CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 37546|Reply: 42

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

[Copy link]
Post time 1-2-2012 09:05 AM | Show all posts |Read mode
Salam forumer sekalian , nak tanye neh..
smlm chubb ade keluar darah bercampur dgn lendir dlm pukul 6 ptg mcm tuh..
tapi mlm tadi smpi skrg xde rase sakit2 lagi..
keluar darah tu tanda nak bersalin kan?
lepas keluar darah tu bila jangka nak bersalin ek?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2012 12:13 PM | Show all posts
Hi , saya pon mcm tu jugak masa 1st pregnant..kuar show tu dlm 4pagi.. dlm kul 10 pagi dah rasa sakit sket2..so saya pg hospital check..baru bukak 1cm..mak mmg ada ckp klu kuar tanda2 cam show tu bese nye lambat lg nk bersalin..saya bersalin petang esok nye..
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2012 12:16 PM | Show all posts
tp klu dah kuar darah tu smlm better gi hospital check..sbb tu mmg tanda2 nk bersalin
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2012 12:23 PM | Show all posts
my 1st dan 2nd tak kuar darah tapi air turun...terpaksa pakai pad g spital.....yg 3 dan 4 turun darah.....pack segala barang dan pg la spital.....semoga semer slamat
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2012 12:24 PM | Show all posts
tu tanda nak bersalin la tuh.. selalunya klu arini kuar tanda..esok tu baru bersalin.. mcm i arini pukul 3 kuar darah tu esok pkul 4 pagi tu baru selamat bersalin..apa2 pun bergantung pada org jgk..setengah tu x sama...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2012 03:52 PM | Show all posts
owh mcm tu eh..skrg ni xde rase sakit2 kuat lg..rase krem2 sikit je mcm segugut..xde lh kuat sgt..bby pon gerak byk jgk..neves ea nk tunggu bersalin..ade xsmpi 2-3 hari baru bersalin?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2012 04:49 PM | Show all posts
Post Last Edit by buterfly at 1-2-2012 16:50

Reply 6# chubbyza

jangan tunggu sakit kuat baru pegi..nanti x larat nak guling dalam kereta..mcm buterfly aritu pagi ni turun darah, petang esoknya baru besalin..dok wad semalam jugak la..tapi x pe..sekurang2nya doktor leh pantau keadaan kita ngan baby..
dah dekat dah tu..cepat2 g spital yer..
moga selamat semuanya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2012 08:50 AM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

mcm 2 ke? Mak chubb ckp dah sket br g spital. Skrg dah xskit dh. Smlm ad jgk, tp pg ni dah xskit


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2012 09:07 AM | Show all posts
wife tgh expecting jgak nih, nak follow update TT kat sini lah...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 09:20 AM | Show all posts
biasa nye kalu dah turun tanda darah... tunggu sakitla baru gi spital.....jangkamasa bile nak sakit tu tak tentu... lain org lain masanye...
dienye sakit akan dtg selang 5-10 min....kalau sakit selang 5 min tu memang dah dekat lah nak bersalin... kene cepat2 gi hospital...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2012 11:33 AM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

ramai jgk yg ckp tggu sket br pg h0spital.
Tp ad kemushkilan sket, ad beza x bl0ody sh0w yg klua sndiri n mase ML? Mase ML 2 ad klua lendir cmp0r ngan darah...tp xbyk sgt lh..


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2012 11:35 AM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 9# hitamputih

owh tgh menunggu jgk ye. Due ble? Welcum2.. :)


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 01:55 PM | Show all posts
biasa org ckp la...mil aku pun ckp camtu..kalau tanda darah kluar mmg lambat sikit nk bersalin..maybe lambat sikit. tk mcm org turun air,. aku masa anak kedua turun air. mmg cpt ..kul 12 turun air.kul 3 terus msk LR...bersalin.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 01:56 PM | Show all posts
ramai jgk yg ckp tggu sket br pg h0spital.
Tp ad kemushkilan sket, ad beza x bl0ody sh0w yg klua sn ...
chubbyza Post at 2-2-2012 11:33



    tk sure plak..darah tu dari mana..ke sbb melecet ka apa kah... biasa kalau lps kena seluk oleh dokter nk tgk bukak brp mmg akan ada darah keluar.. kalau masa ML tk sure plak nya
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 02:23 PM | Show all posts
Reply 12# chubbyza


revised due 14 feb. tp standby dari sekarang lah. mana tau kan...

skrg da g spital belom?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 02:33 PM | Show all posts
ku dlu...turun darah dlu dgn lendir pagi...
lepas tu takde tanda apa2...

esok tu kul 5ptg camtu turun air.pastu start sakit2..
bersalinnya mlm tu jugak tpi kul 1pagi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-2-2012 03:26 PM | Show all posts
Post Last Edit by lynalin10 at 2-2-2012 15:28

Reply 1# chubbyza


    Tu dah show utk bersalin la tu.. Llin bersalin baru ni kuar blood show kul 4 pagi 2.10.2011. dan bersalin pada 7 pagi 3.10.2011. Mmg tak rasa sakit langsung. Lepas Doc pecahkan air ketuban kul 6 pagi 3.10.2011, barulah lin rasa sakit contraction tu.. Good luck TT... Ready la ape yg patut..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2012 03:56 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 15# hitamputih

owh congrats f0r coming bby, chubb due 5hb feb. Bl0m pg hosp lg check,


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2012 04:00 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 17# lynalin10

thx, harap2 sume ok...tp tkt i bersalin s0rg2 c0z my hubby kne denggi


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2012 04:01 PM | Show all posts

Lepas turun darah "Bloody Show" lepas tu berapa lama sakit nak bersali

Reply 17# lynalin10

thx, harap2 sume ok...tp tkt i bersalin s0rg2 c0z my hubby kne denggi


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 01:14 AM GMT+8 , Processed in 0.090722 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list