CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 6522|Reply: 61

Fobia Kerja

[Copy link]
Post time 30-10-2012 07:35 AM | Show all posts |Read mode
Ade ke terms atau istilah fobia dengan kerja..
aku tak tau la aku ney fobia atau apa
tapi setiap pagi siap2 nak pegi kerja
hati aku jadi berdebar2
macam resah..
macam takutkan sesuatu
rasa macam nak demam tapi tak demam
rasa risau..
macam nak mengigil
tangan kaki semua sejuk2
rasa macam tak nak p kerja..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-10-2012 07:50 AM | Show all posts
klu aku.. nebes time nak g interview je... tp klu part nak p keje tu takde la pulak camni..
haaa penah sekali jadi cemni... sbb ade buat salah kt opis! hehehehe esok nyer tu mengelabah abis nak p opis
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 07:51 AM | Show all posts
Ko ada mslh kt tempat keje ke?
Ada musuh ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2012 07:53 AM | Show all posts
Noyen posted on 30-10-2012 07:51 AM
Ko ada mslh kt tempat keje ke?
Ada musuh ke?

xde masalah pon
musuh pon xde
baik2 aje
tapi aku memang sentiasa rasa macam tuh...
huhuhuhu
rasa berdebar2 tak sudah2
takut tapi taktaw takut ape...
hmmm


Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 07:56 AM | Show all posts
aku penah... fobia nk gi keje sbb bila nk ngadap datin tu perghhhhh mcm nk pitam...
dia punya suara satu dewan boleh dgr... huhuhu paling tak suka situasi mcm itu...
udahlah org tua tu datang time kita tgh lunch, then berkejar2 beratur amek turn jumpa dia (sebiji mcm murid nk jumpa cikgu)
pastu kena marah dan kena jerit smpi pekerja2 tingkat bawah leh dgr suara mak datin tu...
tak heran lah kt company tu turnover sgt tinggi pastu salahkan pekerja tak mahu kerja even dia ckp kasi gaji tinggi pun tak guna...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 07:57 AM | Show all posts
Keje yg ko keje skang ni mmg kau minat ke?
Kau suka keje ni?
Ini first keje atau dah penah keje sblm ni?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 08:45 AM | Show all posts
Aku pernah alami perkara yg serupa dlu masa aku pestime keje opis kt sebuah company ni, dedolu before this aku keje shift, tetiba dpt offer keje tmpt len keje opis n mmg aku dok verangan nak sangat keje opis n opis hour. Dari 1st day masuk keje aku pon rasa mcm ee mlsnya nk g keje tu, ee rasa berdebar n paling kelakar tiap kali makcik aku htr aku g keje mst aku akan tanya dia tiap2 pg, makcik, arini nak amik pukoi berapa? jgn lmbat tau, nak balik cepat, (tp x pernah pon aku dapat balik cpt sbb keje aku berlambak masa tu so makcik aku terpaksa la tgu aku kat bawah tu smp keje aku siap)...

mungkin sbb environment keje tu x best kot pada aku sbb aku rasa rendah diri masa tu keje big company (oil&gas) then staff2 situ suma high class high class n aku je yg paling koman kat situ, lps tu xde kawan nk lunch sbb keje receptionist kena ngadap talipon n org2 yg datang... aku keje x lama dalam 2 minggu tup2 company skang aku keje ni kol utk interview so aku pon apa lg, cabut la dari situ, aku keje situ sebulan jah..

N now company skang hepi sangat n dah 5tahun keje sini, big company jugak tapi xde konsep high class n tight sangat compare yg before this, yg before this pon best cuma mungkin sbb aku xde kawan thats y aku bosan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 10:50 AM | Show all posts
Berat nihhh..!!
Ni bukan fobiaa or debar sbb bukan2... ni mesti sbb mls pegi koje..kompem..!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-10-2012 10:53 AM | Show all posts
Babe juga mengalami fobia ini bila hujung tahun.. huarrgghhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 04:16 PM | Show all posts
ada penah rasa mcmni, sebab takut tak boleh perform keje dgn baik... letak high expectation sgt pd satu2 tugas tu... tt pun camtu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 04:19 PM | Show all posts
kadang2 kalau org lain high expectation kt kita salah satu faktornya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2012 07:14 PM | Show all posts
girlpower posted on 30-10-2012 07:56 AM
aku penah... fobia nk gi keje sbb bila nk ngadap datin tu perghhhhh mcm nk pitam...
dia punya suara ...


aku pon fobia bila bos tinggikan suara kat aku
bertambah berdebar2 aku rasa
lau boleh pengsan nak je aku pengsan time tuh jugak
sentap hati mak nak..
hari ney pon still sama
debaran tuh tetap terasa
tapi alhamdulillah today kerja berjalan lancar walaupon berdebar2 seharian..
even dah balik rumah pon jadi kecut perut bila terpikir kan hal kerja...
aku pelik la dengan diri aku sendiri


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2012 07:17 PM | Show all posts
Noyen posted on 30-10-2012 07:57 AM
Keje yg ko keje skang ni mmg kau minat ke?
Kau suka keje ni?
Ini first keje atau dah penah keje sb ...

wah tanye macam doktor la Noyen ney
ney bukan lah kerja 1st
tapi kerja second
tapi masa kerja 1st pon sama jugak
asal nama kene p kerja je
simptom tak senonoh ney memang konfem melanda diri aku
keje aku ney nak kata minat sangat tu tak la..
biasa2 je pon..


Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 07:24 PM | Show all posts
sapeka posted on 30-10-2012 07:17 PM
wah tanye macam doktor la Noyen ney
ney bukan lah kerja 1st
tapi kerja second

mengikut encik google ... ade ja fobia yg dinamakan workplace phobia .... fobia thdp tmpt keje n sume yg bkaitan dgnnya spt rakan sekerja, situasi n keadaan pskitaran tmpt keje dll ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 07:28 PM | Show all posts
cagOO posted on 30-10-2012 10:50 AM
Berat nihhh..!!
Ni bukan fobiaa or debar sbb bukan2... ni mesti sbb mls pegi koje..kompem..!!

meow nmpk main gate nk masuk kaw keje tu teros fening ... pastu bile tgk jadual harian kalo ade meeting .. fening jd migraine lak ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2012 07:40 PM | Show all posts
cagOO posted on 30-10-2012 10:50 AM
Berat nihhh..!!
Ni bukan fobiaa or debar sbb bukan2... ni mesti sbb mls pegi koje..kompem..!!

wahahaha..
itu yang hubby aku cakap kat aku...
tapi aku nak je keje



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 30-10-2012 07:43 PM | Show all posts
semut_pijau posted on 30-10-2012 04:16 PM
ada penah rasa mcmni, sebab takut tak boleh perform keje dgn baik... letak high expectation sgt pd s ...

sikit la..
rasa tak best or down kalau bos merungut2
rasa macam tak pandai buat kerja pon ade..


Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 08:56 PM | Show all posts
sapeka posted on 30-10-2012 07:43 PM
sikit la..
rasa tak best or down kalau bos merungut2
rasa macam tak pandai buat kerja pon ade..
...

aku tak tau tapi ko anggap kerja ko  ni sbg hobi kot. kalau seseorg tu serius nak bekerja takut atau tidak dia kena kerja. bos tengking atau maki selamba je tahan.  biar pun menangis dia tetap survive. kalau ko takde buat salah, ko tak patut takut atau cuak nak pegi kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 09:22 PM | Show all posts
hati ko dah pada tudung cubic dan bukan lagi tpt kerja
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2012 09:44 PM | Show all posts
sapeka posted on 30-10-2012 07:17 PM
wah tanye macam doktor la Noyen ney
ney bukan lah kerja 1st
tapi kerja second

aku bkn doktor, haha..
tp kalo ko ckp dh penah keje tempat blainan
maksudnya ko mmg la fobia dgn tmpt keje.
bknnye ko x selesa dgn keje ko atau persekitaran dia. hehe
tp ko ok x kt tmpt keje, dgn colleagues semua?
eh aku tanya lg. bnyk tanya plak aku ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 02:50 AM GMT+8 , Processed in 0.093522 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list