allah first class punya!!!!!! harem harem.....masa bila dia masuk rumah tanam abu mayat bagai? laki pompan tu usung bawak balik rumah ka, dgn laki tu kena sidai dgn penyapu jamban.!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 07:33 PM GMT+8 , Processed in 0.084918 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list