CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mortrainey

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
Post time 27-4-2011 11:11 AM | Show all posts
any hapdet??
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 02:58 PM | Show all posts
bz keje kot. we'll be waiting tt
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 03:30 PM | Show all posts
Reply 457# ice98


    TQ...kena hati2 lah nie
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 03:34 PM | Show all posts
Reply  ice98


    TQ...kena hati2 lah nie
sofiera Post at 4-5-2011 15:30

eh... hotel apartment ni ok... recommended!!
insya ALLAH tak angker... boleh duduk ngan tenang....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 10:13 AM | Show all posts
Reply 464# ice98

lama dah tak jenguk sini..jenguk sini cari thread mort kot2 ada update baru..

bape RM ko dpt dok apt tu ice?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 10:14 AM | Show all posts
Reply 465# bottombikini

ice dapat RM 250 smntara yg lain RM350 ke atas.
mmg selesa, bilik kemas, heater berfungsi dgn baik...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 01:57 PM | Show all posts
Reply 466# ice98

tq tq...lama dah tak gi cameron
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2011 11:34 AM | Show all posts
ni pulak kisah famili aku.. abg aku la yang selalu kena..
actualy benda ni jadi time aku budak2x tapi abg aku dah remaja la time tuh die sekolah menengah. Nak di jadikan cerita abang aku ni antara student yang nakal time sekolah dulu. so pihak sekolah ada kan kem kira mcam nak insapkan la pelajar-pelajar yang disiplin dia kurang sikit ni. So dorng ajak pegi pulau pangkor.

yang menjadi masalahnya abang aku ni kelentong plak kat mak aku kate kem tuh kat sekolah je.. Jadi mak aku pun izinkan la.. dan akibat dari kekelentongan die tuh habes , aku ngan abg sulung aku tak di benarkan sama sekali terlibat ngan aktiviti sekolah terutama camping2x and tidur2x ni... benda ni sbb apa yang berlaku dengan abg second aku yang ada masalah disiplin tuh.

Mula-mula die pegi dengan selamat, tapi balik dari camping ktorng pelik sbb yang datang cikgu sekolah tlg antakan die balik umah, dan dari situ ktorng tahu die tipu kate camping kat sekolah rupanya smpai ke pulau pangkor..
tapi cite tak sampai di situ je...cikgu displin yang tolong hantar abang aku tuh dia bagi tahu abang aku kena gangguan waktu dekat pulau pangkor tuh..

dan ini versi yang die cite (setelah sekian lama bertahun2x dia diamkan diri tak nak cite apa yang die nampak sehingga die berkahwin dan die cite kat bini die..)

malam tuh dia nak pegi amik air sembahyang kat tempat wuduk atau toilet la.. dia nampak ada benda putih tunggu die kat toilet.. ada tiga benda.. tapi die tak nampak jelas die just go on je.. tapi kali pertama dia nmpak die diam.. kali kedua dia nmpak pun diam,, tapi kali ketiga yang dia nampak tuh (dia nampak benda tuh melayang dan melambai2x dekat die) die tegur benda tuh.. dia ckp "apa tuh".. lepas tuh dia terus pengsan and kena histeria..

kawan-kawan baik dia cerita, yang dia seolah2x kena jerut dengan pokok (spesis pokok yang mcm ada tali terjuntai2x tuh.. kat KTM sentul ada sebatang aku tgk) payah juga la ustaz nak tolong lepaskan dia dari pokok tuh...

sejak dari kisah tuh abg aku mcm dah tak tenteram da.. penah satu hari kat umah tengah malam.. ayah aku jenis suka beli nasi lemak kat area gombak.. makan tengah2x malam2x.. tengah sedap2x dia makan tuh tetibe die menjerit.. Aku pun turut sama menjerit, sbb cuak..

last2x ktrong bawak dia pegi hospital.. doc kate die ni demam ni.. lagipun time tuh kecoh pasal penyakit JE.. ktorng bawak dia pegi hospital sbb badan dia lain mcm panas.. pastu dah panggil dengan ustaz pandai pun die masih tak ok..

smpai ke hari ni abg aku masih lagi tahap berjaga2x takot benda tuh jadi.. last die jadi mcm 3 tahun lepas kot.. dia ngan bini die kena kacau..

aku ada dengar ceramah agama ustaz tuh ckp,.. jin kalau die buat untuk pembenci takde la payah sangat nak mengubat.. tapi kalau jin stok suka dan minat kat manusia nak pujuk die mmg agak sukar..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2011 12:33 PM | Show all posts
best ceta ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 01:11 PM | Show all posts
Reply 270# mortrainey

TT, aku baru nak marathon thread ni arini. belum habis, baru sampai sini.
terharu sangat2 la TT kejadian ni. bukan semua orang diuji macam ni.
tapi yela, sebelum nak tolong tu, memang kita akan pikir jugak la 4-5 kali sebab takut niat dia jahat.
tapi Alhamdulillah itu ujian bulan Ramadhan bukan perbuatan khianat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 01:54 PM | Show all posts
Reply 342# mortrainey


TT, citer ni macam citer family aku jugak la. tapi aku punya xde la angker2 camni.
kisahnya, bapak aku dapat keris dari bapak dia. bapak dia tu atuk aku la kan. hikhik.

keris ni pulak, memang kena perasap la semua bila sampai waktunya.  siriyes aku kurang arif pasal ni sebab bapak aku xkasi amek tau. keris ni, pompuan yang belum suci xboleh tengok, apatah lagi pegang. pompuan suci tu bukan dara tau tapi suci dari hadas besar iaitu period. so, kalau nak tengok, tunggu menopos esok baru boleh tengok.

lama da ak tau pasal keris ni. dari kecik2 lagi. aku penah tengok luaran je. itu pun dibalut dengan kain kuning, tebal jugak la. dulu2 masa aku kecik2, bapak aku selalu jugak perasap. tapi makin lama makin x buat sebab dia balik lambat. biasa la driver teksi kan. balik malam, penat pulak tu. bapak aku kata, keris ni boleh terbang attack orang yang ada niat jahat. contoh macam ada pencuri nak pecah masuk. keris tu boleh terbang sendiri tikam orang tu.

tapi masa aku umur 5 tahun, rumah aku kena masuk pencurik. masa tu kitorang semua pegi kenduri kawen, rumah kosong. 2 tabung aku penuh & 1 lagi separuh penuh, habis kena kebas, rantai emas, macam2 lagi la. masa tu, aku pertikaikan la kat bapak aku kenapa keris tu xtikam pencurik tu, kata pandai terbang. hehehe.. tapi masa tu aku kecik lagi. aku xtau pun kalau xperasap, dia xde kuasa. bila da sekolah baru la boleh pikir benda2 macam tu syirik. patut la bapak aku pun xde kesedaran nak perasap tiap2 minggu. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 03:57 PM | Show all posts
mane tt sambungla cite lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 05:37 PM | Show all posts
TT, aku nak kongsi gak ah cite family aku gak kat sini

  Pertama skali nak bagi peringatan, janganlah korang pergi berubat dgn bomoh yang buat mende khurafat. Sebab diorang ah family aku merana. Citenyer mula lepas nenek aku tak boleh berjalan. Aku pon mase nie kecik giler lagik dan aku tau cite nie pon darik adik beradik aku. Nenek aku memang jenis yang percaya bomoh2 nie. Mak aku cite mase abang aku demam panas giler masa baby, nenek aku tak kasik pergi hospital, suruh jugak berubat kampung. Alhamdulillah mak aku paksa gak bapak aku pegi inject nak turunkan suhu badan kalo tak dah arwah agaknyer abang aku.

Sambung cite balik, nenek aku pon berubat kampung untuk sakit lumpuh tue. Mase dier sakit smpi meninggal dunia, takde perkara ganjil jadik.( Tak tau lah aku kalo ade tapi parent aku tak cite). Tapi lepas dah meninggal, start ah mende nie jadik. Mende nie start tak lame pon lepas nenek aku meninggal. Sebelum mende nie berlaku, bapak aku dapat mimpi macam mende nie nak tuan ah tapi bapak aku tolak. Aku dgn family aku duduk kat bandar mase tue tapi kakak aku dgn abang ipar aku tolong jagekan rumah pusaka tue. Diorg jek ah yg kene kaco dgn mende alah nie. Paling teruk akak aku ah sebab suami dier keje shift.

  Contoh gangguan yang jadik kat akak aku, dalam toilet, rase cam org lalu kat belakang. Kalo mase solat, akak aku cakap, rase macam kipas tuju kat kain telekung smpi terangkat-angkat. Malam2 dengar orang ketuk2 pintu, jalan2 atas atap. Kakak aku siap beli hi-fi speaker besarnye sebab lawan bunyi jalan atas atap tue. Menatang tue lak lagik kuat volume, lagik kuat lak dier hentak. Lepas tue, akak aku selalu dapat mimpi org nak bagik barang. Alhamdulillah abang ipar aku nie mmg hati kering giler dan alim lah gak . Abang ipar aku cite kekadang akak aku siap tadah2 tangan lagik mase mengigau. Sebabkan kes nie mmg tak penah jadik kat rumah pusaka tue, mak sedara aku yang memang kepoh sket, syak lah mungkin nenek aku penyebab. Diorg pegi ah kubur, rupe-rupenyer kubur nenek aku berlubang, kecik jek ah takat boleh masuk ranting, dalam lak tue diorg cakap.

Lepas dah tau situasi sebenar, kesian kan akak aku, ayah aku buat ah pendinding rumah. Makhluk tue pon takleh masuk tapi dier still kaco kat luar lak. Kekadang mak aku dengar bunyi cam orang tutup bonet kete, dengar orang cam bagik salam tapi sayup2 jek dgr. Akak aku berani2 dier, takut gak sebenornyer. Ade satu kes nie ( masih masa gangguan kat rumah pusaka nie), akak aku tgh borak2 dgn abang ipar aku. Dia cerita ah pasal family aku ade ah harimau menjaga ah. Abang ipar aku mmg tak caya mende tahyul2 nie. Abang ipar aku cakap ah nak jumpe kalo betol. Ari yg same ,akak aku nak pegi rumah mak mentua dier naik moto jek, sekali amek ko, terbaring jek rimau panjang dua lane, akak aku ckp kalo lah mase tue motor tue tak bergerak, mmg dier dah pecut dah. Kiteorg adik beradik siasat trus ah kat mak pak aku sebab slama nie igt kisah dongeng jek. Skali tgk, mmg betol lah pulak, tapi sepupu aku yg menjaga, tak perlu nak amek kesah.( Baik aku bela ayam, boleh gak buat rendang).

Gangguan nie berterusan sampai ke bulan pose pon jadik. Yang kuatnyer mase nak dekat nak raye.
First case: Mase tue akak2 aku dgn mak aku tgh sedap pasang langsir sambil dgr lagu raye. Tgh diorg riang ria raya, tetibe remote contoll kat atas radio tue leh terpelanting jauh darik atas radio tue sampai terburai isi perut.
Second case: Nie berlaku mase maghrib lepas berbuke. Mak pak aku dgn akak aku yang tinggal kat rumah tue pegi berbuke kat rumah mak mentua dier.  Akak aku yg stay dengan kiteorg pegi lah solat dekat dgn pintu rumah. Mase die baru nak solat, dier dgr org pulas2 tombol pintu dengan kasarnye. Akak aku lari trus kat kiteorg yang tengah lepak2 tengok tv.   

Sebab dah tak tahan sgt, carik lah orang nak berubat, alhamdulillah terjumpe seorang yang pandai. Aku rase orang nie tak buat mende khurafat sebab salah satu cara die mengubat mase tue, die pergi sembahyang kat depan pintu yang kene pulas2 tue. Tapi masa die nak buat sesi termination kalo tak silap aku dengan batu kerikil kecik2, die suruh orang pompuan dengan budak2 termasuk aku mase tue sekolah rendah pegi rumah pak sedara aku. Yang tinggal cume ayah aku, pakcik2 aku dgn abang ipar aku yang berani giler tue. Lepas dah abes sesi melontar tue, aku dengar ah cite orang yang ade kat situ. Mase ustaz tue baling batu tue atas atap, boleh dengar orang larik2 kat atas tue. Lame gak sesi baling2 nie, smpi satu mase ade macam asap dgn percik api keluar kat satu tempat nie. Ustaz tue cakap dah ok dengan siap offer sesape nak tengok camne rupe makhluk tue dengan minum air yang die dah doa. Korang cube teka sape yang volunteer nak tengok?. Abang ipar aku ah, agaknyer die geram, asyik kacao dier laki bini. Abang ipar aku cite, makhluk tue muke sebijik muke nenek aku tapi mata dier putih jek smuer. Muke burok ah tapi cam sedih, sakit kot kene baling dgn batu. Lagi satu, mende tue rupenyer bukan nenek aku gi mintak ke, bomoh yang die berubat mase dier lumpuh tue, dier turunkan kat nenek aku, haram jadah nyer bomoh, nasib baik bapak aku tolak. Lepas berubat tue, alhamdulillah smuer gangguan stop, tapi ade gak ah anak sedara aku jumpe org dalam rumah padahal dier sorang2 jek tapi tak kaco, biaselah rumah lama, dunia nie bukan kite jek ader, asalkan dier tak ngaco.

  Hikmah jadik mende nie, mak pak aku pon dah kurang caye berubat kampung yang pakai jampi serapah nie. Kalo tak , dulu kalo nak kencing kat kebun pon kene mintak izin tok nenek, cucu nak tumpang kencing.( Ape kehalnyer tok nenek aku ade kat situ). Kalo demam, kene ah gi jumpe sedare aku yang mengubat orang pakai kunyit, habis ah muke aku penuh dgn kuning kunyit dah ah susah nak tanggal. Moral cite aku nie: Berubat ah dulu cara modern, kalo dah tak jalan, try ah carik berubat cara islam dan korang kene gak ah doa mintak sembuh dari Allah bukan harap ustaz tue jek. Itu cume asbab jek, Allah yang menyembuhkan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2011 03:41 PM | Show all posts
best r citer walaupun aku bru bace page 4....spi masuk lam palotak aku ni membayangkan camne kejadian2 yg TT alami..takut la plak aku........sbb aku ni kdg2 teringin lak nak tgk mende tu...tp bile pk2 aku g keje kul 6am...skeri la plak kot2 tetiba nampak mende ni krg naye jek aku...huhuuu...dah la aku ni penakut tahap gaban...dgr bunyi anjing kat lua umah pun mesti nak suh sesape teman aku g tandas...walaupun tandas umah aku dgn ruang tamu sekangkang kera jek...huhuuu
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2011 04:15 PM | Show all posts
bnyk nye crite seram{:3_83:},tak brkelip mata mmbaca.....{:1_126:}
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2011 04:10 PM | Show all posts
kdg2 kelebihan sesorang tu Allah bagi sebagai ujian.. kan... aku bace pun dah seram sejuk.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2011 05:52 PM | Show all posts
Seram gila!! Eh, TT dah tak hapdet ke? Busy kot.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2011 02:26 PM | Show all posts
bravooooooo!!!!! i LIKE............
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2011 10:41 AM | Show all posts
Reply 473# ka6_jeram


seriau plak bila jeram cite saka tu berupa nenek tp mata putih...
aku ni...kalo tgk org pakai lens cam2 kaler pun rasa cam seram semacam..
erk..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2011 04:25 PM | Show all posts
dah abis khatam pun..rasa seram sendiri2 pun ade...adui
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 08:26 AM GMT+8 , Processed in 0.197631 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list