CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Hari ini kahwin,tak akan esok beranak:Para guru gesa Menteri Pendidikan Fadhlina Sidek lebih responsif, mula ‘bekerja’ kurangkan berpolitik.Rina Harun 2.0?

  [Copy link]
Post time 11-12-2022 04:01 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-12-2022 12:52 AM
Bosannya tengok komen si Fadli tu.

Penyokong2 PN ka yang bising2 penuh kegigihan tu?

Kan.. malas nk layan royanan dia ni lah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2022 05:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Fadhli and Fadhlina.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang tak involve directly dengan Maszlee + team kaduk naik junjung dia je lah yang sibuk berkompang nak dia jadi menteri pendidikan balik.

Yang tau cuma tersenyum sinis.

Yang pasti dia kalah. Dua kali, PRN Johor and PRU. Tu dah cukup membuktikan. Pandai cakap tak semestinya pandai buat kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Cekgushilla replied at 10-12-2022 06:56 PM
Tak boleh sb nnti tak ckup masa utk cover semua silibus terutama utk budak SPM
Kalau uols rela ana ...

Anak2 iols esok cikgu buat online class sbb ada lg silibus yg tak abis..bukak sekolah bln 1 ni dah nk exam hujung tahun...semput juga cikgu nk abiskan silibus sbb cuti sekolah lama.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 10-12-2022 06:07 PM
Eh ni bagus ni. No wonder aiol suka bam Radzi tu walau ramai marhaen bencikan heols.

I pun suka dia. Dr maszlee tu pandai cakap je tp buatnya idok. Pndai kritik. I rasa dia should back jadi lecturer semula lagi sesuai.

Tapi fasiliti sek cina beza. Maybe pibg diorang strong. Kalau hari kanak2 ke hari etc macam2 kids bawak balik sponsor by etc etc
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenyataan Media
Menteri Pendidikan Malaysia
8 Disember 2022

Pendidikan merupakan satu wadah utama bagi menyerlahkan potensi individu sekali gus melahirkan insan yang berilmu, bertanggungjawab dan menyumbang kepada kemakmuran dan kesejahteraan ummah.

Saya menyedari bahawa amanah dan harapan yang amat besar menanti saya apabila dilantik sebagai teraju utama Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).  

Kesedaran dan keyakinan ini mendorong saya untuk memulakan sesi libat urus dengan pihak-pihak berkepentingan yang berkaitan bagi menekuni status dan tahap kemajuan semasa pada peringkat Bahagian KPM, Jabatan Pendidikan Negeri (JPN), Pejabat Pendidikan Daerah (PPD), serta kementerian secara keseluruhan.

Saya turut meluangkan masa dengan pengetua serta guru besar (PGB) di sekolah dan para guru yang merupakan barisan pertahanan pendidikan pertama negara dalam menjayakan misi membina legasi pendidikan manusiawi.

Gabungan pendekatan atas-ke-bawah (top-down) dan bawah-ke-atas (bottom-up) ini memberikan input dan akan menjadi pendekatan utama dalam mentadbir kementerian berlandaskan semangat dan roh yang terkandung dalam Dasar Pendidikan Kebangsaan.

Berdasarkan sesi interaksi awal yang berlangsung dalam minggu ini, saya cukup yakin dengan kemampuan, bakat dan kesungguhan jentera KPM yang melaksana dan menggubal dasar-dasar kementerian dan akan bersama-sama saya memikul amanah dalam melakar era baharu sektor pendidikan negara.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-12-2022 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 11-12-2022 06:45 PM
Anak2 iols esok cikgu buat online class sbb ada lg silibus yg tak abis..bukak sekolah bln 1 ni dah ...

Meols buat tuisyen online je
Utk mana2 yg boleh masuk yg takde keja apa kt umh
Mula selasa ni seminggu 2 kali
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 01:21 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2022 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
pu3_rania replied at 10-12-2022 07:40 PM
Sekarang ni bukannya masalah cikgu tu cerdik @ tak sebab anak2 saudara aku dari sekolah yang berla ...

iols tolong jawab

buku aktiviti apa yg chuols maksudkan? kalau buku kerja, sepatutnya sekolah kena minta kebenaran pibg utk wajibkan beli.

kalau buku aktiviti yang datang dengan buku teks bahasa inggeris tu, some schools tak guna pun.

buku teks bahasa inggeris ada satu je. buku komponen sastera yang chuols cakap tu bukan guna serentak. jadi dlm whatsapp grup kelas chuols bagi tahu cikgu siap2, bulan bila nak ajar literature/komsas ke cenggitu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 10-12-2022 03:19 PM
hehehe bidang si Fadhlina sidek  ni ialah law, She reads Law. aiyoo...Dia anak ex ABIM? sape ye ? Al ...

Apa yg maszlee dah buat? Kena bgtau la. supaya penyokong yg xtau, tak lg menyokong membuta tuli
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Cekgushilla replied at 11-12-2022 11:52 PM
Meols buat tuisyen online je
Utk mana2 yg boleh masuk yg takde keja apa kt umh
Mula selasa ni semi ...

Bagusnya cikgu2 mcm chuols ni...tak cuti2 ke cikgu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 10-12-2022 11:40 AM
Maszlee tu typical politican populis.... Dasar2 dia jenis populis untuk jadi popular je.. Kasut hi ...

Kasut hitam tuh aku stujuuu...dr jasuh putih yang menyusahkan hidup

Tp kelas berenang kat hotel tuh, aku hurmmm kan ajer
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 09:59 AM | Show all posts
Rdizz replied at 10-12-2022 05:52 PM
Betul tgk sek sekarang dhaif, agknya yg elok2 tu pibg sama yg aktif.

Zaman ujung ritu, teruk sgt  ...

nampak sgt kan kjaan dah takde duit sbb habis kena sakau..sampai nak beli pokok bunga utk ceriakan suasana sekolah pun takde bajet
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 10:32 AM | Show all posts
caprut replied at 10-12-2022 01:33 PM
Cikgu nk mazlee sbb mazlee dok layan guru duka lara bagai. Senang cikgu2 prempuan nk blowjob kote  ...

Eh tu bukan masa jidin ke yang pjj dapat tukar.
Hahaha..ayat last chuols tu tersembur air kopi iols.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 10:57 AM | Show all posts
Dovahkiin replied at 10-12-2022 12:08 PM
Kasut itam mmg setahun pakai, setahun la x basuh. Masuk bilik ekon, melantung bau kaki masing2. Ap ...

anak aku kasut hitam pun basuh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 10:58 AM | Show all posts
ayana89 replied at 11-12-2022 07:08 PM
I pun suka dia. Dr maszlee tu pandai cakap je tp buatnya idok. Pndai kritik. I rasa dia should bac ...

pibg sek cina mmg kuat.. sek keb ni, minta duit pibg rm50 pun sampai kena viral masuk fb.. pun blm tentu bayarnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2022 11:01 AM | Show all posts
cikgu fadhli ok lagi. dia la suara mak bapak ke kementerian. kalau kau bersuara ada org nak dgr? lagi nyampah aku dengan khm tu..konon nak org komen ikut bahasa betul, dia punya posting kadang bukan ikut bahasa melayu betul pun. pastu cepat sentap.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 11:22 AM | Show all posts

Belakang dia tu laki dia ke.
Anak2 dia ada 2 sebaya dgn anak2 masa sekolah rendah dulu, satu sekolah.

Boleh tahan tahap meroyan dulu masa anak dia tak dapat mana2 penempatan sekolah masa form 1.

Arwah bapanya sahaja dulu ikon pendidikan. Dia mewarisi dengan peluang yang diberikan PM baru.



Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 12:35 PM | Show all posts
caprut replied at 10-12-2022 01:47 PM
Move on jela dik non. Pndai la mak bapak dorang tu sruh anak dorang bsuh. Kalau ko da terbau bsuk  ...

tak taulah mak bapak lain
anak sis kasut hitam still basuh
even kapur sekali ye
takde istilah tak payah org tak nmpak
the point mak ko nampak
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2022 12:39 PM | Show all posts
Cekgushilla replied at 10-12-2022 06:56 PM
Tak boleh sb nnti tak ckup masa utk cover semua silibus terutama utk budak SPM
Kalau uols rela ana ...

mmg boleh buat
tapi berperingkat
jgnlah tahun nie
semput anak ai nak spm
bln 3 baru masuk form 5
hujung tahun dah exam spm
mana nak catch up silibus
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-6-2023 02:34 AM GMT+8 , Processed in 0.113744 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list