CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 2524|Reply: 13

Customized Desktop

[Copy link]
Post time 30-7-2012 07:22 AM | Show all posts |Read mode
Last edited by AverageJoe on 30-7-2012 09:31 AM \n\nSalam semua nak minta pendapat pasal customized desktop ni...1st time nak custom sendiri...mainly guna untuk rendering and sekali sekala main game ada la study sikit2 pasal customized desktop ni...tapi takde lah faham sgt pun
lastly dapat lah spec ni:

CPU: i7 3770k
GPU: sapphire hd7850
MoBo: P8Z77-V LX
HDD: 1TB caviar black
RAM: kvr1600 DDR3 8GB
PSUs: silverstone 500W
cpu cooler: cm 212

total harga lebih kurang RM3.3k, tak termasuk LCD + casing..
masih berharap dapat kurangkan sikit dekat mana2 parts since budget dalam rm3.5k -3.6k je

Last edited by AverageJoe on 1-8-2012 06:49 AM \n\n
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-7-2012 10:50 PM | Show all posts
rm3k just 4 system kira o.k ler tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 01:10 AM | Show all posts
kalo leh up lg grafik tu lg cun......bro pakai PSU brand ape bro ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2012 06:44 AM | Show all posts
yazirobel90 posted on 1-8-2012 01:10 AM
kalo leh up lg grafik tu lg cun......bro pakai PSU brand ape bro ?

kalau boleh memang nak up, bro..tapi budget agak terhad
PSU cadangnya nak guna silverstone strider



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2012 06:51 AM | Show all posts
BlackScorpian posted on 31-7-2012 10:50 PM
rm3k just 4 system kira o.k ler tu...

setelah kajian yg lebih mendalam..kaji lah sangat kan..hahah...harga dah ter-up la pulak
so nak kene tengok balik alternate parts...tapi rasanya 3.4k pun still fair price..hmmm

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 01:05 PM | Show all posts
AverageJoe posted on 1-8-2012 06:44 AM
kalau boleh memang nak up, bro..tapi budget agak terhad
PSU cadangnya nak guna silverston ...

ooo......PSU try gune corsair xpun seasonic ke....tahan lasak sket.....warranty pown lame.....

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 01:48 PM | Show all posts

Intel Core i7 3770k1044
Sapphire HD 7850 2GB @ 7750 1GB
749/329
P8Z77-V LX430
1TB caviar black319
KINGSTON kvr1600 DDR3 8GB X1 @ 4GB X2
199/178
AEROCOOL E80 700W
259
CM HYPER 212 EVO
120
3120 /2679

NAK GUNA KAT SKRIN BERAPA INCI?
mainly guna untuk rendering and sekali sekala main game
BETTER AMEK GC NVIDIA. LAJU SKIT RENDER... TAPI TAK LE LAJU SANGAT... SIKIT JER....
GIGABYTE GTX550 TI windforce 1GB DDR5 RM489

SO KALAU NAK AMEK HD7750 TU PUN DAH OK...


Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 03:54 PM | Show all posts
kalo aku semua hardware beli 2nd je kecuali casing ngan monitor
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-8-2012 05:07 PM | Show all posts
an2toncit posted on 1-8-2012 03:54 PM
kalo aku semua hardware beli 2nd je kecuali casing ngan monitor



jimat banyak woooo

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2012 09:27 PM | Show all posts
adie82 posted on 1-8-2012 01:48 PM
NAK GUNA KAT SKRIN BERAPA INCI?
BETTER AMEK GC NVIDIA. LAJU SKIT RENDER... TAPI TAK LE LAJU SAN ...

skrin 20"...
dengar mcm tu jgk...tapi last2 decide nak amik hd7850..
sebelum ni cadangnya gtx560ti..tapi bila baca review semua prefer 7850 daripada 560ti...
sebab still dalam bajet..tu yg dcide dua tu yg berbaloi...
err..kalau belli yg 2nd ni mcm mana pulak? boleh dapat spec yg power jgk?


Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2012 11:10 PM | Show all posts
AverageJoe posted on 1-8-2012 09:27 PM
skrin 20"...
dengar mcm tu jgk...tapi last2 decide nak amik hd7850..
sebelum ni cadangnya gtx560 ...

kalo 2nd lebih dr power pon bole dapat ....ko carik kat garage sale forum.lowyat.net tu....ramai beli bila dah boring pakai 2,3 bulan meka jual....tapi beli yg under warranty la....bagi aku mobo, proc, gc, hdd, ram tu semua rugi je beli baru....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 12:29 AM | Show all posts
dengan spec yg ko pnak buat tu+ skrin 20inci @1600x900, boleh main game high setting dah kalau guna HD7750 pun....

CC kwn aku kat alor star nun guna intel core i3 2120+ HD7750 @20inci skrin 1600x900... semua game set ultra high/max... no problem....
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 05:20 PM | Show all posts
TT pilih intel i7 k-series.

haku baca kat porem loyat, k-series ni kalo ada plan nk over clocking bleh aa beli.

TT ada plan nk over clock ka?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2012 10:32 PM | Show all posts
akukamudandia posted on 2-8-2012 05:20 PM
TT pilih intel i7 k-series.

haku baca kat porem loyat, k-series ni kalo ada plan nk over clocking ...

yep..rasanya ada masa perlu jgk oc..tu yg decide nak 3770k..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 11:25 AM GMT+8 , Processed in 0.112650 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list