CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 44657|Reply: 143

PENGALAMAN MISTERI & SERAM MISS_SUE

  [Copy link]
Post time 13-12-2012 03:46 PM | Show all posts |Read mode
As Salam pada semua pembaca...
Aku terbuka hati nk buka thread ni selepas baca kisah kawan forummer Syam yg tinggal sorang diri...
Dulu masa aku muda2 dulu, aku pon penah menyewa sorang diri.
Asalnye aku menyewa 2org, tapi ada konflik yg berlaku antara kitaorg, menyebabkan housemate aku keluar berpindah dari umah tu...

oklah, aku rasa better aku citer dari awal...dalam tahun 2002, sorang kawan aku ada offer aku utk tinggal serumah dgn dia. Rumah tu asalnye dia menyewa dgn famili abg dia. Kiranya lepas abg dia dah beli umah lain, dia taknak la ikut abg dia pindah, sbb rumah yg ni dekat dgn tempat keje dia...so drpd dia stay situ sorang, dia ajak la aku menyewa skali kt situ...dia pon taknak ramai2 jd housemate, ckup 1-2 org je...
Sebelum ni aku tinggal menyewa dgn kawan2 aku seramai 7org di sebuah apartment di Ampang. Dalam bilik aku hanya ada 2org umat je termasuk aku. So bila kawan aku offer tinggal umah teres setingkat dgn harga sewa yg sama, aku pon nak laa...lagi privacy kan...nak2 aku bleh dapat satu bilik sorang nanti...

So dipendekkan citer, lepas semua barang2 aku dah angkut bawak masuk umah teres tu, aku pon dapat la satu bilik yg dah siap ada satu katil lama. Katil tu adalah katil besi yg ada tiang besi 4 penjuru. Katil tu kadang2 kalu sape rajin tgk drama melayu yg citer ala2 lama, selalu diaorg gunakan katil camni. Siap pasang langsir kt keliling katil ni...
Aku plak mmg la suka jenis2 katil camni, tp katil tu nmpk lama sgt, besi dia pon berat yg amat...yg paling pelik, kawan aku awal2 lagi dh warning yg owner umah tu tak kasi pindah2 kan katil ke bilik lain..biar je kat bilik tu...ceh! cam tau2 je aku ada niat nk pindahkan katil tu...mujur aku pon xde katil, hanya ada tilam queen size yg mmg muat2 je letak kt katil, so aku pon biarkan je la katil tu...dalam hati, "katil je pon, bknnye ada pon"...tp di situlah bermulanye misteri aku....

eh, jap eh...jap je...aku nk kena restart laptop ni...
Last edited by BabeYSHa on 19-12-2012 08:42 AM

Rate

1

View Rating Log

Related collections:

  • · MPS|Threads: 2, Subscribe: 0
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:00 PM | Show all posts
waalaikumussalam tt...
wat saspen jer tt ni...sambung nnt yer
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:00 PM | Show all posts
lorh.. cpt la TT sambungannya
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:04 PM | Show all posts
alamak..saspen nyer..cepat TT sambung balik...hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:04 PM | Show all posts
misteri apekah katil itu ?
cepat sambung TT
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:05 PM | Show all posts
saya mahu lagi..!! saya mahu lagi..!! hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:19 PM | Show all posts
ukis.. mn TT ni.. dh selamat landing kat katil berhantu agaknyerr
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2012 04:25 PM | Show all posts
ok aku sambung balik kisah aku...

dipendekkan citer lagi, (berapa byk pendek daaa...), aku pon pindah masuk dalam bilik tu... kemas apa yg patut, bwk masuk semua brg2 aku...katil tu siap aku hias dgn langsir2 jarang bak stail katil lama2 dlm tv tu...sblm tu mmg aku ada tnya kt kawan aku tu, masa dia dgn abg dia dok situ, katil tu sape yg tido...dia cakap katil tu takde sape yg tido, diaorg gunakan utk letak barang2 je...pulakkk!!!

so malam tu adalah malam pertama aku tido kt atas katil tu...tapi sbb aku ni, student college lagi masa tu, so aku mmg selalu tido lewa utk siapkan assignment and presentation bagai...kawan aku ni pon, sbb malam tu adalah pertama aku, so dia pon bg alasan nk temankan aku tido malam tu..(padahal tiap2 malam lepas tu, dia tido satu katil ngan aku jgk! ) oh ya! kawan aku ni, dia amek bilik depan yg tingkapnye mengadap ke luar umah...walaupon bilik dia sepatutnye terang, sbb tingkap dia mgadap luar umah dan tak pasang langsir pon, tapi bilik dia tetap kelihatan gelap sbb dia gatal gi cat bilik dia kaler gelap...
bilik aku plak kt bahagian tengah dan tingkap bilik mengadap dapur, dan bilik aku ni mmg gelap pon...so sblm masuk, aku cat bilik nk dgn kaler2 terang sbb nk bg bilik terang sket...tp siang ke malam ke, bilik aku sama je 'cuacanye'..tetap gelap gelita...sampai tahap kalu tido dlm bilik ni, mmg tak tau la kt luar tu dh malam ke siang ke hujan ke mentari terik ke...mmg sntiasa gelap!
pastu umah ni ada 3 bilik, satu lagi bilik kt bahagian belakang...tingkap bilik ni mengadap ke luar belakang umah plak. tp bilik ni agak horror sket...apa yg horror, nanti2 aku citerkan ye...so bilik yg ni, kitaorg jadikan stor brg2 kitaorg...

ok, habis citer pasal bilik...aku nk sambung citer pasal malam pertama aku kt umah tu...ekceli malam pertama tu taklah seram sangat, cuma masa aku tgh sibuk2 buat assignment, tu aku asik terasa yg ada benda dok peratikan aku di sebalik tingkap....tingkap aku kan mengadap ke dapur. Tapi aku selalu buat2 bodo je..tapi tiap kali aku buat tak tau, tiap kali tu la aku akan kerap menoleh ke belakang, tengok ke arah tingkap...meja study aku, kalu aku dok kt situ, tingkap akan terletak kt belakang aku, so byk kali aku rasa tak sedap ati, bulu roma meremang, hati berdebar2...nk kejut kawan aku tu, dia dh lama berdengkur dah...tak sampai ati lak aku nk kacau dia tido...so senang citer aku ignore je...tapi tiap kali, langsir terselak akibat terkena angin kipas, tiap kali tu, aku mcm ternampak ada mata yg memerhati....last2 aku tido je la, malas nk layan perasaan takut makut ni..

ok so setakat tu je malam pertama aku...
tak seram kan...takpe, tunggu kejap lagi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:37 PM | Show all posts
adoiii....kne tggu lagi ker
cerr wat style sham, taip siap2 kt word, dh abes citer kt word baru paste...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:41 PM | Show all posts
TT ape kate siapkan dulu citer tu.,baru post kat sini,,suspender jer taw ..dh macam drama plak
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:49 PM | Show all posts
uit sambung lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 04:52 PM | Show all posts
Ustaz saya cakap, kalau kita nak tidur kat katil yang dah lama tinggal, tak digunakan, tepuk2 dulu katil tu sambil baca selawat nabi sulaiman. Sebab selalunya kalau dah lama tinggal ni, risau ada yang menumpang. Wallahualam.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2012 05:02 PM | Show all posts
masuk malam2 seterusnye...aku dah rasa bilik tu dah lain macam...kadang2 kalu aku tertido sorang2 lepas balik kelas petang2 tu, katil aku akan bergegar la...tp gangguan2 tu semua aku still anggap biasa2 je, sbb aku dh biasa alaminya masa kt asrama dulu...so kalu setakat gangguan katil bergegar, kena himpit, aku rasa dh jad lumrah dah....bleh camtu!

aku penah tnya kt kawan aku ni, anak2 abg dia ada tak yg menangis malam2 tanpa sebab?...(sbb aku tau abg dia ada ank2 kecik termasuk baby yg baru lahir)...dia kata mmg selalu pon ank dia nangis tiap2 malam terutama yg baby tu...so aku mula terpikir, mgkn umah tu activity paranormal 4 kot...yelah, benda2 camni kan suka kacau baby & budak2 kecik...walaupon aku dapat rasa ada benda lain dlm umah tu, tapi aku boleh dek je, smpai la satu tahappp.....

Ye, sampai la satu tahap...aku dgn housemate aku ni bergaduh, dan dia amek keputusan utk kuar dari umah....dan maka bermula lah episod aku tinggal bersorangan dlm umah nan kelam ni...

Sebenarnye. aku pon tak tau, kenapa aku masih bertahan utk terus tinggal dalam umah ni walaupon aku tau cam ada something je dlm umah ni...mgkn sbb sejarah dulu yg menyebabkan aku kuat sket kot...rasanya laa...sbb aku pon kadang2 penakut jgk..

ok berbalik pada kisah aku yg dah mula tinggal bersorangan...memula mmg aku rasa lonely sgt...sbb dah biasa tinggal dgn kawan2, tiba kali ni kena tinggal sorang2...mcm aku ckp sblm ni, aku pon x tau nape aku x terpikir utk pindah umah lain atau carik housemate baru...aku tetap teruskan hidup sorang2...
Hinggalah pada suatu malam, aku tengah2 tido baik punye, tiba2 aku terasa ada benda naik atas katil aku (kita kan bleh rasa, kalu tilam kita tenggelam dipijak org, lagi la tilam aku tu, tilam spring, lagi bleh rasa)...memula 'benda' tu naik dari bahagian kaki, kemudian dia berjalan pergi ke belakang aku.....(katil ni rapat ke dinding, so aku suka tido tepi2, supaya snang turun dr katil, sbb katil ni tinggi) fuhhh!!!..masa tu Tuhan je la tau betapa berdebarnye aku...bulu roma jgn citer laa...abis meremang semua...tapi aku tabahkan hati utk baca apa yg patut dan terus tido....dalam hati, aku dah bayangkan, ntah sape la yg tido kt blkg aku ni...

ada sekali tu, komputer aku rosak, so aku panggil la kawan kolej aku yg pandai repair2 komputer ni. Masa dia datang pon agak senja, datang dgn kawan2 yg satu course dgn dia...adalah dlm 3lelaki 2pompuan camtu laa...salah sorangnye berasal dari indonesia. Masa kawan aku dok repair komputer aku yg terletak dlm bilik tido aku, yg lain2 semua lepak2 je kt ruang tamu...
Bila dah siap repair semua, diaorg pon berangkatlah pulang...
Esoknye, masa aku datang kolej, kawan aku yg repair komputer ni, tiba2 berlari datang kt aku, beriya2 suruh aku pindah dari umah tu...bila aku tnya kenape?...dia kata semalam masa nk kuarkan keta dari dlm porch aku, diaorg nampak ada pompuan mengandung turut melambai ke arah diaorg kt depan pintu umah aku!
Reaksi aku??
Ye,  aku hanya senyum tanpa memberikan sebarang komen. Masa tu, aku mcm tak pecaya plak dgn cakap kawan aku tu. Lagi hebatnye, pompuan tu mengikut diaorg balik dan merasuk budak indon yg diaorg bawak skali. Sampai diaorg terpaksa berhenti tepi, untuk menenangkan keadaan. Dalam rasukkannye itu, pompuan tu bg amaran jangan datang umah tu lagi...Mujur antara diaorg ada yg tau mengubat sket2, so bila budak indon tu dh ok, diaorg bwk balik umah dan budak indon tu demam hingga tak datang kolej aritu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2012 05:07 PM | Show all posts
Wanawee posted on 13-12-2012 04:52 PM
Ustaz saya cakap, kalau kita nak tidur kat katil yang dah lama tinggal, tak digunakan, tepuk2 dulu k ...

katil dan umah tu bukan lama kena tinggal pon...kan saya ada mention sebelum saya tinggal, kawan saya dan abg dia dah dok menyewa kt situ dulu...bila abg dia dah beli umah baru dan berpindah, kawan saya pulak taknak pindah, so dia ajak saya tinggal sekali, temankan dia...yg menyebabkan saya kata lama, sbb ukiran kt besi2 katil tu mmg stail lama...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2012 05:13 PM | Show all posts
err..korang boleh tunggu kejap tak...aku mandi and solat jap...pastu karang kita sambung...kenape aku kata, katil ni berhantu??...tungguuuuuu.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 05:21 PM | Show all posts
wowww....makin menarik citer ni
sabar la menunggu ye
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 05:29 PM | Show all posts
menunggu sambungan cerita tt..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 05:29 PM | Show all posts
sambung2!
adei..time2 aku cari umah sewa ni la
mcm2 cite umah sewa ade
huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 05:41 PM | Show all posts
sila sambung....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 05:44 PM | Show all posts
cepat tt... gue tak saber ni beb......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 05:02 PM GMT+8 , Processed in 0.104003 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list