CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mortrainey

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
 Author| Post time 17-2-2011 04:23 PM | Show all posts
Post Last Edit by mortrainey at 17-2-2011 16:27

Ok ok aku cerita la ni..ni psl bpk aku..arwah dah dia. dulu bpk aku ni periang, suka mengusik orang dan suka kenakan org esp adik pompuan dia yg aku pggl makcu. selepas satu kejadian bpk aku terus tukar perangai..tak suka menyakat orang dah..rupanya ada citer disebaliknya..

satu malam, makcu aku yg tinggal kat tmn koperasi polis dtg ke umah kat di sri gombak, dia citer psl satu cite hantu yg masa tu tgh top, kira mcm urban legend jugaklah citer ni kat penduduk2 tmn koperasi polis ni..psl dua orang polis yg  naik motor sesame baru blk keje kena langgar kat corner tmn koperasi polis yg dkt dgn kubur tu..makcik aku kata setiap malam (kwasan kat situ gelap xde happening mcm skrg) kalau ada org lalu je mesti akan terjumpa dua pocong yg akan tahan kete atau motor dan tanya 'encik...nampak motor saya tak?' tu sbb satu ketika ramai org x suka keluar bila malam sbb takut lalu situ..

bapak aku ni skeptikal, dia x caya dan dia ketawa masa makcu aku ni citer..beriya2 makcu aku cuba yakinkan dia tapi bapak aku tetap ckp 'mana ada hantu,kalau ada hantu tunjuk mana taiknya' hahaha so nak dijadikan cerita makcik aku pun blk dgn pakcu aku dan terasa hati dgn bpk aku..makcik aku ni sensitip orangnya..bila dia blk umah, bpk aku ni prank lah dia, siap call makcik aku ni, bila makcik aku angkat, bpk aku ckp 'encik...mana motor saya' makcik aku bengang lah..makcik aku ckp 'kalau kau tak percaya takpe, nanti bila kau dah kena baru kau tau' bpk aku pun letaklah sambil ketawa terkekeh-kekeh sebab dpt kenakan adik dia tu kan..

mlm tu pulak mak aku mmg demam, nak makan lai chi kang gamaknya, bpk aku pun drive la keluar, beli lai chi kang kat entrance nak masuk sri gombak tu (skrg dah xde dah, dah jadi tmpt parking) lepas dia beli, nak dekat dlm kul 11 mcm tu bpk aku drive balik..masa dia tgh drive dia rasa jalan tu mcm sunyi je macam malap je..padahal dalam kul 10-11 mmg selalunya banyak kete lalu situ..sekali tiba2 dia terasa semacam, dia pandang kat rear mirror and dia nampak dua ekor pocong tgh melompat2 ikut kete bapak aku ni..bpk aku apa lagi, drive selaju mungkin..tapi selaju mana pun dia drive, dia rasa macam perlahan..dia tgk lagi rear mirror ada..ada lagi bendalah tu cuma tinggal seekor..dia pun mcm pelik mana yg sorang lagi tu??

tiba2 dia rasa mcm ada benda melompat2 atas bumbung kereta, menurut kata bpk aku kepada mak aku..time tu dia takut yg amat sangat dan terus azan kuat2 sambil drive dgn lutut terketar-ketar..sampai je dia dpn rumah, dia terus park kete lari masuk rumah sampai lai chi kang mak aku tu tinggal dalam kete..masa tu aku 6 tahun kot, first time aku nampak bpk aku takut sampai pucat lesi mcm tu..sejak peristiwa tu, bpk aku dah tak mengusik org lagi esp makcu aku tu..dan aku rasa itu pengajaran bagi dia jugak..sampai la ni teori family aku mengatakan bunyi atas bumbung kete tu mungkin bunyi seekor lagi pocong lompat2 atas bumbung kete dia..allahualam..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2011 05:14 PM | Show all posts
tarbaek dr ladang tt..keep it up!
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 12:12 AM | Show all posts
penuh dgn misteri la kehidupan fam ko ni TT.. neway.. thanks for da stories..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2011 02:35 AM | Show all posts
Post Last Edit by mortrainey at 18-2-2011 02:36
penuh dgn misteri la kehidupan fam ko ni TT.. neway.. thanks for da stories..
skeezotone Post at 18-2-2011 00:12


misterinya keluarga aku sbb bpk aku & adik beradik aku (tak termasuk aku & abang aku no 2) boleh nampak benda2 alah ni..dan kebetulan jugak setiap kali pindah rumah mesti rumah tu ada masalah..ok smbung esok
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 07:48 AM | Show all posts
TT, harus diberitahu bahawa umah mak aku dkt je ngn roundabout jln kuching tu, seriously near there. so mmg slalu sgt jln kt jln ipoh (kt kubur tu yg sebelah the store), then, mmg slalu lalu jln ipoh (berdepan dgn tesco extra, dpn tmn wahyu) & haruslah aku pegi barang2 anak aku kt sri gombak.. ko ni bikin aku cuak aje tau.... chehhhh... tapi teruskanlah bercerita... best
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 12:02 PM | Show all posts
Reply 101# mortrainey

somehow...rs sweet je ayah ko pi mnyakat adik dia sampai wat prank call hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 12:15 PM | Show all posts
TT, harus diberitahu bahawa umah mak aku dkt je ngn roundabout jln kuching tu, seriously near there. ...
MommyRayyan Post at 18-2-2011 07:48



Sy pulak mmg duduk flat 4 tingkat jalan kuching dari start 1978...mmg kawasan kubur...sekolah pon situ  Sri Delima....alhamdulliah takpernah ada2 apa
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 12:42 PM | Show all posts
Reply 107# sofiera


    iye la, aku pun pindah situ tahun 1998, masa form 3. adik2 aku skola sri delima tu. tapi masa adik aku skola situ dlu, dia ckp ada sesuatu jgk kt skola tu. aku ada jgk dgr dia bercerita tapi lupa sudah... heheh... sbb nye ada org terjun dr bumbung skola & mati... wallahualam...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 12:49 PM | Show all posts
Reply  sofiera


    iye la, aku pun pindah situ tahun 1998, masa form 3. adik2 aku skola sri de ...
MommyRayyan Post at 18-2-2011 12:42



    iye,sekolah aka tue....kenangan terindah di situ...tapi kat jalan kuching.....bapak aka cerita masa rukuntetangga semua orang nampak kelibat perempuan cina gaun pengantin kul 2 pagie berjalan mundar mandir.....atas jalan raya....tak 1 kereta pon behenti....langgar jer kelibat tue....
apalagie kwn2 bapak aka takut....so dorang terdiam

tapikan jalan kuching tue mmg banyak berlaku kemalangan....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 03:07 PM | Show all posts
ce cite..ce cite lg tt...besh bangat nih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2011 03:51 PM | Show all posts
TT, harus diberitahu bahawa umah mak aku dkt je ngn roundabout jln kuching tu, seriously near there. ...
MommyRayyan Post at 18-2-2011 07:48


kebetulan la pulak kan? hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-2-2011 04:10 PM | Show all posts
Citer berikutnya psl kakak aku yg no 2 yg pramugari tu..masa dia jadi pramugari aku baru sekolah rendah, dia ni kalau terbang mana2 suka beli lukisan & barang pelik2 bwk balik..satu hari tu dia baru balik dari cebu philippines, byk gak benda dia beli antara yg dia beli tu topeng kayu yang dicat dengan pelbagai warna..siap ada mata, hidung & mulut..

one night, kakak aku yg first tu dtg dgn anak sulung dia (masa tu baby tak silap aku) tido lah kat bilik kakak aku yg pramugari tu, sbb dia xde terbang kemana tah aku pun x ingat..topeng tu dia gantung kat bilik dia..kakak aku yg sulung ni pulak x suka tido dalam gelap, dia pun bukak la table lamp..masa dia tgh tido tu dia dgr bunyi org menangis..sore pmpuan pulak tu, tapi sbb dia mengantuk sgt dia macam mamai-mamai dia bukaklah jugak mata dia..dia nampak mcm ada kelibat pmpuan duduk hujung katil membelakangkan dia tgh menangis sambil ngadap topeng tu..

kakak aku ni ingat kakak aku yg pramugari tu balik, dia ingat tgh nangis gaduh dgn boyfriend dia ke hapa..dia pun ckp 'alaaaa x payah la nangis2..org nak tido ni..esok ko bangun ko sambung nangis laaaa...' pastu kakak aku tido balik..then esoknya dia pun bangun, barulah dia perasan yg kakak aku yg pramugari tu mana ada smlm, sebab dia keje kan..so kakak aku jadi cuak..dia ckplah kat bpk aku ni..dia dgr sore org nangis & kelibat pmpuan nangis..bpk aku kan skeptikal..dia ckp kakak aku ni mimpi kot..dan dan lepas tu kakak aku pun xnak tido situ dah, malam berikutnya dia dgn anak dia tido bawah depan tv..

tak lama lepas tu, abang aku yg no dua baru balik dari mrsm, dia ni kalau cuti suka round2 umah kawan2 dia x pernah nak balik..kalau balik pun malam buta dia balik umah..so malam tu dia balik malam, umah gelap, dia tgk kakak aku dgn anak buah aku tgh tido kat bawah, dia pun naik atas..masa kat tangga dia dengar bunyi pompuan nangis dan dia ternampak kelibat pmpuan duduk kat hujung katil tu lagi..dia pun concern la, dia ingat kakak aku yg pramugari tu ada masalah ke apa, sbb derang ni memang rapat lah..skali dia pun masuk bilik tu and tanyalah 'kenapa? ada masalah ke?' tapi xde org jawab, abang aku pun bukak lah lampu, terkejut betul dia sbb bila dia bukak lampu xde org pun kat situ..

abg aku ni pun kejutlah bpk aku & mak aku, dia citer apa dia nampak semua...bpk aku ckplah kakak aku tu mmg xde sbb pergi keje..2-3 hari baru balik..so disebabkan peristiwa tu, mak aku desak bpk aku buang topeng tu dgn barang2 pelik mcm sumpit, gendang kayu yg kakak aku beli tu..bpk aku pun ambik semua benda2 tu and bakar malam tu jugak..bila kakak aku yg pramugari ni balik, dia terperanjat sbb barang2 tu semua xde dah, so bpk aku tanyalah dia, dia beli barang2 ni kat mana? sbb malam2 adik beradik yg lain nampak bukan2 & dgr bukan2..

pastu kakak aku pun citer, masa kat philippines, derang semua pergi kat satu perkampungan ni..ada mcm garage sale la..jual benda2 kayu yg unik2 & pelik2 ni..kawan2 dia x beli, dia sorang je beli..bila dia dah beli & bwk balik hotel, malam tu dia dengar benda yg sama suara org menangis and kelibat perempuan, tapi dia x terfikir benda tu terjadi sbb barang2 tu, dia ingat bilik hotel dia berhantu. so bila bpk aku dah citer kat dia apa jadi kat kakak and abang aku tu, kakak aku yg ni pun citer lah kat chief steward dia psl topeng tu..chief ni pun ckp sebenarnya garage sale tu dibuat sebab ada seorang penghuni kampung ni dah mati, so anak si mati ni jual semua barang2 mak dia kat garage sale ni..jadi kata chief tu, mungkin kelibat pmpuan tu adalah roh si mati dan maybe jugak barang2 yg kakak aku ni beli barang kesayangan si mati semasa dia hidup..tu sbbnya dia menangis sambil mengadap topeng tu..

sejak dari itu, bpk aku larang kakak aku ni bwk balik barang pelik2 ke rumah dan kakak aku pun dan xde dah beli benda2 pelik selagi tak tahu asal usul benda2 tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 10:45 PM | Show all posts
TT....cerita ko ni kan....mmg leh wat org x boleh tidur la....terbayang2...jer....BEST ....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 10:50 PM | Show all posts
TT.....best...best.....nak lagi...nak lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 11:58 PM | Show all posts
eeeeeeeeee.. tatutnya..... macam2 cita ada.. cerita laa lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 12:42 PM | Show all posts
best..............
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 01:21 PM | Show all posts
Citer berikutnya psl kakak aku yg no 2 yg pramugari tu..masa dia jadi pramugari aku baru sekolah ren ...
mortrainey Post at 18-2-2011 16:10



    menarik kisah ni....xtau lak aku kat filipina org buat garage sale jual barang si mati..anyway,tak sabar nak tau kisah baru tt
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 03:41 PM | Show all posts
TT citer lah lagie....seronok baca
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2011 01:14 PM | Show all posts
Nampak nampak..... semua orang suke TT punya cerita...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2011 03:26 PM | Show all posts
erkkk...scarryyy...

citer TT best..teddy baca sambil dengar ayat ruqyah..hehehehe...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 11:10 PM GMT+8 , Processed in 0.084207 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list