CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: YgBenar

[Tempatan] Beratur dari jam 6.00 pagi tapi pukul 8.15 pagi nombor dah habis.Lelaki ini Bengang Beratur Dari Pagi Tapi Nombor Giliran Kaunter Pejabat Imigresen Cepat Habis

  [Copy link]
Post time 8-12-2022 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 8-12-2022 08:44 AM
lembab passal diorg ni byk sgt pass pass keje
lagisatu officer kejap2 cuti beranak cuti itu ini
kej ...

Banyak sangat ngomelnya...mana rezeki nak berkat.....?



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 10:41 AM | Show all posts
lurve82 replied at 8-12-2022 10:19 AM
dh dpt booking online...ada sapa2 tahu tak, smpi utc nanti kena beratur jgk ke amik nombor?

UTC yg saya pergi di utara boleh terus ke kaunter bagitau dah buat appointment dpt no terus

Kalau semua cap jari & photo cepat je

Hari tu kami 4 orang. Emak saya punya passport kena tunggu lama sikit sbb kena ambik semula pic di kaunter walaupun masa submit online okay je tak kena reupload photo
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 8-12-2022 10:03 AM
Kerajaan PN makan gaji buta.


Jsngan nak banyak rewel bersarcasm.bagai..sila ambik straww sedut pelan pelan kencing iteww....nak tukar perisa...tunggu lagi 5 tahun..atau doa iteww dipergandakheun supaya 19hb ini boleh tukar perisanya...hokay?


Wakahkahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:43 AM | Show all posts
UTC di Utara tu buka sampai 300 nombor (new passport, renew passport & border pass dll)

Yang ramai tu buat border pass
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:03 AM | Show all posts
hospital swasta, klinik swasta akak pergi pun boleh book slot online je. siap boleh tgk lagi bila turn kita, sementara tunggu turn tu boleh la merayau tempat lain dulu, agak2 no dah dekat baru dtg klinik.. ni gomen peruntukan juta2 biliyun2, pekerja ramai, sistem gini pun takleh nak buat..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:47 AM | Show all posts
MUNGKIN  menteri baru bole turun tgk keadaan, saifuddin nasutionn menteri dlm negeri
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:54 AM | Show all posts
Edited by gekkou at 8-12-2022 11:57 AM
rain2169 replied at 8-12-2022 08:37 AM
untuk passport, bukan sekarang buat online ke?
pergi sana untuk collect passport je kannn...

pengalaman sendiri
memang buat online
tgu sebulan email notification habuk pun tak ada
padahal cakap kalau 3 hari berkeja tak terima email boleh datang saja
bawa resit bayaran
meols pergi lah dalam 3 mgu lepas buat online
disuruhnya balik saja tgu email
staff jaga kaunter no tu lelaki
suara dah la satu office boleh dengar
dah lebih sebulan, pergi balik la cakap dah sebulan x dapat email pun
meols sampai jam 8 pagi kat kaunter tu ha
dibagi no
berejam tunggu no dipanggil
serahkan resit
tiba2 dapat email notification kata pssport dah siap boleh dtg collect
tgu lagi berejam no dipanggil utk collect passport
bila kita pergi sebenarnya passport tu baru nk buat
sapa yang dapat email utk collect pssport tu bertuah la..kiranya insan terpilih sgt2
meols datang jam 8am
balik bila dah azan zohor
mmg kena cuti je sehari tu
laki elok plak dpat email suruh collect
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 11:56 AM | Show all posts
lurve82 replied at 8-12-2022 10:19 AM
dh dpt booking online...ada sapa2 tahu tak, smpi utc nanti kena beratur jgk ke amik nombor?

amik no u
sila print resit bayaran dan email  collection
meols teman laki p collect kat putrajaya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 12:01 PM | Show all posts
Kerajaan kena campur tangan ke bab-bab mcm ni? Sapa yg bagi arahan kat diorang utk tetapkan kuota dalam sehari? Tak boleh la apply undang-undang sendiri. Ke memang SOP keje diorang memang macam tu? Kalau betul nak letak kuota, baik buat satu sistem temujanji online. Berjam-jam sangkut dekat jem, nak cari parking satu hal.. tiba2 disuruh datang esok sebab kuota dah habis. Kalau dah viral, jabatan ni kena jawab la secara terbuka and explain dgn rakyat sistem kerja baru diorang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:03 PM | Show all posts
Pre-covid dulu cepat je buat passport.  Volume banyak sangat kot tapi still kena take action untuk clearkan backlog tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:13 PM | Show all posts
rospinki replied at 8-12-2022 10:36 AM
kena beratur jga tapi takyah nombolike booking pukul 10am dtg awal skit.

eh terus masuk dlm ke? xyah amik nombor? dia panggil kita caner?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:14 PM | Show all posts
ACC106 replied at 8-12-2022 10:41 AM
UTC yg saya pergi di utara boleh terus ke kaunter bagitau dah buat appointment dpt no terus

Kalau ...

ooo ok..baik2...xyah beratur eh? kang marah plak org yg beratur...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 8-12-2022 11:54 AM
pengalaman sendiri
memang buat online
tgu sebulan email notification habuk pun tak ada

Boleh call tanya…tak susah pun
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:15 PM | Show all posts
gekkou replied at 8-12-2022 11:56 AM
amik no u
sila print resit bayaran dan email  collection
meols teman laki p collect kat putrajaya

amik no kne beratur jgk ke? dh la beratur pjg jenuh la...xkan nak beratur dr pg..baik xyah booking online klu gitu kan...lepas tu bila collect lama tak tunggu? ke bersidai jgk?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:19 PM | Show all posts
Highflyer19 replied at 8-12-2022 12:15 PM
Boleh call tanya…tak susah pun

ye memang tak susahbukan tak call
email pun ada
tak reply pun
kalau call tak angkat
no point pun
org suruh balik, kita balik
x de pun nk bising kat kaunter sinun
sekadar kongsi pengalaman renew passport


Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
rain2169 replied at 8-12-2022 07:37 AM
untuk passport, bukan sekarang buat online ke?
pergi sana untuk collect passport je kannn...

nak collect pun kena amek nombol
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 12:20 PM | Show all posts
lurve82 replied at 8-12-2022 12:15 PM
amik no kne beratur jgk ke? dh la beratur pjg jenuh la...xkan nak beratur dr pg..baik xyah booking ...

ini pengalaman i
org lain mungkin lain
lain tempat lain pula
i renew bulan tujuh
collect bukan 8
now unsure kalau dah bertukar kejadian kat lokasi berkenaan
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Highflyer19 replied at 8-12-2022 08:37 AM
Betul...dah lama mcm tu...pergi ambik pun sekejap saja...so persoalannya org ramai yg beratur pjg  ...

nak collect pun kena ambil nombol. pastu yg beratur juga ada yg dah buat online tp ada masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 12:25 PM | Show all posts
harap2 xlama la yg dh renew dan booking online ni..sbb lepas tu nak pecut gi kl plak..klu tak..lain mggu je la iols dtg..nanti komplen dkt pispa buek abih boreh yo..paham ramai tgh nak renew la buat baru la sbb cuti skola...tp jgn bg bersidai lama sgt la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 01:04 PM | Show all posts
lurve82 replied at 8-12-2022 12:14 PM
ooo ok..baik2...xyah beratur eh? kang marah plak org yg beratur...

Di UTC utara tu .. untuk pertanyaaan & ambil nombor di kaunter yg sama, so beratur sekali semua tak kisah lah yg dah apply online atau walk in

So saya mencelah lah bertanya & tunjuk slip temujanji tu , staff di kaunter tu bagi nombor terus je




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-4-2023 01:30 AM GMT+8 , Processed in 0.097900 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list