CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2839|Reply: 45

[Dunia] Akibat insiden lempar kucing Pasukan bola Brazil telah terkena sumpahan kucing apabila mereka tumbang di tangan Croatia.Doa netizen jadi kenyataan!

  [Copy link]
Post time 10-12-2022 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 10-12-2022 11:31 AM


Nampaknya pasukan Brazil telah terkena sumpahan kucing apabila mereka tumbang di tangan Croatia pada perlawanan suku akhir Piala Dunia 2022 Qatar sebentar tadi dalam satu aksi yang cukup dramatik dan menakjubkan.




Pada sidang media sehari sebelum perlawanan, pegawai media pasukan Brazil telah menghumban kucing secara kasar selepas kucing itu secara tiba-tiba naik ke meja sidang media, dan insiden itu mendapat liputan meluas daripada media di seluruh dunia.
Malah, ramai yang menganggap tindakan pegawai tersebut bakal mengundang ‘sumpahan kucing’ yang akan menyebabkan Brazil kalah dan ia ternyata menjadi kenyataan.

Dalam perlawanan tersebut, Croatia berjaya tumbangkan Brazil dalam penentuan sepakan penalti 4-2 sekaligus menempat tiket ke separuh akhir Piala Dunia buat kali kedua berturut-turut.

Tidak dapat dinafikan Brazil adalah pasukan yang menjadi pilihan bukan sahaja untuk menang suku akhir tetapi juga menjadi pilihan untuk julang trofi Piala Dunia edisi kali ini berikutan mereka mempunyai skuad paling ampuh.

Kedua-dua pasukan bermula dengan seimbang apabila masing-masing sering melancarkan serangan demi serangan namun gagal menjaringkan gol pada separuh masa pertama.

Masuk separuh masa kedua Brazil terus menggandakan serangan tetapi barisan pertahanan Croatia sangat berdisiplin, manakala penjaga gol mereka Dominik Livakovic mempamerkan aksi yang cukup mantap untuk menggagalkan setiap percubaan.

Kedua-dua pasukan gagal menjaringkan gol pada 90 minit perlawanan sehingga terpaksa diheret ke masa tambahan di mana Brazil akhirnya terlebih dahulu memecah kebuntuan pada minit ke-105+1′ menerusi penyerang sensasi, Neymar.

Tersentap dengan jaringan itu, Croatia terus melancarkan serangan bertali arus pada separuh masa kedua masa tambahan dan akhirnya berjaya menyamakan kedudukan pada minit ke-116′ menerusi rembatan padu Bruno Petkovic.

Perlawanan berakhir dengan keputusan terikat 1-1 sekaligus mengheret ke penentuan sepakan penalti yang mana Livakovic sekali lagi menjadi wira buat skuad The Checkered Ones apabila menyelamatkan sepakan penalti Rodrygo dan penalti Marquinhos terkena palang telah mengesahkan kemenangan buat pasukan lawan

https://harimaumalaya.com.my/37452/terkena-sumpahan-kucing-crotia-telah-memperlihatkan-seni-bertahan-yang-cukup-memukau-untuk-tumbangkan-brazil/



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2022 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
napa mata iols x nampak mcm dia lempar pun? Biasa je cara dia lepaskan style gitu..kucing mmg pandai landing pun kan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 10-12-2022 11:31 AM
napa mata iols x nampak mcm dia lempar pun? Biasa je cara dia lepaskan style gitu..kucing mmg pandai ...

Jelas dia seorang cat person dia tahu cara gosok n alihkan kat macam mana

Toksah nak mengada animal rights konon bukan dia buat kat anjing macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sepatutnya dia belai2 kucing tu sambil diinterbiu
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 10-12-2022 11:31 AM
napa mata iols x nampak mcm dia lempar pun? Biasa je cara dia lepaskan style gitu..kucing mmg pandai ...

Maybe orang nak dia letak kucing tu slow² kat lantai tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan iolss share ni kat FB

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing (dilempar)
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2022 03:25 PM | Show all posts
aaah tu laaaa...buat lagi kat kucing....saat saat akhir kan semalam  whoaaaaa who knowssss


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
cara dia pgg tu mmg dia tau dh cara pgg..tp dia jatuhkan tu mcm kasar jgk huhu..
padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 03:52 PM | Show all posts
Salah cara dia angkat kucing tu. Dia angkat guna BULU kucing tu. Sakit tu... Bayangkan kalau rambut kita kena tarik dan direntap.

Sepatutnya dia angkat kat bahagian tengkuk patut tampung lah bawah badan kucing tu sbb kucing tu dah besau. Baru lah letak ke bawah. Ishhh....

So... mendapatlah jadi asbab kalah
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Goodluckdontcry at 11-12-2022 11:43 PM

Edited..

Lps den tgk semula video 2 3 kali..baru den nmpk jelas..die genggam bulu kucing..den ingt die pegang mcm biasa yg org pegang dileher..cehhh...padan muka ko..lgpun team ko skrg, lps era Ronaldo kaka Roberto carlos ronaldhino, semua hampeh... sekian terima kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Cemana kucing tu bleh ada kat situ? Kucing Qatar tak gebu mcm kucing turkiye

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian mak buyung senak dilempar kasar walaupun sempat enterframe
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Biau jela kucing tu kt situ bukan dia merayap rayap pun
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi mmg byk btul kucing kt world cup qatar. Smpi team england sempat bela sekor. Janji nak bawak balik kalau diorg menang wc
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2022 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pegang kucing mcm menatang minyak yg penuh. Tak pernah layan mcm binatang. Aku dah tgk depan mata org yg kasar2 dgn binatang ni smpai hospitalised 3 bulan tangan dia lembik tak boleh gerak. Ada yg tangan mati dari bahu ke jari. Tapi tak nak potong sbb sayang. Ada yg lengan smpai masuk besi lepas bbrp hari kejadian.

Jgn meremehkan2 taraf binatang kata tak kasar wpun dgn alasan binatang ni survivor. Hati kau keras mati - - kalau kau rasa benda tu normal.

Bitter ke hulu bitter ke hilir mcm tak cukup zat
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe bg dia biasa pgg cmtu. Tp bg kita yg mmg penyayang ni nampak mcm kasar..dia x reti kot angkat kucing
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 04:33 PM | Show all posts
padan muka terus kalah melingkup dah ko kan babi? ko hengat kucing tu anak patung babi ke boleh nak cekup lempar2 macamtu hah babi?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 04:42 PM | Show all posts
tu kalau kucing oyen tu mau kena sumpahan 7 kekalahan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 11:11 AM GMT+8 , Processed in 0.128715 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list