CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mortrainey

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
 Author| Post time 14-2-2011 04:14 PM | Show all posts
awal tadi aku ckp aku ngan mak aku x pernah alami apa2 kan..maksud aku x alami apa2 tu more to x nampak apa2..tp aku ada beberapa benda pelik yg terjadi kat aku, salah satunya masa aku duduk kat sebuah umah mini banglo kat bukit baru melaka..

bpk aku ni ada habit yg sgt pelik, suka pindah randah walaupun dlm negeri yg sama, pntang nampak umah cntik sikit dia akan sewa & pindah kat situ, satu kali ni kwn bpk aku ckp dia nak sewakan umah dia, umah mini banglo dia yg dah lama xde org duduk sbb dia skrg dah ada umah yg lagi besar..bpk aku pun bwklah aku dgn mak aku gi tgk umah tu..mmg besar la..adalah dlm 2 mini banglo dlm kawasan perumahan teres tu..mak aku pun suka sbb dapurnya luas gile, halaman umah pun luas, mak aku kata nk buat kenduri senang sbb masa tu abg sulung aku nak kawin..

lepas dah pindah, bpk aku ni letaklah treadmill & basikal exercise dia kat living hall tingkat atas..kitaorg jarang guna ruang ni, naik atas pun sbb nak ke bilik utk tido je, lain2 mmg kami kat bawah..satu malam bpk aku sakit & doctor kasi dia ubat tido supaya dia leh tido dgn lena..mak aku dgn aku masa tu baru nak tido, bilik aku mengadap tangga dan dekat jugak dgn bilik parents aku..aku ni susah nak tido..saje ngadap pc..dlm kul 2-3 pagi mcm tu aku dgr bunyi plastik sampah (mak aku isi brg2 tak guna dlm tu sbb baru pindah x sempat nak kemas) kat living hall atas tu..aku pun fikir mak aku kot cari barang..aku sambung ngadap pc..skali aku dgr bunyi basikal exercise bpk aku bunyi...dlm hati aku, aku mcm peliklah..xkan mak aku exercise pagi2 buta ni kan? aku jengah bwh pintu gelap je..baru aku teringat masa nak tido tadi mak aku padam semua lampu..ahh sudah, berderau darah aku masa tu..

aku ni ada peel kalau tidur dgn screwdriver, aku mesti letak bwh bantal..aku pun peganglah screwdriver tu kan..mana tau ada perompak ke apa sbb masa tu mmg kwasan perumahan tu ada kes kecurian..aku ngadap pc lagi dengan screwdriver kat sebelah aku..dlm 3.30 mcm tu pintu bilik aku kena ketuk..tok..tok..tok..slow je bunyi dia..aku ingat mak aku ke nak apakan..aku pun diri kat pintu tapi x bukak lagi pintu yg berkunci ni..aku tanya 'haaa? nak apa?'
sekali ada satu suara yg agak pelik ckp mcm ni 'alaaaa...bukak je lah pintu ni...' seram sejuk aku masa tu tapi sbb hati ni nak tau sangat apa benda aku terus bukak pintu tu..gelap!..xde siapa kat luar pintu..kalau pencuri lari aku mesti nampak dia turun tangga kan..aku pun tutup balik pintu tu.kunci semua pastu aku jerit panggil mak aku 'makk!!!!!!!' bergegas mak aku dtg, bpk aku yg dah makan ubat tido pun terbangun mamai2 mcm tu..aku pun citelah kat mak aku..pastu dia ajak aku tido kat bilik dia smpailah esok pagi tu..

smpai skrg aku x pasti apakebenda yg ketuk pintu aku tu..dan sampai skrg aku ingat lagi bunyi suara yg ckp tu..mcm two voice in one..satu garau satu high pitch..menyuruh aku bukak pintu tu..huh nasib baik lah tak dijelmakan dirinya..kalau tak aku pengsan ke situ sampai pagi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 04:18 PM | Show all posts
Reply 39# kenesep


kalau ikut kepercayaan org indonesia, kalau kawin pontianak yg dicucuk paku, rezeki datang berlipat ganda..allahualam..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 04:45 PM | Show all posts
Reply 35# mortrainey

alamak....aku br bcita2 nk menceburkan diri dlm xtvt berbasikal di mlm2 hari...
takutla plak....!
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 04:50 PM | Show all posts
Reply 41# mortrainey


dasat gak ko...dlm takut2 bleh plak bukak pintu...pastu cer imagine buatnye ko bukak pintu tu ada je yg menyengih kt dpn pintu tu....eii...aku plak yg seriau...
pasal tdo ngan screwdriver tu..hehe...dulu kawan aku habit dia tdo ngan bat baseball..dia beli pun semata2 utk protection..
yela kt msia mana ada game tu pun...dahla dia tu pompuan...
aku plak...tdo ngan pepper spray je...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 04:57 PM | Show all posts
Reply 44# chicmushroom

hahaha tulah...aku pun x terfikir masa tu, terus bukak pintu..buatnya perompak ke apa..tergadai nyawa sia-siaok nanti smbung lagi..solat dulu..ada byk lagi aku nak citer ni esp kat rumah seram ni..mcm2 kejadian..
bersmbung sebentar lg
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 05:04 PM | Show all posts
Reply 45# mortrainey


orait...cite2mu kutunggu...!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 05:25 PM | Show all posts
seram betul...
nnt cerita lagi dn lagi ye tt..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 05:53 PM | Show all posts
Reply  mortrainey


    ha ah...

aku teringat dulu masa kat kg, aku kecit lagi.. heboh kat fe ...
kenesep Post at 14-2-2011 16:06



boleh pulak siap ngan jala bagai...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 06:28 PM | Show all posts
Post Last Edit by cvmn123 at 14-2-2011 18:29

Reply 32# MakYung


   

truskn brcerita tt...
besh2...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 06:29 PM | Show all posts
mana mod ni....
ptut bnyak tacang terkumpul dah utk tt....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 06:51 PM | Show all posts
mana mod ni....
ptut bnyak tacang terkumpul dah utk tt....
cvmn123 Post at 14-2-2011 18:29


mod gi celebrate vtines day kot
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 06:54 PM | Show all posts
mod gi celebrate vtines day kot
mortrainey Post at 14-2-2011 18:51

xpe2..nnti mod dh blik,ko tuntut byk2...
klu die x bg,kita bako je bod nih...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 06:58 PM | Show all posts
Post Last Edit by mortrainey at 14-2-2011 19:01

Citer berikutnya brlaku kat umah mini banglo tadi, oh sblm tu aku x tau nape everytime kami pindah masuk umah, mesti umah tu berhantu..mini banglo ni salah satunya..

anyway, kakak aku yg sulung tu kalau dtg visit dgn anak2 dia, diaorg akan tido kat bilik bwh, selalunya siapa yg tido kat bilik bawah akan jadi tukang bukak pintu sbb salah seorang abg aku ni keje shift malam..masa siang abg aku pesan kat kakak aku ni, kalau dia ketuk tingkap malam nanti, maknanya kakak aku kena bukak pintu, kakak aku pun kata oklah..

mlm tu, kakak aku tgh tido, skali ada org ketuk tingkap dia, dgn mamai semua kakak aku pun ckp 'ya ya kejap..kejap' kakak aku ni pun bangun lah nak pi bukak pintu konon abang aku dah balik kan..sekali dia keluar bilik, dia nampak abg aku yg keje tadi tgh tido kat ruang tamu (dia balik mak aku bukak pintu sbb mak aku masa tu x tido lagi) terperanjatlah kakak aku ni..kalau mcm tu sape yg ketuk tadi?

so dia pun tidolah balik tapi xleh pulak nak tido..time dia fikir2 tu, sekali tingkap kena ketuk lagi..bertalu-talu kali ni..kakak aku pun dengan beraninya menyelak langsir dan jengah ke tingap yang sedikit terbukak tu...pastu ada benda hitam legam ni menyeringai kat kakak aku and cakap dengan low tone...'tidolaaaaa.....'
kakak aku kemudian demam panas 3 hari...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 07:47 PM | Show all posts
best..best
gaya penceritaan yg sungguh santai & mudah difahami
Mod, bagi kacang lebih sket kat TT
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 08:50 PM | Show all posts
skeri meeri cerita tt nih. Nak lagi, nak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 09:34 PM | Show all posts
Citer berikutnya brlaku kat umah mini banglo tadi, oh sblm tu aku x tau nape everytime kami pindah m ...
mortrainey Post at 14-2-2011 18:58


Hahhahaa TT siot punya lembaga hitam tu........ siap ketuk2 tingkap kacau lepas tu suruh 'tidolahhhhh' kalau aku tu mau terkencing2 tu.   tq for sharing
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 10:19 PM | Show all posts
Hahhahaa TT siot punya lembaga hitam tu........ siap ketuk2 tingkap kacau lepas tu suruh 'tidola ...
wizz Post at 14-2-2011 21:34


hahaha tulah, dia yg kacau dia yg soh tido..tp menurut sejarah umah tu, dulu tuan umah pernah sewa kat satu couple ni, husband dia kawin dua, then ceraikan isteri yg kedua..isteri kedua ni naik angin & menanam + hantar mcm2 kat umah bini yg pertama tu..bpk aku dulu adalah panggil ustaz soh tengok-tengokkan, menurut ustaz ni, dia ckp sekeliling umah tu ada org dah jirus air mandi jenazah dan taburkan abu mayat org mati skali..bila tanya tuan rumah, mmg dia ckp couple tu selalu kena kacau dgn bini muda yang dah kena cerai tu..sewa rumah tu pun murah, kalau x silap aku 500 je..mini banglo 500, gile ke hapa kan? tp masa tu mmg zaman sewa umah kat melaka tgh murah2 gila..skrg ni jgn ckplah..


so far aku x pernah la kena teruk2 selain suara tu je, tp kekadang nmpak jugak dgn ekor mata dia bertengek pegang gril besi tangga  dan kdg2 boleh nampak dia melintas cepat dari tangga ke dapur..adik beradik aku yg lain pernah nampak jugak, kalau derang lalu kat depan bilik parents aku, leh nampak dlm gelap tu mcm pompuan pakai baju hitam tengah duduk kat hujung katil parents aku..


sblm tahu umah tu berhantu, aku penah jugakla tinggal sorang2..pintu umah tu berkaca kekadang nerves gaklah dok sorang dan rasa mcm ada org perhati dari luar umah..ada gak kdg2 mak aku jumpa bekas tapak tangan budak kat cermin pintu2 umah tu, bila bersihkan esoknya ada balik..bekas tapak tangan tu pulak dari luar..agak pelik jugak sbb jiran2 aku xde anak kecik ke nak masuk kawasan umah tu..


tapi itulah dianya..kul 2-3 pagi je dgr la dia exercise mlm2..mula2 takut, lama2 dah biasa, tapi bpk aku ada pernah kena kacau sampai sudah dia x cite apa yg dia kena tu..sejak bpk aku kena kacau, terus kitaorg pindah umah lain..but thats another story lah hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 11:31 PM | Show all posts
terbaek la citer TT...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 12:34 AM | Show all posts
sgt layan citer TT ni... best
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-2-2011 01:24 AM | Show all posts
tks joe & skeez..

kita smbung esok plak k...nk type mlm2 ni seram plak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 07:22 PM GMT+8 , Processed in 0.080267 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list