CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 215156|Reply: 544

Koleksi Cerita2 Hantu Keluarga Aku

    [Copy link]
Post time 14-2-2011 01:36 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by mortrainey at 23-2-2011 19:35

Sori aku buat thread baru sbb x tau nak post kat mana memandangkan aku ada byk cite2 hntu peribadi yg berlaku kat keluarga aku. Keluarga aku ni pelik sikit sbb bpk aku, adik bradik aku & anak2 buah aku yg lain selalu encounter benda2 mcm ni..cuma mak aku ngan aku je x pernah lagi lalui benda2 menyeramkan (aku pun x tau nape) so kat sini aku nk citer benda2 yg terjadi kat ahli keluarga aku dari dulu smpai skrg..so aku cite yg plg latest terjadi smlm

14.02.2011

citer ni tjadi kat anak buah aku (lelaki) yg suka blk lewat mlm..kakak aku (mak dia) slalu nasihatkan dia jgn blk mlm2, tp dia degil, maklumla budk lelaki kan..anyway, lepas dia lepak ngan kwn2 dia kat KL smlm dia decided blk umah wlaupun masa tu jam dh menunjukkan hmpir 5pagi, tp dia nk blk gak (dia tinggal dgn kakak dia kat apartment di jln kucing) katanya..dlm prjalanan blk mmg xde kete langsung masa tu yelah pgi kan..tiba2 masa dia drive dia rsa smcm..meremang je..and disusuli dgn bau busuk, busuk amat sgt, katanya bau smpah x buang seminggu pun x busuk mcm tu..dia dah mula suspen sbb teringat cite2 kakak aku yg ckp klau bau busuk tiba2 tu benda alah tu lah kan..so dia buat x tau je n terus drive..

dlm prjalanan, masa dia lalu taman wahyu, ada tnah perkuburan kat situ..tup-tup bila lalu je situ pintu kete blkg belah kiri terbukak luas dgn sndirinya..ternganga..terkejutlah anak buah aku nih! panik betul dia masa tu tp masa pintu terbukak tu bau hilang tu pun terus hilang..dia baca ayat dlm hati and terus stop kat petrol station utk tutup pintu tu..masa dia nk tutup..baru dia perasan yg pintu tu on child lock maknanya mmg xleh dibukak..so mcmana leh bukakkan? so dia pun tutup cepat2, masuk kete & drive blk..spjg prjalanan tu xde apa berlaku cuma dia rasa cuak & meremang2 masa drive..

nak dijadikan cite, apartment ank buah aku tu visitor parking kat tingkat atas skali, tmpt parking dia dah ada org cilok, so kenalah dia parking kat bumbung tingkat atas..dia dah rasa smcam blk masa tu mcm ada benda je kat belakang dia..dia pun berdesup lari turun tngga menuju ke block dia..slalunya ada pak guard dok situ skali smlm xde plak..anak buah aku pun mls nk tunggu apa, dia terus swipe card and dan dan tu jgk lampu lobby terpadam semua! dia terkejut lah..menggigil-gigil katanya..dia jengah keatas lampu umah orang smua psng..tpi nape plak loby blackout? so dia x fikir pjg..dia x jadi masuk & lari ke block sbelah..nasib baik ada pak guard, dia pun lepaklah dgn pak guard smpai kul 7.30 pg td..bila dah siang, barulah dia masuk dgn org2 lain sampai ke umah...kakak dia (anak buah aku lagi satu) terkejutlah tgk muka adik dia yg pucat lesi ni..ingat gaduh ke apa ke kan..skali tanya dia, dia citelah apa yg berlaku kat dia..dah anak buah pmpuan aku plak jadi takut..skrg ni memandangkan kakak dia gi keje, anak buah aku tu x berani tido situ sorang2, dia pg umah kwan dia tumpang tido kat situ..kesian..smpai skrg menggigil ketakutan..itulah yg terjadi kat dia padahal slama ni dialah yg plg x percaya benda2 halus mcm ni..

ok smbung lagi citer lain jap lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 01:47 PM | Show all posts
Reply 1# mortrainey

salam mortrainey
thanks sbb share kat sini..
mmg best dn seram...
carita lagi yer...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 01:51 PM | Show all posts
best citer rainey ...

tunggu sambungan dengan sabar ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 01:56 PM | Show all posts
citer yg berikutnya baru diceritakn td oleh kakak aku, benda ni berlaku kat batman suami dia (pembantu pegawai tentera dipanggil batman) pembantu suami dia ni boring xde benda nk buat masa cuti, jadi dia ajaklah kawan dia memancing kat kolam ikan yg kat ampang tuh..masa dia tgh memancing smbil borak2 dgn kwn dia sklai derang terdgr bunyi dari jauh mcm bunyi anjing melolong tp katanya pelik sikit sbb nak ckp mcm anjing pun bukan tp mcm bunyi lolongan..dia pun x fikir apa terus smbung mancing...

tiba2 taukey tmpt tu ckp 'dik,err nak tutup lah tmpt ni..nk tutup awal' taukey tmpt tu ckp dgn suara terketar2..pembantu abg aku tu pun pelik jgkla nape nak tutup awal kan..tp dia ikutkan jelah..kemas2 brg pastu naik motor nk balik..dia ni yg tukang bwk motor, kwn dia lak bonceng kat blkg..masa keluar dari tmpt tu x smpai 5 minit kemudian, taukey tmpt tu laju je bwk moto potong derang mcm tergesa-gesa..peliklah derang..pesal abang ni kan laju semacam je nak kejar apa..

dlm diaorg fikir2 tu, terdengar lagi bunyi lolongan tu..kali ni bunyinya dekat je..kwn yg kat belakang dah cuak, dia tanya 'eh bunyi apa eh tu?' pembantu abg aku ni x balaslah dia diam je, sbb dia ckp org tua2 kata x baik menegur..makin lama makin kuat bunyi tu..yg kwn dia pandang kiri nak cari bunyi tu..yg dia plak pndang kekanan..masa dia pandang tu..jeng jeng jeng...dia ternmk sesuatu dibus stop berdekatan dgn zoo negara tu..terkejut gila dia bila dia ternampak pocong yg berdiri tegak memandang ke arah dia..dia pun x fikir apa dah terus pecut laju x toleh2 dah..smpai lah kat depan, dia ternmpak taukey kolam tu kat tepi jalan..dia pun slowkan motor, tanya klau abg tu ok sbb abg tu nampak mcm pucat giler siap berenti moto tepi jalan..

'abg ok tak ni?' dia tnya..abg tu anggukkan kepala dia..'abg nmpak tak apa sya nampak tadi? tu sbb ke abg pecut laju?' pembantu abg aku ni tanya..pastu taukey ni jawab 'sbnrnya bila aku dgr bunyi tu aku tau dah benda tu nak dtg, tu sbb aku nk tutup awal!' 'tapi bang,bunyi tu jauh lah bang' skali abg tu ckp 'org kata kalau bunyi jauh, dia dekat..kalau bunyi dekat dia jauh!'

so pembantu abg aku ni rsa seram..dia pun terfikir..kalau bunyi dekat jauh, kalau bunyi jauh dekat..kalau bunyi tu dekat masa naik motor dan benda tu muncul kat seberang jalan, cuba bayangkan bunyi jauh masa kat kolam..agak2 dekat mana benda tu berdiri dgn derang...kan?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 02:19 PM | Show all posts
seram siot cite2 ko nih.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 02:23 PM | Show all posts
Reply 1# mortrainey


mmg btoi2 best dn seram...
cer citer lagi dan lagi.......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 02:27 PM | Show all posts
Post Last Edit by mortrainey at 14-2-2011 14:30

citer yg berikutnya trjadi kat kakak sulung aku & anak bongsunya, cite ni trjadi masa derang tinggal kat kem di penang...hari kedua kakak aku tinggal kat situ, jiran2 dia slalu tnya soalan pelik 'mcmana? boleh tido kat umah baru?' kakak aku ckplah ok je lena tido..kakak aku citer waktu tido derang xde benda pelik berlaku..tetapi yg selalu berlaku benda pelik masa siangnya..

nak dijadikan citer, kakak aku ni malas berkemas sbb ada pembantu yg slalu kemas utk dia, tiba2 hari tu dia rajin plak nak mengemas..sedang dia menyapu2 lantai, bila tiba kat ruang tv kat tingkat atas, dia ternampak helaian2 rambut yg pjg-pjg...mula2 dia x fikir apa sbb anak dia sorang lagi pun bela rmbut pjg, tapi tiap2 hari jugakla dia nmpak helaian rambut tu atas lantai..satu hari anak buah aku yg rambut pjg ni gi potong rmbut sbb skolah dah nka start kakak aku x bg dia simpan pjg2..hari berikutnya kakak aku jumpa lagi helaian2 rmbut ni kali ni merata2 kat lantai bilik tido dia, kat dapur, bilik tido anak2 dia..dia pun rsa cuak..eh anak aku dah potong rmbut..xkanlah rambut dia..kakak aku terfikir masa tu..so dia pggl la anak dia sorang lagi..dia ckp..'eh tgk ni, rambut sape ni..ni mesti rmbut kakak kau..' pastu anak buah aku ckp 'bukan ni..ni rmbut pjg giler ni mama!' derang siap ukur tu..pjg giler mengalahkan rmbut pjg paras pinggang!

bila abg ipar aku blk dari keje, dia citelah..abg ipar aku marah dia sbb pegang rmbut tu, katanya buang je, jgn usik lain kali..entah rmbut sape kan..so esoknya tu terjadilah sesuatu...bilik master bedroom kakak aku ni besar, dah masuk waktu solat, dia pun pegi ambik wuduk kat toilet, anak dia yg paling bongsu (tak silap aku masa tu umur dia 6 tahun) duduk atas lantai bilik tido kakak aku tu..kakak aku yg tgh ambik wuduk ni x tutup pintu toilet..tiba2 dia dgr anak bongsu dia ckp something tp dia tak menyahut..bila dia keluar, dia terperanjat tgk anak bongsu dia ni dah duduk atas katil muka pucat semacam..dia pun tanya kenapa?

anak buah aku ni ckp 'tadi masa tgh main tiba2 ada 'aunty' rmbut pjg baju putih lalu kat tepi dia..kakak aku pun terperanjatlah! dah la dia dua beranak je masa tu sbb yg lain2 ke sekolah..dia pun terus peluk anak dia and duduk kat tengah katil siap warning benda tu 'aku makhluk allah, kau pun makhluk allah, tempat ni tempat allah, tanah allah, kita semua menumpang di tanah allah, kalau kau pun menumpang disini, kau jangan kacau keluarga aku lagi!' pastu dia terus solat, doa dan sejak tu dah xde lagi dah jumpa rmbut atau benda2 pelik berlaku kat situ..

kata kakak aku, padanlah selama ni dia solat, dia rasa mcm ada benda berdiri dekat kat belakang dia..even kalau dia rukuk pun dia mcm terlanggar benda kat belakang padahal mmg xde apa pun kat belakang..tapi sejak kakak aku warning & diadakan bacaan yasin, benda tu pun dah xde dah menganggu lagi dah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 02:31 PM | Show all posts
sambung le be' cite ko ni....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 02:33 PM | Show all posts
Reply 4# mortrainey


    suspen + seram2 kuching ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 02:35 PM | Show all posts
aduh..byk lagi ekceli..karang korang boring lak baca cite seram2 kucing aku nih
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 02:36 PM | Show all posts
nice story TT....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 02:44 PM | Show all posts
Reply 7# mortrainey


wahh...teruja nak lagi.....sharelah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 02:46 PM | Show all posts
Reply 10# mortrainey


    xlah, sure xboring...makin sronok...citerlah lagi....best shingga mencengkam kalbu....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 02:53 PM | Show all posts
Post Last Edit by mortrainey at 14-2-2011 14:57

Citer berikutnya terjadi kat kakak aku yg no 2, dia ni dulu keje pramugari, skrg dah pencen jaga anak2 kat umah hehe..anyway, dia citer satu hari dia nightstop di KK dan cabin crew semua dpt menginap disebuah hotel terkenal di KK (xleh ckp lah nanti kena saman kan) ni first time dia night stop di KK, dia agak pelik napelah cabin crew yg lain xmo naik2 bilik derang bila dpt card access instead derang dok lepak kat coffee house dulu..sbb dia penat sgt dia pun naiklah walaupun kwn2 dia yg lain soh dia lepak dulu kat bawah.kata derang nanti dah lepas kul 12, kita naiklah sama-sama..kakak aku degil xmo tunggu, nak naik sbb bdn dah letih sgt...

dia pun naiklah ke tingkat sekian..berjalan smbil tarik beg and pening2 sbb letih sgt..dlm masa dia penat2 tu dan sampai ke pintu bilik dia, dia ternampak mcm ada pmpuan berdiri kat luar pintu bilik paling hujung..dia ingat minah mana lah kan..terkunci pintu ke, gaduh dengan laki ke apa..dia pun pandanglah sekali lagi kali ni to her horror, dia ternampak pmpuan yg tinggi sama tinggi dgn pintu, pakai mcm baju kurung putih dan berambut pjg diri tengah senyum 'menawan' kearah dia..bukan tu je, dia mengamit-gamit tangannya kearah kakak aku sambil tersenyum dan mengangguk-anggukkan kepala dia..mcm panggil dialah..

kakak aku pun apa lagi..dia terus masukkan card access tu tergopoh gapah..tak hijau2 pulak lampu pintu tu..merah je, dalam masa yg sama dia terdengar benda tu panggil dia 'miss..miss..'
makin lama makin dekat bunyi suara tu, dia mmg x toleh dah..dia masukkan lagi card tu sekali hijau terus dia masuk bilik terus tutup pintu..katanya masa tutup pintu tu dengan ekor mata dia nampak benda tu mcm dah kat depan pintu bilik dia..dia pun apa lagi..dia terus bukak tv, bukak radio sbb nak bising2kan bilik dia..dia terus call operator suruh operator kat reception ni panggil kawan dia kat coffee house ni..

x lama kemudian, kawan2 dia dtg bilik dia, derang pun bukak citer yg hotel tu terkenal dengan hantu perempuan jepun bunuh diri dengan terjun dari balcony kat bilik hujung tu..memandangkan derang semua dpt bilik kat same floor..ada staff kat situ dah warning derang masuk hanya lepas kul 12tgh mlm sbb time tu hantu tu merewang2 kat floor tu..kakak aku pun maki hamun la kawan2 dia sbb x bgtau diakan..sejak aritu kalau dia kena nightstop lagi kat KK dia mmg lepak dgn kwn2 kat coffeehouse kat bawah, walaupun dpt bilik floor lain, tapi dia tetap nak duduk kat bawah sbb takut terjumpa lagi hantu yg mengamit-gamit tu...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 03:06 PM | Show all posts
haiii..mmang pandai karang citer.... bleh wat novel hantu terlaris dipasaran...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 03:06 PM | Show all posts
Reply 14# mortrainey


    sepanjang pengetahuan TT, so far antu pompuan tu ada  ganggu penyewa otel sampai kene rasuk ke apa ke tak.....?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 03:07 PM | Show all posts
Reply 14# mortrainey


    citer2 nie...real of the story family ke.... opppsss sorry
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 03:07 PM | Show all posts
bila nak sambung ni???
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 03:10 PM | Show all posts
Reply 17# MakYung


    apa kata pm TT dan mintak nama dan alamat otel kat KK tu, then cer nginap kat tingkat yg TT citer..... ada bran???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-2-2011 03:10 PM | Show all posts
Reply 17# MakYung
xkan lah aku nak reka cite2 ni..aku ni niat nak share..klau kau x suka then xpe..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 04:24 AM GMT+8 , Processed in 0.092105 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list