CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 3508|Reply: 73

[Politik] Jangan simpan lagi, dedahkan!

  [Copy link]
Post time 27-11-2022 07:53 AM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 27-11-2022 01:42 PM

KUALA LUMPUR – Tan Sri Muhyiddin Yassin dicabar untuk menyatakan nama-nama 42 ahli Parlimen yang menyokongnya sebagai Perdana Menteri (PM).

Kalau Muhyiddin tidak puas hati, beliau perlu dedahkan, jangan pula minta Datuk Seri Anwar Ibrahim tunjuk bukti sokongan.

Veteran UMNO, Tan Sri Shahrir Samad berkata, Pengerusi Perikatan Nasional (PN) itu perlu proaktif, jangan sekadar acah-acah sahaja.

Ini kerana, rakyat pun hendak tahu ahli-ahli Parlimen berkenaan boleh berpaling.

”Jangan simpan-simpan lagi! Dedahkan!

“Belum angkat sumpah, dah pusing. Tekan butang tu!,” katanya.

Shahrir yang juga Ketua UMNO Bahagian Johor Bahru berkata demikian bagi mengulas kenyataan Muhyiddin yang menggesa Anwar untuk mengemukakan jumlah SD (Akuan Berkanun) yang diperoleh daripada ahli-ahli Parlimen sebagai bukti beliau mempunyai angka yang mencukupi bagi membentuk kerajaan.

https://malaysiagazette.com/2022/11/25/jangan-simpan-lagi-dedahkan-nama-42-ahli-parlimen-sokong-pn-shahrir/



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian amengok
Skang takde nak kaver2 lagi dah begaduh bergasak depan orang
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:37 AM | Show all posts


Gituuuuu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Nurdianah replied at 27-11-2022 09:37 AM
Gituuuuu

Ini dedahkan celahbedah namanya.


Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2022 09:32 AM
Kesian amengok
Skang takde nak kaver2 lagi dah begaduh bergasak depan orang

Ko keja gomen mesti tahu bnyk kepincagan org2 BN , PN ni kan acik
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
SD perseorangan dah tak laku lepas akta lompat parti digazetkan..kalau nak beli katak..tak boleh beli sekor2..kena beli satu reban..

Abah kau dgn adi bawang mana faham semua ni..tu lah..masuk parlimen malas..kan dah banyak ketinggalan
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:52 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 09:54 AM | Show all posts
noor2 replied at 27-11-2022 09:45 AM
Ko keja gomen mesti tahu bnyk kepincagan org2 BN , PN ni kan acik

Weols nebes ni dok tunggu kambing gurun ke unta fadang fasir ke monyet di utan ke yg nak masuk reban weols neh
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2022 09:52 AM
Sape ni kak kaki

Dr. Say Shazril

tasty sesangat body beliyau, habis merembes cair akak dibuatnya, merecik hawau, berdenyut-denyut mutiara khorsani bedah, bergetar-getar pearl harbour bedah dibuatnya



  




Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2022 09:54 AM
Weols nebes ni dok tunggu kambing gurun ke unta fadang fasir ke monyet utan ke yg nak masuk reban  ...

Tapi ko dah under Anwar la sekarang ni kan acik.....moga yg terbaik la...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:56 AM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 27-11-2022 09:54 AM
Dr. Say Shazril

tasty sesangat body beliyau, habis merembes cair akak dibuatnya, merecik hawau, ...

Heshe bukan sakit buah pinggang ke skang ni
Mesti makan saplimen byk sgt nih
Gitu acik menuduh
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2022 09:32 AM
Kesian amengok
Skang takde nak kaver2 lagi dah begaduh bergasak depan orang

Hri ni ade umah tak acik .... ada dlm kl ni ..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 09:59 AM | Show all posts
noor2 replied at 27-11-2022 09:55 AM
Tapi ko dah under Anwar la sekarang ni kan acik.....moga yg terbaik la...

Bangnon tu maybe la serious bab keja, yg nebes ni menteri2 bawah dia ni laaaa
Haihhhhh cepat la umum menteri2 kabinet, serabut betul
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:02 AM | Show all posts
makadek replied at 27-11-2022 09:56 AM
Hri ni ade umah tak acik .... ada dlm kl ni ..

Ayoooooooo weols nak main masak2 kat rumah bapak acik harini
Nape tak ckp semalammmmm

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2022 09:59 AM
Bangnon tu maybe la serious bab keja, yg nebes ni menteri2 bawah dia ni laaaa
Haihhhhh cepat la um ...

Kan acik....ko nampak pun apa yg aku nampak...mmg anwar betul2 serius dan bersemangat nk bangun kan Malaysia balik....sampai hari ni la yg aku nampak...harap anwar berterusan bagus dan bertanggung jawab
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
zidane_ziege replied at 27-11-2022 09:46 AM
SD perseorangan dah tak laku lepas akta lompat parti digazetkan..kalau nak beli katak..tak boleh bel ...

Hahaha

Betulll, kena beli 1 reban pyh ler sikit, fulus kena menimbun.

2 kaki ponteng tu memang lembabbb, sesewei dah ber-geng, sorang perasan kuat sbb menang byk kerusi sorang kempunan tak dpt jadi pm. Padahal org lain dah mula buat kerja nk solve much bigger problems.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 27-11-2022 10:02 AM
Kan acik....ko nampak pun apa yg aku nampak...mmg anwar betul2 serius dan bersemangat nk bangun ka ...

Kalo tanya bapak acik & kengkawan deyols yg penah keja time bangnon jadi menteri dulu, semua ckp bangnon takde merepek merapu bila keja
Skang ni tgk bangnon walaupun tua dah, errrrrr nampak mcm garang je
Harap kabinet bangnon bukan jenis merapu
Sbb byk muka baru yg tak bape penah jadi menteri yg jadi MP kalini
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 27-11-2022 10:07 AM
Kalo tanya bapak acik & kengkawan deyols yg penah keja time bangnon jadi menteri dulu, semua ckp b ...

Ya acik..aku pun nampak anwar terbaik ke 2 selepas Tun....

Aku harap pilihan bawah anwar tiada perasuah dan dia kotakam janji hapus semua perasuah...

Tu yg aku nampak barisan2 pemimpin2 lama takut sangat dia naik...dan nk jatuhkan dia sb depa sapot satu sama lain sb 2x5 korup...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Rdizz replied at 27-11-2022 10:07 AM
Hahaha

Betulll, kena beli 1 reban pyh ler sikit, fulus kena menimbun.

Nak tgk mael dok kat mana lepas ni
Dok blok kerajaan ke blok pembangkang time parlimen bersidang esok
Si nuar muso tuh takpe la bukan mp dah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 04:51 AM GMT+8 , Processed in 0.134374 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list