CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mortrainey

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
Post time 27-7-2011 06:40 PM | Show all posts
Reply 378# mortrain
Waah ade kwn pon x smestinyer selamat huhu
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2011 06:56 PM | Show all posts
Reply 418# mortrainey


   Bunyiknyer kuat cam gune speaker. Dulu2 mase kecik pernah dgr huhu
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 12:45 PM | Show all posts
akhirnyew khatam jugak kucen baca....
mmg best!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2011 10:54 AM | Show all posts
giler seram cite2 korang neh..masa aku bermalam kt hotel area2 kl,(time tu opis aku wat family day), so,aku n kwn aku ni tdo stu blik..siang tu mmg penoh ngan aktiviti smpai malamnye mmg pnt la..and badan rasa letih sangat..mata pun mmg susah nk bukak da..tapi yang peliknya,mmg xleh tdo,.gelisah je aku ni..jap pusing kanan..jap pusing kiri..jap slowkan aircond..tgk kwn aku,rileks je tdo..smpai la kul 11 mlm.aku xjgk ngantuk..tetibe dgar suara budak2 mcm tngah berlari2 kt tingkat atas.mmg riuh bunyinya..

Aku igt time tu awl lg..dalam pikiran neh dok pk, ade kot anak2 staff yg excited main tgh2 mlm cmni..mmg bising gile..lari - lari..gelak2..aku pun wat dono je la..try lg nk lelapkan mata..still xbleh..n still dengar suara budak2 tu..then aku bkak tv kuat-kuat,baca apa yg ptot..tapi xjd ape..smpai kul 5 pg..dalam ati,hai..xkan bebudak ni xpnat kot smpai ke pg mainnye?last - last aku rsa lain mcam..aku pejam mata n paksa tdo..then aku tertdo smpai pg..

esoknya,aku cite kt kwn aku yg stu blik tu..die ckp die pnt..mmg xdgar pape..then cite kt akak bilik sebelah..akak blik sbelah aku tu pn cakap die xleh tdo..dgar suara budak2 dok lari-lari kat atas..tnye org atas,diorg cakap mane ade..diorg sume tdo awl (staff yang pegi sume 63..tu blom cmpor family diorg.so,tiap2 floor,mmg kitorang konker)..masing2 tertanya...dari mana dtgnya bunyi tu..tapi smpai skrg,ktorg da xbukak cite tu..anggap mcm xde pape berlaku..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2011 11:57 AM | Show all posts
aku nak tepek satu lagi pengalaman aku..tumpang thread ye mod2 and T.T..heheh

cite ni jadi masa aku blajar kat sebuah kolej kat selangor..masa mula-mula daftar asrama,aku ni punye datang awal sebab nk chop katil bwah(kan asrama slalu katil dua tingkat)..tapi disebabkan aku ni dari kedah, and ade lagi ramai student yang stay dekat2 area selangor and kl,so aku xla jadi org yang terawal daftar..lepas daftar tu,aku pon tros la ke dorm..satu dorm 6 org.bile aku sampai,katil bawah sume da penoh..nak xnak,aku kena dok katil atas tepi locker.katil tu pulak yang jenis tinggi tu.klau tdo,kira satu paras dgn tingkap la kan.klau tengok keadaan asrama tu,asrama tu asrama baru..belakang dia mmg hutan + bukit and ade tangki air kat situ..

Malam pertama kat situ,mmg aku xleh tdo..biasa la..tukar tempat kan..untuk pengetahuan korang,aku ni mcam alergik skit bila dok katil atas ni.sbb masa aku sekolah dlu pn aku dok asrama..and dpt katil atas jugak..and macam2 la yang aku alami..itu yang semacam fobia bila dapat katil atas lg..ok..kita cite yang tu kemudian..sambung balik cite kat asrama kolej..masa aku dah tertdo malam tu,around 3 4 pagi,memang automatik aku akan terbangun.terasa macam ada orang kejutkan aku secara mengejut..then pastu mule takleh tido..macam2 la datang dalam kepala ni.tgk akak sebelah tdo nyenyak je..aku yang resah..bermalam - malam jugak la keadaan aku macam tu..lastly aku da xtahan..aku cite kat sume budak2 bilik aku..aku cakap aku nk tdo bwh..mksudnye letak tilam atas lantai,..memula aku sorang je tdo bwah..lame2 lagi dua org yg tdo atas,follow aku tdo bwah jgk..ktorang wat macam tu sampai 3 sem.

Time tu mmg xde bende pelik berlaku..klau ade pun,slalu bunyi anjing menyalak..tp bunyi tu sayup - sayup je..kadang - kadang dengar bunyi tu macam kat tepi tingkap.ktorang wat xtau je.anggap mcam biasa..tapi senior2 slalu pesan,jangan bukak tingkap blakang..(tingkap tu menghala ke tangki air n bukit blakang hostel)..bila kitaorg tnya kenapa,diorg mcam xnak cakap la..sampai la masa ktorang sem 2,sesuatu terjadi kat roommate aku..nak dijadikan cite,time tu kalau x salah aku,sume sibok study..esoknya tu ktorang ade test.macam biasa,selalu lepas magrib,aku akan mengaji dulu..then baru study.tapi roomate2 aku yang lain da excited study awal cume ade akak sorang ni,die xstudy..dia tdo dlu..maybe lepas tdo bru dia nk bangun study kot...akak ni tdo atas katil dia tngkat atas..maybe dia mlas nk turunkan tilam awal – awal kot..so dia tdo atas katil dlu.masing - masing diam je..pastu nak hilangkan bosan,kitorang borak-borak la sikit2..tetiba aku perasan,akak ni bangun tetiba..bangun-bangun macam tergopoh gapah,aku nampak dia bukak tingkap yang ktorang xpenah bukak tu..aku jadi pelik..ape hal memalam dia ni bukak tingkap tu..mata dia time tu macam terjegil je tengok luar.then dia tutup blik tingkap tu.setahu aku dia ni penakot..time tu jugak bunyi anjing tu menyalak..pastu dengar macam anjing tengah meratap..mcam ala – ala nangis sayu – sayu..pastu bertukar jadi suara pompuan kat luar tingkap lak..bunyi tu dekat sangat dgn tingkap.yang akak tadi ni, trus tarik tilam dia,letak atas lantai..time tu aku pelik lagi..sebab kuat gila dia tarik tilam tu..badan dia kecik je..slalu klau nak turunkan tilam,dia msti mintak tlg sape2 trunkan.tapi malam tu x.dia dengar bunyi mcam-macam,dia wat derk..pdahal dia la paling penakut..ktorang yang lain cuak da..masing – masing bercerita..then ktorang decide nak kejut akak tu.time tu kitorang syak,akak tu memang kena sampuk..beranikan jugak la kejut dia.

Akak tu bangun,ktorang Tanya dia, ‘akak,akak ok x?’akak tu plak diam xberjawab..pastu dia g toilet..then masok bilik,dia jeling – jeling kitaorang.apehal akak ni?pelik semacam..pastu dia amik sejadah,pkai telekung,dia solat..tapi dia solat macam gopoh gapah..mulut xgerak.pastu nmpak mata dia mcam tengah jelling ktorang.masa dia tengah solat tu,kitorang yang lain keluar bilik..sebab da rasa lain macam..tetibe kawan aku yang sorang ni terus masuk bilik,dduk kat meja study dia..bile tego,xberjawab..pastu makin lama dia makin menunduk..pastu tetibe nanges..ha!sudah..confirm kawan aku ni da kena macam akak tu.kitorang pun panggil senior bilik sebelah.akak yang tadi tu pas solat,terus dia sambung tido..bayangkan kitorang tengah kecoh-kecoh,dia wat xtau je.senior – senior panggil warden..kitaorng baca yassin ramai..pastu warden bawak lada hitam..picit – picit kaki kawan aku ngan akak tu,tapi diorang berdua tu macam xsedar..meracau – racau jugak..sampai da abes baca yassin,ktorang tengok diorang tu da nyenyak tido.so warden pun balik la umah dia.tinggal la kami yang berempat ni.sebab takut benda tu berulang,kami ajak la senior bilik sebelah tido skali.pastu pasang radio.kebetulan kawan aku ni ade tape mengaji.kitaorg pasang kuat – kuat smpai tertdo.tah sampai kul brapa,aku terjaga..aku tgk,akak yang kne sampuk tu bangun.pastu aku xbrani tengok..aku tdo balik..time tu aku perasan,radio tu da bertukar channel.yang dengar radio tamil.then aku pk,aik,bkn ke td ktorang bukak tape mangaji?camne leh bertukar?

Esoknya,ktorang bercerita sesame ktorang.rupanya bukan aku sorang yang trbangun and perasan radio tu bertukar channel..rupenye senior – senior tu pun sedar..masing – masing xbrani nak wat pape..bila tanye balik kat kawan aku yang kene sampuk tu,masing – masing ckap xtau ape jadi malam tadi.mmg diorg xsedar langsung.sampai sekarang still taktau ape yang mengganggu..tapi menurut cita senior – senior aku, dlu ade student pompuan pregnant and dia bnuh diri kat tangki air tu.wallahualam..selepas kejadian tu, aku ade jugak alami mimpi – mimpi pelik.

maaf klau ada typo..aku tengah excited menaip
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2011 04:00 PM | Show all posts
erkkk, tmn koperasi polis fasa 1 ke 2 beb?? mak aku kat fasa 2 - kami pindah situ sejak akhir 1990 l ...
adnil Post at 21-2-2011 16:27



   aku pun duk kat fasa 2 gak..umah aku betul2 mengadap tembok kubur tue.. mase 2 beradik lemas kat lombong tue aku tgk dr jauh je.aku tgk dr balkoni umah aku..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2011 03:23 PM | Show all posts
dh lama sepi TT xde citer baru ke
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2011 03:25 PM | Show all posts
kupahmaya
cite ni jadi masa aku blajar kat sebuah kolej kat selangor..masa mula-mula daftar asrama,aku ni punye datang awal sebab nk chop katil bwah(kan asrama slalu katil dua tingkat)..tapi disebabkan aku ni dari kedah, and ade lagi ramai student yang stay dekat2 area selangor and kl,so aku xla jadi org yang terawal daftar..lepas daftar tu,aku pon tros la ke dorm..satu dorm 6 org.bile aku sampai,katil bawah sume da penoh..nak xnak,aku kena dok katil atas tepi locker.katil tu pulak yang jenis tinggi tu.klau tdo,kira satu paras dgn tingkap la kan.klau tengok keadaan asrama tu,asrama tu asrama baru..belakang dia mmg hutan + bukit and ade tangki air kat situ..
xde citer baru ke
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2011 04:26 PM | Show all posts
nak tumpang cite ye TT.. hehe

Cite ni jadi masa tahun 2003 dulu.
Masa ni tgh busy PMR, aku form 3 masa ni. bulan 9 ke 10 PMR ye?aku dah x ingat.
So, masa tahun tu PMR paling xbest dlm sejarah sbb musim hujan selebat2nya.
Sampailah hari ke 2 PMR kot kalo x salah aku, hujan lebat x berhenti2 masa tu dah sebabkan banjir. Ni sbb dorg terpaksa buka pintu empangan utk keluarkan air, kalo x empangan pecah kan. lokasi kat penang la. Rumah aku masa tu Alhamdulillah x kena banjir.
tp yg x bestnya, jalan nak ke rumah aku tu yg banjir. aku plak pegi sekolah naik bas.
So, ramai la yg terjejas masa tu, kampung aku, n ada lagi 2-3 kampung n taman perumahan lain. Yg x exam masa tu heaven la sbb xyah dtg sekolah. aku ni sbb nak amik PMR(cm gigih je kan padahal bukannya aku study pon, Khekhkehkehke).. So, masa tahun tu asrama pompuan sekolah aku baru je siap, mula2 ramai yg duduk, lepas 2 minggu dah tinggal separuh sbb x tahan macam2 gangguan dan juga teringatkan ketiak mak masing2 ye.


Utk membolehkan student2 form 3 ni amik PMR dgn selesa, maka cikgu pon setuju utk tempatkan kitorg kat asrama smpai la abes exam atau sampai keadaan pulih. So, aku yg tak suka dok asrama ni pon dgn tabah terpaksa la stay asrama. Nasib baik masa tu ada geng. Ok la. So pas abes je exam ptg tu, masing2 angkut la barang masuk dorm. Oleh sbb aku n geng2 aku ni masuk lambat, bilik2 lain dr tingkat 1 sampai tingkat 3 dah penuh sbb diorg penuhkan bilik2 senior dan bilik kosong di aras 1-3 tu.


Kitorg ni xde choice, so terpaksa la ambil 2 bilik kat tingkat 4 iaitu tingkat atas sekali. So, kiranya hari tu  dua bilik tu je la yg berpenghuni kat tingkat atas. bilik lain kat atas tu kosong. Tapi sebelum masuk bilik ni kitorg dah bagi salam dan baca apa yg patut utk elak gangguan. So, asrama tu, dua bilik@dorm akan share 1 bilik air kat tengah2. Bilik air besar tu ada plak banyak bilik2 air kecik dan juga toilet. So, bilik air ni kira penghubung antara 2 bilik ni. satu bilik muat 8 org. Tapi bilik aku ni bertujuh je. Bilik sebelah plak geng2 gedik dok 8 org. diorg dr taman lain so x join kitorg.


Malam tu disebabkan letih n esok nak exam, kitorg tido awal. Dalam pukul 11 kitorg dah tido n tutup lampu semua. Bilik sebelah plak tak tido lagi, sibuk kejutan budaya agaknya x penah dok asrama. Kemain bising diorg berlari2, bising2, ketawa2. Kitorg buat dek je la. Aku pon kejap tu dah lena. Tau2 dlm setengah jam or sejam pastu dengar bunyi bising gila dlm bilik aku. Aku bengang la sbb dah best2 tido org kacau. Siap pasang sume lampu lagi. Bila buka mata je, aku terkejut tengok budak2 bilik sebelah yg 8 org ni dah ada kat bilik aku. Siap ada yg menangis2 lagi. Kebetulan plak mlm tu kitorg rapat2kan katil 4 katil sebelah sini lagi 4 katil berhadapan kitorg. Aku tidor tengah2.


Siap budak bilik sebelah tu, aku x kenal sapa, tapi dia dah menangis menggigil2 badan die pejam mata baring sebelah aku siap menyotol dlm selimut aku lagi. Aku dah mcm heran la, apehal plak ni. Yg x menangis tu cite la diorg kena kacau. Masa tgh syoq berdisko tu, tiba2 lampu bilik diorg mcm dimain2kan. kejap on-off on-off sendiri. So, diorg lari la dtg bilik kitorg. So, kitorg marah la diorg ni, tu la masuk x bagi salam x baca doa, pastu bising2. Marah la 'benda' tu sbb kacau tempat dia.


Utk redakan keadaan, kitorg ajak dorg tido bilik kitorg je. Amik lagi 2 tilam dr bilik sebelah, tido la himpit2 ramai atas katil dgn tilam tu. Budak yg sebelah aku tu harus la x berganjak langsung. Pastu sorg budak bilik aku tenangkan dorg, tutup lampu dan terus naik katil. Elok je member tu naik katil, dengarla bunyi mengilai sekuat2nya dan sepanjang2nya. Aku yg selama ni x pernah dengar bunyi tu mmg terkejut la. Budak sebelah aku tu yg dah tenang sikit tadi terus menggigil n menangis balik. Kitorg pon apa lagi bangun la balik buka lampu sbb x tahan gila ngeri bunyi dia mengilai tu. Baru teringat kitorg x baca doa lepas diorg masuk ramai tu. So, aku pon baca ayatul kursi sambil dorg aminkan ramai2, kawan aku plak baca 4Qul.

Pastu kawan aku bangun tutup lampu dan naik atas katil balik. Alhamdulillah lepas tu dah x dengar lagi bunyi mengilai tapi dia still kacau la. Macam2 bunyi kitorg dengar dr blik sebelah yg dah kosong tu. Bunyi pintu locker besi tu dibuka tutup berulang2 kali, bunyi bola dimain2 kan kat sebelah, bunyi pintu dibuka tutup. Sah2 la dah xde sapa kat bilik tu. Mujur dia dah x kacau yg teruk2 lagi. Dapat la tido aman malam tu. Esoknya, banjir dah surut sikit. Jalan ke rumah aku dah x banjir, so aku pon angkat kain baju balik umah. X tahan betul. Aku cite kat maka aku, mak aku ketawa je.

Sbbnye aku memang dah biasa diganggu dgn bunyi2an kat rumah aku ni, cuma aku lucky sbb dia cuma kacau aku dan x pernah tunjuk rupa 'handsome' dia tu. kihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2011 12:52 PM | Show all posts
Reply 1# mortrainey

Apt tuh putramas kerr.. Sbb dri cara penceritaan mcm kt situ ajaa..
Kalo betul block apa ekk?
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2011 06:14 PM | Show all posts
Reply 452# mortrainey


    DAh abih ke cite ... hehe best giler baca cite TT ni.. gogogog{:4_181:}
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2012 12:43 PM | Show all posts
erm.. dah tak ada cita lg ke.. huhuhuuu~
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2012 01:28 PM | Show all posts
Reply 88# mortrainey


  TT mcm citer hantu korea lak....seram giler
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2012 05:04 PM | Show all posts
fuhhh...seram tul cite kt thread nih...
sib baik baca time siang kalu mlm mau x tido ni...
TT update la cite terbaru...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2012 03:14 PM | Show all posts
salam..terbaikkkkk la  citer korg hu3
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 07:34 AM | Show all posts
Reply 378# mortrainey


    diantara byk2 citer kau, ni yang paling seram...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 07:49 AM | Show all posts
Post Last Edit by tahilalatmanis at 4-2-2012 08:37
dah masing2 semua dok takut dan tido satu dorm beramai2 termasuk wardennya sekali haha..
mortrainey Post at 28-3-2011 20:33



    hahaha... kelakar jugak eh.. selalu baca citer gini, warden lah yang paling berani... anyway cakap pasal radio kan, teringat aku masa umur belasan tahun... tido dibilik seorang diri dan tetiba tengah2 malam radio on dengan kuat nya sampai mak aku yang tido dibilik sebelah pun terjaga terus memarahi aku sbb on radio kuat2 mlm2 buta... aku terus tutup radio dan sambung tido balik... tk fikir apa2... tapi sampai sekarang aku terfikir, camne radio leh on sendiri, kuat pulak tu...adakah 'dia' main radio tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2012 03:03 PM | Show all posts
aku akan kembali dengan cite2 seram keluarga aku....
tungguuuuuuuuuuuuu.....! hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 05:15 PM | Show all posts
tabah menunggu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2012 11:51 PM | Show all posts
Wahh.. Best cerita mortrainey ni.. Tak sabar nak tunggu cerita baru
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 08:47 AM GMT+8 , Processed in 0.093366 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list