CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mortrainey

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
Post time 29-3-2011 11:03 AM | Show all posts
Reply 400# mortrainey

giler ahh... klu dah bese ngat, cube berkenalan, tanya die asal mane dan nak pegi mane?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-3-2011 02:42 PM | Show all posts
Reply  mortrainey

giler ahh... klu dah bese ngat, cube berkenalan, tanya die asal mane dan nak p ...
ice98 Post at 29-3-2011 11:03


hahahaha haru! jangan buat hal
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 02:48 PM | Show all posts
kite lak terpaksa biasakan diri ek... baik la coco jelly tu, sbb tumpang lalu...
agknye, klu dgr btol2 maybe radio tu bkn terbalik, tp kembali ke zmn dulu sezaman die mati. kot?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 03:32 PM | Show all posts
ilang ngntuk peptg camni bc pasal cik poc wat walkathon...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 06:11 PM | Show all posts
Reply 400# mortrainey

aduyai engko ni mort...citer seram2 belake...  tak dapat kubayangkan isk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2011 12:50 PM | Show all posts
Reply  mortrainey

aduyai engko ni mort...citer seram2 belake...  tak dapat kubayangkan isk
bottombikini Post at 29-3-2011 18:11


apa nak buat, dah pengalaman2 semua tu menakutkan...jap2 lagi aku citer lagi
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2011 02:58 PM | Show all posts
bestla baca citer kt thread ni...

dulu masa kecik2 arwah mak aku penah bawak aku n adik aku berubat. adik aku ni ada sejenis sakit tak serasi ngan nama.  asyik nangis je. arwah mak aku ada pangkal nama raja, arwah bapak aku takde. family arwah mak aku bertegas dpt anak wajib ada pangkal nama Ku.  tp masa aku lahir as anak sulung, aku terlepas. mayb sbb arwah bapak aku segan kot sbb arwah bapak aku ni keturunan pendtg dr indon. kontroversi la jugak, jadi masa adik aku lahir, mmg wajib la letak Ku, tak nak arwah tok long kitorg marah.  tup-tup adik aku sakit...ntahle mayb gelaran Ku tu terlalu berat utk die kot.  

yg aku plak, zaman kecik2 badan aku berkudis buta satu badan.  mcm kene sakit kusta pun ade.  jd nk dijadikan citer, parents kitorg bawak kitorg gi sorg alim ni dan kami diberi 1 pakej tambahan iaitu rawatan tutup hijab. errr rawatan ke? sebab family arwah mak aku ni ada menyimpan saka, dan sebab arwah mak ni anak sulung, jadi arwah risau kot-kot saka tu turun kt kitorg. nauzubillah.... jadi arwah mintak ditutupkan hijab tu semoga kami ni tak lemah semangat atau ternampak benda yg bukan2.  yg aku ingat rawatan tu titik kelopak mata ngan air kosong yg dibaca jampi, pastu air selebihnye raup satu muka.  

adakah rawatan itu berjaya? alhamdulillah smpi skrang aku tak pernah nampak hantu.  dan masa aku matriks aku penah duduk di sebuah bilik yg semua lec kt situ tau berhantu. kalau ade gangguan yg aku terima pun mcm minor je, cth pintu terbukak sendiri, kene himpit tp smpt bangun.  mcm tu jelah.  tp rummet aku mcm2 la gak kene smpi kitorg bersetinggan di bilik org lain.  aku pun ikut la sekali, takkan nk duk bilik angker sorg2 kan?

pengalaman selebihnye aku byk dgr dr org je. aku n adik aku ada semacam satu intuition la. mcm dulu masa sekolah menengah aku suka bercamping. asal ada camping kt mane2 je aku mesti join, jadi suma student kt sek aku suka jemput aku pegi camping nak cukupkan org, n aku gerenti pergi punye. tp ada sekali tu satu camping tu aku tak pegi, walaupun dah diajak tp aku tak pegi. smpi kawan2 pun pelik. rupe2nye suma, SEMUA org yg pegi camping tu suma kene kacau ngan penunggu hutan. masing2 balik sekolah citer pengalaman masing2.  

berkenaan intuition ni, banyak jugak lah aku ikut suara hati. nak kata aku berani, setakat balik dari aktiviti pesta konvo sorg2 dlm pkl 2-3 pg tu dah biasa dah. tp ada waktu tu ntah ngape tetiba aku rasa mcm nak lari, jadi aku larilah selaju mungkin. errr mcm lawak kan? tp aku ikut je suara hati aku sbb aku mmg tak mo nampak apa-apa pun.

selebihnya, wallahualam. aku bersyukur kepada Allah s.w.t kerana melindungi aku dari perkara-perkara yang aku geruni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2011 09:36 PM | Show all posts
bestla baca citer kt thread ni...

dulu masa kecik2 arwah mak aku penah bawak aku n adik aku berub ...
annehuda Post at 30-3-2011 14:58


orang tua2 ckp kalau kita pergi tempat yg kita x pernah pergi dan hati kita rasa semacam, percayalah akan rasa hati kita tu dan blah dari situ..ada sebab kenapa Allah tu berikan kita rasa..baguslah kalau kau lari kan masa tu, kalau kau tak ikut rasa hati entah apa lah yang jadi kan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-3-2011 09:50 PM | Show all posts
citer berikutnya ni terjadi pada kakak aku yg pramugari, masa ni dia baru kerja sebagai pramugari, so bila dia dpt gaji tu dia bwk lah abg2 aku pergi PD cuti gamaknya, aku tak pergi sebab aku masa tu kecik, kira aku ni melopong je lah setiap kali diaorg pegi jalan aku kena tinggal dgn mak aku kat umah..

masa dekat PD, diaorg parking kete kat sebelah pokok ni..pokok ni abang aku kata macam disarung dengan t-shirt merah (bukan ikat tau, disarung mcm org pakai baju tu..) so kakak aku pun ketawalah bila nampak pokok tu, sambil tuding jari dia ckp 'eh eh pokok tu pakai bajulah' pastu abang aku yg sulung nampak mcm ada colok kat sebelah pokok tu, terus abg aku tegur kakak aku ckp jangan ketawa, sbb ada colok sebelah tu, mungkin ada org sembah pokok tu ke kan..then lepas tu diaorg pun balik ke umah..

malam tu kakak aku tido sorang2 kat bilik dia..abg aku yg duaorg tu tido satu bilik, yg abang aku yg sulung tido bawah..masa abg aku tgh tgk tv (dalam gelap) dia nampak mcm kelibat lalu belakang dia then dia nampak mcm bayang terbongkok-bongkok naik tangga..dia ckp dia tak leh nak gerak sebab terperanjat, tak lama lepas tu tiba2 dengar kakak aku menjerit mcm org kena rasuk..dgn aku2 sekali terbangun sebab mcm kecoh2 masa tu..bpk aku pun pegang lah kakak aku sambil baca2 and tanya benda yang merasuk tu kenapa kacau kakak aku ni..benda yang merasuk ckp kakak aku persendakan dia, dia marah lah..tak puas hati..so bpk aku baca mcm2 and suruh benda tu blah, tak lama lepas tu benda tu pun mcm reda tapi tak keluar lagi dari badan kakak aku ni..

bpk aku pun investigate lah apa jadi dekat PD, bila abang2 aku ni citer, terperanjatlah bpk aku ni, bpk aku ckp lain kali kalau nampak benda2 mcm tu jangan tegur..adalah sebab kot org menyembah pokok tu, lain kali diamkan je. abang2 aku pun rasa bersalah dan malam tu jugak bpk aku cari imam kat gombak ni, imam tu lah yg datang dan pulihkan kakak aku..walaupun lepas tu dia dah pulih tapi dia mcm moody je, xnak mandi, xnak makan..duduk kat tepi katil mcm org gile, sampai aku masa kecik tu pun takut nak tegur dia..tak lama pastu benda tu dtg lagi..bpk aku ckp kenapa tak blah blah lagi? dia ckp sbb dia suka kat kakak aku..dah pulak! pening gak bpk aku nak keluarkan benda alah tu dari badan kakak aku ni, byk jugaklah tempat pegi berubat especially bomoh2 (bpk aku jahil lagi masa tu) last2 imam kat gombak ni bwk bpk aku jumpa ada seorang imam dari serdang, dia ni tak payah pegang2 ke apa..dia terus baca ayat quran kat telinga kakak aku terus kakak aku ni mengamuk2, campak barang semua..tapi sebaik je dia habiskan ayat quran tu, kakak aku terus lemah & tertido dan alhamdulilah lepas tu ok balik..

bila dah sihat tu bpk aku tanya apa yg dia nampak sebelum dia kena..dia ckp dia nampak cik langsuir berbaju merah dtg setiap malam menaiki tangga umah kami ke bilik dia..and everytime dia bukak mata, dia nampak benda tu berdiri atas katil sambil merenung tepat kearah dia..dan sebab tulah dia menjerit2 dan terus kena rasuk..semenjak kes tu, bpk aku pesan kat dia, kalau nampak apa sekalipun jangan tegur..sebab benda2 ni tak suka ditegur apatah lagi diketawakan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2011 07:38 AM | Show all posts
isk cuak aku dgr cerita nih..mmg selalu nmpk pokok2 (selalunya besar dan tua) tu ada org letak mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2011 09:07 AM | Show all posts
Post Last Edit by ice98 at 31-3-2011 09:14

Reply 409# mortrainey

mase kecik ice slalu ikut arwah abah pegi buat plumbing. pernah nampak satu pokok ni, semakin lama pandang, makin rase takut... padahal pandang dr jauh je. taknak pandang, tp nak jugak pandang....
perasaan takut tu mmg tak leh lawan smp ketar2 badan laa... mnyorok kat bawah seat van pon tak ilang rase takut, last2 pegi kat abah....  abah bawak balik. lega rasenya.
Esoknya nak ikut lagi, tp abah tak bagi....
lepas abah kluar tu, mak ada ckp... "huh! teruk awok mengigau malam tadi yek? nak kate base siam, bukan... nak kata base kita jauh sekali. mmg mak ngan abah kau tak paham laa..."

smp skrg aku pelik camane mak aku kate aku ngigau, tp padahal aku rase aku tido lena je.. bgn pagi cam bese...
mmm....terima kasih pada mak ngan aboh sbb susah payah jaga.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2011 05:59 PM | Show all posts
isk cuak aku dgr cerita nih..mmg selalu nmpk pokok2 (selalunya besar dan tua) tu ada org letak mcm2: ...
tmx_elmo Post at 31-3-2011 07:38


kalau nampak buat x tau je jgn tegur2..karang jadi mcm ice..ckp bahasa siam..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2011 06:00 PM | Show all posts
TT update.......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2011 06:02 PM | Show all posts
TT update.......
Slasher^^Buzz Post at 31-3-2011 18:00


karang aku smpai umah aku update ye slasher..sabor
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2011 06:04 PM | Show all posts
karang aku smpai umah aku update ye slasher..sabor
mortrainey Post at 31-3-2011 18:02


okey.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2011 06:04 PM | Show all posts
Reply  mortrainey

mase kecik ice slalu ikut arwah abah pegi buat plumbing. pernah nampak satu po ...
ice98 Post at 31-3-2011 09:07


ice, arwah bpk aku ckp pokok2 ni kalau derang buat mcm tu pakaikan baju ke apa ke..ada dua sebab..
satu pokok tu ada penunggu dan satu lagi ada kaum keluarga derang yg meninggal accident langgar pokok atau sebagainya..
tu sbb kekadang ada pemberian diberikan colok lah, buah-buahan lah, pau pun ade kdg2..
teringat pulak aku pokok besar depan jln tun razak kat ipoh berhadapan dgn sekolah guru nanak..makcik aku dok area situ..tol2 depan pokok tu..dah tebang kalau x silap..tu pun sebelum tebang mcm2 ustaz kena panggil..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2011 07:49 PM | Show all posts
Reply 416# mortrainey


    oooo camtu..teringat lak aku masa kecik2, naik beskal pastu jumpa buah oren sunquist (tapi yg plastik punya la)..jumpa bawah pokok besar. dekat2 ngan buah tu ada la colok2 suma. aku pon tanpa rasa segan silu pegi kidnap buah2 tu bwk balik konon nak dibuat mainan kekeke. siap kayuh beskal laju2 lagi takut org nampak aku mencuri sampai umah, mak aku tanya mana dapat buah mainan tu. bila aku ckp aku kutip kat bwh pokok besar, terus mak aku suh buang. tapi sbb ku innocent kot, takda la pulak jadi apa2 kat aku
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2011 09:28 PM | Show all posts
baru2 ni aku blk rumah aku di gombak, umah tu pun kosong lepas baru renovate, anak buah aku nak dok situ lepas dia kawin nanti..dlm masa aku pusing2 kat dlm umah tu, aku teringat satu cite yg pernah dua org kakak aku alami..citer dia mcm ni..

kakak aku yg sulung baru lepas lahirkan anak dia yg no 2, so dia blk umah mak bpk aku sebab nak berpantang kat situ, aku masa tu umur 8 tahun..seronok pulak anak2 buah aku balik so boleh main2 dgn baby & anak buah aku yg sulung..satu hari anak kakak aku yg sulung tido dgn aku kat bilik mak bpk aku..tinggallah kakak aku dgn baby dia kat satu bilik & kakak aku yg pramugari tu kat bilik sebelah..abg2 aku tido bwh sbb nak bagi kakak aku dok bilik derang. .

kakak aku ckp baby dia nangis je masa tu, panas kot jadi kakak aku bukak tingkap..tapi dia menangis lagi so last2 kakak aku tak leh tido..sedang dia dodoikan baby dia tu, dia terdengar mcm suara pmpuan menangis teresak2..dia ingat jiran belakang sebab masa tu jiran belakang umah aku kerap gaduh dgn laki dia, siap kena tumbuk pukul semua dgn laki dia, so kakak aku ingat jiran belakang ni gaduh lagi lah kan..kakak aku pun buat x tau je tapi makin lama makin dekat pulak bunyi menangis tu dekat dengan tingkap bilik kakak aku ni..kakak aku pun apa lagi cepat2 tutup tingkap tu..

tiba2 tingkap pintu bilik dia kena ketup tok tok tok..byk kali pulak tu..kakak aku pun tak leh nak berganjak terkaku kat situ, dia terus peluk baby dia sambil pandang tingkap yg tertutup tu dia nampak lah bayang mcm terapung kat luar tingkap menunggu masa kakak aku bukak tingap tu..last2 kakak aku pun bacalah apa dia tau dan terus bayangan terapung kat tingkap tu mcm lesap..tapi dlm 5 saat mcm tu benda tu mengilai kuat dan hilaian dia tu tiba2 sayup je mcm benda tu terbang lah kan..mula2 kuat pastu sayup sampai tak kedengaran lagi..

tak lama pastu kakak aku yg sorang lagi masuk bilik kakak aku yg sulung, dia ckp dia pun dengar jugak tapi yg paling best dia bukak tingkap seluas alam dan masa dia jenguk kepoh2 nak dengar konon jiran gaduh tu, dia ternampak cik pon sedang terapung diluar tingkap kakak aku yg sulung tu..so dia pun cepat2 tutup tingkap..lepas je dia dgr bunyi mengilai, terus dia lari ke bilik kakak aku yg sulung ni...dah dua-dua si penakut ni mengetuk pintu bpk aku..citer kat bpk aku apa yang terjadi semua..bpk aku pun bising, malam2 bukak tingkap, tak pasal2 je..nasib baik tak masuk ke apa benda alah tu..last2 semua sekali tido dalam satu bilik.

esoknya, masa aku sarapan nak pegi sekolah, aku dgr lah kakak aku ni cite, dia ckp bunyi mengilai pontianak ni tak sama mcm yg selalu kita tgk kat tv..lagi mendayu, lagi seram bunyinya..ish! sampai skrg aku xleh nak bayangkan mcmanalah agaknya bunyi hilaian benda alah tu..korang pernah tak dengar bunyi benda alah tu mengilai? kalau ada yg pernah betul ke bunyi dia lain daripada yang selalu kita dengar kat tv or wayang? saje nak tau..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2011 02:09 AM | Show all posts
kalau nampak buat x tau je jgn tegur2..karang jadi mcm ice..ckp bahasa siam..hehe
mortrainey Post at 31-3-2011 17:59



woi..woi... ngate aku yek?!


tak paham camane kate nmpk mcm pakai baju? ice nmpk pokok tu mcm bentuk gergasi....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-4-2011 05:52 PM | Show all posts
woi..woi... ngate aku yek?!


tak paham camane kate nmpk mcm pakai baju? ice ...
ice98 Post at 1-4-2011 02:09


hahaha jgn mare ice
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 07:29 AM GMT+8 , Processed in 0.088849 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list