CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mortrainey

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
Post time 15-2-2011 07:48 AM | Show all posts
Reply 35# mortrainey


    mmang best....dpt mjiwai ...seram2
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 07:54 AM | Show all posts
Reply 42# mortrainey


    xdpt rezeki pun xpe daripada menjadi mangsa cik pon....
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 08:50 AM | Show all posts
Reply 4# mortrainey


zoo negara?kt ulu kelang tu?dkt umh aku kot.tp xpena la aku nmpk bnda2 sebegitu
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 09:08 AM | Show all posts
best la.jom baca sambil pekena popcorn syok ni!
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 10:18 AM | Show all posts
dah pagi nih....nank cerita lagi, nak lagi, dan lagi daan lagi
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 11:20 AM | Show all posts
Reply 60# mortrainey

mak aih..brani eh ko montrainey bukak pintu..kalo akula...mampos aku x bukak pintu..dokla kat luar tu sampai pg..neway, besh la citer TT.. even baca dah kul 11 pg pun..aku leh terkejut..muahahahhaa
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-2-2011 06:00 PM | Show all posts
Reply  mortrainey

mak aih..brani eh ko montrainey bukak pintu..kalo akula...mampos aku x bukak p ...
tenderfly Post at 15-2-2011 11:20


bila kau takut samada dua je benda kau buat, samada gi check apakebendanya atau kau dok diam je kat situ..
time tu aku mmg rasa nak tau apakebenda yg ketuk, buatnya aku diam je situ dia ketuk berkali2 boleh jadi gila jugakkan?


jap lagi aku sambung citer, aku blk umah ni, melawat anak buah aku yg xperience hantu smlm..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 06:21 PM | Show all posts
best cite tuan rumah... khusyuk ai membacanyer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-2-2011 08:14 PM | Show all posts
Citer kali ni masa kakak sulung aku tinggal di kem tentera di melaka, masa ni anak buah lelaki aku yg kena kacau hantu tu baru berumur 6 tahun. kakak aku mmg housewife, kalau abg ipar aku pg office, anak dia duaorg pergi sekolah, dia pulak tinggal dgn anak buah aku lagi satu yg masa tu umur setahun lebih..masa duduk di flat yg belakangnya mengadap laut ni, kakak aku dah rasa semacam..anak dia yg baby tu asyik nangis 24 jam esp waktu malam..

satu pagi, anak buah aku yg lelaki tu tgh disiapkan nak ke tadika, kakak aku pun hntar dia ke bawah dan tunggu trak askar nak ambik budak2 kat flat tu utk dibawa ke tadika..bila trak askar dah ambik kakak aku pun naik atas..dia tidurkan baby dia & mula kemas umah & start masak..

masa dia kat dapur..sdg dia potong2 sayur..tiba2 dia dengar mcm ada budak berlari kat ruang tamu dia..dia jengah..xde benda siapapun..anak dia semua kat sekolah, takkan baby pulak berlari kan..so dia smbung blk potong sayur..dia kata dgn ekor mata dia, dia nampak kelibat budak lelaki tgh menjengah kepala kat sebalik pintu dapur..bila dia tgk xde pulak sesape kat situ..

then dia smbung lg keje dia..dgn ekor mata dia lagi, kali ini dia nampak kelibat budak tu berdiri kat dinding, x jauh dari dia..kakak aku pusing lagi, xde sape kat situ..dia ckp kelibat budak tu mcm pakai baju tadika sama mcm anak buah aku tu pakai tapi dia tau tu bukan anak dia sbb dia sendiri hntar naik trak..so kakak aku pun baca2 apa yg patut tapi dia ckp sbb dia takut sgt ayat dia semua berterabur..

dia smbung lagi potong sayur, tapi kali ni xde kelibat dari ekor mata dia..dia pun lega, maybe benda tu dah lari bila dia baca ayat..tiba-tiba hujung baju dia mcm ditarik2 (mcm budak2 selalu tarik baju mak diaorg kan) kakak aku pejam je mata tak mo toleh2 dah..dia ingat dia berkhayal ke apa..sekali baju dia kena tarik lagi siap ada suara budak lagi ckp mcm ni 'mak..mak..mak masak utk saya eh?' kakak aku pun terus bukak mata toleh xde siapa kat situ, dia dah tunggu apa dah, dia terus lari pergi umah neighbor sebelah dok kat situ smpai anak2 dia blk sekolah..

kakak umah sebelah ckp umah dia tu mmg bermasalah sbb kalau x silap ada penghuni sebelum ni anak dia meninggal demam panas ke apatah..selepas tu kakak aku dah xmo dok sana dah! dia terus pindah minggu tu jugak ke rumah parents aku, nasib baik masa tu kitaorg duduk melaka jugak..anak2 pun tukar sekolah, abg ipar aku terpaksalah berulang alik dari bkt baru ke sg undang hari2..

aku pun x tau apa jadi dgn umah tu, rasanya ada lagi flat tu, tp x taulah kalau benda tu masih menganggu penduduk yg duduk kat lot tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 09:19 PM | Show all posts
lau nak baca tu baca je la..nak percaya ke tak ko punya pasal la..TT nak citer n share jer
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 09:42 PM | Show all posts
Citer kali ni masa kakak sulung aku tinggal di kem tentera di melaka, masa ni anak buah lelaki aku y ...
mortrainey Post at 15-2-2011 20:14



kakak ko lari umah neighbor tu smpat tak bawak baby dia yg kecik tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-2-2011 09:45 PM | Show all posts
kakak ko lari umah neighbor tu smpat tak bawak baby dia yg kecik tu?
Joe^Duan Post at 15-2-2011 21:42


lupa plak nak citer..dia lari x bwk baby dia hahaha bertuah betul!


tapi jiran dia teman blk umah amik baby dia pastu
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 09:57 PM | Show all posts
lupa plak nak citer..dia lari x bwk baby dia hahaha bertuah betul!


tapi jiran dia teman blk ...
mortrainey Post at 15-2-2011 21:45



issskkk... seb baik baby tu x diapa-apakan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 10:04 PM | Show all posts
Reply 67# mortrainey
huhuhuhh..aku salute ah,tp ye lah gak ek..kalau dia kaco byk2 kali pun leh tensen
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-2-2011 10:27 PM | Show all posts
Reply  mortrainey
huhuhuhh..aku salute ah,tp ye lah gak ek..kalau dia kaco byk2 kali pun leh tense ...
tenderfly Post at 15-2-2011 22:04


tu zaman muda aku lah tender..kalau skrg ni kena kacau smpai sudah aku x bukak pintu tu hehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-2-2011 10:37 PM | Show all posts
citer yg nih masih menjadi misteri pada aku, kan aku ckp aku pernah alami benda pelik2 kan..ni benda kedua aku alami selepas citer bukak pintu tu..citer dia mcm ni..

pas keluarga aku pindah dari mini banglo tu, kami berpindah ke sebuah rumah berdekatan, rumah semi-d..dua rumah ni dah lama x ada org duduk especially rumah sebelah aku tu. rumah yg aku duduk ni agak pelik sbb semua tingkap dia jenis yg x boleh bukak sebab direka utk rumah beraircond..tp kami ni miskin..x leh pasang aircond..so gunalah kipas panasnya x leh nak ckp..

satu mlm aku x leh tido sbb panas sgt, dan aku pulak je yg masa tu x tido2 lagi..aku selalu tido kat living hall tingkat atas depan tv,aku masa tu tido dgn anak buah aku dpn tv tu bertemanlah sikit kan..tapi masa mlm tu dia pulak tido awal..

sedang aku turun nak ambik gelas nak isi air, aku cucilah gelas aku tu, umah aku ni belakang dia ngadap ke kebun sayur cina..masa aku basuh tu, aku terpandanglah kat tingkap aku nampak dua orang pakai topi jerami yg cina kebun selalu pakai tu kan..sorang dok mencangkul tanah, sorang lagi tgh mengendong tilam yang dah digulung atas bahu dia sambil pegang lampu pam tu..lama jugaklah aku tgk dlm 5 minit..yg sorang tu beriya cangkul tanah yg sorang tu dok pegang tilam dgn lampu tu..aku naik seram pulak sbb time tu kul 3-4 pagi..apa kehaenya org nak mencangkul pagi2 kan?

yg paling aku takutkan entah2 tilam tu berbungkus mayat org ke hapa..aku cepat2 naik panggil bpk aku..bila dia turun, dua org tu dah xde dah..so kitaorg tunggu sampai pagi..bila dah pagi, aku dgn bpk aku pun pergilah kat belakang, tgk kalau ada apa2 yg org tu korek & tanam mesti ada bekas kan..akan tetapi takde satu pun tanah yang terkorek ke apa sebab semuanya sayur segar bugar..aku betul2 check kat tempat yg aku nampak org tu korek..takde apa..sayur je..pastu taukey tua tu tanyalah kitaorg cari apa..bpk aku pun citer..terkejutlah taukey tu, dia ckp pekerja dia dtg pagi je utk tanam2 dlm kul 8-10 pagi dan xde pulak dia suruh diaorg tanam apa2 pepagi buta kul 4 pagi tu..

so bpk aku kata maybe aku salah nampak..tp sampai la ni aku pasti apa yg aku nampak cuma aku x tau apa orang2 tu tanam dan kenapa diaorg menanam pagi2 tu mcm nak sembunyi something..or benarkah tu orang-orang? atau benda lain yg cuba nak menakutkan aku? hmmm sampai skrg aku sendiri rasa misteri..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2011 09:54 AM | Show all posts
TT, pasal yg ketuk pintu bilik tue aku pun pernah kena,cara ketuk tue cam sayup2 jer....waktu pintu aku diketuk tue mesti kul 3 pagi..tapi takder rasa apa2 pun, waktu berlaku tue kat umah mentua aku..susah nk cakap pasal rumah mentua aku nie, dari awal kahwin sampai aku mula jejak kaki, aku macam rasa sesuatu yg pelik....lagi satu TT yg ketuk tingkap tue, abg ko tak bagi salam kew?TT besh ar citer
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2011 10:17 AM | Show all posts
Reply 69# mortrainey


eeiiii...meremang2 aku bc pasal antu bdk kecik ni....
da la kaco dr jauh pastu mkin mendekat...suspen gila...
smpai aku bc pun rs seriau smacam...
xleh imagine kalo aku smpat ke nak lari cm kakak ko tu...ntah2 aku bsilat je sorang2 kt dapur tu smpai pengsan...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2011 10:57 AM | Show all posts
syabas TT
sile laa smbg lg eks
hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2011 01:10 PM | Show all posts
Reply 75# mortrainey

hak hak hak..mmg ah..zaman muda2 mmg kepala gile la..aku dulu muda masa dok jadik kepala pengakap dok sebuk ja nk mencarik benda tu...cuba skrg suruh..mampos aku x p aih...kekekek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:31 PM GMT+8 , Processed in 0.246641 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list