CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mortrainey

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
Post time 15-4-2011 08:05 PM | Show all posts
ha,salam perkenalan saya orrg bru kat sni
ui seram btui cite2 ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2011 01:08 PM | Show all posts
akhirnya khatam jugak aku..hihihi..seram2 cite TT ni..sila teruskan menepek cite2 seram kat sini..ce cite ce cite..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2011 05:27 PM | Show all posts
nak citer baru lagiii!!!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-4-2011 09:15 AM | Show all posts
kwn2 mintak maap dah lama x update, skrg aku ada keje baru..
keje aku ni best jugak sbb kena ikut bos aku travel dan rate servis hotel utk majalah..
hari tu aku baru je kat sg petani..dok kat satu hotel ni..pergh! seram giler! tapi nanti pas aku dah bis siap report, aku share dgn korang ye..mana tau pasni aku leh cite kisah2 seram yg aku dpt dari hotel2 aku nginap hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 09:34 AM | Show all posts
Wah bagus tue....cepat2 update yer...kami setia menanti
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 01:51 PM | Show all posts
best gak, nanti leh update skali hotel mane yg service dia best n tak best sambil update kisah seram  hotel tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2011 03:37 PM | Show all posts
kwn2 mintak maap dah lama x update, skrg aku ada keje baru..
keje aku ni best jugak sbb kena ikut b ...
mortrainey Post at 20-4-2011 09:15



  wa! ada kebaikan keja baru TT ni. aku mmg selalu o/station. jgn lupa ek bgtau nama2 hotel yg angker so that in future kot2 ter duduk dalam bilik2 hotel ni boleh jadi guideline
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2011 05:03 PM | Show all posts
Reply 444# mortrainey


wahh....bestnye keje ko...mcm keje smbil bcuti je ye...
tp kn aku sejak2 suke sgt btempek kat MPS ni..kalo pi tdo hotel
slalu sgt la prasangka kt staf hotel...aku syak depa msti bg bilik paling xbest kat aku..
maka jadila aku customer yg fussy gila...mcm2 aku soal depa...
mesti staf hotel tu rasa nyampess gila kat aku...huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2011 05:20 PM | Show all posts
Reply 444# mortrainey


    kalau dah selalu kena travel tidor hotel sana sini utk rating... confirm ko akan ada banyak koleksi citer nanti.... tak per tak perrr... kami2 kat sini akan sabarrrrr menunggu muuuuu.......hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 10:58 AM | Show all posts
baru ni tido kat hotel apartment kt cameron.. alhamdulillah nyaman, selesa dan takde langsung rase takut.  berbanding ice pernah tido kat hotel genting, mmg takleh tido langsung...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2011 12:46 AM | Show all posts
baru ni tido kat hotel apartment kt cameron.. alhamdulillah nyaman, selesa dan takde langsung rase t ...
ice98 Post at 22-4-2011 10:58


Apartmrnt mana ???di camerin
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-4-2011 12:59 PM | Show all posts
Adohai..sorry sgt2..aku mmg x free langsung nak bercerita sejak dua menjak ni, kalau pegi hotel ke aku slalu dpt floor yg xde wifi. aku nak subs berukband lah nanti, senang sikit aku nak masuk sini.Aku ni kekadang boss aku tak ikut sekali, jadi aku je sorang2 yang pegi, aku ada jugaklah buat2 kawan dengan Marketing/Sales executives hotel2 yang aku pegi, ada gak aku korek2 citer kalau bilik berhantu, derang jual jugak ke?

Derang kata, kalau ada bilik yg kes bunuh diri ke apa ke selalunya bilik tu akan dibersihkan dan dipanggil ustaz untuk 'bersihkan' bilik tu tapi ada jugak bilik yang susah giler nak bersihkan. so bilik yg mcm tu selalunya derang tak jual kat clients UNLESS musim cuti pastu ramai org kan..haaaaa time tu terpaksalah derang bukak & jual bilik tu kat clients hahahaha..

Tapi ada gak kes clients yg fussy giler asyik tak puas hati xde tu xde ni kat dlm bilik, derang akan tukar ke bilik 'seram'..so nasihat aku, kalau pegi hotel jgnlah fussy-fussy sangat atau cerewet sangat sbb keberangkalian korang dpt bilik menyeramkan tu sangat2 lah tinggi! hehehe...oh btw, ni bukan dipraktikkan di semua hotel tau, lain hotel lain kaedahnya...begitulah ceritanya..

So far, hotel2 yg aku pernah duduk, kat Kedah lah yg agak seram sikit, dimana aku nampak mcm kain hitam melayang2 kat ceiling bilik aku dlm 2-3 minit..lepas tu dia terbang keluar ikut tingkap (tingkap sedikit terbukak masa aku check in bilik) pastu aku turun bawah & ckp psl bilik aku tu, diaorg tukar aku ke bilik lain..bila masuk bila lain, tingkap bilik aku tu kena ketuk 2-3 kali dlm kul 2 pagi macam tu..aku ni pelik sikit, bila bunyi mcm tu aku pergi check, tapi xde benda pulak kat luar tingkap..nasib jugak, buatnya dia terpacul depan tingkap, aku jugak yg pengsan.

So esoknya aku ckp2 dgn sales executive diaorg, diaorg ckp floor tu mmg ada masalah sedikit tapi derang tak boleh nak buat apa sbb masa tu hotel penuh & diaorg terpaksa bagi aku bilik2 kat floor tu. aku tanya jugak apa kebenda yang menganggu tu, dia x ckp maybe sebb takut aku bgtau boss aku then boss aku tulis kat magazine pulak kan? hehehe..tapi alhamdulilah takde lah aku kena teruk walaupun nampak kain hitam terapung dan terbang melayang2 kat ceiling tu agak menakutkan jugak bagi aku..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-4-2011 12:13 AM | Show all posts
wa! ada kebaikan keja baru TT ni. aku mmg selalu o/station. jgn lupa ek bgtau nama2 hotel yg ...
wadiunong Post at 21-4-2011 15:37


kalau aku listkan nanti aku pulak kena saman dgn hotel2 tu hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-4-2011 10:02 AM | Show all posts
baru ni tido kat hotel apartment kt cameron.. alhamdulillah nyaman, selesa dan takde langsung rase t ...
ice98 Post at 22-4-2011 10:58


ice di cameron pun ada jugak...haha hati2 bila menginap
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2011 03:28 PM | Show all posts
Reply 452# mortrainey


    mort...ko wat evaluation utk hotel2 jer kerr... resort tak wat ker...??  beberapa tahun dulu opis twins wat family day kat Teluk Batek, Perak.  twins tak pegi sbb masa tu  tgh sibuk ngan final exam preparation... kang terkantoi exam menangis tak berlagu plak ....  semua opis mate  pegi melainkan twins ngan sorang lg staff cina.  adalah dalam 33 family yg pegi kalau tak silap...  tempat tu memang cantek... tengok dalam website fuuhhhh... memang best.. disebabkan twins tak dapat pegi masa tu, so, twins cakapkan la chairman family day committee mintak dia negotiate utk twins hujung tahun tu nak gi cuti kat situ... mintak la dapat rate murah...

bila masa tiba hari famiy day tu.. semua excited... deorang overnite 1 malam kat sana... resort dia mcm bangunan batu 4 tingkat... bilik boleh tahan besar... anak2 semua happy sakan...  masa kat sana sampaila hari balik.. sumer nampak macam ok... bila balik opis hari Isnin... ada la sorang opis mate bukak citer... dia kata mlm tu dia dengar bunyi perabut kena sorong tarik kat bilik atas dia.. dia dok pikir la anak saper la yg nakal sangat tengah2 malam buta ni... sbb dia kata mesti salah sorang staff kami jugak ni sbb penginap lain dalam 4-5 unit jer... kami jer yg penuh.. dalam hati menyumpah2 marah tu dia tertidur la jugak... tapi esok tu bila tengok2 balik.... ehhhh... unit dia kat tingkat atas sekali mana ada orang lagi kat atas....nasib baik hanya perasan bila hari dah siang dan dah nak balik....

bila sorang dah bukak rahsia... ramaila yg bukak cerita... rupa2nya dalam 33 family tu hanya 2 family jer yg tak kena kacau..itupun dua2 tu staf hindu... yg lebih semua kena dengan bunyi perabut kena ubah....  sorang staff pompuan pulak.. dia tak bawak family sbb dia ni single mother.. dia dok ngan geng2 bujang... dapat tgkt 2 atau 3 cam tu lah... malam dalam pukul 10 dia amik angin malam kat beranda unit dia... angin laut kan best... tengah syok2 dok kat beranda sorang2 tetiba lalu kain puteh canteekkkk jer terapung terbang depan dia..... diapun aper lagi...kelamkabut masuk umah tutup sliding door...  sampaikan kekawan yg sama unit ngan dia pun heran....  yg lg sorang staff ni.. masa kat sana dia tak kena apa2... tapi rupa2nya anak lelaki dia yg umur 10 tahun pulak kena... tp budak tu kuat semangat dan dia tau mak dia ni penakut... so disimpannya citer tu sampai balik...  masa malam tu familly staf ni dok ramai2 dlm umah tu... pintu sliding tu dibukak sbb nak dapat angin laut... ntah macamana tetiba kelamkabut budak ni tutup pintu & tarik langsir... staf ni heran naper anak dia tutup pintu & tarik langsir bagai.. dia bg alasan sejuk... tapi rupa2nya dia dah nampak ada 2 bijik mata merah menyala sikit punya baikkk sudah usyaaa dalam umah tu...  kalau dibiarkan takut benda tu masuk ke aper ker.. staf tu pulak ada baby... nasib baik la anak lelaki dia tu berani...

bila dengar mcam tu...twins trus kensel... tak jadi gi bercuti kat situ.... twins kata kat opis mate...korang pegi 33 family ..31 family kena kacau...1 antu kacau 1 family (yer la kut)... abis kalau twin pegi sorang2... tak ker naya kalau 31 antu tu sumer attack family twins sorangg.....???? {:2_68:}

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2011 03:50 PM | Show all posts
Reply 454# mortrainey
heheh... mst ada.
tp bile ice bace review org yg pernah nginap hotel kat situ, takde yg mistik... so ice tak pk ape2 pon...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2011 04:08 PM | Show all posts
Reply 451# sofiera

hotel apartment Star Regency....
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2011 09:36 AM | Show all posts
Reply 454# mortrainey


    twins pun dah banyak kali menginap kat cameron... setakat ni alhamdulillah... tak tau la plak kut twins ni tidor mati kuttt.. setiap kali gi sana dok kat tempat lain... setakat yg twins ingat dah pernah dok kat herritage, strawberry park, coolpoint, rosa pasadena, homestay dan ada 2 lagi apartment yg tak ingat namanya.... tapi alhamdulillah.. elok jerrr... mungkin rezeki twins la kutt...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2011 12:05 AM | Show all posts
Reply  mortrainey


    mort...ko wat evaluation utk hotel2 jer kerr... resort tak wat ker...??  ...
twins Post at 25-4-2011 15:28



   Hehehe t antu tu pakat amik nombor. Gurau je twins. Hehehe Ala twins pergi la holiday kt situ. Bawak member/ family lepak sane. Syok pe. Lg pown, ramai2 cmtu, kurang skit perasaan takut tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2011 09:46 AM | Show all posts
Reply 459# diyes


    haaaaa..... tau tak perrr... bantai nyer dorang take turn nak berkenalan... jenuh nak 'melayan'...    eeee... tak der laaa nak gi sana dahhh... kensel terus dari list...  ni tengah dok pikir2 cuti sekolah nak gi mana plak... harap2 tak der la terkena bilik hotel/resort yg bermasalah... tu lahh... TT tak berani nak 'pecah rahsia' tempat mana yg ok atau tak ok.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 08:06 AM GMT+8 , Processed in 0.092438 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list