CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Tempatan] Menteri Besar Perak bertegas tolak desakan DAP untuk bekalkan air mentah ke Pulau Pinang

  [Copy link]
Post time 2-12-2022 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 2-12-2022 07:18 AM
Tu la pasal......jwtn mb diapun atas ehsan dapig lg nk byk bunyik

Kan..skrg Kita tgk la permainan mereka..sape yg memeras dan siapa di peras..berapa lama bertahan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2022 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 2-12-2022 11:45 AM
Tarik laa, xde nak heran …
Sultan suh bubuh org BN


Mmg padan Kan muka pd yg mengundi PH.. ni br angkat sumpah dah mcm ni..Lg lama tgh la tah benda lg deme nak.. tp dah pengundi berjoget lambak kan PH menang..X pe la ..rasakan la.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 2-12-2022 05:55 PM
Firenzza replied at 2-12-2022 12:51 PM
Kerusi mb tu dapig yg bg


Mana ada .. mana boleh dapig jadi MB …
Tu la  pengundi kita skrg

Ko undi cina salap jubo
Tapi lupa menteri besar kena melayu islam
Klu dlm kalangan dapig melayu islam x meyakinkan … sultan tetap akn bg ke BN or PN
PN jual mahal plak ….

Sesatunya yg available and akur perintah sultan
BN je la

Jgn perasan macam DAPIg tu terplg sbb dia menang PRU … Ko ingat sesenang melayu nak bg kat DAP jadi pentdbir negara …
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 2-12-2022 05:22 PM
Mmg padan Kan muka pd yg mengundi PH.. ni br angkat sumpah dah mcm ni..Lg lama tgh la tah benda lg ...

Tu laaa ..
tak puas2 … 22 bulan x cukup
Nak rasa 5 tahun plak dia kata …
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 2-12-2022 09:24 AM
meols bukan nak kata apelah, penang nih dulu identiti dia mamak, makanan mamak, boria pulau pinang ...

sorry la... penang dr dulu diversity culture
mamak penang mostly pandai ckp hokkien
cina penang pun dok tibai nasi kandaq as breakfst
my late nenek keturunan bangsa cina peranakan dr pulau pinang, berkain batik, berbaju kedah, berkerongsang bagai, cucuk sanggul, mkn lauk petai jering tempoyak bagai... sambal belacan is a must
cakap melayu fasih bercampur cina hokkien
pandai joget berpantun berdongdang sayang
bila masa pulak statement cina peranakan dibuat buat

Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 06:23 PM | Show all posts
ina_na replied at 2-12-2022 05:22 PM
Mmg padan Kan muka pd yg mengundi PH.. ni br angkat sumpah dah mcm ni..Lg lama tgh la tah benda lg ...

Macam tak kena nak padankan muka pengundi PH. Selepas PRU15 terbukti yang mendakwa konon 'menyesal' undi PH previous election tu fake sebab sokongan pada PH masih solid. Ayat yang lebih sesuai sepatutnya padan muka yang mengundi PN.


Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 06:27 PM | Show all posts
clara_nur replied at 1-12-2022 08:56 PM
Penang kalo boleh nak ayaq free..
depa tak mau bayaq sesen pon wlpon dikatakan negeri plg kaya kt  ...

Kedah pulak kalo boleh oksigen pun nak jual

dah nak berniaga benda lain tak pandai mula lah buat rule yang pelik2


Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 06:31 PM | Show all posts
plywood replied at 2-12-2022 07:45 AM
dalam negara sendiri pun bercakaran... air ni keperluan, pemimpin kena fikir 100 tahun kedepan tenta ...

bila otak dah tepu dengan politik susah lah sel nak berhubung.

apa ka bodoh nak suruh Penang suling air laut. Penang tu dalam Arab Saudi ka?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2022 06:48 PM | Show all posts
berani sungguh UMNO ckp tidak pd species sepet cina DAP
siap ko!
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 2-12-2022 05:52 PM
Mana ada .. mana boleh dapig jadi MB …
Tu la  pengundi kita skrg


Ko rasa saarani blh buat kerja sbg embee kalau keliling dia suma dapig? Dia bkn kim jong un kuku besi suma kena ikut ckp dia, apa guna jd mb puppet suma keputusan org lain yg tentukan?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ina_na replied at 2-12-2022 05:20 PM
Kan..skrg Kita tgk la permainan mereka..sape yg memeras dan siapa di peras..berapa lama bertahan..

Yg penting dpt jawatan....tu la umngok sis. Soal prinsip tolak tepi, serupa wak jahit sblm pru calon2 kena ikut keputusan PAU no anwar no dapig.....lps pru terus u turn ckp keputusan PAU hanya laku utk pru, skrg suma keputusan dlm tangan aku, sapa melawan buang parti
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 2-12-2022 06:27 PM
Kedah pulak kalo boleh oksigen pun nak jual

dah nak berniaga benda lain tak pandai mula lah buat  ...

Biarlah kedah nak jual air dia. Penang bukan takde sungai sebagai sumber air tapi taknak jaga pastu harapkan jiran-jiran supply. Kalau mcm singapore yang mmg pulau je aku paham la jugak. Penang bukan semata-mata pulau je ye tu belah-belah kepala batas bukit mertajam tu pun penang gak. Btw pure oxygen pun dah dijual skrang takyah tunggu kedah jual
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 2-12-2022 06:27 PM
Kedah pulak kalo boleh oksigen pun nak jual

dah nak berniaga benda lain tak pandai mula lah buat  ...

Lebih baik kau suruh kerajan pinang jaga kebersihan sungai dan alam sekitar di belah seberang perai tu utk kebaikan semua. Kata maju.  Kedah lagi bersih.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 2-12-2022 06:23 PM
Macam tak kena nak padankan muka pengundi PH. Selepas PRU15 terbukti yang mendakwa konon 'menyesal ...

Tahniah pengundi PH..undi PH dpt Wak Jahit..joget lambakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 2-12-2022 07:20 PM
Ko rasa saarani blh buat kerja sbg embee kalau keliling dia suma dapig? Dia bkn kim jong un kuku b ...

Why not ... He is the MB
So u diam...

Now kabinet pon dah ada ramai BN ...
Adan uke...
Adan uke...
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 2-12-2022 07:26 PM
Yg penting dpt jawatan....tu la umngok sis. Soal prinsip tolak tepi, serupa wak jahit sblm pru cal ...

Ko kena paham ...
Raja raja takkan setuju PH dapig jaga malaysia...

So ko ckp apa pon x guna sekrg..
Tu laaa lain kali undi je BN
....sebuk nak pecah undi ..
Last jadi parlimen tergantung

Ujung ujung kena ambik BN juga muakakaka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2022 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
pujanggacinta replied at 2-12-2022 05:53 PM
sorry la... penang dr dulu diversity culture
mamak penang mostly pandai ckp hokkien
cina penang  ...

betoi cina peranakan kat penang memang ada lama dah aihhh… cuma ada beza cina dulu2 ok je dgn melayu india xde la teruk sgt..new generation yg kuat racist…melayu dah jd minoriti even tempat keja suma top management semua diorg..masih ada yg bagus tapi x byk mcm dulu2….slama dari kecik sampai dah 4 series duduk penang yg ni memang fakta
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 2-12-2022 08:35 PM
Why not ... He is the MB
So u diam...


Aku harap ahli2 umngok yg ada hotak gulingkan wak jahit next pemilihan beramai2 tu jerr la cara nk hapus kluster mhkmh
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kedah dengan Perak ni takdak lawyer yg hebat ke utk draf perjanjian yg adil utk negeri masing masing
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 3-12-2022 08:48 AM
Aku harap ahli2 umngok yg ada hotak gulingkan wak jahit next pemilihan beramai2 tu jerr la cara nk ...

Diam la …
Klu bukan umno x yah nak ajar org umno …
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-3-2023 03:15 PM GMT+8 , Processed in 0.108834 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list