CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 3206|Reply: 12

Sakit kat bahagian bawah masa peknen

[Copy link]
Post time 3-1-2011 03:06 PM | Show all posts |Read mode
Salam, arini baby lam perut genap 16w=4months..nak tanya kwn2 yg berpengalaman, normal ke sakit mcm ngilu2 kat bhgian bawah tu..sebab me kdg2 rasa cam ngilu2 gitu..risau jugak sebab masa 1st baby takde la rasa cam tu..pls help me kwn2 yg baik hati..tengkiu..

-ku yang resah gelisah-
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2011 07:07 AM | Show all posts
itu normal kot. esp kalau kita banyak buat keje or jalan terlampau.
banyak shopping ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2011 09:26 AM | Show all posts
aah...ku pun rasa normal...sbb ku dlu pun ada rasa gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2011 07:53 PM | Show all posts
saya mmg selalu sakit kat situ.. peknen yg dulu pun kena jgk sakit camtu..

tpi kali ni sakit lebih kuat dri dulu2 tu.. sejak 4 bulan peknen saya dah sakit kat celah tu sampaikan nak jalan pun susah.. kadang2 cara jalan tu dah nampak macam org dah cukup bulan!! sebab sakit sgt..

kalau byk jalan or berdiri lama mmg akan terasa sakit kat situ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2011 10:20 AM | Show all posts
takde la byk jalan sgt..bila naik tangga je mesti mengah2..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 03:16 PM | Show all posts
saya mmg selalu sakit kat situ.. peknen yg dulu pun kena jgk sakit camtu..

tpi kali ni sakit lebi ...
Pari2 Post at 4-1-2011 19:53



    saye pernah kene...kat celah2 kangkang kan???smpai sakit belakang2 kan???pastu sebb xtahan g kat makcik urut...die ckp bb terselit kat celah peha tu yg sakit teramat yeee....pastu die tolak sket bb tu lega selega2 yeee......tu kes saya laaa..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 05:19 PM | Show all posts
aku pun sekang ni sakit kat bahagian celah kangkang tu....aritu dah g berurut bidan tu ckp baby terselit..dah betulkan tp tak lama pastu sakit berulang kembali.....sakitnya tuhan je yg tahu bila nak berjalan tu.....kekadang tu rasa cam ada benda nak jatuh je....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 08:02 PM | Show all posts
saye pernah kene...kat celah2 kangkang kan???smpai sakit belakang2 kan???pastu sebb xtahan ...
adekjeli Post at 5-1-2011 15:16



betul la tu.. sama sakit mcm yg saya rasa.. sakit kat celah tu sampai rasa sakit kat belakang.. saya tak wat pape pun.. tak tau plak bole urut.. saya tahan jer sakit tu sampai skrg ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2011 09:08 AM | Show all posts
betul la tu.. sama sakit mcm yg saya rasa.. sakit kat celah tu sampai rasa sakit kat belakang ...
Pari2 Post at 5-1-2011 20:02



    ehhh tp awak jgn plak pegi berurut ngan sebarangan org ye......makcik yg urut saye tu die ckp mase die preggy pun pernah kene...tu yg die tahu tu cmne sakit n cmne na betulkan.....skrg awak da bape minggu...mak saye selalu gak suh angkat kaki tgi2 kat dinding pastu urut pelan2 perut tu kasi naik....lega gak la sket...tp biaselaaa malas ye lebih...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 09:44 AM | Show all posts
saya kalau jalan x sakit..tp klu bersin atau batukkk tangkap bhgian bawah perut tu..sakit betull
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 09:25 AM | Show all posts
hmmm.....mmg trasa sakit ni...
kalau dah ujong2 nak dekat due...lagi sakit...

tp kalau kita aktif sgt byk jln2 dari awal2 minggu...mmg akan jadi lagiiii sakit...
skrg tgh merasa laa sakit nye tu...nak2 time tido....mmg tak leh lena...huk3
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 11:28 AM | Show all posts
ermm..ML tlebih kot? huhu..aii kalo ML pepagi yg selalu sakit kt bhgian bawah tu..asyik2 nk tkencing jek...tp bila dh ptg2,,,ok blik..

tp normal la kalo peknen ni sakit2 kt situ..tu lum lg perut dh beso..kalo dh beso, ngan sakit pinggang la, simpul bewak la...asyik tkencing la..nk ngis rasanye..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2011 05:32 PM | Show all posts
aku pun skarang sakit gak... tapi aku sakit kat area rahim tu... bila tanya kawan2 sume kata normal sebab baby nk mmbesar..btw aku da 7 minggu... minta2 ok lar semuanya... cuak gak ni... ni first baby aku pas 8 tahun menunggu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 01:37 AM GMT+8 , Processed in 0.081054 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list