CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mortrainey

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
Post time 24-3-2011 10:23 AM | Show all posts
Reply 378# mortrainey


    takuttt....
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2011 12:32 PM | Show all posts
ok I'm bek! hehehe

citer ni psl sepupu aku (tua 6 tahun dari aku) masa ni raya ke 3 dia nak balik ...
mortrainey Post at 23-3-2011 20:26



   mak aii...seramnye...tak dapat ku bayangkan kalau die cabut betul2 kepala tu...
cik pon ni pun...kalau nak kaco tak payah la nak cabut2 kepala...adoyai...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2011 12:59 PM | Show all posts
pastu kawan dia ni tiba2 ckp 'kenapa? takut ke...' slow je suara dia ckp mcm tu. sepupu aku diam lagi..dia baca lagi ayat2 dlm hati..pastu kawan dia cakap 'tak boleh nak baca ayat dengan betul kan? kau takut dekat aku kan..?' s
mortrainey Post at 23-3-2011 20:26



oke...kompem klau time ni aku kat tmpat sepupu ko 2,da basah seat terkucil dlam suar...seram wehhh...ngn suara dia yg slow mnja 2...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2011 01:57 PM | Show all posts
ishk....mcm lego plak...boleh main cabut2 kepala....adeih....
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2011 05:05 PM | Show all posts
sib baik cousin ko leh fokus lagi driving, kalo aku hagaknye tah kemane mane hala peginyer
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2011 10:34 AM | Show all posts
seram gile aku dok bayangkan kawan sepupu kau tu dok renung sepupu kau sambil tersengih2
dah la kat highway...malam pulak tu
tapi byk kali dgr citer kalau drive kat highway waktu malam org nampak kabus tebal
lepas tu start la ada benda ikut/kacau
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2011 12:07 PM | Show all posts
sib baik cousin ko leh fokus lagi driving, kalo aku hagaknye tah kemane mane hala peginyer
Emynz Post at 24-3-2011 17:05



    hahh tu la alhamdulillah masih boleh lagi fokus mandu..... klau juliet tekan break mngejut dah kot
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2011 12:47 PM | Show all posts
terketor2 tgn nie nak scroll cter tu..dasyatttttt....
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2011 02:09 PM | Show all posts
eeeeeee seramm..
bile bace meremang bulu roma
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2011 03:13 PM | Show all posts
peh! cara cik pon kacau mcm balas dendam je.......memang sambutan hari raya ke 3 yg terhebat huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2011 04:23 PM | Show all posts
tu ler kan, kalau aku lah aku cabut je, tapi kesian pulak baby kat belakang yg tgh tido tu, tu sbb dia teruskan memandu sbb terfikir baby tu je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2011 04:35 PM | Show all posts
citer berikutnya pasal sepupu aku tu jugak, aku panggil dia kak L sbb dia lagi tua dari aku. menurut bpk aku kak L ni semenjak dia kecik dia ada kebolehan merasa kehadiran benda halus, boleh communicate & boleh nampak benda2 alah tu. bila dia berbelas tahun, mak dia (makcik aku) nak buang kebolehan dia ni, siap bwk jumpa bomoh la, ustaz lah sbb xmo anak dia ni leh nampak benda2 tu..

last2 jumpa satu ustaz kat kedah yang tutup hijab dan rasa dia supaya x leh nampak benda2 ni..lagi satu sebab mak dia nak buang kebolehan ni sbb kak L ni nak masuk sekolah sains, so xmo lah dok kat asrama nampak benda mcm2 kan..so semua org ingat kebolehan dia tu dah xde namun sangkaan sangat meleset..

masa dia first time masuk sekolah sains ni xde apa2 gangguan sangat, tapi bila masuk bulan kedua, dia rasa one kind esp bila tido waktu malam..dia dengar mcm ada bunyi orang seret something kat corridor, dia mmg x leh tido tapi dia pejamkan jugak mata dia, makin lama makin jelas and bunyi tu macam seret kotak kayu, kak L ni terfikir lah adoii keranda ke yang benda alah tu heret tu..melalui pengamatan dia, benda ni mcm stop kat setiap bilik..srettt..srettt stop sreeeet sreeeet stop..and benda tu bunyi lagi dan stop kat bilik dia (aku x sure bilik ke dorm lupa pulak rasanya bilik kot)

pastu dia ni dok menggigil2 bwh selimut sambil mata pejam, tapi dia kata dia dapat rasa benda tu masuk dlm bilik dia and mcm jenguk muka dia tu kat muka Kak L ni. Kak L ni ckp cubalah bayangkan dapat rasa muka benda alah tu betul2 atas muka dia so dia pejam je mata dia, dalam hati dia baca mcm2..

pastu benda tu blah..bunyi lagi sreeet sreeeet...sampailah bunyi tu sayup je kedengaran. beberapa saat kemudian, kawan kat katil sebelah ckp 'eh L? kau tido ke?' kak L ni ckplah tak..then kwn dia kata 'aku citer kat kau, kau buat dek je kan..aku ingat kau dah tido' kak L ni pun macam heran lah..citer ke apa? dia x dgr pun kwn dia citer apa sbb senyap je sebelum bunyi sreet sreeet tu..

esok pagi, dia citer lah kat kawan dia, kawan dia kata dia x dengar apapun, dlm gelap2 tu dia bercerita dekat Kak L ni mula2 kak L ni respon lama2 kak L ni mcm senyap, so dia ingat kak L ni dah tido..kak L ni pun rasa hairan, kalau kawan dia x dengar then apa yg dia alami tu apa? adakah dia termasuk dlm twilight zone & dia sorang je yg alami?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2011 05:19 PM | Show all posts
jalan citer TT mmg syok.... sng paham. even ice tinggal sorg2 kat opis nih, ttp gegeh melayan... takut2 gak... hehe...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-3-2011 05:57 PM | Show all posts
jalan citer TT mmg syok.... sng paham. even ice tinggal sorg2 kat opis nih, ttp gegeh melayan... tak ...
ice98 Post at 25-3-2011 17:19


ice, jgn takut..bila kita takut kan setan2 ni diaorg lagi suka & bermegah diri..arwah abah saya selalu pesan dulu, kalau rasa takutkan setan baca auzubillahiminal syaiton nirajim..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2011 02:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by tmx_elmo at 26-3-2011 14:26

TT, sy tumpang cita sy kat sini leh? Selama ni sy SR ja kat Cari ni hehe. Ni baru tergerak hati nak menaip

Ni cita BF sy (janganlah dia baca forum ni haha). Arwah bapa dia ni dulu tok kadi kat bandar ni. Antara golongan alim2 kat kampung dia juga la. Skang ni hanya tinggal sorang dua ja dari kelompok arwah bapa dia ni. Lain2 semua dah arwah. Tua2 dan veteren dah.

Bf aku ni dulu masa kecik2 dia cita yg dia ni leh nampak benda2 ni (hmm bukan dari alam nyata la kiranya). Tapi masa tu dia kecik2 lagi, jadi dia igt, apa yg dia nmpk tu adalah sebahagian dari dunia nyata la. Jadi dia takda la nak takut ke apa. Kadang2 dia nmpk  “org” lalu lalang la tapi manusia keliling buat tatau ja mcm tak wujud ja “org” ..haa bf aku ni sgt laa rapat dgn arwah bapanya. Kira gi mana2 mesti dia ngekor

Ada satu pengalaman dia, kat umah lama dia ada satu pokok besar (kira pangkal pokok tu pon 2 3 pemelok orang juga). Hari tu dia tunjuk kat aku pokok tu masa kami lalu depan umah lama dia tu. Masa ni la dia cerita.

Masa kecik2, dia selalu nmpk ada 3makhluk hitam tapi bentuk mcm manusia, duduk mencangkung berpelok lutut kat bwh pokok tu. “diorang” ni senyap ja duk situ. Diorang dok situ sambil muka mengadap bwh. Selalu dia nmpk. Boleh kata hari2. Dia igt mmg ada manusia duduk situ jadi dia tak cita la kat sapa2. Tapi satu hari ni masa dia lalu ngan arwah bapa dia, dia ckp kat bapa dia “ayah, napa diorang ni suka duduk sini? Diorang buat apa?” pastu bapa dia ckp “org mana? Kat mana?” . jadi bf aku ni bwk la bapak dia kat pokok tu, diorang berdua berdiri betul2 kat depan 3 makhluk ni (yg masih dlm keadaan mencangkung tu ). Bf aku ni siap tunjuk2 jari dia kat makhluk ni dan ckp kat bapa dia “ ni diorang ni..depan ni” masa tu bf aku ckp bapa dia senyap ja..

Lepas kejadian tu, arwah bapa dia bwk bf aku ni gi jumpa salah sorang kwn arwah (kira dari kenalan arwah yg alim2 juga). Dia tatau apa yg arwah cerita kat kwn dia ni. Pastu kwn arwah yg ustaz ni ada baca sumthing kat bf aku ni (kalau tak silap aku juga, ada ustaz ni sapu muka dia kot..tak hengat hehe)..

Haa sejak dari hari tu, bf aku ni takda dah nmpk apa2 mistik ke apa. 3 makhluk bwh pokok tu pon dia tak nampak dah sejak hari tu. Bila dia dah dewasa, baru dia teringat kaitan dia jumpa ustaz ni ngan keadaan dia skang yg dah tak nmpk dah benda2 pelik ni walaupon kdg2 dia leh rasa sumthing kat umah or anywhere.

Bf aku ni pon jenis berani (yelah kan sbb dia tak nampak apa2 yg mistik hehe). Kalau aku jalan2 ke dgn dia, malam2 drive kat highway ke aku tak kisah sgt haha..pengalaman drive memalam ngan dia ni pon ada cita gak..nnt2 la aku cita kalau ada yg berminat. Dia dah ajak aku gi makan ni..lapo. nak gi siap2 dulu..

Nnt2 aku teringat aku cita lagi apa2 kisah yg menarik..tu pon kalau TT tak amok kat newbie mcm aku ni huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2011 10:37 PM | Show all posts
ice, jgn takut..bila kita takut kan setan2 ni diaorg lagi suka & bermegah diri..arwah abah saya  ...
mortrainey Post at 25-3-2011 17:57

  thankss mort... ade citer terbaru tak? ice dah bookmark umah mort nih....
mort ade bakat dlm bidang penulisan ar ice rase...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 10:00 AM | Show all posts
any update??
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 10:57 AM | Show all posts
kat umah sewa dulu masa aku kecik2 ,  aku  pun pernah nmpak satu  makhluk yg tinggi besar, duduk mencangkung peluk lutut dgn tocang tinggi , berkeadaan telanjang , mata yang merah  tgh memandang tepat ke arah aku. .masa tue lenjun woo katil aku,mmg tak leh gerak mata aku mcm ditarik2 supaya nengok dia jew,
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 05:04 PM | Show all posts
yg ice pernah nmpk kat utan belakang umah ice tu rupa org. tgh malam gelap gelita, ice terjaga dr lena, pintu bilik tak tutup, nmpk tingkap dapur terus menerus dr lam bilik tu... ice tengok btol2 kompem cam ade bentuk lembaga bersaiz lebih kurang 2 kaki melekat dan diselaputi dengan akar pkok... die takde rambut... pndg je ice...
time tu ice tau bace alhamdulillah, Qulhuallah ngan Qul a'uzubirobbinnas... ulang2 smp benda tu gugur, tak smp due minit rsnya,  terdengar azan subuh...
yg peliknya, esok mlm ice try tengok kat belakang dapur, confirm gelap tak nmpk ape2... camane ice leh nmpk lembaga tu smp paras pinggang die. smp sekarang ice tak bgtau parents...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-3-2011 08:33 PM | Show all posts
Sorry lama x update, sibuk sikit ada kenduri, sempat gak aku mengumpul cite2 seram dari cousin-cousin aku..kebanyakkan derang ni lagi tua dari aku, jadi pengalaman derang ni byk since most of them belajar di Asrama...

Citer berikutnya mengenai pengalaman cousin aku Kak M, dia ni belajar di salah satu skolah asrama penuh yg terkenal dgn pencapaian akedemik masa zaman tu, diaorg ni malam2 je mesti kena belajar kalau xde class tambahan cikgu2 galakkkan derang belajar kat bilik atau dimana..kalau waktu biasa derang belajar smpai kul 10..tapi kalau waktu time nak dekat exam derang belajar smpai tengah mlm..

Kak M ni dia ada radio kecik kat sekolah, agak pelik cikgu tak rampas sebab bpk Kak M ni dato dan selalu derma utk kemajuan kat sekolah tu, disebabkan tulah Kak M ni dpt hak istimewa sikit kat situ..dia kalau belajar pulak kena ada radio..satu malam ketika half of dia punya dormmate belajar kat tempat lain, Kak M dan 3 orang kawn dia buat study group kat dorm diaorg, disebabkan cuaca panas, dia org pun bukaklah pintu semasa belajar tu..kawan2 dia pun mcm dia, nak belajar kena dengar lagu..

Dlm kul 11 lebih mcm sedang diaorg belajar dan dengar radio tiba2 lagu yang keluar kat radio tiba-tiba jadi backwards. diaorg pelik la..apahal pulak lagu tiba2 jadi backwards kan? salah radio station ke? tiba2 derang dengar bunyi Thummmp! Thummmmp! Thummmp! bunyi tu sayup je lama2 makin kedengaran agak jelas dan mcm menghampiri pintu dorm derang tu..derang pun takutlah..bunyi apa pulak yg mcm bergegar-gegar tu kan..

Lagu kat radio semakin laju backwards dan bunyi tu semakin hampir, keempat2 derang pun apa lagi mata masing2 memandang ke pintu dan waktu tu lah derang nampak Pocong sedang melompat2 melepasi dorm derang. Derang pun menjerit sekuat hati sambil berpelukan. Kak Em kata, lepas je benda tu lalu, terus lagu kat radio jadi biasa balik..jeritan derang tu punyalah kuat sampai dengar ke bawah. warden pun dtg dgn pelajar2 lain cakap apasal..derang pun citelah..dah masing2 semua dok takut dan tido satu dorm beramai2 termasuk wardennya sekali haha..

kata kak M benda tu berlaku banyak kali juga..selalunya kalau lagu dah mula backwards kat radio, derang akan cepat2 tutup pintu dan pegang yasin sorang satu sebelum dok peluk ramai2..benda tu akan lalu je tapi idak lah pulak menakutkan derang ni..lama kelamaan derang pun dah biasa, bila dengar lagu backwards je, derang dah tau apa yang perlu dilakukan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 08:59 AM GMT+8 , Processed in 0.080625 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list