CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1984|Reply: 26

[Tempatan] Terkini: KJ nafi perolehan vaksin Covid-19 dibuat tanpa persetujuan Peguam Negara

  [Copy link]
Post time 8-2-2023 09:58 PM | Show all posts |Read mode
Kuala Lumpur: Bekas Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin menafikan dakwaan perolehan vaksin Covid-19 dibuat tanpa persetujuan Jabatan Peguam Negara (AGC).

Beliau berkata, semua perolehan yang dibuat kerajaan ketika pentadbiran Perikatan Nasional (PN) dibentangkan kepada Kabinet.

"Justeru, AGC akan mengetahui dan memberikan ulasan mereka. Perolehan ditandatangani oleh Kementerian Kesihatan (KKM)," katanya menerusi jawapan ringkas kepada New Straits Times, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mengenai pembentangan Kertas Putih oleh KKM berhubung perolehan vaksin dan kos berkaitan, yang sebahagiannya dipercayai tidak mengikut peraturan.

Anwar berkata, perolehan terbabit juga ditandatangani tanpa persetujuan AGC.

Katanya, kertas putih terbabit akan dibentangkan di Parlimen pada persidangan akan datang oleh Menterinya Dr Zaliha Mustafa.

Sementara itu, usaha mendapatkan seorang lagi bekas Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba, tidak berhasil.

https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2023/02/933976/kj-nafi-perolehan-vaksin-covid-19-dibuat-tanpa-persetujuan-agc


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2023 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Masak la ko kj, jibun juga tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2023 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik sungguh agaknya zahid dgn anwar ni..betul betul nk benam kj nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2023 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ditandatanganj tanpa persetujuan AGC.
So sape yang bg kebenaran sebenarnya ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2023 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap si KJ ni zaman jadi Vax King aku siked pon takkan pircaye..  Dia bertohankan Pfizer tu sampe ke sudah.

@pengecatbintang
@slavehunter
@snazzydaisy
@capiloton
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2023 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kertas putih salju
Kucoretkan kedukaanku
Hitam dan kelabu
Adalah warna dalam hidupku
Kejutkanlah aku, kawan
Aku sedang bermimpi
Kejutkanlah aku
Yang sengsara dalam sepi

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2023 10:49 PM | Show all posts
Ag masih lagi adik deep state art harun kan Ag sejak zaman pemerintahan kerajaan mulayu Abah kau hijau
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2023 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ifa dangdut nak ambik Pfizer shj tersenyum sinis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2023 11:22 PM | Show all posts
Edited by capiloton at 8-2-2023 11:26 PM
tumpanglalu74 replied at 8-2-2023 10:40 PM
Cakap si KJ ni zaman jadi Vax King aku siked pon takkan pircaye..  Dia bertohankan Pfizer tu sampe k ...

time tu mmg ada ahli parlimen yang nak bentang isu pembelian air suci ni di parlimen,
tapi di tolak oleh speaker.

medical research pun takde, mmg buta2 percaya cakap pfizer, kkmm, digimon, kj
pencacai setia dan lobai2 tunggangan.

semua tindakan terburu buru dan desperate.
the damage is done.

orang malezija semua pun dah cocok dengan air suci dengan jaya nya.

aku cuma mampu melihat sapa yang tumbang masuk kubur,
kerna sudden death (sads), dari tahun ni sampai 2025   

good luck
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2023 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Setau aku, perolehan gomen tak perlu pun persetujuan AGC. AGC cuma semak & advise dari segi kontrak perolehan je. Kalau MOF luluskan perolehan bila perolehan tu ikut proses2 nye, ok je
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2023 11:23 PM | Show all posts
ko jugak yg penah mencadangkan kertas putih. ke ini kertas putih layennnnn

https://www.sinarharian.com.my/a ... em-kesihatan-negara
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2023 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Syukur akhirnya ada yg dh dpt bukti psl ni, aku mmg kenal few prominent individuals yg ada anak sedara mara dpt perolehan buka Pusat Vaksinasi PPV, ada sorang tu mmg mengaku dia untung sgt2 banyak..ni diceritakan oleh someone yg aku rapat, kwn aku ni kwn2 dgn org2 hi status semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2023 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
So nanti yg kn kesan sampingan mcm aku ni leh dpt pampasan ke..sakit kumain separuh nak mampos jdnye..akibat kj ni la.. sampai ke sudah mmg aku x suka ke dia..dah la kes form 4 dl X abis lg
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2023 02:40 AM From the mobile phone | Show all posts
mata_kucing replied at 9-2-2023 12:10 AM
Syukur akhirnya ada yg dh dpt bukti psl ni, aku mmg kenal few prominent individuals yg ada anak seda ...

Mengambil kesempatan dalam kesempitan


Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2023 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Betullah si jahid komidi tu trojan horse PKR dalam UMNO untuk menghancurkan UMNO dari dalam. Teori ni dah disebut sejak zaman reformasi lagi... Orang pakat hairan kenapa si jawa penyokong utama Anwar ni tak bersama Anwar dlm  Gerak, Adil seterusnya PKR tapi stay dalam UMNO...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2023 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
mata_kucing replied at 9-2-2023 12:10 AM
Syukur akhirnya ada yg dh dpt bukti psl ni, aku mmg kenal few prominent individuals yg ada anak seda ...

Tak termasuk lagi yg tiba tiba ada peruntukan utk Bina Dewan besar khas utk jadi ppv tu kan...tak ingat kat mana...kat pagoh kot yg ramai org question..knp nak Bina kalau boleh guna fasiliti Dewan yg sedia dok ada kat ipt/ sekolah etc etc
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2023 10:38 AM | Show all posts
all the best KJ
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2023 10:38 AM | Show all posts
Elok la pun di bentangkan di parlimen.
Atleast tau la jalan cerita sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2023 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Mintak Pfizer gigih kasi Sinobek.. cash!
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2023 01:12 PM | Show all posts
Penyokong ubat cacing haiwan ivermectin tersenyum sinis

https://www.facebook.com/watch/?v=627477098642835
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-3-2023 12:40 AM GMT+8 , Processed in 0.125987 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list