CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: chubbyza

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

[Copy link]
 Author| Post time 2-2-2012 04:04 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 14# LiliSam


    humm melecet 2 rase ea xk0t. Sbb xrasa sakit p0n mase ML tu...ble nampak darah ngan lendir klua terus st0p.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2012 04:57 PM | Show all posts
Reply 21# chubbyza

x pegi check doctor lagi ke chubbyza?pegi la check..takut gak sebab dah banyak ari kan turun tanda..
cam buterfly aritu 37 minggu dah besalin..masa g spital tu memang x sakit sangat pun..
cuma risau keadaan baby jer..
cam kawan buterfly 36 minggu dah turun tanda..
malam ni turun tanda, petang soknya baru g spital..
malam tu dia bsalin..tapi baby dia makan taik sebab g lambat..
tapi syukurlah dua2 selamat..
g cepat yer chubbyza..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2012 05:37 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 22# buterfly


    wah bhaya smpi mcm 2 ke? Tkt jgk bb lmas. Myb mlm ni k0t, pas hantar hubby g checkup denggi


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2012 05:57 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 22# buterfly


    turun tanda 2 ari selasa ptg 2 je. Pas2 dah xklua pape dag.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2012 12:24 PM | Show all posts
hi chubby, dah pi spital lom? ke dah deliver.. harap semuanya selamat.. nih anak 1st ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-2-2012 12:49 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 25# butet1112


    bru je blik h0sp pkul 6am td, huhu xad pape dah check dgn d0kt0r, bukaan br 1cm n c0ntracti0n br setiap 10min. S0 dr suruh balik dulu...alhamdulillah check bby smlm semuanya sihat...


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 03:27 PM | Show all posts
ni anak first ker??.... biasa anak first lambat walaupun dah ada show...

macam ai masa anak first, pagi tu dah kuar show and dah ada contraction which is sakit perut... ingat nak membuang... 2-3 kali gak pi toilet... mujur hari tu mmg ada app dgn doc... so after check doc kata contraction dah agak kuat and dah bukak 1 cm... bile buat ctg, doc suggest utk warded terus.... besoknya pkl 4 ptg baru bersalin...

anak second plak, takde show... terus contraction giler babeng.... tergolek-golek tahan sakit dlm kete... sampai spital 12am... pkl 7 kena tolak masuk ot coz emergency czer... baby besar...

anak third plak bulan 12 tahun lepas... actually the day before mmg dah ada show... cuma sket jek... so ai wat tak tau...malam tu dah nak tido and pi toilet nak kencing... lepas kencing rasa cam ada benda nak kuar... alah macam klu period kan kite boleh rasa darah tu nak kuar... pi toilet balik utk check... haaaa kauuu... sekali darah tu kuar, besar tapak tangan.... my mum suh gi hospital... sampai hospital pkl 12.30am check baru bukak 3cm... contraction dah ada... doc suh warded tapi tak yah pi ward... stay kat labour room jek... pukul 11.30 am selamat bersalin...

so actually it depends sebenarnyer... klu was was, better terjah... mcm ai masa wat ctg test tu, ada sorang patient nih datang jumpa doc coz dah ada show tapi takde contraction... doc wat ctg and based on ctg, doc advise die utk balik umah jek coz lambat lagik...

gud luck!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2012 06:15 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 27# aikon


    yup anak first...act mlm td dah ad skit cont smpi nangis2, lpas 2 try pg mandi n mse mandi bce selawat 3x minum air ujung rambut...lepas 2 buat s0lat sunat..than skit 2 hilang..i xjd pg h0sp. Mak i advise tnggu sket gle2 br g spital tkt kne warded lme..


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-2-2012 08:34 AM | Show all posts
skrg ni mest TT dah deliver kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2012 07:25 PM | Show all posts
Reply 29# hitamputih

yup dah deliver itu pun kene induce sbb xde rase nk bersalin lg...
mase pg dewan bersalin dah bkak 3cm tp xsket pon...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 11:44 AM | Show all posts
salam saya pun nk tanye sini..ok ke pglaman sy bsalin ritu di spital swasta..maklumla 1st baby tatau..sy turun darah dlm kul 6 gitu..sikit je..pasal tatau terus je g spital..sampai sane derang trus warded sy..pastu psg alat yg mcm ecg tu..tp kompemla graf dia rilek je pasal sy xsakit lgsg lg..buka baru 3cm je..pastu dlm kul 9 gitu dh turun labor..tgezut jgk sy xkan nk bsalin dh xde cntraction..xpecah ketuban pun..ecg pun bese je..tetibe derang kate kene induce..setau sy kwn2 ckp tggu sakit or ketuban pecah dl..dh masuk ubat induce tu xde sakit jugak..tetibe doc pecahkan air ketuban n dia tkejut sb katenye baby dh berak..hijau air tu..mak n hubby pun tkejut gakla..buka baru 4cm..dah sakit la hoho..pastu doc kate kalo x buka juga dia suggest c-sec..tp dia kasi masa 2 jam utk tgk kalo2 buka..tp pas 1jam lbh still 4 cm..kite pun risau takut bb lemas terus masuk OT kene c-sec..utk sy yg 1st baby ni mmg bgntung 100% atas nasihat doktor..mak pulak dlm history dia n ank2 xpernah lg ade yg kene c-secpas bersalin ramai org tanye sy..nape kene c-sec..nape cpt sgt induce..mcm kwn sy bersalin kat swasta gak..katenye pas turun darah doc kate lambat lg suh blk umh dulu..or g jln2..esoknye baru bsalin..normal lg..pastu ade plak cousin yg kate itu mcm taktik diorg nk kite c-sec..sb katenye ubt induce tu sbbkn pressure dlm kndungan n baby..sbbkn bb berak..bile bb berak kite akan setuju utk c-sec sb takut bb lemas..betul ke..tlg ye sesiapa yg ade pengalaman pasal induce ke..c-sec ker..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 12:56 PM | Show all posts
Post Last Edit by waneeda1904 at 16-2-2012 13:06
salam saya pun nk tanye sini..ok ke pglaman sy bsalin ritu di spital swasta..maklumla 1st baby tatau ...
zarakhusaini Post at 16-2-2012 11:44 AM

salam zara...
ni pendapat eda la.... x semestinya bila hospital swasta diorg ni tau nak amik kesempatan jek..
cam kes zara.. xde rasa sakit still diorg tetap nak induce..
bg eda zara patut sangat2 bersyukur coz diorg induce awal.. doc pecahkan ketuban awal..
zara sendiri cakapkan baby pon dah berak dalam perut... sangat tak bagus...
baby boleh kena infection... worst lagi boleh sebabkan kematian...
bagi eda ceaser adalah keputusan terbaik tuk baby tu...
tahniah atas kelahiran baby
cam eda.. 1st baby normal.. dapat tau meninggal dah dlm perut.. gynea suggest normal...
alhamdulillah dapat normal even masa tu sangat2 lama...
2nd plak emergency ceaser, masa cek up 37weeks.. bersyukur sangat2 masa kuar pon dah biru.. tali pusat terbelit

dua2 pon swasta
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 01:48 PM | Show all posts
salam eda..thanks for sharing..betul tu lepas sy bersalin tu mmg xde rase nyesal lgsg sb baby selamat lahir..rezeki masing2 kan..takziah di atas kehilangan anak pertama tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-2-2012 02:10 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

czer 0r induce chubb pun xkisah asalkan bby selamat. Nsib baik awk pg h0spital awal, buatnya awk lmbt lemas bb awk nanti... Chubb pun mase bb dah klua die xnangis sbb dah lemas tp nsib baik selamat.


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2012 03:44 PM | Show all posts
me ank 1st turun air dulu..2 hari pastu turun darah, xlama tu trus sakitttt
ank 2nd lak turun drh dlu dlm kul 8 mlm cmtu..kul 1.30pg kuar la bby..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-2-2012 12:05 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 31# zarakhusaini


    keadaan awk sme ngan sy mase bersalin, juz sy dkt g0men n xkne csect sbb pas induce 2 bukaan pas 2jam dah 7cm.. Tp nasib baik awk cpt


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-3-2012 05:53 AM | Show all posts
My experience masa anak 2nd:

Khamis pagi, ada  spotted blooid hari , tapi x sakit, call gynea dia kata tunggu sakit baru dtg hospital.

Jumaat ptg ada sikit lagi darah, tapi x sakit jugak, still gi kerja.

Sabtu ada la sikit2 darah. me x sedap ati, so gi jumpa gynea. Dia cek2, dia kata boleh balik dulu, dia suruh dtg esok.

Ahad pergi hospital lagi, dorang cek2 lagi, lama jgk la ctg bagai, apa2 lagi ntah, sbb xde contraction, suruh dtg esok plak.

Isnin pergi ofis dulu, siapkan kerja, still ada lagi darah sket2, tp x sakit sgt pon, rasa cramp mcm period gitu. Abis kerja terus gi hospital. Dorang cek2 lagi & suruh stay je kat hospital malam tu. Tapi me teringat2 kat Butter Chicken kat Chicken Rice Shop, me cakap kat dorang, nak balik berbuka puasa dulu, esok saya dtg semula, lagipon anak sulung xde orang jaga, sbb my mom x sampai lagi dr kg. Bidan tu ok je, dia suruh dtg esok pagi2 lepas subuh,pas tu kalau sakit cepat2 dtg hospital. Tapi xde sakit pon malam tu.

Selasa pagi dlm pukul 8 me pegi hospital ngan hubby, baru buka 3cm, tapi x sakit pon, pukul 10 mintak epidural sbb takut sakit teruk mcm anak 1st dulu, pas tu relax jah dlm labour room sbb x rasa sakit hehehe. Start masuk epidural tu baby's heart beat dah x elok, turun naik yg mendadak, gynea bagi gas apa ntah, lama tu baru ok sket, contraction x kuat sgt. Dlm kol 12 kot gynea pecahkan air ketuban, tapi xde air keluar sbb katanya kepala bb dah kat bwh sgt, dah tutup abis saluran utk air keluar. Kol 1 lebih tu rasa mcm basah je kat katil, me cakap kat gynea tu, i rasa mcm dah terkencing kat katil la, dia cek2 tgk kata ni bukan air kencing, ni air ketuban, hehehe. Kol 2 gitu, rasa macam nak terberak la pulak, gynea masuk me cakap mcm nak berak la doktor, gynea kata mari saya tgk, eh dah fully dilate ni, dia suruh nurse2 ready, 2 kali teran, baby pon keluar, 2.20 siap semua dah. Alhamdulillah selamat sempurna semua.

Panjang kan kisah bloody show... tu kisah 3 tahun lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 05:32 AM | Show all posts
salam mommies...
pagi nie bangun nak trkncing tp rasa oanties basah..ingat trkncing dlm panties..tp bile tgk darah yg kluar...bile kncing tgk kat toilet bowl kluar seketul..sakit still 10 mnt skali & nie anak first..tp xde la sakit sgt pon..sy masih nlh tahan lg..perlu g hsptal cpt k??
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 07:41 AM | Show all posts
najwa1310 posted on 19-12-2012 05:32 AM
salam mommies...
pagi nie bangun nak trkncing tp rasa oanties basah..ingat trkncing dlm panties..tp ...

ada kuar seketul n sakit tu regular, g la jumpe doktor cecepat..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2012 10:41 AM | Show all posts
kalau bloddy show ni darah keluar kletul-ketul ker ? ke macam darah haid biasa ... ??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 01:42 AM GMT+8 , Processed in 0.107812 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list