CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2645|Reply: 32

[Dunia] 'Pak Sheikh' Qatar curi tumpuan di tengah kehangatan Piala Dunia

  [Copy link]
Post time 29-11-2022 10:29 AM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 30-11-2022 01:10 PM

Sheikh Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani dilahirkan pada tahun 1991 dalam keluarga diraja Qatar. Kekayaan keluarganya datang dari Qatar Investment Authority, yang mengawal rizab minyak dan gas.
  
Putera Qatar itu dibesarkan dalam keluarga yang mementingkan pendidikan tinggi. Bapanya, Hamad, yang memerintah Qatar antara 1995 dan 2013, menuntut di akademi tentera British Sandhurst, manakala ibunya, Sheikha Moza binti Nasser, adalah seorang dermawan dan tokoh pendidikan universiti yang terkenal di dunia dan juga menubuhkan kompleks kolej yang sangat besar di Qatar. K.H.K. mendapat ijazah sarjana muda dan sarjana dari University of Southern California (USC); namun, pendidikannya telah diselubungi kontroversi.

Dia amat menonjol di Los Angelas yang mempunyai reputasi sebagai 'taman permainan untuk orang kaya' dan dia juga pernah ditahan pada 2014 kerana memandu pada kelajuan 130mph semasa pulang dari resort dan kasino Wynn di Las Vegas bersama rombongannya.

  


Menjadi rutin Putera Qatar ini akan berada di London semasa musim 'supercar' dan sering mengembara dengan mainan automotif terbaharunya. Untuk tahun 2022, sheikh berangkat ke ibu negara UK bersama tiga buah kereta besar edisi terhad baharunya - Bugatti Divo, Lamborghini Sian FKP 37 dan Ferrari Monza SP2.

Bugatti Divo yang dikeluarkan oleh Chiron merupakan edisi terhad hanya 40 unit dan setiap satu berharga $6 juta.

Walaupun cintanya terhadap supercar, akaun Instagramnya tiada apa-apa yang berkaitan mengenai kereta.

Putera itu kini merupakan pegawai dalam perkhidmatan keselamatan dalaman Qatar dan juga Komander Operasi Keselamatan untuk Piala Dunia FIFA 2022.

Koleksi kereta-kereta mewah Sheikh: https://luxurylaunches.com/transport/qatar-prince-khk-supercar-collection.php

















This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2022 11:18 AM | Show all posts
tak mungkin acik2 porum dpt berair dgn pak arab ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 11:23 AM | Show all posts
Apa nak heran Pak Sheikh sana ramai kaya raya macam beliau bukan benda pelik pun
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 11:24 AM | Show all posts
kena nasihat2 akak2 , makcik2 janda, anak dara tua agak berwaspada dgn email yg claim syekh khalifa bin hamad,  
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 11:27 AM | Show all posts
ifanonline replied at 29-11-2022 11:18 AM
tak mungkin acik2 porum dpt berair dgn pak arab ni

eh acik2 forum ni ok je dengan Arab pan

maklumla ramai yang sesak duit

yang kutuk2 Arab tak tentu pasal ni biasanya gay2 pondan pedo etis berkulop

punya suwei acik2 forum jenis tak kenal jantan betina bangsat2 gay pondan pedo ni pun mereka panggil akak

barbie khueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenzst

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahkah


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kak-Rohana at 29-11-2022 05:41 PM

Kekayaan Pak Arab ni mmg tak tercapai dek akal. Pernah akak incharge bwk jejalan investors Arab kt Kayel memuda dulu dek akak tunjuk umah teres dia kata kalau kat sana jd tempat simpan kuda2 jew gichew
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 11:30 AM | Show all posts
SonicSiLandak replied at 29-11-2022 11:27 AM
eh acik2 forum ni ok je dengan Arab pan

maklumla ramai yang sesak duit

acik2 forum selalu layan @stingergrumpy
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 11:32 AM | Show all posts
ifanonline replied at 29-11-2022 11:30 AM
acik2 forum selalu layan @stingergrumpy

dah dia je yang masih kuat iman lagi.. insyaallah

nak harap kat maideen

mmg tak boleh bawak ke jannah la khueeeeeeeeeeeeeeenszt


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2022 11:40 AM | Show all posts
SonicSiLandak replied at 29-11-2022 11:32 AM
dah dia je yang masih kuat iman lagi.. insyaallah

nak harap kat maideen

itu paderi gay john love sama paderi gay @lkick
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Rohana replied at 29-11-2022 11:30 AM
Kekayaan Pak Arab ni mmg tak tercapai dek akal. Pernah akak incharge bwk jejalan investors Arab kt K ...

Pak Sheikh b40 kat kampung2 pun rumah umpama istana pagar tinggi 8 kaki
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 12:25 PM | Show all posts
Dapppp...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 12:27 PM | Show all posts
JunkMail replied at 29-11-2022 11:59 AM
Pak Sheikh b40 kat kampung2 pun rumah umpama istana pagar tinggi 8 kaki

ntah mcm mana kalau dia tgk rmh B40 kat sini.. berak jamban bontot terangkat kot

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku setakat ni belum layan satu haram pun game WC.tgk highlights je
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurdianah replied at 29-11-2022 12:25 PM
Dapppp...

Ini retis si mila jiran tu kan.sekali pandang ingatkan bini si harry tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
arob2 ni kasar namateyyy byk bulu plak tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 28-11-2022 09:50 PM

Ini yang kaya haruslah.... Seperti di UAE ada saja ereb asal tidak kaya..sebab benefit warga gomen bagi duit kahwin... Bagi tanah free selepas kahwin... Free education... Juga mati dapat duit...dan banyak lagi... Loan 0 interest. Bukan semua kaya... Tipu saja...ada kenal an ereb dubai.... Sebab welfare system depa bagus negara yang kaya bukan semua warga kaya... Tetapi itu depa ini apabila keluar kandang sembang babi ter bang package penjilat depa pula lobai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-11-2022 02:11 PM | Show all posts
ifanonline replied at 29-11-2022 03:18 AM
tak mungkin acik2 porum dpt berair dgn pak arab ni

kalau mcm ni puting panjang ke pendek pan
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 02:25 PM | Show all posts
_blackbird replied at 29-11-2022 02:11 PM
kalau mcm ni puting panjang ke pendek pan

kena tanya acik2 porum
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 28-11-2022 09:47 PM
Ini yang kaya haruslah.... Seperti di UAE ada saja ereb asal tidak kaya..sebab benefit warga gomen b ...

Betullah pergi bercuti pun kerajaan yang bayarkan. 15 tahun lepas kerajaan mereka bagi duit £3000 untuk setiap orang dalam satu keluarga termasuk kanak kanak. Sekarang tak pastilah berapa.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2022 02:39 PM | Show all posts
beza dia pak sheikh ni basuh bersih2 dengan air

tauke2 sepet taikun2 besar ni sombong sangat pengotor dia tak sudi basuh bersih2 dengan air mencebok diri mereka

itteewwwwwwwwwwwww

prffffffffffffffffffght

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 10:02 PM GMT+8 , Processed in 0.246873 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list