CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: aienul

tak boleh bukak laman web kaspersky

[Copy link]
Post time 11-8-2011 02:16 PM | Show all posts
aku baru tanya maybank..dia orang kata..semalam memang ada masalah server maybank
dengan Streamyx..bukan Internet service provider yang lain..macam maxis, celcom
jadi, kalau babey nak try, belilah yang sejam rm2 maxis broadband, tengok boleh
access ke tak.. kalau boleh memang  streamyx problem..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 11-8-2011 02:59 PM | Show all posts
Reply 31# bzzts


   thanks momod. skang ni tgh slow2 buat cara yg momod nye tu...tp kn, smlm aie da donlod antivirus yg trunks bg..
even da bleh donlod, tp xbleh bukak la antivirus tu + xleh nk scan virus pon...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 03:28 PM | Show all posts
Reply 61# trunks


    motif nk gado pasal nie...

















.................
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 04:22 PM | Show all posts
Reply 64# B.K

sebab ianya menyentuh credibility..

macam ginilah brother, kalau ko rasa
jawapan aku lawak (jawapan stupid)
bagitau sahaja, dan aku nak tengok pula
ko pergi reply semua soalan ahli forum mulai hari ini
dan pastikan ko bagi  solution bagi setiap soalan

ada berani?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 04:28 PM | Show all posts
Post Last Edit by trunks at 11-8-2011 21:02

Reply 63# aienul

Jalan mudah kita nak bunuh orang , kita tembak kepala orang terus, MATI
jalan lain nak bunuh -tembak kaki, tangan ,atau tempat2
lain, lambat mati..

begitu juga, deal dengan virus yang power, jalan yang panjang
sangat bosan, sedangkan format 20 minit sahaja sudah siap..
kalau restore backup lagi cepat 10 minit sahaja.

sekarang ini,ko kena kill process virus di background dulu
sebab biasanya.. virus berjalan di background,sebab itu
ia disabled task manager..

ko pergi ikut link mod bzzts bagi sana dulu, untuk enable kan
task manager, kalau boleh bagitau sini.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 04:31 PM | Show all posts
Reply 65# trunks

     aku x berani....

















sbb prinsip aku, aku xkan jawab soalan yg aku xthu pastu bgi solution yg bukan3 ....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 04:35 PM | Show all posts
Reply 67# B.K

oic. jadi itulah jawapan ko..jawapan yang clear cookies itulah jawapan
yang paling best ko bagi.. begitu?

untuk kenal pasti suatu masalah,kita kenala reply dan tanya soalan
itu dan ini..bukan diam tak tanya dan lepas itu abai kan posting
orang yang bertanya itu begitu sahaja..

lepas itu nak tunjuk terer pula,ketawa kan posting orang
yang sungguh2 nak tolong orang di sini..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 04:51 PM | Show all posts
Reply 68# trunks


    aku gelak sbb ko suro tukar dns tu, ko ingt skmm atau pejabat dia nk block maybank2u tu k?
naper x suro dia pakai proxy jer, pastu download browser baru apa kaitan browser nestcape dgn maybank2 u tu...
aku suka cra mod bzzts, org tu reply bru dia jwb...
so jawapan plg tepat masalah nie mcm mod bzzts bgi tu...
    sama gak mcm org yg nak joint file tu, mcm3 solution ko bgi last3 pakai hj split jer mcm aku cdg...
aku mula3 rasa ko power betul komputer, pastu lama3 ....
dah malas nk gado, sory jika terasa ...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2011 05:01 PM | Show all posts
Reply 69# B.K

okey aku ada banyak jawapan nak reply. di sebab kan ko suka cara mod bzzts
dan ko pun terer bukan? aku bagilah ko dan mod bzzts reply semua soalan
dalam 2 boards ini ,kita tengoklah adaakah banyak soalan yang tak di
jawab seperti masa aku taka ctive di sini nanti..ahaks..

good luck.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 06:07 PM | Show all posts
Reply 40# BabeYSHa


    bbichaaa... aku tengok screenshot tu, k punya browser ade BHO ler... (Browser Help Object).



bende ni duk kat registery dan biasanya dia duk jangkit semua browser melalui IE plugin (universal). nama dia URLSEEK. sejenis MALWARE (Malfunction-software)

cara nak remove, try folo link ni : http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080125182359AAUVIxA

kalo pandai guna "HIJACKTHIS", refer kat sini : http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic133816.html (tak sure leh bantu ke tak).


btw, leh tau tak skrg ni guna antivirus apa?

dan brapa jenis browser yg ada install dlm pc?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 06:11 PM | Show all posts
Reply 63# aienul


    tahu masuk safe mode tak?
kalau tau, sila login windows ke safe mode.

cara masuk safe mode =
1- http://www.computerhope.com/issues/chsafe.htm
2- http://www.microsoft.com/resourc ... lsafe.mspx?mfr=true

masa safe mode, antivirus dan virus tak aktif.

so, masa dalam safemode, klik all program dan Open/Run antivirus yg ada dlm pc.
kaspersky/avast/avg/antivir/etc... tak kisah apa brand. pastu scan system (buat full scan), harap2 scan dlm safe mode ni bleh kasi bunuh itu virus.

dah abis scan, view dulu result dia takut2 file2 penting dijangkiti virus.
kalo takde file penting, just delete je smua virus tuh.
then, restart pc tu n guna je macam biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 06:14 PM | Show all posts
Reply 69# B.K


    kita kat sini saling bantu membantu.
aku sbelom jadi mod pun byk gak main cuba bagi solution.
aku "belajar dalam masa mengajar..."

cara yg trunks bagi tu cuma utk check simptom2 yg "mungkin". kalau jerat mengena, mmg sah la akan dpt solution. so, harap2 ko pun turut membantu forumer2 kat forum ni utk slesaikan masalah.

pesanan ni aku tuju utk smua orang termasuk diri aku sndiri.

slamat berbuka puasa (lagi sejam stengah).
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 06:17 PM | Show all posts
Reply  B.K

okey aku ada banyak jawapan nak reply. di sebab kan ko suka cara mod bzzts
dan ko p ...
trunks Post at 11-8-2011 05:01 PM



rileks trunks. stiap tindakan kita ada yg sokong, ada yg bangkang.
yg penting, kita kena kuat pendirian dlm melaksanakan sesuatu itu.
bila kita buat sesuatu dgn niat yg betul, kita takkan dengar suara2 yg merendahkan semangat kita...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2011 07:08 PM | Show all posts
Post Last Edit by trunks at 12-8-2011 00:40

Reply 74# bzzts

aku dapat rasakan ur warm hug..baru kurang sikit nak marah,,hehe aku demam
ada pulak yang ada ilmu sikit sahaja nak pertikai kan orang lain yang bertungkus
lumus fikirkan apakah possible solution untuk help peopls in here.. aku tadi
nak berhenti forum macam dulu.,suruh dia yang ngaku terer
reply..

hurm tengoklah dulu.. aku tengah otak sakit, problem (ko taula)
nanti, bila aku  sudah lega, aku tolong ko lagi sini..thanks being
my good friend..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2011 08:59 PM | Show all posts
Reply 65# trunks


   tu la pasal.. kalo nk suh aie deal ngan benda2 ni.. mmg sgt problem nk paham + nk buat..rase cam nk format je.. buleh je kn?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2011 12:15 AM | Show all posts
Reply 75# aienul


    aku penah gak format pc. masa tu baru le mula2 blajar pasal komputer, zaman windows xp tgh hot gile.
ada 1 kali tu, aku format sbb network kad takmo masuk internet. penat reinstall driver.
rupanya aku lupa disable firewall...
penat je format... tapi takpe la, try n error.
banyak pengalaman, buat kita makin sedar silap diri sndiri.
penting jugak utk kita blajar dari kesilapan org lain
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2011 12:18 AM | Show all posts
Reply  bzzts

aku dapat rasakan ur warm hug..baru kurang sikit nak marah,,hehe aku demam
ada pul ...
trunks Post at 11-8-2011 07:08 PM



http://www.youtube.com/watch?v=PpzRwojh3pI


aku nak tepek lagu 'dekat tapi jauh'... tapi lagu ni lagi best...

tkyah ckp la trunks, aku tau ko cemana.
jom raya sama2 tahun ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2011 12:51 AM | Show all posts
Post Last Edit by trunks at 12-8-2011 07:01

Reply 77# bzzts

haha   ko selalu buat aku rasa happy ..sedap lagu ini,yes persahabatan kita
memang sangat ikhlas tapi jauh..ohya aku sudah deleted dua YM yang ko tau
itu sebab marah dengan seseorang hari itu, nak apa-apa faebook satu2nya
belum delete..selamat menyambut hari raya my fren..

jumla raya sama-sama
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2011 11:09 AM | Show all posts
Reply 79# trunks


   oh.. oke, jap ye....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 07:36 AM GMT+8 , Processed in 0.100641 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list