CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 12224|Reply: 78

tak boleh bukak laman web kaspersky

[Copy link]
Post time 10-8-2011 12:06 AM | Show all posts |Read mode
salam...aie nk tanye nih..
kenape lappy aie tableh nk bukak website kaspersky ek?
nk download die nye installer..
adekah virus yg dah berkampung ni menghalang drp kite surf website anti-virus?
sedey!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2011 01:55 AM | Show all posts
Post Last Edit by trunks at 11-8-2011 12:17

Reply 1# aienul

apa errornya?

Buka Task Manager dan end segala process yang ko tak kenal dulu..
dan buka website itu guna browser lain.

download sini dulu  'link edited'
atau

http://www.bitdefender.com/Downloads/
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 01:56 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 01:57 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 01:58 AM | Show all posts
Post Last Edit by trunks at 10-8-2011 02:09

kalau tak boleh update sini.

sebelum kejadian, ada install apa=apa software tak? kalau ada remove dulu
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 02:10 AM | Show all posts
kalau tak boleh, buat system restore.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 02:19 AM | Show all posts
Reply 1# aienul


    website antivirus lain leh masuk tak?

kalau ye, mungkin sama problem dgn aku dulu kot?
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=111017
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 02:37 AM | Show all posts
kalau Task Manger dan Regedit pun tak boleh buka,
memang kaw-kaw punya virus ada dalam PC..dan website security
pun ia memang block..bosan aku virus ..nak troubleshoot itu ini..
guna restore backup system bukanlah sejuta lagi lebih mudah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-8-2011 01:27 PM | Show all posts
ha la, task manager pon xbleh nk bukak...
adeh~ da la buta pc ni...
stress betol..

xpe2, try one by one cara2 yg korang da suggest...
thanks
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 02:51 PM | Show all posts
Reply 9# aienul

cuba buat system restore sahaja dulu..kadang-kadang restore pun tak boleh buka.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2011 04:58 PM | Show all posts
oke.. camne pulak kekdahnye nk bukak system restore tu?
maap le, hambe ni mmg buta bab2 gini...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 05:07 PM | Show all posts
Reply 11# aienul

Windows 7 ke? ko taip sahaja restore dekat box sana..
kalau ada, pilih system restore dan next dan cari tarikh
sebelum kejadian, contoh bulan lepas ke..

windows XP..start / accessories /system tool /system restore.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2011 05:09 PM | Show all posts
oke, nk select restore point tu bile plak?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 05:12 PM | Show all posts
Reply 13# aienul

ada tarikh yang di bold tak? kalau ada pilih yang tarikh
bulan paling lepas punya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2011 05:16 PM | Show all posts
ooo, oke2...
eh, jap2..
kalo buat restore ni.. ade tak benda yg akan hilang?
sebab baru ja install sesuatu program td.. heee
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 05:22 PM | Show all posts
Reply 15# aienul

akan hilang, tetapi setup ia,ko simpanlah dekat drive lain
nanti boleh install semula.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-8-2011 05:23 PM | Show all posts
oke jap2... jgn g mane...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2011 05:26 PM | Show all posts
ade yg bold ni semalam ngan harini je..
makne kate tekan yg semalam punye ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2011 05:32 PM | Show all posts
Post Last Edit by trunks at 11-8-2011 12:17

Reply 18# aienul

tak guna juga sebab ko tak pernah create restore point bukan? jadi tak adala
tarikh yang bulan lepas punya..tak payah buat la , sebab buang karen sahaja.
tarikh restore yang semalam punya tak guna, sebab semalam pun sudah
infected virus..

ko download kaspersky guna link ini

'link edited'

ko tau format PC ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2011 05:37 PM | Show all posts
format pc ke?
xpandai la plak...

tp kan, aku beli key kaspersky anti virus 2012 punye
bole ke pakai yg link ko bg tuh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 09:55 PM GMT+8 , Processed in 0.209204 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list