CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6258|Reply: 27

Minuman berlipas..!!!!

[Copy link]
Post time 10-5-2012 08:38 AM | Show all posts |Read mode
salam semua..

pagi tadi aku n anak berdua g bfast kat RESTORAN SUBAIDAH kota damansara.order air milo suam satu n beberapa menu lain.

tengah2 minum tu,aku terasa mcm tegigit sesuatu,lembik2 mcm tu la.aku ingatkan ianya milo yg tak dibancuh dengan betul atau tak larut.aku pun kunyah la..tetiba start rasa mcm geli2 kat dalam mulut ni..

aku cuba ludah kan benda tu kat atas meja.tengok2 seekor anak lipas yg tak berupa anak a.k.a mcm nak jadi seekor lipas dewasa.aku pun trusla panggil salah sorang mamak tu n trus tunjuk lipas tu.tapi,bertambah2 sakit ati bila memasing buat tak kisah mcm tak ada apa yg berlaku.

jadi di sini,aku nak tanya kalau2 aku boleh komplain kat mana2 supaya dorang amek pengajaran dengan apa yg berlaku kat aku.sbb aku ni kurang arif sket part2 nak komplain2 ni.harap dapat membantu.

tq

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2012 09:28 AM | Show all posts
amek gmbr kak...pastu buh dlm pesbuk..pastu tepek kat forum ni skali...nk lg best antar kat peper metro
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 11:01 AM | Show all posts
aku hampir2 nak terminum air barli suam yang ada semut...banyak ekor gak...pastu bagi tau pelayan restoran tu...minta tukar baru...marah kot tukang buat air tu...dia buatkan aku segelas air barli panas berasap2 bagi kat aku....:@
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 11:19 AM | Show all posts
haha lipas tu dah biasa la beb...aku pernah makan nasi berlaukkan ulat..mcacm ulat sampah tu..kat rnr biasa ayer keroh..abes2 makan je baru aku pasan ade 3 ketol menggelitik2 kat pinggan..rupanye dari rendang ayam dia..tengok balik tempat lauk memang banyak lagi yang bersembunyi...perghhhh!! pastu pow je tuan kedai tu suh bayar double kat aku dari harga yg aku beli tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2012 11:22 AM | Show all posts
haha lipas tu dah biasa la beb...aku pernah makan nasi berlaukkan ulat..mcacm ulat sampah tu..kat rn ...
pazi Post at 10-5-2012 11:19



   
maknanya ko penah TERmakan lipas kah..? sedap tak rasa ulat tu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 12:23 PM | Show all posts
amek gmbr kak...pastu buh dlm pesbuk..pastu tepek kat forum ni skali...nk lg best antar kat peper me ...
kurmasafia Post at 10-5-2012 09:28 AM



   cadangan yg manthoppppppppp....paper metro mmg sker bab2 gini....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 12:28 PM | Show all posts
sila complaint di Jabatan Kesihatan minta mereka sita kedai tersebut.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2012 02:34 PM | Show all posts
sila complaint di Jabatan Kesihatan minta mereka sita kedai tersebut.
CikTigger Post at 10-5-2012 12:28



    sorry beb.aku kurang arif sikit part2 mcm ni
skang ni apa yg perlua aku buat ye,samada email ke pejabat kesihatan atau just call bitau je.ko rasa sure ke dorang akan amek tindakan? atau hari ni citer lain esok citer lain
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2012 03:07 PM | Show all posts
amik gambar dulu... pastu amik gambar kedai... jumpa tokey kedai tu kalu ada.... wat kecoh sket dlm kedai... biar kastemer laen tau... so kalu kastemer lain tau konfem laa derang pun geli nk makan situ... even aku yg baca citer ko ni pun dah rasa cam nk muntah... tambah2 aku ni mmg takot lipas.... ayarkkk!!!

confront dgn tokey kedai... mintak ganti rugi on the spot... kalu ada apa2 komplikasi pada kesihatan... mintak tokey kedai yg cover duit medical.... kalu derang wat bodo gak... report ajer kat badan2 yg berkenaan....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 03:28 PM | Show all posts
sorry beb.aku kurang arif sikit part2 mcm ni
skang ni apa yg perlua aku buat ye,samada em ...
daiman Post at 10-5-2012 14:34



   seelokknya biar ada gambar sebagai bukti.. pastu amek skali gbr kedai dia.. then sila buat complaint secara bertulis.. if setakat call ni mmg tak jalannye... nak lagi org amek surat ko tu as a priority, kau buat statement, Salinan Kepada : Jabatan Perdana Menteri, Sukat Khabar, Hal Ehwal Pengguna..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 03:41 PM | Show all posts
Reply 4# pazi


rasanya tu bukan ulat sampah. yang tu ulat yang biasa ada dalam sayur (aku pun tak tahu apa namanya). tapi kalau lipas tu lain cerita sebab lipas serangga pembawa penyakit dan kotor
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 04:08 PM | Show all posts
ko ambik gamba pastu wat aduan kat laman web kpdnkk...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 04:19 PM | Show all posts
dan mebe jugaklah yg tokei kedai tu ada pengalaman sebelum ni kene tipu dek pelanggan yang dok taruk sendiri hewan2 tu kat dalam makanan....tu yg depa buat tak derkkkk jer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 04:48 PM | Show all posts
eee.... lipas dlm air kt kedai mamak ni mmg dah biasa jah....
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 05:35 PM | Show all posts
Reply 5# daiman


   setakat ni masih terselamat lagi tapi penah kene gak anak lipas dalam air...haha cilakak aku panas gile rase makan nasi berelaukkan ulat tu..rase nak saman je tuan kedai tu sejuta je!..tapi mengenangkan kedai orang melayu takpe la boleh sabar lagi...kesian lak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 05:37 PM | Show all posts
Reply 11# ren0_0


   oo so ko tak kesah la makan berlaukkan ulat putih yang gerak2 tu? masalahnya kat tempat lauk rendang ayam tu dah banyak ulat2 tu..sikit aribulan nak jadi lalat dah weiii
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-5-2012 05:38 PM | Show all posts
Reply 11# ren0_0


   oo so ko tak kesah la makan berlaukkan ulat putih yang gerak2 tu? masalahnya kat tempat lauk rendang ayam tu dah banyak ulat2 tu..sikit aribulan nak jadi lalat dah weiii
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 07:48 PM | Show all posts
Reply 16# pazi


setahu aku ulat dalam sayur tu boleh makan. sedap lagi hehe ..aku tak dapat cari fakta saintik untuk menyokong ayat aku tapi aku ada ingat orag penah cakap benda ni boleh makan. lagipun ulat tu makan sayur je. mana makan benda lain pun. paling penting kehadiran ulat tu membuktikan sayur tu sayuran organik dan tak bahaya sebab ulat pun boleh hidup hehe


**kalo kat asrama, ulat dalam sayur ni stendet je. untung2 ko leh jumpa lagi besar lagi hehe**
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 07:50 PM | Show all posts
Reply 4# pazi


ceh..aku silap baca lak. yg ko makan tu ulat betul la ye? nasib tak baik la..ulat camtu aku tak penah kena lagi. paling teruk pun awal2 dah perasan ada telur lalat kat lauk. terus kensel
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 08:58 PM | Show all posts
pasni xda masalah ko nak masuk FEAR FACTOR
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 02:41 AM GMT+8 , Processed in 0.099756 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list