CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mortrainey

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
Post time 1-4-2011 09:14 PM | Show all posts
Reply 420# mortrainey

hehe.. mane ade marah...

mane citer terbaru?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 05:02 PM | Show all posts
Reply 418# mortrainey


   TT, xde citer baru ke? Rindu nk dgr citer2 antu ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 06:33 PM | Show all posts
lama x update tuan tanah nie...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2011 06:40 PM | Show all posts
Reply 423# meorfadzly


   tu r, xsabar nk dengar cerita ni. hahaha TT dh baik demam lom?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2011 01:15 AM | Show all posts
aku blk kg daaa xde internet di kg..ni baru blk umah blk..
sabar aaaa sok aku citer cite baru
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 10:23 AM | Show all posts
pernah dgr pontianak ke langsuir mengilai masa kat asrama dulu
bunyi dia mengilai memanjang tapi sekali je
bunyi hilaian tu je dah cukup menyeramkan
smp skrg aku masih ingat bunyi hilaian tu tapi tak reti nak tiru
yg kat tv tu tak real sbb nada suara manusia tak sama dgn suara ponti/langsuir yg tulen
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 12:20 PM | Show all posts
Reply 426# immortallez

klau sama, tak leh cari makan laa cik pon yg tulen tu....
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 12:52 PM | Show all posts
best lo citer tt ....sabar menanti hapdet
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 01:12 PM | Show all posts
aku blk kg daaa xde internet di kg..ni baru blk umah blk..
sabar aaaa sok aku citer cite baru
mortrainey Post at 6-4-2011 01:15



   Yeahh Wahhh best TT balik kg.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 04:30 PM | Show all posts
Reply 240# mortrainey


   kolej kat wangsa maju? yg atas bukit tu ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 05:10 PM | Show all posts
biler baca kisah2 kat sini,teringat balik cite2 hantu arwah abah gua.
macam2 dia jumpa terutama time kat sekolah tempat dia ngajar
gua tak pernah nampak,tapi kena kacau masa tidur ada la...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2011 09:03 PM | Show all posts
aku adalah SR kat cni....best bace citer Mort...aku ngan adik aku...asal blk dr kije jer...langsung on lappy..bukk cari trus bukk MPS ni..nak bace cite smpi abes..astu dua2 dok seram2 sendrik......

tp pasal yg cik Lang tu....aku cm ade experience tp x tau ler betul ker tidak....tu mase time aku tggl kat Mlk..aku tggl Bkt Beruang...umah teres tp yg pattern lame punye...aku tido kat bilik tgh...bilik tu bumbung dia tinggi sbb ade ltak tangki air....tp tmpt tangki tu ade tingkap nako..siap ade tumbuhan menjalar leh terjurai2 masuk bilik lg...tp aku slalu buang jer...

yg seram nye...lpas aku bace pasal cik Lang ni leh terbang mcm2 cara ngan bunyik dier berkepak2 cam burung tu yg aku seram tu....mase kat umah tu dulu...asal lewat mlm jer misti aku dgr cam burung dok berkibas2 kat tmpt tangki tu...mcm syp yg besar tau...tp aku x pikir ape2 laa....aku slalu terjaga dr tido kalo dgr bunyik tu...tp aku slalu kate 'ish burung ni...nak g mane memlm ni'...sebenar tu ..adakah bunyik cik Lang dok berkepak ker hape eh?

sekarang aku dah x tggl Mlk dah...aku kat KL skang....pasal yg kat highway tu pon seram gak...lpas ni kalo aku nak blk KDh...mmg siang2 buta ler jwbnye drive...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2011 11:54 AM | Show all posts
akhirnya...abih gak aku merempit kt sini...cerita pasal suara cik pon tu teringat aku masa aku menyewa apartment kt bukit indah ampang.....ada satu kali tu aku terjaga dari tido sebab rasa nak gi toilet...toilet plak kt bahagian dapur...masa tgh "beroperasi" tu tiba2 jer aku dgr suara sayup2....halus tapi lantang mcm tgh panggil satu nama tapi x jelas laaa....dgr mcm jauh tapi rasa dekat.....lepas jer membuang aku cepat2 keluar toilet....kt living room terserempak dgn adik aku...kebetulan dia nak ke toilet gak....terus aku pegang bahu dia tanya..."dengar tak...dengar tak...." dia balas..."aaa....x ada apa2 laaa tu...radio kot..." aku pun masuk bilik nak sambung tido tapi x boleh...suara tu masih ada lagi sampai ler adik aku masuk bilik pastu baring buat2 tido....tngok jam masa tu dlm kul 5.00am....aku dgr suara tu sampai laaa dgr bunyi azan baru hilang.....esoknya aku tanya adik aku dia ckp dia mmg dgr tp sengaja cover line mcm x dgr apa2....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-4-2011 08:28 PM | Show all posts
ok im bek, sorry aku menghilang sbb sibuk anak buah aku bertunang..

korang ingat tak cite anak buah aku kena kacau masa tido sorang yg keluar lipas pelik dari bawah katil dia tu? jeng jeng jeng...selama aku menghilang, aku tido kat bilik dia selama seminggu..aku tak terkejut lah bilik tu menyeramkan..umah kakak aku agak pelik sebab sebesar2 alam umah dia, tingkat atas hanya ada 2 bilik..pastu tangga yg nak naik keatas tu pun agak menyeramkan jugak..dan yg paling best..tingkap bilik anak buah aku ni ngadap ke tepi laut dan ke arah pokok besar2 yg agak menakutkan kalau melihatnya...

aku tido kat bilik tu dgn mak aku & anak buah aku yg nak bertunang tu..aku ngan mak aku tido katil queen size, anak buah aku yg tua tido kat katil single bed tempat adik dia kena kacau tu..memula tido agak ok, smpailah satu ketika anak buah aku yg tua tu kena cuit2 pada malam pertama kami tido kat situ..dia ckp memula dia kena cuit kat tgn 2x lelama benda tu cuit kaki dia plak...nak menangis anak buah aku ni kena cuit, aku masa tu tido meniarap, bila aku nak tido betul2 kat bantal dlm keadaan mamai aku nampak dia mcm sedar lagi..aku tanya dia x tido lagi ke, tapi dia x balas, dia cuma senyum je dan senyuman dia tu aku ingat lagi walau masih mamai..agak menakutkan..aku x sure tu dia senyum ke atau dia senyum mcm tu sbb takut sgt...dlm kul 4 pagi mcm tu..aku bgn nak ke toilet..bila aku jalan blk ke katil, aku tgk anak buah aku dah tido dgn katil dia dah rapat ke katil queen size..aku tertanya jugak..dia yg rapatkan katil tu atau ada benda yg tolak katil tu kan? so esok pagi bila aku bgn..aku tgk kat bawah bantal dia siap ada alquran & dia tido sambil peluk mak aku..tak lama pastu aku tanya dia apa jadi? dia pun ckp dia kena kacau smpai x leh tido..

hari kedua pulak anak2 buah aku berkumpul kat bilik tu sbb aku ni menggatal dok pegi cite seram kat diaorg sampai diaorg pun dah naik takut nak tido kat bilik lain..sedang kami bercerita sampai kul 3 pagi, tiba2 ada bunyi pelik mcm 'nyinggg nyinggg nyingggg' mak aku pun call lah pembantu umah kakak aku tu tanya dengar tak bunyi tu, siap call anak buah lelaki aku yg tido kat bilik bawah tanya dia dgr tak bunyi tu, tapi sorang pun ckp x dengar..yg dgr hanya kami yang berada kat dlm bilik tu...bunyi tu agak annoying, aku siap selak langsir walaupun mak aku menjerit jgn selak2 karang nampak benda yg bukan2..tapi aku selak gak sbb bunyi tu agak annoying, selagi aku x tau apa benda tu, aku x puas hati..so mak aku call lagi pembantu umah kakak aku tu, dia ckp tu bunyi washing machine..mula2 kami gelak gak sbb takutkan bunyi tu last2 bunyi washing machine gamaknya, tapi lama gak benda tu berbunyi, agak x logik bunyi washing machine..so aku cadangkan kami turun ke bawah tgk betul ke bunyi washing machine..tapi sorang pun x berani...last2 pembantu tu pun keluar check..mmg bukan bunyi washing machine! bunyi tu datangnya dari atap umah berdekatan dengan bilik kitaorg duduk tu! bila dah kena tegur bunyi tu pun hilang, agaknya sebab dia dah tau kami tau bunyi tu datangnya dari atap..utk menyedapkan hati kami, pembantu kakak aku ckp bunyi kumbang yg menyorok kat bawah bumbung, aku iyakan je walaupun otak aku tak leh terima jawapan pembantu umah kakak aku tu sbb aku tu bunyi tu mmg menyeramkan..

hari ke tiga pulak lagi best..kami tido awal dan tiba2 tap! blackout! cuba lah bayangkan umah kakak aku tu dah lah satu je kat tepi laut dan bila blackout semuanya gelap! lampu jalan pun out...bila selak langsir gelap gilerrr! dan masa tu jugaklah kami dicuit2 setiap sorang! perghhh seram giler! aku pun bertindak pantas dengan bukak laptop nasib baik battery laptop masa tu 89% so lampu laptop menyelamatkan kami malam tu...teranglah sikit bilik kami...abg guard yg jaga umah tu pun cuba on kan generator tapi tak leh berfungsi pulak, wah tiba2 kan..so mak aku pun baca-bacalah surah dan tak lama pastu, ada balik lampu..yg buat kami pelik tu, setiap bilik ada emergency light..kalau blackout lampu tu akan terbukak..tapi satu lampu pun x berfungsi malam tu..dan yg buat kami tertanya2..apa ke benda yg mencuit2 kami tu?

malam2 berikutnya kami tido agak nyenyak, selepas mak aku baca yasin dekat bilik tu..alhamdulilah takde gangguan apa2 dah..tapi aku xkan lupakan 3 malam seram yg aku duduk kat dlm bilik tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2011 09:45 PM | Show all posts
yeyeh... TT dah balik...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-4-2011 03:35 AM | Show all posts
yeyeh... TT dah balik...
NoX Post at 12-4-2011 21:45


yes nox im bek
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2011 09:58 AM | Show all posts
Reply 434# mortrainey


   sume cite TT scary..aku lepas bace je sure terbayg2 ..haha ....
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2011 07:48 PM | Show all posts
wah rindu TT ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2011 09:07 PM | Show all posts
finally you're back and tell your story again!
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2011 08:37 PM | Show all posts
camane la kalau face to face? bape jam akn abih utk berciter ek?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-6-2022 05:20 AM GMT+8 , Processed in 0.077694 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list