CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 30023|Reply: 352

Suami Miera Leyana sekat Whatsapp isteri pertama lebih setahun

  [Copy link]
Post time 3-2-2023 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by aqua_marine at 3-2-2023 10:35 PM

PUTRAJAYA: Rupa-rupanya bukan Syamsul Yusof seorang yang menyekat  Whatsapp isteri pertamanya, Puteri Sarah Liyana sebelum mengumumkan perkahwinan kedua dengan Ira Kazar.

Malah perbuatan sama turut dilakukan oleh suami pelakon Miera Leyana Kasmi terhadap isteri pertamanya, Adibah Abdul Mutalib sejak September 2021.

Lebih setahun Ketua Pegawai Eksekutif  SCIB, Rosland Othman menyekat talian dan tidak pulang ke rumah untuk bersama lima anak perempuannya hasil perkongsian hidup dengan Adibah.

Rosland telah berkahwin dengan Miera Leyana pada 2020, dipercayai culas dalam pemberian nafkah kepada anak-anak sejak pertengahan 2021.

Beliau juga adalah bekas Timbalan  Presiden Kanan syarikat Serba Dinamik.

Beliau telah memfailkan kes nusyuz isteri pertamanya dan kes berkenaan sedang berjalan di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Jalan Sri Hartamas.

Dalam pada itu, menyentuh mengenai perbicaraan nusyuz pasangan berkenaan pada 31 Januari lalu, peguam pemerhati yang mewakili isteri pertama, Datuk Khairul Anwar Rahmat berkata, lelaki itu diperintahkan membayar kos RM500 kepada peguam dan isterinya.

“Ketua Pegawai Eksekutif syarikat terkemuka negara itu diperintahkan membayar kos RM500 itu kerana gagal hadir pada sesi prosiding syariah pada pagi 31 Januari lalu.

“Hakim membuat keputusan kerana tarikh prosiding telah ditetapkan sejak pada bulan November tahun lalu (dan telah dipersetujui semua pihak).

“Justeru sepatutnya beliau tidak boleh memberi alasan sibuk dengan tugasan syarikat sehingga tidak hadir ke mahkamah.

“Jumlah perintah RM500 itu mungkin tidak besar bagi sesetengah pihak, namun cukup bermakna sebagai ‘kejayaan moral’ kerana ia boleh ditafsirkan sebagai tanda amaran supaya tidak membazirkan masa mahkamah,” katanya.

Dalam hal ini, peguam berhujah berdasarkan Seksyen 244 Akta Tatacara Mal Mahkamah Syariah menggariskan dengan jelas bahawa Mahkamah berkuasa untuk menetapkan apa-apa perintah yang perlu untuk mengelakkan ketidakadilan atau mengelakkan penyalahgunaan proses Mahkamah.

BY
TUN PUTEH WANTI
FEBRUARI 3, 2023

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-2-2023 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh erk block whatsapp pasangan sebab tak sebulu? Dah tak suka tu, lepaskan je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 10:35 PM | Show all posts
miera leyana anak orka pun gigih mengira kaza kan laki orang... nasib tuan badan la gigih nak menyondol... sebabtu orang tak suka menyondol2 ni... susah nak bahagia nanti...

mujur netizen semua dah menyelamtkan peah dari jadi madu kepada jejan tak berduit, putik jagung dan bakal hadap kakak muka kemek nanti...

peah kembali lah ke ex lama yang herlokk tuhhh... kurang2 dapat anak persis kokesen versi yindu langkasuka...
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesimpulannya, kalau tak mampu, memadailah punyai hanya seorang isteri.

Kemampuan tu subjektif.
Tak mampu berlaku adil, itulah yang paling utama yang sering gagal di'mampu'kan oleh suami.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Jantan² gatal telur kat luar sana, sibuk marah isteri² yang menghalang poligami.

Sebenarnya semua tu untuk kebaikan semua pihak.

Tapi kalau telur memang dah gatal merenyam, lantak koranglah.

Kat dunia pun tuhan dah tunjuk, kat sana nanti wallahualam.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-2-2023 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
telracs replied at 3-2-2023 10:36 PM
Kesimpulannya, kalau tak mampu, memadailah punyai hanya seorang isteri.

Kemampuan tu subjektif.

Kalau tak silap ai, mira sendiri pun penah upload status IG cakap first wife husband dia gila talak. Tak lama pun, pastu dia padam IG story dia tu.

Cakap pasal mampu, ai rasalah rata2 laki x faham apa itu makna kemampuan. Pada dorg cukup bagi wang ringgit kira mampu la tu walhal benda ni lebih drpd tu.

Tapi kes mira ni lain sikit sebab husband dia dikatakan culas nafkah. Yg lain2 apatah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Wife pertama dia punya la baik tak merempan kat fb

Eh geram betul ngan pakcik Rosland tua bangka buang tebiat ni..semoga Serba Dinamik semakin melingkop
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Jantan tak guna mmg suka Guna alasan isteri nusyuz utk elak bayar nafkah...dah ko x balik nusyuz kejadahnya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2023 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ciannya wife pertama
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mudahnya jadi laki
Tak suka isteri tapi taknak cerai
Isteri keluar rumah masa tempoh permohonan cerai
Terus kena dakwa nusyuz

Fikirlah bebaik mengkomer
Sebelum kawen
Kahwin ni bukan takat perjudikan nasib dah
Lebih kepada letak tengkok dalam tali gantung
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Roslan ni hancurkan hati anak2 perempuan dia. Anak2 perempuan biasanya rapat dgn ayah
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jahatnya.. Macamtu je kau buang bini ngan anak2 ko
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 3-2-2023 10:44 PM
Wife pertama dia punya la baik tak merempan kat fb

Eh geram betul ngan pakcik Rosland tua bangka bu ...

Bukan serba dinamik ni memang dah lingkup ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 3-2-2023 10:44 PM
Wife pertama dia punya la baik tak merempan kat fb

Eh geram betul ngan pakcik Rosland tua bangka bu ...

Mmg lingkup pun hutang tak terbyr
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
aqua_marine replied at 3-2-2023 10:42 PM
Kalau tak silap ai, mira sendiri pun penah upload status IG cakap first wife husband dia gila tala ...

Sorry le, tapi itu aku rasa polygamy ini patut tak payah wujud pun. Boleh mencetuskan perbalahan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
aqua_marine replied at 3-2-2023 10:42 PM
Kalau tak silap ai, mira sendiri pun penah upload status IG cakap first wife husband dia gila tala ...

Bij nyaaaaa...bencinya iolsss

Nape cam taktau..dia ni patut kena kecam selevel irazakarr
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2023 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga karma menimpa2 si laki yg aniaya perempuan, takpun mampus digelek lori, tidur night mare malam2 hati tak tenang
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
bodo la jd jantan penting kan diri...hang dh sedap ada bini baru...cerai jela bini dulu...dia pn boleh ada laki baru
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:34 PM | Show all posts
ingat jela rerakan sekalian, kalo tak kene kat ko, kene kat anak ko. jangan nanti bila ditimpa kesusahan setara ni ko pegi meratib tuhan uji padahal tu sebenarnya kifarah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2023 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga ade balasan ye si lelaki dengan bini barunye
Mmg skang semua bahagia tapi ko dh aniaya anak2 ko dgn bini lama ko
Haihhh kesian nye la bini pertama kira baik la dia x meroyaN
semoga dipermudahkan urusan sistur
Inshaallah ade sinar kebahagiaan buat sistur

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-4-2023 12:44 PM GMT+8 , Processed in 0.220076 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list