CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2569|Reply: 35

[Politik] Adik Guan Eng dilantik Timbalan Menteri Pendidikan

  [Copy link]
Post time 10-12-2022 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Highflyer19 at 10-12-2022 01:19 AM



Lim Hui Ying (kanan) bersama Lim Guan Eng dan Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek ketika taklimat Ahli Parlimen di Dewan Rakyat baru-baru ini.

KUALA LUMPUR: Adik kepada bekas Menteri Kewangan, Lim Guan Eng, Lim Hui Ying antara muka baharu dalam barisan timbalan menteri yang diumumkan malam ini.

Pelantikan anak veteran DAP, Lim Kit Siang ke jawatan Timbalan Menteri Pendidikan itu diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Hui Ying yang dilahirkan pada 1963, sebelum ini adalah Ahli Dewan Negara mewakili Pulau Pinang selepas dilantik pada 2018.

Hui Ying yang menyertai DAP pada 1999 mula berjinak dunia politik dengan lebih mendalam sejak Guan Eng menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang pada 2008.


Pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15), Hui Ying menewaskan dua pencabarnya selepas meraih majoriti 28,754 undi di Parlimen Tanjong.


https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2022/12/1037552/adik-guan-eng-dilantik-timbalan-menteri-pendidikan

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2022 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak beranak join politik..ku ingatkn anak lelaki je join
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
akmal replied at 10-12-2022 05:29 AM
Anak beranak join politik..ku ingatkn anak lelaki je join

A comvincing majority wins she garnered...pengundi2 yg vote for her takkheun bebal macam ko?

Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by misc at 10-12-2022 10:24 AM

Hmmnmmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 10:29 AM | Show all posts
nepotism mmg suci utk penjilat ph
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tengok muka nyonya ni pun dah tau jenis tak hormat ketua Melayu..... Habis la si Fadhlina yg lembik ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts

Adik 3 bekas Menteri dilantik sebagai Timbalan Menteri
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 10:38 AM | Show all posts
Iols lebih berminat nak tengok depa buat penambahbaikan untuk pendidikan mcm mana sahaja.Yang lain iols tolak tepi dulu.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-12-2022 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Cant wait...kata dap ni bagus sgt...kita tngok penambaikannya...but then dap is known for not fulfilling their promises among the chinese community...kita tunggu dan lihat
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Perwira2022 at 10-12-2022 11:20 AM
Highflyer19 replied at 10-12-2022 10:49 AM
Cant wait...kata dap ni bagus sgt...kita tngok penambaikannya...but then dap is known for not fulfil ...


Cina kuat menipu & main rasuah... Tapi cara depa smart, licik, halus dan nampak macam clean. Ramai Melayu bodoh tertipu ingat Cina ni suci murni.

Berbanding Melayu... Menipu & merasuah tapi cara tak smart & mudah kantoi. Tak sabar pun ye, tu yg gelojoh sakau bilion2 terus. Tak macam Cina sakau sikit2 tempoh panjang dan bersistematik
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 11:08 AM | Show all posts
booooo








Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 10-12-2022 10:57 AM
Cina kuat menipu & main rasuah... Tapi cara depa smart, licik, halus dan nampak macam clean. Ramai ...

Kita talak tipu maaa....kita pandai meniaga- Cina Bank...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 11:15 AM | Show all posts
Perwira2022 replied at 10-12-2022 10:57 AM
Cina kuat menipu & main rasuah... Tapi cara depa smart, licik, halus dan nampak macam clean. Ramai ...

aku ada kenalan cina ni..dia cakap org melayu bijak cendakiawan..banyak masuk u jadi doc/engineer/architect..tapi cina belajar tak banyak yg pandai,banyak bijak pandai dalam perniagaan most aje..aku dalam hati kata bijak dalam bab2 menipu..tu yg kaya raya
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 11:18 AM | Show all posts
Perwira2022 replied at 10-12-2022 10:57 AM
Cina kuat menipu & main rasuah... Tapi cara depa smart, licik, halus dan nampak macam clean. Ramai ...

Bukankah tohan pun depa rasuah? lihatkan makanan2 yg dihidangkan di depan kotak merah Pada mereka, rasuah itu cara untuk mendapatkan sesuatu...

orang malayu pula tidak boleh rasuah, haram katanya jadi darah daging
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 11:18 AM | Show all posts
Travelo replied at 10-12-2022 11:15 AM
aku ada kenalan cina ni..dia cakap org melayu bijak cendakiawan..banyak masuk u jadi doc/engineer/a ...

Pandai merasuah dan menipu YA...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 10-12-2022 11:18 AM
Bukankah tohan pun depa rasuah? lihatkan makanan2 yg dihidangkan di depan kotak merah Pada merek ...

Yup. Merasuah adalah norms bagi masyarakat Cina. Sejarah tamadun mereka dari Tanah Besar lagi sarat dengan dgn kisah amalan rasuah sampai dah jadi budaya. Cuma respek dorang ni merasuah secara bijak & pandai bersandiwara.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dong Zong kembar MCA mesti tgh menggelupor..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ekceli otai2 lama ada ckp paknon ni kuat kroni. Lagi satu kwn2 paknon ramai kaum sepet dan koliang. So paknon mmg akan impress kaum2 tu dulu la.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sokong perlantikan timbalan mutri ni
Sabarrr yer
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Masing2  x serik 22 bln tu kan...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 09:10 AM GMT+8 , Processed in 0.226727 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list